pepinieră

Asigurarea unei locuințe sigure pentru copii – sfaturi pentru viitorii părinți

Apartament - sfaturi pentru viitorii părinți

Accidentele sunt una dintre cele mai frecvente cauze de deces la copii și nu se pot întâmpla doar în afara propriilor patru pereți. Adesea, în casă așteaptă multe pericole de care părinții nu sunt cu adevărat conștienți. Chiar și atunci când urmașii sunt pe cale să sosească, este important să obțineți informații adecvate și să luați măsuri de precauție. Mai ales în primul an de viață, părinții au alte lucruri de făcut decât să se gândească la modul în care pot face cel mai bine apartamentul rezistent la copii. Cu atât mai bine când totul este bine pregătit. Deveniți activ este motto-ul aici și poate preveni accidentele care pot provoca daune copilului.

 Asigurați-vă căminul pentru copii – percepeți-vă conștient casa

Asigurați-vă căminul în siguranță pentru copii Proiectarea unei camere pentru bebeluși

Peste 1,5 milioane de copii au accidente în gospodăriile germane în fiecare an și uneori grav. Grădinița curioasă și copiii școlari nu sunt neapărat afectați. De fapt, este deosebit de frecvent la sugari și copii mici. Tendința de accidente cu copii este în creștere și arată cât de important este să rezolvi problema. Schimbările mici în gospodărie sunt deseori suficiente pentru a reduce riscul pe termen lung. Frecvența accidentelor poate fi împărțită în camere și zone de apartament:

 1. pepinieră
 2. Zona de bucătărie
 3. Zona scării
 4. grădină
 5. Zona de locuit rămasă

Copiii sunt răniți în mod special în caz de cădere, de exemplu în josul scărilor, de la masa de schimb sau de la patul de la mansardă. În mod ideal, părinții se pun așadar în poziția copilului lor și privesc apartamentul:

 1. Stai pe podea și privește în jur
 2. Crawl prin apartament
 3. Fii atent la ceea ce se poate realiza și de la sol
 4. Fiți atenți la ceea ce îi poate interesa pe copii

Scrierea unei liste de verificare și notarea a ceea ce se observă este primul pas către o casă sigură pentru copii.

 Asigurați-vă căminul protejat de copii – faceți modificări pas cu pas

Pat pentru copii cu pat plat Evitați riscul de alunecare

Adaptarea apartamentului la nevoile copiilor începe în mod ideal înainte de naștere. Camera copiilor este primul punct de contact. Când cumpărați mobilier, asigurați-vă că mobilierul este robust și rezistent la copii. Dulapurile și sertarele cu blocare cu sisteme de amortizare sunt o alternativă bună la piesele de mobilier clasice. Masa de schimbare este configurată în așa fel încât descendenții să nu poată cădea de pe părți. Dacă mobilierul are colțuri și margini, acestea sunt prevăzute cu tapițerie ușoară. Există atașamente speciale aici care sunt ușor de atașat.

Nu trebuie subestimată stabilitatea împotriva basculării. Când tinerii încep să se ridice pe mobilă, au nevoie de un suport ferm. Comoda și dulapurile sunt cel mai bine atașate de perete..

Furnizarea de sisteme de ordine este un sfat pe care părinții îl pot lua în considerare. Chiar dacă este doar cutia de jucării în care sunt aruncate jucăriile din nou și din nou. În acest fel, pericolele de declanșare pot fi îndepărtate rapid, iar podeaua camerei copiilor nu prezintă niciun pericol.

Electricitatea este încă o problemă. Protecția la priză face deja parte din aproape fiecare gospodărie cu copii astăzi, dar există încă mai multe domenii de luat în considerare:

 • Este esențial să ascundeți complet liniile electrice
 • Ascundeți cablurile către dispozitive electrice, cum ar fi CD playere și lămpi, astfel încât acestea să nu poată fi împiedicate
 • Aprindeți luminile de noapte alimentate cu baterii

Notă: Este tentant să înlocuiți rapid pătuțul cu un pat la mansardă. În ciuda protecției largi la cădere, mulți copii încă cad în jos din patul de la mansardă. Prin urmare, se recomandă ca patul de la mansardă să fie utilizat numai atunci când descendenții au cel puțin șase ani.

 Asigurarea acasă a copiilor – scări – așa pot fi protejați copiii

Asigurarea căminului pentru copii Scările sunt periculoase

Mai este nevoie de timp până când descendenții se pot târâ? Nu contează – cu cât este instalată mai devreme protecția scărilor, cu atât mai bine. Este nevoie doar de cinci minute de muncă pentru a proteja copilul de căderile care pun viața în pericol. O poartă a scării asigură faptul că tinerii nu încearcă să se descurce singuri pe scări în jos sau în sus. Din zona periculoasă a scărilor, vederea continuă în bucătărie.

Copiii tind să fie acolo unde sunt părinții lor. Prin urmare, bucătăria este, desigur, un spațiu interesant. O zonă de joacă în bucătărie este ideală pentru a distrage atenția copilului. Aici tinerii își primesc propriile vase și linguri care pot fi folosite. Nici nu este de lucru să umpleți dulapurile accesibile cu lucruri inofensive, cum ar fi cutii de prânz și vase. Agenții de curățare, cuțitele și foarfecele, pe de altă parte, ar trebui să fie așezate deosebit de sus. Există, de asemenea, adăugări speciale care pot fi atașate rapid pentru a asigura cuptorul și mașina de spălat vase.

Important: țineți cont de cabluri și evitați fețele de masă. Copiii se trag de tot ce pot apuca. Ceainicul care tocmai a fost pornit cade repede sau cu fața de masă ceainicul își face drumul de la masă la podea. Opăririle sunt deosebit de frecvente în accidentele din gospodărie.

A face casa ta să fie protejată de copii – baie și grădină – pericolul subestimat

Apartamentele rezistente la copii fac baie distractivă Baia

Pe lângă camerele copiilor, casele scărilor și bucătăriile, există și mai multe zone periculoase pentru copii în casă și apartament. Aceasta include baia și grădina. Baia, în mare parte cu gresie și dotată cu alergători, conține o multitudine de capcane pentru tobogane. Dacă descendenții cad și aterizează pe capul lor, acest lucru poate avea consecințe grave. Prin urmare, copiii nu trebuie lăsați singuri în baie. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să evitați alergătorii alunecoși. De asemenea, este important să blocați detergenții. Acestea sunt adesea păstrate aproape de pământ. Cu toate acestea, culorile strălucitoare și mirosurile deosebite ale detergenților și detergenților de baie atrag următoarea generație.

Oricine are o grădină are un motiv să fie fericit. Aici copiii se pot juca, juca și se pot bucura de aerul proaspăt. Dar pericolele se ascund și în grădină. Un gard pentru iazul de grădină este o necesitate. Uneltele de grădină aparțin unui depozit, chiar dacă părinții pleacă doar câteva minute. Este deosebit de important să căutați în grădină plante otrăvitoare.

Te-ai gândit la toate? O prezentare generală sub formă de broșură poate fi utilizată aici ca supliment la pregătirea casei și a apartamentului pentru descendenți.