Proiectarea și întreținerea grădinii

Așezarea covoarelor de piatră: Instrucțiuni și posibile utilizări pentru terasă, balcon, cale de grădină și alee

Piatra naturală conferă zonei exterioare un farmec inconfundabil. O terasă sau balcon cu plăci de piatră arată nobil și natural. Cu toate acestea, dacă vă hotărâți să faceți acest lucru, trebuie să vă calculați cu mult efort în așezarea și întreținerea acestuia. O alternativă ieftină și practică la aceasta este covorul de piatră – o pardoseală din pietricele de marmură și rășină poliuretanică. Vă explicăm cum așezați un covor de piatră și ce utilizări posibile există pentru acesta în aer liber.

1. Cumpără un covor de piatră sau realizează-l singur?

Covor de piatră în jurul piscinei și terase contra

Covorul de piatră este realizat din boabe mici de piatră naturală (în mare parte marmură și cuarț) cu margini rotunjite artificial și rășină poliuretanică, care servește ca agent de legare. Puteți găsi plăci prefabricate în magazinul de feronerie, dar adevăratul covor de piatră este așezat în mod similar cu o șapă. Nu numai aspectul vorbește în favoarea instalării fără sudură, ci și a longevității învelișului.

Așezarea de idei de covoare din piatră pentru acoperiri de terase și împrejurimi de piscină

Covorul de piatră este oferit în trei mărimi de cereale. Boabele fine au o grosime a stratului de 8 mm și o greutate pe unitate de suprafață de 14 kg / m². Granulele mari au o grosime a stratului de 10 mm și o greutate pe unitate de suprafață de 26 kg / m². Grosimea stratului și greutatea pe unitatea de suprafață a mărimii bobului mediu variază în funcție de producător.

În trecut, covorul de piatră era folosit doar în aer liber, în zilele noastre fiind folosit și în interior ca podea pentru camerele foarte utilizate. În postarea de astăzi, aruncăm o privire mai atentă asupra utilizărilor în aer liber.

1.1. Pe ce suprafață puteți pune un covor de piatră??

Idei de așezare a covoarelor de piatră pentru calea grădinii și aleea modernă

În zona exterioară, covorul de piatră este folosit, printre altele, ca acoperire pentru terasă, balcon, zonă de intrare, alee și ca bordură pentru piscină. Pentru ca rezultatul final să dureze foarte mult, subteranul are o mare importanță. Acesta trebuie să fie uscat în ziua instalării, sigilat în prealabil, portant și curat. Substraturile adecvate includ beton și plăci de beton, șapă înclinată și unele plăci de pavaj din gresie porțelanată sau piatră naturală. Dacă doriți să puneți o scară în aer liber cu un covor de piatră, atunci sunt posibile și lemnul, piatra naturală și metalul.

Idei de așezare a covoarelor din piatră pentru proiectarea grădinilor

Primul pas în așezarea unui covor de piatră este pregătirea. O suprafață absorbantă trebuie tratată mai întâi cu un grund special pentru podele pentru covoarele din piatră și o suprafață non-absorbantă trebuie mai întâi sigilată cu un agent special pentru covoarele din piatră. Temperaturile exterioare ar trebui să fie între 15 și 30 de grade Celsius.

1.2. Așezați singur covorul de piatră: instrucțiuni

Așezarea covorului de piatră Instrucțiuni pas cu pas

Așezarea covoarelor de piatră nu este o sarcină excesiv de dificilă. Dacă ați pus deja șapa, cu siguranță veți reuși. Aveți nevoie de următoarele materiale pentru așezare: un grund special pentru podele pentru covoarele din piatră (în funcție de tipul suprafeței), un amestec de covor din piatră de marmură și / sau cuarț, un agent de legare (rășină poliuretanică) și o întărire a suprafeței pentru piatra naturală. Depozitați materialele într-un loc uscat timp de 2-3 zile (în special pietrele nu trebuie așezate ude). De asemenea, aveți nevoie de următoarele accesorii: siguranță la locul de muncă (mănuși, ochelari de protecție, îmbrăcăminte de protecție adecvată, cizme de cauciuc), un mixer de mortar, o placă cu coaja sau racleta, o rolă de vopsea.

Instrucțiuni pas cu pas:

1. Curățați suprafața în timpul zilei, lăsați-o să se usuce și sigilați-o cu agentul special pentru covoarele de piatră.

2. Liantul este format din rășină și întăritor. După ce cele două materiale sunt amestecate, trebuie să îl utilizați imediat.

