Proiectarea și întreținerea grădinii

Alungă melcii: folosește plante și remedii de uz casnic pentru a combate dăunătorii din legumicultură

Melcii sunt unul dintre cei mai mari dușmani ai legumicolei. Ei își mănâncă drumul printre lăstarii tineri de plante, capete de salată și chiar pot distruge întregi paturi de flori peste noapte. Dar cum poți lupta împotriva acestor dăunători? Aici veți găsi cele mai bune plante și remedii casnice care alungă melcii și le mențin la distanță de peticul de flori și legume.

Ce ajută împotriva melcilor din grădină?

Ce să faci împotriva melcilor din grădină

Deși cu greu pot fi văzuți în timpul zilei, nudibranhii flămânzi pot provoca daune mari sub acoperirea întunericului. Cu toate acestea, ar trebui să încercați să combateți dăunătorii într-o manieră ecologică și umană, deoarece în final sunt ființe vii.

Deci, ce remedii și măsuri naturale ajută cu adevărat împotriva ciumei melcilor din grădină? De exemplu, puteți folosi diferite plante pentru a ține melcii la distanță și a le planta în jurul legumelor. Există, de asemenea, câteva remedii casnice, precum zațul de cafea sau berea, care se dovedesc utile în lupta împotriva inamicilor vorace. Dacă acestea nu funcționează, puteți folosi și câteva trucuri pentru a ține melcii departe de plante.

Alungă melcii cu plante

Ce ierburi alungă melcii

Cele mai eficiente și mai bune remedii naturale pentru melci din grădină includ plantele și ierburile care au un miros specific. Nici dăunătorii nu suferă de plante prădătoare și cu frunze de argint. Dacă plantați astfel de specii în peticul de legume sau în patul de flori, acestea vor fi protejate de dăunători. Deci, care plante, flori și ierburi alungă melcii? Mai jos enumerăm cele mai eficiente dintre ele.

rozmarin

Deoarece melcilor nu le plac plantele cu gust puternic și miros intens, majoritatea ierburilor sunt bune împotriva ciumei melcilor. O excepție este busuiocul, pe care aceste animale le place să mănânce. Rozmarinul, de exemplu, are frunze mici și groase care nu prezintă interes pentru nudibranhie, iar aroma sa specifică le va ține la distanță.

cimbru

Plantarea de cimbru în jurul peticului de legume poate ajuta la evitarea oaspeților neinvitați. Chiar și o singură plantă de cimbru dintr-o oală poate proteja împotriva melcilor din patul ridicat.

lavandă

Cui nu-i place parfumul de lavandă? Evident, melcii. Prin urmare, vă puteți proteja peticul de legume de dăunători dacă puneți lavandă între plantele și plantele afectate.

Ce plante și legume alungă melcii

usturoi

Usturoiul are un miros specific care nu numai că îi alungă pe oameni. Nici melcilor nu le place acest lucru, așa că puteți folosi planta medicinală pentru a proteja restul plantelor vegetale din pat. Usturoiul este, de asemenea, un bun vecin cu căpșunile.

ceapă

La fel ca usturoiul, ceapa puternic aromată din hârtie nu este un aliment preferat pentru limaci. Dacă le plantați în apropierea capetelor de salată, nu vor veni melci în vizită.

arpagic

Dacă plantați arpagic în legume cu salată sau castravete, melcii vor fugi rapid. Pentru că animalelor mici nu le place parfumul pe care îl dă această plantă.

Ce flori și ierburi alungă melcii

salvie

Ierburile precum salvia sunt foarte eficiente împotriva melcilor. Dăunătorilor nu le place nici gustul picant al frunzelor și nici mirosul aromat puternic, așa că tind să evite această plantă medicinală.

Balsam de lamaie

Balsamul de lămâie are un miros minunat care poate alunga melcii. Această plantă erbacee crește foarte repede și trebuie tăiată în mod regulat pentru a nu se răspândi în toată grădina.

Nasturtiums

De ce să construiești garduri urâte de melci când poți alunga melcii de pe pat cu flori frumoase? Nasturtium produce flori frumoase, dar parfumul său și gustul ușor amar amânează melcii. O victorie deplină!

