Paște și primăvară

Decorarea ouălor de Paște cu ceară – instrucțiuni și idei pentru modele

ouă de Paște-ceară-decorați-violet-liliac-culoare-negru-alb-decor

Nu există cu adevărat limite la vopsirea, decorarea și decorarea ouălor de Paște. În principiu, orice îți vine în minte poate fi folosit pentru asta. Puteți face sau cumpăra culori singuri, puteți obține decorațiuni frumoase cu materiale naturale, hârtie, perle, sclipici și alte lucruri. Varianta în care tu Decorează ouăle de Paște cu ceară poate sa.

Decorați ouăle de Paște cu ceară – modele drăguțe

Ouă de Paște-ceară-decorați-inspirația-bricolaj-flori-puncte-model-portocaliu-albastru-deschis

Dacă vrei să decorezi ouăle de Paște cu ceară, ai două opțiuni. Cea mai cunoscută este tehnica în care oul este „vopsit” cu ceară înainte de a fi scufundat în vopsea. După vopsire, ceara este îndepărtată, astfel încât să rămână modele frumoase.

Decorați ouăle de Paște cu ceară – efect 3D asupra ouălor de Paște

ouă-de-Paște-ceară-decorați-ornate-linine-violet-roz-optice-3d

Ceara poate rămâne desigur și pe ouă. Mai ales dacă utilizați ceară colorată, se pot crea decorațiuni frumoase în acest fel. În plus, dacă decorați ouăle de Paște cu ceară în acest fel, veți obține un efect 3D interesant.

Unelte pentru decorare

decorați ouăle de Paște cu ceară mov-roz-atractive-motive-arta

Deci, dacă doriți să încercați ideea și să vă decorați ouăle de Paște cu ceară, atunci fie aveți nevoie de instrumente care sunt utilizate în mod specific și care pot fi cumpărate pentru decorațiuni fine pe ouă. Sau puteți ridica obiecte pe care le aveți deja în gospodărie.

Ceara

ouă-de-Paște-ceară-decora-culorile-colorate-manual-lumânare-topire-material

Ceara este disponibilă și în magazinele de artizanat. Alternativ, puteți zdrobi creioane sau lumânări colorate și apoi să le topiți astfel încât să puteți decora ouăle de Paște cu ceară. Poți decide singur.

Materialele

ouă de Paște-ceară-decorare-tonuri-pastel-albastru-deschis-portocaliu-roz-idei-motiv

În caz contrar, veți avea nevoie de următoarele lucruri, astfel încât să puteți decora ouăle de Paște cu ceară.

– cartof mare sau pahar cu nisip

– Lumânare

– lingura veche

– ouă fierte

– Ceară

– Pin cu un cap de plastic

– Bastoane de lemn, stilou sau plume (de preferință pene de porumbel)

– Culori pentru ouă

Pregatirea

ouă de Paște-ceară-decorați-Paște-decorați-ideea-colorată

Odată ce ați făcut toate lucrurile, puteți începe aproape să decorați ouăle de Paște cu ceară. Dar mai întâi pregătiți-vă locul de muncă. Înjumătățiți cartofii și așezați partea netedă pe masă. Alternativ, așa cum am menționat anterior, puteți configura un borcan cu nisip. Apoi puneți lingura acolo și îndoiți-o cu 90 de grade, astfel încât să puteți pune ceara în ea.

Lumânarea și instrumentul pentru decorare

ouă-de-Paște-ceară-decorați-ouă-hessen-ouă-trifoi-inimi-imagini-modele-delicate

Apoi puneți o lumânare sub lingură. Decalajul ar trebui să fie suficient de mic pentru ca lingura să se încălzească suficient și să topească ceara. În cele din urmă, puneți acul în stilou și puteți începe să decorați ouăle de Paște cu ceară.

Ornamentul

ouă de Paște-ceară-decorează-nuanțe-albastre-instrument-ac-design-romantic

Puteți începe să decorați oul de Paște cu ceară pe ou alb sau maro sau puteți vopsi în prealabil oul pal. Scufundați știftul în ceara lichidă și puteți începe să modelați ouăle. Rețineți că ceara se va seta foarte repede. Prin urmare, o mână fermă este o condiție prealabilă. Greșelile ar trebui evitate. Odată ce ceara a aterizat pe ou, nu mai poate lua nici o culoare în acest moment.

Culori multiple

decorați ouăle de Paște cu ceară-idee-linie-linie-stea-pictură

Dacă decorați ouăle de Paște cu ceară, le puteți decora cu diferite culori. După primele modele, pur și simplu înmuiați-l în următoarea culoare mai închisă. Apoi adăugați din nou orice model, înmuiați oul în următoarea culoare mai închisă și așa mai departe.

