Proiectarea și întreținerea grădinii

37 de idei pentru decorațiuni ale plantelor de interior – containere și aranjamente creative

decorarea plantelor de interior pungi de grădină verticale perete retro eames

Modul clasic de a ne decora casa cu plante este să le aranjăm undeva individual sau în grup și să creăm o mică zonă verde. Cu toate acestea, ar fi mult mai interesant să creăm amenajări individuale și moderne pentru plante de apartament. Cele mai multe dintre ele sunt decorative pe tot parcursul anului, în timp ce altele înfloresc doar într-un anumit sezon, cum ar fi ciclamenul și poinsettia. Decorarea interesantă poate fi făcută și cu bromeliade și epifite. Și crescute din plante într-o soluție nutritivă sau hidroponică. Unele flori perene plantate în ghivece, cum ar fi lalele, zambile, crizanteme, gerbere, sunt, de asemenea, foarte potrivite, deoarece vor adăuga culoare și prospețime interiorului. O idee de decorare rapidă și eficientă este de a aranja aranjamente florale temporare realizate din flori tăiate. Aceste 37 Idei de decorare a plantelor de interior vă va arăta cum să vă decorați creativ casa cu plante.

 Idei de decorare a plantelor de interior – unde și cum să le aranjați?

dulap de decorare a plantelor de interior dulap încorporat ghiveci de flori baie planta de cățărat

Cum se aranjează plantele

Dacă intenționați să utilizați plante unice, atunci este mai bine să le alegeți pe cele cu o siluetă interesantă. Plantele pot fi aranjate într-o compoziție de trei sau cinci. Dacă aranjamentul conține mai mult de cinci plante, este recomandat să ascundeți ghivecele și căzile. Dispunerea acelorași plante în același container în linie dreaptă este foarte impresionantă, mai ales în casele moderne.

Decorarea plantelor de interior – culoare și textură în camera de zi

decor de plante de interior măsuță de cafea terariu plante covor șubred

Dacă decorați cu un grup mai mare de plante, atunci ar fi mai bine să ascundeți ghivecele cu panouri decorative special selectate sau proiectate în acest scop. Jardiniere pot fi, de asemenea, din beton, piatră naturală sau cărămidă și integrate în cameră într-un mod decorativ.

Tăiați flori pe masă

decor interior plante boluri crini accent masă bucătărie bucătărie verde menta

Pereții verzi și separatoarele de cameră făcute din plante sunt la modă. Acest lucru este foarte popular pentru casele și apartamentele moderne în care planul de etaj este în mare parte deschis. Florile care plutesc în apă sunt întotdeauna frumoase. Sunt potrivite pentru decorarea interioarelor pentru un eveniment festiv sau când trebuie să venim rapid cu ceva spectaculos.

Plantele de apartament în baie

decorarea plantelor de interior cadă baie lumânări verde romantism scaun din ratan

De asemenea, puteți distribui plante în baie pentru a crea o atmosferă confortabilă. Cel mai bine este să aflați ce plante le place umiditatea ridicată. O floare populară pentru această cameră este orhideea. Cele mai bune locuri pentru plante în baie sunt un dulap, măsuță sau cadă.

Plantele din zona de locuit

Decor de plante interioare dressing dressing perete de sticlă ghivece albe din metal

Majoritatea bromeliilor sunt epifite care cresc în habitatul lor natural pe ramuri de copaci și roci, atașându-se de ele cu rădăcini speciale. Epifitele obțin umiditate și substanțe nutritive direct din atmosferă prin frunzele lor. Majoritatea bromeliilor sunt plante frumoase, spectaculoase, cu culori strălucitoare. Deoarece necesită puțin sau deloc sol, sunt foarte potrivite pentru amenajări neobișnuite. De exemplu, pot fi agățate de tavan sau de un perete folosind cârlige. O altă opțiune interesantă este de a fi atașat la o ramură sau copac, care este similar cu mediul său natural.

construiți containere speciale pentru plante

plante moderne apartament hol hol caseta lemn separator camera scara raft

Metodele moderne de creștere a plantelor în soluții de hidroponie sau nutrienți oferă multe oportunități pentru oamenii creativi Decorarea plantelor de interior. În hidroponie există suficienți nutrienți, dioxid de carbon din aer și apă și săruri dizolvate în acesta. În această tehnologie, plantele sunt plantate într-un substrat, cum ar fi nisipul sau plasticul granular, apoi se adaugă soluțiile nutritive. Plantele cultivate într-o soluție nutritivă sunt mult mai ușoare și pot fi, de asemenea, agățate oriunde. Ele sunt, de asemenea, plantate în recipiente transparente, astfel încât sistemul lor rădăcină să fie vizibil.

