Prietenos cu mediul

Economică până la iarnă – reduceți costurile de încălzire

Tipuri de costuri sfaturi pentru economisirea lemnului

Foto: Hans

Prețurile la energie continuă să crească, astfel încât mulți oameni se întreabă deja cum pot economisi bani și pot reduce costurile de încălzire pentru a putea finanța o altă iarnă rece și costurile aferente încălzirii. Există câteva lucruri ușor de făcut pentru a reduce cantitatea de gaz pe care o cheltuiți pentru încălzire.

Economisiți costurile de încălzire și evitați mucegaiul din ventilația incorectă

Iarna încălzind luminatoarele inferioare

Foto: Biblioteca West Saxon

Pe de o parte, este logic să folosiți o comparație de preț, cum ar fi gas.preisvergleich.de/info/2/gaspreise pentru a-și verifica contractul anterior și a vedea dacă există un furnizor mai ieftin în regiune. Dar ar trebui să vă verificați în continuare comportamentul de încălzire, astfel încât să nu risipiți inutil energia.

Unele persoane nu aerisesc adecvat iarna, deoarece se tem că va scăpa prea mult aer cald și că vor crește costurile de încălzire. Cu toate acestea, acest lucru este greșit; dacă ventilați corect, excesul de umiditate din interior ajunge în exterior, dar încăperile nu se răcesc prea mult. Pentru a vă asigura acest lucru, ventilați cel puțin de două ori pe zi, dar de trei până la patru ori este mai bine. Pentru ca aerul să poată fi schimbat în mod corespunzător, ferestrele din mai multe camere sunt deschise larg, astfel încât să se creeze un tiraj. Ușile ar trebui, de asemenea, să fie deschise pentru aceasta. Aerisirea în acest mod timp de cinci până la zece minute este suficientă pentru a obține efectul dorit.

Dacă nu ventilați corespunzător în lunile reci, umezeala se adună în pereți și formează mucegai. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate, în special la copii și vârstnici.

 Economisiți costurile de încălzire – temperaturi mai mici în camera de zi

Compararea gazului Sfaturi de economisire Reduceți costurile

Foto: seageri

În camere este adesea prea cald. Nu trebuie să încălziți atât de mult încât să puteți sta iarna în fața televizorului într-un tricou. 20 de grade sunt suficiente pentru ca organismul să se simtă bine. De multe ori nu este deloc nevoie să încălzești dormitorul; o medie de 16 grade este suficientă aici pentru a asigura un somn odihnitor.

Dacă plecați în vacanță, ar trebui să reglați încălzirea gazului – acest lucru economisește costurile de încălzire. În această fază nu trebuie să fie de 20 de grade în toată casa; În teorie, o temperatură este suficientă pentru a preveni spargerea conductelor de apă în caz de apăsare bruscă a frigului. Dacă nu doriți să vă întoarceți în spațiile de locuit răcoroase după vacanță, rugați-vă vecinul sau un membru al familiei să oprească încălzirea cu o zi înainte de întoarcere.

O izolare bună a fațadelor economisește bani și energie

salvați sfaturi fațadă sigiliu

Foto: ~ konny

Încălzirea cu gaz este o opțiune de economisire a banilor

Reduceți costurile Sfaturi pentru economii de iarnă

Foto: Jérôme