pepinieră

Montați o cameră pentru copii de 9 mp – sfaturi pentru o distribuție optimă a mobilierului

Cameră pentru copii Jaluzele pliante dreptunghiulare înguste de 9 mp albastru cobalt culoare perete mobilier alb

Foarte des dimensiunea unei camere obișnuite pentru copii este de aproximativ 9-10 metri pătrați. Cu această dimensiune a camerei, este mult mai ușor să planificați o facilitate adecvată pentru un copil decât să creați o cameră funcțională pentru doi. Astăzi vom arăta câteva modalități de a înființa o creșă de 9 metri pătrați pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani. Planurile desenate arată clar distribuția mobilierului și sunt la fel de potrivite pentru băieți și fete. Indiferent de situația camerei pe care o aveți, cu o planificare corectă, este cu adevărat posibil să creați o cameră confortabilă, funcțională și destul de spațioasă pe doar 9 metri pătrați.

Sfaturi generale pentru decorarea camerei unui copil

Cameră pentru copii, picturi murale mici de 9 mp, bej alb

Dacă este posibil, încercați să așezați biroul lângă fereastră. Patul poate fi scos de la fereastră și ar trebui să fie în mod ideal într-un colț al camerei. Biroul nu trebuie să aibă o lungime mai mică de 1200 mm. Adâncimea trebuie să fie de cel puțin 600 mm și de preferință 700-750 mm. Copiii între 1,5 și 3 ani pot dormi într-un pat de o persoană. Un pat cu o suprafață de 190 x 90, 200 x 90 sau 200 x 100 cm este minunat potrivit pentru camera copiilor.

Cameră pentru copii de 9 mp cu TV cu două dulapuri

Un dulap și un raft de cărți nu trebuie să lipsească în camera copiilor. Dacă un dulap mai mare apasă deja vizual pe o cameră mică, puteți combina în schimb un dulap cu o comodă sau pur și simplu optați pentru două dulapuri mici. Lățimea minimă a dulapului ar contribui, în acest caz, fie la 700-800 mm, fie la 1000-1100 mm.

9 mp. Exemplu de cameră pentru copii nr.1: zonare funcțională

Cameră pentru copii de 9 mp amenajată dulap de birou cu pat de o persoană

Avantaje:

Camera este împărțită vizual în trei zone care îndeplinesc o funcție specifică: există o zonă pentru dormit, îmbrăcare și studiu. Deoarece mobilierul este aranjat de-a lungul pereților, există mult spațiu în mijloc pentru a alerga și a vă juca.

Biroul este în cel mai luminos loc, iar patul este cel mai îndepărtat de ușă. Având în vedere aspectul, puteți pune și un dulap spațios vizavi de pat, combinat cu un raft pentru cărți și jucării.

mici dulapuri de culori pastelate dulapuri cu pat simplu până la tavan

dezavantaj:

În general, spațiul și mobilierul sunt bine gândite, dar nu există spațiu pentru a primi prietenii copilului.

Sfaturi pentru părinți:

Biroul poate fi configurat astfel încât să fie paralel cu fereastra – acum este puțină lumină de zi pentru scris sau pentru citit.

camera pentru copii mici pat de o persoană culori pastelate birou plisat orb

Deoarece patul este într-un colț, ar trebui să planificați o sursă de lumină suplimentară lângă tăblia patului, mai ales dacă copilului îi place să citească sau să se joace în pat seara. În apropierea dulapului, vă recomandăm un sac de fasole mare, o bancă sau o mini-canapea compactă, unde prietenii copilului care vizitează se pot așeza.

9 mp. Exemplu de cameră pentru copii # 2: planificare reușită

cameră mică pentru copii 9 mp amenajare pat simplu dulap raft birou în fața ferestrei

Avantaje:

Aspectul prevede amenajarea tuturor mobilierului necesar, care este necesar preșcolarului (copilului școlar). O lampă de masă lângă patul de pe birou poate servi și ca lampă de noptieră decorativă.

Un raft mare în picioare, opus piciorului patului, vă permite să plasați jucării, cărți, lucruri mici și rechizite școlare într-un singur loc. Pe lângă birou, există și un dulap spațios pentru depozitarea hainelor, încălțămintei și lenjeriei de pat.

9 mp camera copii copii jaluzele pentru baieti mobilier alb accente verzi

Dezavantaj:

Nu există dezavantaje, camera pentru copii de 9 metri pătrați este bine planificată.

Sfaturi pentru părinți:

Așezați un covor moale și cald în centrul camerei. Ar trebui să fie robust și ușor de curățat. Un covor gros se simte confortabil sub picioare și în același timp are un efect de absorbție a zgomotului.

9 mp. Exemplu de cameră pentru copii # 3: aspect în formă de U

Camera copiilor de doar 9 metri pătrați îngustă amenajează un birou în fața ferestrei

Avantaje:

Dacă camera copiilor este dreptunghiulară, este posibil să împărțiți vizual camera în două zone funcționale: o zonă pentru studiu și una pentru dormit.

Biroul este așezat în fața ferestrei și formează o formă de L cu raftul de cărți, care este așezat pe peretele lung. Patul și dulapul sunt departe de fereastră.

Acest aranjament de mobilier lasă spațiu liber în mijloc și de-a lungul unuia dintre pereții lungi din camera copiilor. Așadar, puteți să vă deplasați de la pat la dulap și de la pat la birou netulburat.

Pat de copii de 9 mp camera de birou gri roz roz din lemn deschis

Dezavantaj:

Poate fi destul de întuneric în zona de dormit.

Sfaturi pentru părinți:

Asigurați o iluminare bună în zonele de dormit și dressing. O lampă de perete lângă tăblie și câteva lumini încorporate pe tavan în fața dulapului sunt suficiente. O oglindă suplimentară pe ușa dulapului este de asemenea utilă și va reflecta lumina de la fereastră.

9 mp. Exemplu de cameră pentru copii nr. 4: o cameră îngustă pentru copii

Camera copiilor de doar 9 metri pătrați îngustă amenajează un birou în fața ferestrei

Avantaje:

Acest aspect vă permite să păstrați liber trecerea de la ușă la fereastra opusă. Patul se află în spatele ușii, așa că nu îl puteți vedea imediat când intrați în cameră. Biroul este amenajat peste fereastră și combinat cu un dulap. Împreună formează un design funcțional. Prietenii copilului se pot așeza pe canapeaua vizavi de birou.

Montați o cameră de copii de 9 mp, perete mic cu accent negru

Dezavantaj:

Apropierea patului de ușă poate să nu fie optimă dacă există curent. Zgomotul exterior poate afecta și somnul.

Sfaturi pentru părinți:

Dacă creșa este dreptunghiulară și fereastra este la celălalt capăt al camerei, nu aveți nevoie de perdele groase pentru a copleși ambianța. Cel mai bine este să optați pentru jaluzele plisate sau perdele translucide. Acestea lasă să intre o cantitate plăcută de lumină și scufundă camera într-o atmosferă minunată.

cameră mică pentru copii pentru birou fete raft de cărți peste fereastră

Cameră pentru copii Pat de o persoană de 9 mp cu sertare verde ment alb culorile gri

Mobilier de cameră pentru copii pentru băieți Sistem de rafturi cu compartimente deschise și închise