Pergola și foișor

Sera pentru grădină – 17 idei de design auto-realizate

seră pentru cabana de grădină design fereastră acoperiș

A Seră pentru grădină are nevoie de toți cei care au grădinăritul ca hobby – dar cum poți să-l construiești singur și să-l asociezi cu materialele de construcție existente? Vă oferim 17 idei despre cum puteți combina un foișor practic și o seră într-una.

Seră de perete pentru grădină

sera pentru peretele gradinii bara alba sticla flori de gazon

Pentru sera pentru grădină, puteți construi mai întâi un zid scăzut ca fundație. Aceasta servește drept suport pentru schelele din lemn și ferestre și astfel face sera mai stabilă. Pentru această variantă, ar trebui să fiți sigur de spațiu, deoarece nu poate fi mutat așa. Odată construit, rămâne acolo.

Sera pentru grădină – lemnul ca material

seră pentru grădină lemn plastic fereastră rocă idee grădină

Lemnul este foarte popular ca material pentru construirea de sere pentru grădină. Acest lucru se datorează în principal faptului că este doar stabil, dar are și un aspect confortabil și astfel îmbunătățește atmosfera din grădină. Puteți închide cadrul din lemn fie cu sticlă, fie cu plastic.

Schele metalice pentru sera

seră pentru grădină metal legume negre zăpadă grădinari de iarnă

Metalul este, de asemenea, o opțiune excelentă ca material pentru cadru. Amintiți-vă că acest lucru se încălzește mai repede la soarele aprins. Din acest motiv, trebuie selectate cele mai mici suprafețe metalice. Acoperișul serii pentru grădină poate fi transparent sau complet închis. Cu un acoperiș transparent aveți de ales între sticlă sau plastic mat sau complet transparent.

Sera ca cultură

sera pentru gradinarit cultivare casa din plastic fatada rosie pridvor

O variantă improvizată este această seră pentru grădină. Se află pe o verandă și este o extensie. O astfel de seră se construiește rapid și poate fi, de asemenea, demontată rapid. Iarna poate fi folosit și ca grădină de iarnă.

Seră pentru grădina din curtea din spate

idee tradițională de proiectare a serelor

Acest Seră pentru grădină are o lățime de 3 metri și o lungime de 3,6 – perfect pentru curtea din spate. Proprietarul a construit-o din lemn de cedru prelucrat și a așezat-o pe o bază prefabricată din oțel. Interiorul este suficient de mare pentru a găzdui o masă cu scaune și mai multe plante în ghivece. Proprietarii pot citi în pace cataloage și cărți pentru grădină. Casa este situată sub copaci, dar geamurile abundente oferă suficientă lumină solară pentru ca plantele să crească.

Seră mică și grădină fermecătoare într-una

Construiți-vă propriile plante de alpinism

Ascuns în spatele multor flori și arbuști este unul Seră pentru grădină, care servește și ca magazie de scule. Plantele care se cățără fac ca casa să arate confortabil, în timp ce cutii mari de plante sunt agățate pe pereți în interior.

Sera pentru grădină – a fost modificată o casă de joacă

Construiți o casă de joacă cu grădină

Odată ce a fost o casă de joacă, această clădire mică a fost complet modificată și transformată într-un Seră pentru grădină transformat. Deși este destul de mică, casa poate oferi suficient spațiu de depozitare pentru scule. Este, de asemenea, o zonă în care proprietarul casei poate păstra mai multe cutii de plante. Casele mici pentru păsări completează designul. O alternativă ieftină la serele tradiționale a fost creată atât de ușor și cu puțină imaginație.

Mic foișor deschis

Spațiu de depozitare în grădină tip bufet

Puteți găsi o zonă potrivită pentru plantele dvs. aproape oriunde. Această alternativă oferă un mic foișor deschis cu mai multe tejghele. Baldachinul și dulapul mic cu uși de sticlă protejează plantele fragede de vreme rea. După o curățare amănunțită, acest mic Seră pentru grădină poate fi transformat într-un bufet.

Casă din lemn în grădină

Casă de lemn pentru depozitarea grădinii

O casă fermecătoare din lemn în grădină, cu ferestre mari orientate spre sud, oferă suficient spațiu pentru plante iarna. Ușa și fereastra mică din partea de nord lasă suficient aer. Casa se îmbină perfect cu peisajul.

Tradiţional Seră pentru grădină –  această casă de sticlă este răcită printr-un sistem de ventilație. Ventilatorul asigură o bună circulație a aerului și este alimentat cu energie electrică de un sistem solar.

Sera pentru gradina cu baza din piatra naturala

Bază de piatră naturală cu design de grădină cu efect de seră

Această seră arată ca o parte a unei grădini din secolul al XIX-lea. Cadrul alb este construit pe o bază stabilă din piatră naturală. În multe sere, componenta structurală este prefabricată, iar panourile sunt special tăiate, astfel încât să se potrivească – acest lucru facilitează construcția.

Sera auto-realizată din materiale de construcție existente

Construiește-ți propria seră

Acest foișor interesant a fost construit din materiale existente – mai multe ferestre de diferite dimensiuni au fost combinate cu gust, astfel încât, în cele din urmă, se creează o casă drăguță și funcțională. Designul arată foarte drăguț datorită combinației de culori proaspete.

Casă de grădină în stil rustic

Idei de grădină-Steinweg

Mică, dar foarte confortabilă, așa arată această casă de grădină în stil casă la țară. O cărare de piatră duce la ușă. Plantele și florile din jurul casei o fac să pară confortabilă. O ușă mare se poate deschide pentru uneltele de grădină sau poate lăsa mult soare și aer.

Tencuiala de foișor din Paris

Vopsea de perete a sculei de ipsos pentru grădină

Tencuiala din Paris este un material excepțional pentru o Seră pentru grădină  – dar această structură mică și compactă, care este decorată cu pictură pe pereți, are pereți și acoperiș din ipsos. Ușile din lemn sunt ovale și deschise, astfel încât oaspeții să poată ajunge dintr-o parte a grădinii în cealaltă. Un loc perfect pentru unelte și plante mici în ghiveci. Acest mic tufiș este prevăzut cu o rampă – astfel încât o iarbă să poată fi depozitată acolo iarna.

Casă cu acoperiș înclinat ca seră

Construiți-vă propriul perete de sticlă de seră

Aproape orice structură poate fi transformată într-un Seră pentru grădină să fie transformat. Aici, de exemplu, un acoperiș înclinat a fost complet vitrat și transformat într-un foișor modernizat. În partea de sud, au fost plantate mai multe vase de lemn și astfel s-a folosit spațiul maxim disponibil.

 Arhitectura și arta grădinii într-un singur design

magazie de grădină horticolă de epocă

Această casă de vară face de fapt parte dintr-o biserică – așa cum vă amintesc ferestrele. Ușile duble și ferestrele gotice lasă multă lumină în interior. Casa este folosită de proprietar ca atelierul său, unde poate picta în liniște.

Mic șopron de grădină cu plante cățărătoare

foișor mic casă de grădină

Fereastră de grădină cu efect de seră