Păr și coafuri

Îngrijirea părului vara: sfaturi și trucuri utile pentru părul strălucitor și sănătos!

Zile relaxate pe plajă sau lângă piscină, seri confortabile în grădină și nopți lungi de petrecere – fără îndoială că vara este cea mai frumoasă perioadă a anului! Dar, deși toate aceste activități sunt foarte distractive, căldura verii aduce și unele provocări. Știm cu toții că razele UV ale soarelui sunt dăunătoare pentru pielea noastră și că îngrijirea adecvată a pielii este o necesitate absolută vara. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de îngrijirea părului nostru, majoritatea dintre noi omitem acest pas esențial. Soarele, aerul condiționat, precum și clorul și apa de mare ne fac coama fragilă, plictisitoare și uscată. Deci, cum ar trebui să arate îngrijirea părului vara? Citiți mai departe și încercați sfaturile și trucurile de mai jos pentru a vă menține părul strălucitor!

Îngrijirea părului în sfaturile de vară Permiterea uscării părului la aer este sănătoasă

După cum se spune, prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea. Așadar, în loc să vă faceți griji cu privire la repararea pagubelor, ar avea mult mai mult sens să luați măsuri devreme pentru a vă proteja părul în timp ce vă bucurați de vremea frumoasă. Chiar dacă părul nostru nu poate fi ars de soare ca pielea, acesta va deveni în continuare plictisitor și fragil dacă îl expunem la soare fără protecție. Razele UV pot, de asemenea, să înrăutățească cuticula și orice umiditate este îndepărtată de pe fire. Prin urmare, îngrijirea părului pentru vară nu trebuie nicidecum neglijată.

Îngrijirea părului vara – purtați întotdeauna o pălărie

Îngrijirea părului vara purtând protecție solară pentru pălăria de păr

Poate suna evident și logic, dar purtarea unei pălării este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă proteja părul de soare. Cu o pălărie de vară la modă sau o coafură răcoroasă cu o eșarfă de păr, nu numai că veți arăta chic, dar vă veți asigura, de asemenea, că părul dvs. nu intră în contact direct cu razele UV. Căștile pot preveni, de asemenea, arsurile solare la nivelul scalpului.

Folosiți produse pentru păr cu protecție UV

Sfaturi pentru îngrijirea părului vara cât de des să speli părul

Dacă petreci mult timp în aer liber vara, ar trebui să folosești cu siguranță produse pentru păr cu un nivel ridicat de protecție UV. Razele UV atacă moleculele proteice ale keratinei și acest lucru dăunează structurii părului. Rezultatul? Părul își pierde elasticitatea, devine fragil și mai predispus la rupere și la capetele despicate. Produsele de protecție solară pentru păr formează o peliculă de protecție și în acest fel vă protejează coama de soare sau de sare și apă clorurată. Cel mai bine este să alegeți spray-uri sau creme de protecție care conțin pantenol, cheratină, mentă sau aloe vera și sunt potrivite tipului dvs. de păr. Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi de îngrijire a părului de vară pentru toate femeile cu păr colorat – după cum probabil știți, razele UV fac ca culoarea părului să se estompeze mai repede. Ca și în cazul îngrijirii pielii, produsele SPF pentru păr trebuie reaplicate pe tot parcursul zilei pentru o protecție optimă.

Sfaturi pentru îngrijirea părului în timpul verii pentru a proteja părul de remedii solare la domiciliu

Căldura face părul mai uscat, mai fragil și mai subțire și, dacă îl expui frecvent la soare, nu ar trebui să ratezi îngrijirea adecvată a părului vara! Pentru a furniza părului umezeală, se recomandă utilizarea tratamentelor de părăsire și măști nutritive pentru păr cel puțin o dată pe săptămână. Un tratament cu ulei fierbinte poate face minuni și vă poate reda strălucirea părului în cel mai scurt timp. Uleiurile de avocado, șold, trandafir și nucă de cocos sunt perfecte pentru acest lucru. Încălziți aproximativ 100 ml de ulei pe aragaz până când este călduț, dar nu fierbinte. Îndoiți-vă peste cadă și aplicați complet uleiul pe păr. Lăsați-l să acționeze timp de o oră, apoi spălați-l cu un șampon delicat.

Nu vă spălați prea des părul

Îngrijirea părului pentru sfaturi de vară Protecție solară pentru păr

Transpirația și vara merg mână în mână, dar spălarea părului frecvent poate face mai mult rău decât bine. Spălându-vă coama în fiecare zi, vă îndepărtați uleiurile esențiale din păr și acest lucru vă poate usca și mai mult. Așadar, încercați să vă șamponați părul la fiecare 2-3 zile și cel mai bine este să folosiți șampoane ușoare care nu conțin sulfați și siliconi. Puteți folosi un șampon uscat în zilele dintre ele.

Evitați utilizarea instrumentelor de coafare

Sfaturi pentru îngrijirea părului vara uscat cu aer sănătos

Sare de mare, apă clorurată, aer condiționat și soare puternic – vara ne stresăm suficient părul. Toate instrumentele, cum ar fi fierele de îndreptat, uscătoarele de păr și ondulatoarele, au multe efecte secundare neplăcute și pot deteriora structura părului pe termen lung. Lunile calde de vară sunt momentul perfect pentru a ne lăsa capul de păr o mică pauză. Permiterea părului să se usuce la aer este la modă, bună pentru structura părului și îți oferă un aspect perfect, casual, de vară!

O prezentare generală a altor sfaturi utile pentru îngrijirea părului de vară

Tăiați părul cât de des îngrijiți părul vara ce să faceți împotriva vârfurilor despicate

  • Tăiați-vă părul în mod regulat – Pentru a menține părul strălucitor și îngrijit, capetele părului trebuie tăiate în mod regulat. Acest lucru este și mai important pentru îngrijirea părului vara, deoarece părul sănătos devine mai durabil, iar razele UV nu pot provoca la fel de multe daune.
  • Bea multe lichide – Chiar dacă ați urmat toți pașii de mai sus și v-ați schimbat rutina de îngrijire a părului în timpul verii, nu veți obține nimic dacă nu beți suficiente lichide. Băuturile neîndulcite și 2-3 litri de apă pe zi oferă părului multă umiditate din interior și îl fac să pară mai strălucitor și mai sănătos.
  • Evitați coafurile prea strânse – În căldură, ne dorim cu toții părul de pe față și actualizările devin tovarășii noștri loiali. Cu toate acestea, o coadă de cal prea strânsă trage de firele de păr, face părul mai fragil și poate provoca de fapt mai mult rău decât bine.

Apă clorurată dăunătoare îngrijirii părului pentru sfaturi de vară

  • Udați-vă părul înainte de a intra în apă – Gândiți-vă la părul dvs. ca la un burete – când este uscat, se absoarbe instantaneu plin de clor și apă de mare. Cristalele de sare elimină umezeala de pe firele de păr și usucă părul enorm. Substanțele chimice din apa clorurată, pe de altă parte, acționează ca agenți de înălbire și pot lăsa o nuanță verde enervantă, în special pe părul decolorat. Așadar, înainte de a sări în piscină sau în mare, ar fi indicat să vă clătiți mai întâi părul. Apa schimbă structura părului și se asigură că nu se absorb atât de multă sare sau clor.

Pălărie ca protecție solară pentru păr Îngrijirea părului pentru sfaturi de vară