3. Puneți pietricelele de marmură într-o găleată de mortar și adăugați liantul. Se amestecă totul bine cu mixerul pentru mortar.

4. Distribuiți uniform amestecul de liant pentru piatră pe podea și neteziți-l cu o mistrie.

Covorul de piatră durează 1-2 zile pentru întărire. În această perioadă nu trebuie umezit sau călcat. Temperaturile ar trebui să fie cuprinse între 15 ° și 30 ° Celsius.

 1.3. Etanșarea covorului de piatră

Grădina și terasa cu covoare de piatră au idei

Dacă doriți să faceți covorul de piatră rezistent la intemperii, atunci ar trebui să-l sigilați. Aplicați solidificarea suprafeței cu o rolă de vopsea și lăsați-o să se usuce timp de o săptămână. Apropo, puteți sigila și covoarele din piatră care au fost deja așezate, dar trebuie să lăsați agentul protector să se usuce timp de câteva zile. Abia atunci zona poate fi parcursă și condusă din nou. Așa că alegeți o zi însorită și aplicați sigiliul dimineața devreme.

1.4. Culori și modele de covor de piatră

Terasă cu covor de piatră cu idei de motive în spirală

Covorul de piatră este mult mai mult decât o acoperire funcțională pentru terasă și balcon. Există numeroase culori din care puteți alege în magazinul de hardware. Cu toate acestea, alegeți doar culori naturale – pietricele colorate se vor estompa sau se vor galbeni în timp.

Combinarea a două sau mai multe culori poate crea modele interesante. Există, de asemenea, producători care vând elemente prefabricate, cum ar fi o busolă sau o stea. Dar puteți realiza și un proiect individual. Pentru terasă, balcon sau cale de grădină, există opțiunea de a încorpora benzi LED în suprafață.

1.5. Curățați covorul de piatră

Covorul de piatră pentru scările exterioare pune idei și culori

Covorul de piatră poate fi curățat rapid și ușor. Zonele foarte folosite, precum potecile de grădină și scările exterioare, trebuie curățate bine cel puțin de trei ori pe an. Ar trebui să curățați balconul și terasa la începutul și la sfârșitul sezonului de grădinărit. Puteți aspira praful și murdăria (cu excepția grăsimii și petelor) sau le puteți mătura cu o mătură. Puteți curăța grăsimile și petele cu o perie moale și săpun ușor. Depunerile încăpățânate pot fi îndepărtate cu un produs de curățare a covoarelor din piatră. Apoi clătiți zona cu furtunul de grădină. Evitați să folosiți mașini de spălat sub presiune și mașini de curățat podeaua. Acestea ar putea deteriora covorul de piatră. Chiar și un aspirator cu abur trebuie utilizat numai dacă producătorul permite acest lucru.

2. Așezarea covorului de piatră în exterior: posibile utilizări

Covor de piatră pentru scări exterioare Idei pentru casa modernă de familie

Un covor de piatră nu este prima alegere pentru mulți când vine vorba de o suprafață pentru utilizare în exterior. În ce cazuri are sens să așezi un covor de piatră?

1. Este necesară renovarea terasei. O pardoseală din lemn degradată, gresie cu crăpături, plăci de beton libere și îmbinări scurse: Dacă învelișul vechi al pardoselii este inestetic sau chiar rupt, atunci terasa trebuie renovată. Covorul de piatră este o variantă care economisește timp și efort. Covorul de piatră poate fi aplicat direct pe suprafața veche.

2. Doriți să creați o zonă de relaxare confortabilă în grădină și aveți nevoie de o acoperire cu o formă neregulată. În loc să tăiați plăci de podea și gresie din lemn, puteți compacta pur și simplu suprafața, puteți turna beton și apoi așezați covorul de piatră.

3. Dacă doriți să construiți o terasă, dar nivelul solului este prea mare. Acoperirea podelei trebuie să aibă o înălțime mică de instalare, astfel încât ușa de la patio să se poată deschide.

2. 1. Covor de piatră pentru terasă

Terasă cu idei de așezare a covoarelor din piatră pentru spații exterioare

Umezeală, îngheț și căldură: o acoperire de terasă trebuie să poată rezista mult. Covorul de piatră este rezistent la intemperii și, de asemenea, potrivit pentru a fi folosit ca bordură pentru piscină. Cu toate acestea, nu trebuie instalat lângă un șemineu deschis. Bolul pentru foc și grătarul de grădină sunt, așadar, deplasate pe covorul de piatră.