Terminați ouăle de Paște

ouă de Paște-ceară-decorați-lumânarea-flacără-negru-ou-galben-portocaliu

Când ați terminat, puteți, dar nu trebuie, să îndepărtați ceara. Deci, aici depinde de dvs. ce variantă alegeți atunci când decorați ouăle de Paște cu ceară. Pentru a îndepărta, puteți folosi un cuțit și puteți răzui ceara. După aceea, țineți oul până la lumânare pentru a-l încălzi ușor și ștergeți ceara rămasă cu un șervețel, hârtie de bucătărie sau o cârpă uscată.

Schițe pe ouăle de Paște

decorați ouăle de Paște cu ceară roz-model-culoare-floare-pajiște

Înainte de a începe să decorați ouăle de Paște cu ceară, sunteți binevenit să schițați modelele și motivele dorite cu un creion. Acest lucru va face mai ușor decorarea cu ceara mai târziu. Dar aceasta este o variantă care se potrivește bine dacă doriți să lăsați ceara pe ouă sau dacă alegeți o culoare finală foarte închisă. În caz contrar, creionul va fi vizibil mai târziu.

Ideea din alte resurse

Ouă de Paște-instrucțiuni de decorare cu ceară-brioșă-tablă-grătar-grătar-pin-lumânare

În loc de cartofi sau borcane de nisip menționate mai sus, puteți folosi, de asemenea, o tigaie pentru brioșe și o grătar, așa cum se arată aici, pentru a topi ceara. Deci, puteți decora cu ușurință mai multe culori pentru ouăle de Paște cu ceară.

Decorează cu un creion

Ouă de Paște-ceară-decorați-creioane de ceară-colorate-design-manual

Dacă nu vă pasă de decorațiile prea precise sau doriți doar să petreceți o după-amiază distractivă cu copiii dvs., atunci nu folosiți instrumente speciale sau tehnicile menționate mai sus, ci creioane obișnuite. Folosiți ouă calde aici. Creioanele de ceară se topesc datorită căldurii ouălor și sunt minunate potrivite pentru decorarea ouălor de Paște cu ceară.

Motive simple

ouă-de-Paște-ceară-decorează-galben-verde-buline-decor-jucăuș-pentru-copii-ușor

Nu trebuie să fie un decor complicat dacă doriți să decorați ouăle de Paște cu ceară. Un model simplu de puncte arată la fel de adorabil și poate fi implementat și de copiii tăi. Ouăle arată jucăuș pe ele și fac masa de banchet deosebit de plăcută.

Ideea în albastru și portocaliu

decorați ouăle de Paște cu solzi de ceară-motiv-puncte-albastru închis

Culorile puternice de ceară sunt potrivite pentru astfel de modele grozave. Și, după cum puteți vedea, motivele nu trebuie neapărat să fie foarte elaborate sau să acopere întregul ou atunci când decorați ouăle de Paște cu ceară. Și tiparele mai subtile arată grozav.

Liniile fine

ouă de Paște-ceară-decorează-motive-albastre-capricorn-flori-cocoș

Puteți crea linii fine folosind partea ascuțită a unui ac atunci când decorați ouăle de Paște cu ceară. Sunt create modele deosebit de elegante și impresionante. Proiectează ouă suflate astfel încât să le poți folosi în fiecare an.

Decorarea ouălor de Paște cu ceară – modele simple

ouă-de-Paște-ceră-decorare-valuri-înfrumusețate-design-tinereu-idee

Un astfel de model este, de asemenea, rapid și ușor de realizat și este potrivit ca inspirație pentru copiii tăi. Fie în culori naturale ca aici, fie dintr-un amestec de nuanțe diferite, puteți obține modele grozave dacă decorați ouăle de Paște cu ceară în acest fel.

Motive de ceară

Ouă de Paște-ceară-decorați-castron-masa-decorare-inspirație-culori-colorate

Aici puteți vedea din nou cât de atractive arată ouăle dacă ceara nu este îndepărtată. Mai ales ceara într-o culoare puternică arată foarte impresionant. Dar tonurile pastelate pot avea, de asemenea, un efect extraordinar și pot merge minunat cu un decor romantic sau ponosit de Paști. Așadar, ia-i în considerare atunci când decorezi ouăle de Paște cu ceară.

Model geometric

ouă-de-Paște-ceară-decorează-stil-rus-atractiv-cu-artă

Ce-i drept, pentru astfel de ouă de Paște aveți nevoie de multă experiență, timp și un anumit talent. Dar asta nu înseamnă că nici măcar nu poți încerca. De asemenea, puteți folosi exemplele de mai sus ca inspirație pentru diferite modele și motive pentru decorarea ouălor de Paște cu ceară.