verde un perete cu plante

Decor interior plante baie cadă verticală de grădină albă

Selecția plantelor

Atunci când alegeți plante pentru interior, trebuie să rețineți că temperatura camerei nu trebuie să scadă sub 12-15 grade. Pe lângă temperaturile scăzute, plantele nu pot tolera fluctuații mari de temperatură. Nu lăsați plantele de apartament pe glafuri sau peste un radiator. Majoritatea plantelor preferă locuri bine luminate, în afara razelor solare directe. Plantele de interior înflorite, precum și cele cu frunze colorate, au nevoie de mai multă lumină. În plus, efectul amenajării unei plante de casă poate fi îmbunătățit printr-o iluminare adecvată. Pentru bucătărie și baie, unde temperaturile și umiditatea sunt foarte variabile, trebuie să alegeți plante care pot tolera aceste condiții.

Decupați în pământ pentru plante

plante deco casa moderna pietris alb sticla perete palmieri

Alegerea unei găleată

În funcție de preferințele individuale, puteți alege fie recipiente moderne realizate din metal și plastic, fie vase din ceramică rustică. Granulele de plante fac posibile vasele de sticlă.

îngrijire

Cu excepția udării și schimbării soluției nutritive, plantele hidroponice nu necesită nicio îngrijire specială. Trebuie doar să aveți grijă să nu depășiți concentrația recomandată a soluției. Udarea plantelor plantate în sol trebuie determinată proporțional cu temperatura din cameră. Când este rece – apă mai puțin, când este cald – mai des. Suprafața uscată a pământului nu este un criteriu pentru care planta are nevoie de irigare. Deci, trebuie să săpați în oală la o adâncime de 5-7 cm și să verificați umiditatea actuală a solului înainte de a uda planta.

După ce ai ales cele mai bune plante pentru casa ta, ar trebui să le arăți acum în cel mai bun avantaj al lor. De aceea, am colectat multe idei minunate pentru decorațiuni de plante de interior în seria foto pe care le puteți folosi ca inspirație.

Separator de cameră decorat cu plante

plante despartitor container vertical idee deco modern

Multe interioare moderne sunt proiectate cu un concept de viață deschis și includ mai multe zone. De aceea separatoarele de cameră sunt adesea folosite pentru a subdiviza vizual aceste spații mari de locuit. Doriți să faceți singur o decorare frumoasă a plantelor de interior pentru o astfel de cameră, atunci puteți planta separatorul de cameră și puteți crea o frumoasă grădină verticală în interior. În acest fel, camera poate fi împrospătată într-un mod natural și separatorul de cameră devine imediat un punct de atracție.

Sentiment mediteranean prin copaci în ghivece

scari decorare copaci ghiveci idee ambianta mediteraneana

Un copac frumos nu prosperă numai în grădină, ci și într-o oală potrivită. Cu îngrijirea potrivită, vă puteți îmbunătăți spațiul de locuit cu un copac elegant și, în același timp, puteți crea un fler mediteranean. Cu toate acestea, nu fiecare copac crește atât de bine într-o oală. Plantele de containere sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. Puteți obține o decorare frumoasă a plantelor de interior cu copaci mici, de exemplu, cu arțar japonez, cutie, tirbușon alun sau salcie. Este important să alegeți o oală potrivită și să udați, să fertilizați și, dacă este necesar, să repotați copacul în mod regulat.

Plante în decor modern

plante de interior decor idei de living margine caracteristica apei

Un apartament modern poate beneficia și de plante proaspete de interior. Cu puțin verde în interior, vă simțiți un pic mai aproape de natură și vă amintiți pajiști fără margini și păduri verzi. În designul interior modern, plantele de interior nu trebuie deloc neglijate, deoarece împrospătează interiorul și creează o atmosferă de simțire. Plantele verzi pot fi folosite pentru a seta accente de culoare frumoase, mai ales cu un interior de o singură culoare.