Ce plante mai alungă melcii??

Plantele alungă în mod natural melcii

Plantele și ierburile de mai sus sunt printre cele mai populare specii care alungă melcii. Iată o listă cu alte plante care în mod normal nu sunt atacate de dușmanii din grădină.

 • muşeţel
 • mentă
 • Monkshood
 • degetar
 • Ferigi
 • Urechelniţă
 • Planta Sedum
 • Alior
 • Umbele de stele
 • Suculent
 • Daylilies
 • Anemonele de toamnă

Și unele legume precum:

 • ridiche
 • fenicul
 • pătrunjel
 • ridiche
 • Sfeclă
 • țelină
 • roșii
 • Andivă

Alungă melcii cu remedii casnice

Ciuma melcului în grădină care ajută

În lupta împotriva melcilor încăpățânați puteți folosi și remedii casnice ecologice. Deși remediile casnice nu se dovedesc întotdeauna eficiente, acestea merită încercate dacă doriți să alungați limacii în mod natural.

Puneți capcane pentru bere

Folosiți remedii casnice împotriva capcanelor de bere pentru melci

Știați că melcii sunt foarte pasionați de bere? Drojdia și alcoolul pe care le conține atrage dăunătorii ne iubiți, astfel încât puteți folosi băutura pentru așa-numitele capcane pentru bere. Săpați o gaură lângă plante pe care dăunătorii o vor ataca. Îngropați o cană sau alt recipient în această gaură, astfel încât partea superioară a containerului să fie la același nivel cu partea superioară a podelei. Se toarnă berea în ea și limacșii vor fi atrași imediat. Când se întâmplă acest lucru, cad în recipient și se îneacă. Asigurați-vă că utilizați un container suficient de adânc, astfel încât să nu poată fi accesat cu ușurință.

Asigurați-vă că, în multe cazuri, capcanele pentru bere pot atrage și melcii din grădina vecină, ceea ce, în cele din urmă, nu poate decât să mărească problema.

Capcanele pentru citrice ca alternativă

Folosiți remedii casnice pentru a alunga melcii.Captură pentru citrice cu portocală

Dacă nu doriți să ucideți melcii, puteți seta o capcană în care animalele să poată colecta doar. Apoi le puteți pune în aer liber. Nu vă faceți griji – nu vă mai puteți găsi drumul spre grădină.

Capcanele pentru citrice, de exemplu, sunt o alternativă excelentă la capcanele mortale de bere din grădină. Păstrați-vă coaja de lămâie, lime, portocală sau grapefruit pentru a o distribui cu susul în jos în jurul peticului de legume înainte de întuneric. Dimineața, veți descoperi probabil că o bună parte a populației dvs. de melci și-a găsit drumul spre aceste sfaturi. Adunați-le și mutați melcii și nudibranhii într-un loc departe de curtea dvs..

Alungă melcii cu coji de ouă

Ce ajută împotriva melcilor? Remedii casnice pentru cojile de ouă sparte

Cojile de ouă rupte au margini ascuțite care rănesc melci și melci atunci când încearcă să se târască peste ele. Deci, dacă mai aveți câteva coji de ou rămase de la micul dejun, le puteți rupe în bucăți mici și le puteți stropi în jurul plantelor sau al marginii paturilor de grădină. Cojile de ou se vor descompune în cele din urmă și vor adăuga substanțe nutritive în sol, ceea ce reprezintă un beneficiu suplimentar. Cu toate acestea, această metodă nu funcționează împotriva unor specii încăpățânate de melci.

Asigurați-vă un spray natural de protecție a melcilor

Faceți-vă propriul spray natural de protecție a melcilor cu usturoi

Puteți prepara un melc de casă amestecând usturoiul și apa într-o sticlă de pulverizare sau turnând cafea rece într-o sticlă de pulverizare. Apoi pulverizați plantele și zona din jurul lor pentru a descuraja melcii. Totuși, nu pulverizați melcii direct cu cafeaua sau le-ați putea ucide.

Ajută zațul de cafea împotriva melcilor?