În caz contrar, pardoseala este destul de nedorită și poate fi curățată rapid. De asemenea, nu este nevoie de buruieni deoarece covorul de piatră nu are îmbinări.

2.2. Covor de piatră pentru balcon

Covor de piatră pentru idei de balcon pentru așezare

Covorul de piatră este ideal și pentru balconul de acasă. Este potrivit în special pentru balcoanele neacoperite cu o suprafață mai mare. Cu toate acestea, o etanșare plutitoare este esențială pentru balcon. Dacă nu doriți să îndepărtați pardoseala veche, atunci ar trebui să solicitați cu siguranță sfatul unui profesionist cu privire la instalare.

Covor de piatră pentru exterior ca podea pentru balcoane

2.3. Covor de piatră pentru scara exterioară

Covor de piatră pentru scări exterioare ca idei de pardoseală

Antiderapant, foarte rezistent și cu proprietăți izolante excelente: covorul de piatră este acoperirea perfectă a treptelor pentru scara exterioară. Un alt avantaj este faptul că poți lucra într-o bandă cu LED, astfel încât să poți avea întotdeauna pași bine luminați seara.

Așezarea covorului de piatră Instrucțiuni pas cu pas

Pașii individuali par deosebit de atrăgători atunci când sunt proiectați în două culori. Anumite modele și motive pot fi aplicate și în fața intrării casei. Covorul de piatră poate include, de asemenea, vase, elemente de apă și ghivece de flori în format XXL în design.

Așezarea treptelor semicirculare pentru scările exterioare cu covor de piatră

Indiferent de forma scării exterioare: Puteți așeza treptele cu un covor de piatră și să încorporați lumini de podea adecvate.

2.4. Covor de piatră în jurul piscinei

Așezarea unui covor de piatră în jurul piscinei Idei pentru spații exterioare

Zona din jurul piscinei reprezintă o provocare majoră în ceea ce privește designul: ar trebui să fie impermeabilă și antiderapantă, apa ar trebui să se poată scurge ușor și să nu se acumuleze alge. Covorul de piatră îndeplinește toate aceste cerințe și, prin urmare, este o alegere bună pentru înconjurătorul piscinei.

2.5. Covor de piatră pentru calea grădinii

Calea grădinii din covor de piatră ca idei de pardoseală

Covorul de piatră pentru calea grădinii este mai puțin obișnuit. Acest lucru se datorează în principal faptului că există multe alternative mai ieftine. Cu toate acestea, dacă doriți să salvați buruienile în articulații, vă puteți baza pe acoperire. Este potrivit și pentru curtea din față sau pentru grădina mică.

2.6. Covor de piatră pentru alee

Așezarea unui covor de piatră pe alee Idei

Dacă subsolul este compactat și covorul de piatră este sigilat, atunci este potrivit și pentru zonele foarte utilizate, cum ar fi aleea. Faptul că se încălzește mai puțin decât betonul sau plăcile de piatră naturală vara vorbește și el în acest sens.

Desigur, numeroase modele sunt posibile în curtea din față. Covorul de piatră poate, de exemplu, să conecteze casa, aleea și grădina sau casa de oaspeți.

3. Avantajele și dezavantajele covorului de piatră

Covorul de piatră pentru terasă alege culorile și motivele

Ca orice pardoseală, covorul de piatră are și avantajele și dezavantajele sale. Avantaje:

 • durabil, rezistent,
 • rezistent la sarcini mecanice
 • termorezistent
 • rezistent la îngheț
 • impotriva alunecarii
 • rapid la lumină
 • picioarele calde vara
 • usor de intretinut
 • disponibil în mai multe culori

Dezavantajele includ:

 • Instalația are capcanele sale, iar experții de bricolaj fără experiență ar trebui să angajeze mai bine un profesionist pentru a face treaba.
 • Erorile de instalare sunt dificil de corectat.
 • Îndepărtarea învelișului necesită mult timp și costă.

Covorul de piatră este o acoperire de podea practică, durabilă și versatilă pentru uz exterior. Acest lucru permite așezarea perfectă a teraselor, scărilor exterioare și balcoanelor cu forme neregulate. Ar trebui să respectați câteva reguli de bază. Așezați întotdeauna învelișul în zilele însorite, pietrele ar trebui să fie complet uscate atunci când așezați. Se amestecă agentul de legare imediat înainte de a pune, deoarece se întărește foarte repede. Lăsați suficient timp să se usuce înainte de a intra sau de a conduce în zonă.