Ierburile decorative adaugă o textură interesantă

Plante interioare living camera iarbă separator de cameră deschis

Ierburile ornamentale artificiale sunt veșnic verzi, rămân proaspete pentru totdeauna și nu necesită nicio întreținere. Cu el puteți seta în continuare accente de succes și puteți evoca o frumoasă decorare a plantelor de interior. Iarba decorativă este perfectă pentru găleți, vaze și chiar paturi ridicate interesante pentru uz interior. Ierburile artificiale sunt dificil de distins vizual de plantele reale și, prin urmare, obțin un efect la fel de bun.

dispunere simetrică pe raft

Decor de plante interioare unitate de perete idee mini ghivece rafturi

Plantatoarele mici nu au nevoie de atâta îngrijire ca cele mari și, prin urmare, sunt preferate de multe femei care lucrează atunci când decorează plantele de interior. Cu câteva ghivece plantate pe raftul de perete, atmosfera poate fi, de asemenea, împrospătată dacă sunt bine aranjate. Un aranjament simetric arată întotdeauna frumos și funcționează cel mai bine cu plante de aceeași dimensiune.

Plantele din diferite zone

Decorarea plantelor interioare sufragerie bucătărie scaune grup lemn amenajarea mesei sufragerie

Atunci când alegeți plantele pentru decorarea plantelor de interior, nu există o varietate sau un număr potrivit. Dacă vă place să aveți grijă de plante de interior, puteți crea chiar o întreagă grădină interioară cu ghivece și ghivece. Alternativ, puteți așeza ghivecele în diferite zone din apartament, astfel încât verdele să poată fi găsit peste tot în interior.

Setează accente în cameră

Decor de plante interioare, zonă de zi, culoare căptușită, vaze lalele

Fie în zona de living, dormitor sau pe hol, decorarea plantelor de interior oferă accente minunate în interior. Plantele și copacii verzi se potrivesc foarte bine într-un interior luminos și devin imediat atrăgători frumoși. Frunzele verzi pot fi dovedite avantajoase și pe mobilierul din lemn, deoarece se armonizează cu aspectul natural al lemnului.

Pereții verzi sunt tendința

Decorarea plantelor de interior perete verde idee verticală masă de biliard

Zidurile verzi sunt în prezent la modă și aduc decorarea plantelor de interior la nivelul următor. Acest nou tip de ecologizare verticală devine din ce în ce mai important și devine din ce în ce mai frecvent în designul interior al apartamentelor de designer. Un perete verde poate servi ca un separator de cameră, precum și ca decor de perete și poate transforma fiecare cameră într-o oază verde.

plantare verticală în baie

Decorarea plantelor interioare perete baie cadă spa ambianță

Dacă doriți să scoateți în evidență decorul plantelor de interior în baie, atunci o grădină verticală este perfectă atât pentru băile mici, cât și pentru cele mai mari. Plantele din baie te invită să zăbovi și să creezi o atmosferă plăcută. Plantarea verticală este considerată a economisi spațiu și, prin urmare, se potrivește perfect în băi foarte mici. Mai ales în băile cu cadă, unde de obicei petreceți puțin mai mult timp, ambianța poate fi influențată pozitiv cu puțin verde.

Decorarea plantelor de interior grădini verticale ferigi cutie din lemn canapea din piele

Plante de interior deco container vertical idee fereastră scară

Decorarea plantelor de interior lumini mici de sufragerie lumini de podea decorarea pereților

Plante de interior ierburi idei bucătărie recipiente metalice sertare fronturi din lemn

Plante de interior decorare idee baie pietriș pietre podea lavoar gresie lemn optică

plantele decorează sufrageria divizor vase flori tăiate

flori tăiate decor vase de sticlă colorate masă din lemn bucătărie lucioasă

Decorarea plantelor de interior pervazul ferestrei din lemn masă masă vase cu flori tăiate

Decorarea plantelor de interior terarii aranjament bilă ghirlande scară

Decorarea plantelor de interior gresie baie modernă aspect lemn

Amenajare decor interior plante plante arcuri masă de sufragerie

decor apartament plante idei parchet laminat cutie flori lemn

Decorarea plantelor de interior tv de perete apartament mic ecologic

plante în interiorul pietrișului căzi înalte plante de bambus scări

casă modernă gresie interioară grădină palmieri zonă de relaxare

bucătărie deco copac pietriș în interiorul bucătăriei din oțel inoxidabil alb

idei plante decor hol amenajare vaza sticla ramuri hol

casă structură rezidențială stil japonez plante de bambus decor lemn scări pietriș

sala de mese plante mediteraneene aranjamente cosuri masa grup

flori vaza sticla deco hortensii mere verzi blat marmura