Păr și coafuri

De ce este atât de importantă protecția solară pentru păr? 5 sfaturi despre cum să vă protejați părul și scalpul de la soare

Știm cu toții că protecția solară este o necesitate pentru a ne proteja pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui, dar ce rămâne cu părul nostru? În articolul următor, vă vom dezvălui de ce protecția solară pentru păr este o parte importantă a rutinei dvs. de îngrijire a părului în timpul verii. Iată câteva sfaturi suplimentare despre modul în care vă puteți proteja în mod optim părul și scalpul de la soare.

De ce are nevoie părul meu de protecție solară?

Sfaturi pentru protecția solară pentru păr și scalp în timpul verii

Știm cu toții că protecția solară este importantă pentru față și corp, dar este adesea uitat că părul și scalpul au nevoie și de protecție UV. Expunerea la soare poate fi extrem de dăunătoare pentru starea părului. Poate usca părul și poate extrage umezeala din el, lăsându-l uscat, fragil și fragil. Razele nocive ale soarelui pot provoca, de asemenea, scalpul să devină sensibil.

Dacă aveți părul colorat, ar trebui să acordați o atenție deosebită protecției solare. Prea multă radiație UV poate ușura culoarea părului, deoarece descompune melanina (pigmentul care dă culoarea părului), făcând părul mai ușor. Lumina soarelui nu numai că înălbește pigmenții din coloranți, ci și culoarea naturală a părului. Mai mult, structura keratinei părului este atât de slăbită din cauza razelor UV încât se poate rupe părul.

Cum arată deteriorarea soarelui pe păr?

De ce este atât de importantă protecția UV pentru păr

Dacă ieșiți afară neprotejat, riscați să se estompeze culoarea părului datorită oxidării, lipsei de umiditate și uzurii generale. Aceste efecte pe termen scurt fac ca firele să arate și să se simtă plictisitoare și deshidratate, dar problema pe termen lung este îmbătrânirea prematură a părului. Acest proces poate însemna o „pierdere de volum”. Deci, știi coada de cal groasă și grozavă cu care ești obișnuit? Pe măsură ce îmbătrânești, el va deveni mai subțire. Soarele o face mai rapidă.

Vara aduce și cu ea vânt, clor și apă sărată care produc radicali liberi care atacă fibra părului. Acești dușmani duri de sezon slăbesc integritatea părului, punându-l în pericol să pară uscat și fragil în general. Combinați-l cu mult stil de căldură și aveți o rețetă pentru dezastru.

De fapt, nu doar părul poate suferi din cauza soarelui puternic. Scalpul este chiar mai expus razelor UV și, în unele cazuri, poate chiar să se arde. Acest lucru se întâmplă mai ales la persoanele cu păr foarte fin sau scurt.

Aveți nevoie de protecție UV suplimentară pentru părul colorat??

Protecție solară pentru părul colorat, protecție UV sensibilă

Expunerea excesivă la soare determină adesea părul colorat să-și piardă culoarea. Prin urmare, părul colorat trebuie îngrijit vara cu produse pentru păr care au protecție integrată a culorilor. Acest lucru se aplică nu numai produselor de protecție solară, ci și șampoanelor, măștilor de păr și balsamurilor.

5 sfaturi pentru a vă proteja părul și scalpul de soare

O femeie cu o umbrelă de soare pe plajă vara

Vârfurile zdrențuite, deshidratarea și culoarea estompată sunt simptome obișnuite ale părului după o vacanță de vară, dar, ca și deteriorarea pielii, acestea pot fi prevenite. Iată câteva sfaturi despre cum să vă protejați cel mai bine coama de lumina directă a soarelui.

Aplicați protecție solară pentru păr și scalp: spray, balsam și co.

Spray de protecție solară pentru păr împotriva razelor UV

În ultimii ani, multe produse pentru păr au fost dezvoltate pentru a proteja împotriva razelor UV. Cele mai bune dintre acestea includ spray-uri de protecție solară, șampoane cu protecție UV și îngrijire după soare. Este foarte important, mai ales în timpul unei vacanțe, să utilizați un produs bun cu protecție UV pentru păr pentru a evita deteriorarea cauzată de razele UV și expunerea generală la soare.

Dar cum funcționează protecția UV pentru păr? Un spray sau un balsam de protecție solară acoperă fibra de păr pentru a devia razele UV ale soarelui. Minimizează uscarea și ajută la prevenirea obosirii părului.

Deoarece scalpul este o extensie a pielii, la fel ca fața și corpul, are nevoie de o protecție solară cu factor de protecție solară. Și, deși produsele de protecție UV pot proteja integritatea părului dvs. real, ele nu conțin neapărat un factor de protecție solară. Deci, dacă nu vedeți un număr SPF (SPF) pe etichetă, nu ar trebui să vă bazați pe aceste produse pentru a vă proteja scalpul.

Poartă o pălărie de soare

Sfaturi pentru protecția UV pentru păr vara Purtați o pălărie de soare

Poate că cele mai eficiente mijloace de protecție împotriva radiațiilor solare sunt pălăriile sau alte articole de acoperit capul, cum ar fi capace și eșarfe. Puteți să le purtați pe plajă, lângă piscină sau chiar în fiecare zi pentru a vă proteja părul și pielea capului. Pe plajă, cel mai bine este să vă odihniți sub o umbrelă și să evitați soarele direct, mai ales la prânz.

Produse naturale de protecție solară pentru păr

Cum se protejează părul de radiațiile UV vara

Uleiurile vegetale precum uleiul de argan și uleiul de cocos au un factor natural de protecție solară și sunt un ingredient adesea folosit în produsele cosmetice naturale pentru păr. La fel ca în cazul îngrijirii pielii, totuși, protecția solară naturală nu este întotdeauna suficientă pentru a proteja scalpul sensibil de arsurile solare.

Clătiți părul după înot

Clătiți protecția solară pentru păr cu apă sărată vara

Indiferent dacă este în mare sau într-o piscină – după fiecare înot trebuie să vă clătiți părul cu apă normală. Sarea sau apa clorurată, în combinație cu razele puternice ale soarelui, pot deteriora și mai mult părul.

Hair up – acesta este modul în care firele sunt protejate vara

Fixarea părului în sus poate proteja împotriva arsurilor solare pe scalp

O coafură potrivită vă poate ajuta, de asemenea, să vă protejați părul în mod optim în timpul vacanței pe plajă. În mod ideal, părul trebuie fixat astfel încât să nu poată ataca razele periculoase ale soarelui. În acest articol, veți găsi multe idei superbe de coafură pe plajă pe care le puteți încerca.

Cravată de protecție solară turban pentru păr și scalp