Zăpadă de cafea împotriva melcilor, cum ar fi sfaturi de utilizare

Zatul de cafea ars este un remediu eficient pentru țânțari și alte insecte. Dar poate ajuta împotriva melcilor neplăcuti? În principiu da, pentru că zațul de cafea este otrăvitor pentru melci. Din acest motiv, este foarte probabil ca animalele să evite un pat în care au fost distribuite zațuri de cafea.

Aceste trucuri ajută și împotriva melcilor

Melcii mănâncă plante în grădină, ceea ce ajută

Dacă metodele de mai sus nu vă ajută, am dori să numim câteva trucuri despre cum puteți alunga limacii vorace și să le țineți departe de florile și legumele dvs..

Promovează dușmanii melci cunoscuți

Alungă melcii și atrage arici cu dușmani naturali

Așa cum melcilor le place să-ți mănânce salata, există și animale pentru care melcii sunt un adevărat tratament. Așadar, dacă atrageți animale în grădină precum arici, broaște râioase și câteva păsări, atunci aceștia se vor ocupa de melci. Pentru a face acest lucru, ar trebui să oferiți câteva ascunzișuri naturale, cum ar fi case de păsări, băi de păsări și grămezi de așternut de grădină și frunze pentru arici.

Așezați inele de protecție în jurul plantelor afectate

Inel de protecție din cupru împotriva melcilor din grădină

Dacă doriți să alungați melcii de pe un plasture de legume, puteți pune o barieră în jurul acestuia. Inelele de protecție din rumeguș sau var, de exemplu, sunt foarte eficiente pentru a ține departe dăunătorii. De asemenea, puteți utiliza remedii casnice menționate mai sus, cum ar fi cojile de ouă și zațul de cafea, pentru a proiecta un inel de protecție.

Sărurile naturale care se formează atunci când cuprul este oxidat au, de asemenea, un efect de respingere. Foaia de cupru neacoperită, banda și ochiurile sunt toate opțiuni potrivite pentru așezarea în jurul oricărei zone vulnerabile.

Udați paturile în mod corespunzător

Împiedicați melcii să udă paturi în grădină dimineața

Melcii le place umezeala, deoarece îi ajută să se miște. Prin urmare, trebuie să lăsați întotdeauna solul din jurul plantelor pe care doriți să le protejați să se usuce înainte de udare. Deoarece melcii caută mai ales mâncare noaptea, ar trebui să evitați să-i udați seara. Este mai bine să udăm plantele dimineața, mai degrabă decât în ​​fiecare zi. De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la mulcirea paturilor, deoarece mulciul menține solul umed și creează astfel un mediu plăcut pentru dăunători..

Alungă melcii cu un gard de melci

Cum să țineți melcii departe de plante Puneți un gard de melc

Dacă sunteți în căutarea unei soluții practice la problemă, puteți pune un gard de melc în jurul plasturelului. Astfel de garduri din metal sau plastic pot fi găsite în magazinele specializate. Au o margine specială care deviază melcul. Cu toate acestea, dacă plantele au lăstari drepți, melcii pot depăși un gard.

Plantează gălbenele în afara grădinii

Plantează gălbenele în afara grădinii

Gălbenele sunt un pilon în lumea metodelor naturale de combatere a dăunătorilor. De obicei, acestea sunt plantate lângă grădină pentru a îndepărta o mare varietate de dăunători. Totuși, melcii sunt atrași de gălbenele, așa că ar trebui să le plantați departe de grădină pentru a obține paturile fără melci..

Adună melci

Conducerea nudibranhilor din legumele Sfaturi înseamnă

În loc să alungați melcii, puteți încerca să adunați creaturile și apoi să le eliberați din grădină. Capcanele precum capcana pentru citrice menționată mai sus sunt o modalitate simplă, dar eficientă de a face acest lucru. Alternativ, puteți pune un sac umed cu câteva frunze de salată în mijlocul grădinii seara, astfel încât melcii să se adune acolo. Dimineața, aruncă-i peste gard (dar nu în grădina vecină). Simplu, rapid și ecologic.