Paște și primăvară

Ce mănânci la Paște? 16 deserturi tipice de Paște din întreaga lume

ce mănânci la deserturile tradiționale de Paște

Popularul festival de Paște se apropie și toți îl așteptăm nerăbdători. La fel ca Crăciunul, Paștele este un festival cu multe tradiții. Unele sunt comune în întreaga lume, în timp ce altele sunt tipice doar în anumite țări. Desigur, acest lucru se aplică și aburului complet pentru cina de Paște. Și ce mănânci în toată lumea la Paște? Deserturile tradiționale arată în special diferențe mari în diferite țări. Pe lângă pâinea tipică de Paște făcută din aluat de drojdie, pe care o cunoaștem în această țară, există multe alte deserturi care impresionează prin aspectul și gustul lor. Ești curios despre tradițiile alimentare de Paște din restul lumii? În articol vă prezentăm deserturile tipice care sunt pregătite în întreaga lume pentru Duminica Paștelui sau în perioada Postului Mare.

Ce mănânci de Paște în Italia?

ce sa mananci la pasca italia desert pasca pastiera napoletana fructe confiate

Italienii sunt la fel de populari cu produsele de patiserie delicioase ca și pizza. În mod tradițional la Paștele din Italia, se pregătesc diverse pâini și prăjituri de Paște care sunt perfecte pentru festival. Pe lângă faimosul panettone, există alte câteva delicatese care sunt numite mâncăruri tipice de Paște acolo.

Pastiera Napoletana

Un tort tipic de Paște din Italia este Pastiera Napoletana. După cum sugerează și numele, este o rețetă din regiunea Campania care a fost un desert tipic de Paște în fiecare familie napolitană de secole. Tortul este preparat cu brânză ricotta, ouă, lapte, Granno Cotto (grâu gătit), fructe confiate și diverse arome precum B. Vanilie.

Cassata alla siciliana

ce să mănânci la desert de Paște desert Italia cassata tort

Cassata este un desert tradițional sicilian de Paște, care este servit și la nunți. Este o prăjitură stratificată cu baze de biscuiți înmuiate în lichior și smântână din ricotta și zahăr. Tortul este acoperit cu o glazură și decorat cu marțipan și fructe confiate, care sunt uneori folosite ca umplutură.

Pâine siciliană de Paște

ce să mănânci la Paște siciliană Paște Paște Italia Croația

Această pâine de Paște siciliană este o tradiție de Paște în nordul Italiei și Croația. Se servește cu espresso la micul dejun și bucătăria miroase minunat de dulce când este pregătită. Pâinea tradițională de Paște constă din aluat cu ouă, ulei de trandafiri și coajă rasă de portocală și lămâie.

Colomba di Pasqua

ce sa mananci la pasca italia colomba di pasqua pasca paine forma porumbelului

În Italia nu există sărbătoare de Paști fără Colomba di Pasqua. Pâinea dulce este cunoscută în mod tradițional pentru Paști și mai ales pentru forma sa specială: un porumbel cu aripi întinse. Acesta amintește de gustul panettone și este de fapt preparat de aceeași companie. Forma specială simbolizează împăcarea și creștinismul – atât de perfectă pentru un desert de Paște.

Ce mănânci de Paște în Spania? Torrijas sunt cavalerii săraci spanioli

ce să mănânci la mâncarea de Paște torrijas tradiționale spania

Un desert tipic pentru Postul Mare în Spania sunt așa-numitele torrijas. Aceasta este o variantă a rețetei clasice pentru cavalerii săraci, care este considerat un desert tradițional în Spania de la Joia Mare până la Sâmbăta Mare. Diferite sosuri dulci sau înghețată sunt adesea folosite pentru a rafina vasul.

Masă tipică de Paște în Marea Britanie: chifle încrucișate fierbinți

ce să mănânci la Paști Marea Britanie Australia chifle fierbinți

O tradiție de Paște în Vinerea Mare sunt chiflele încrucișate fierbinți. Se servesc în Marea Britanie, Irlanda și Australia și sunt la fel de tipice pentru Paști ca și iepurașul de Paște în sine. Rulourile dulci sunt de obicei preparate cu stafide și decorate cu o cruce din aluat..

Tortul Simnel

ce să mănânci la Paștele Marea Britanie simnel cake bile de marțipan

Tortul Simnel este o parte esențială a mesei de Paști pentru britanici și irlandezi. Desertul tipic de Paște este un tort clasic cu fructe umplut cu fructe confiate și uscate. Lucrul special la aceasta este decorarea tortului, care are o semnificație simbolică. Partea superioară a tortului Simnel este un strat de marțipan și există unsprezece bile de marțipan deasupra tortului. Acestea reprezintă apostolii lui Isus, desigur, fără trădătorul Iuda.

Ce mănânci de Paște în Polonia? Baba tipică

ce să mănânci la Paște în mod tradițional poloneză babka bol tort

Babka este un desert tradițional de Paște în Polonia, cu un nume ciudat. Tradus, „Babka” înseamnă la fel de bun ca „Bunica”, deoarece forma sa de tort de cupă amintește de fusta unei femei. Tortul este de obicei umplut cu stafide și acoperit cu glazură.

Tort Makowiec sau mac, ca desert tipic de Paște în Europa

ce să mănânci cu desertul de Paște Makowiec desert tipic de Paște Polonia

Makowiec este un tort din bucătăria poloneză care se prepară în formă de sul. Se compune din aluat de drojdie îndulcit umplut cu semințe de mac, stafide și fructe confiate. Desertul de Paște este, de asemenea, cunoscut sub diferite nume în multe alte țări europene: Makosh în Ungaria, tort de semințe de mac în Germania și Austria și Wienerbrød în Danemarca. Desertul este pregătit în mod tradițional atât pentru Paști, cât și pentru Crăciun.

Ce mănânci de Paște în Grecia? Biscuiți greci de pâine scurtă Koulourakia

ce să mănânci la pâine scurtă koulourakia grecia

În Grecia prăjiturile tipice de Paște se numesc Koulourakia. Sunt asemănătoare cu biscuiții din unt germani și se servesc în Duminica Paștelui la micul dejun sau cu cafea după-amiaza. Copiii le pot scufunda în lapte în loc de cafea.

Tsoureki

ce să mănânci la Paști Europa de Est Grecia drojdie tsoureki coroană roșie ouă de Paște roșii

Acest desert tradițional de Paște este interpretarea grecească a coroanei de drojdie pentru Paști. În mijlocul patiseriei, sunt poziționate ouă de Paște de culoare roșie, care simbolizează sângele lui Isus. Coroana tradițională de drojdie este, de asemenea, o tradiție la Paști în alte țări, dar apare sub diferite nume: Chorek în Armenia și Turcia, Kozunak în Bulgaria și Cozonac în România.

Ce mănânci de Paște în Finlanda? Drojdia de patiserie Pulla

ce sa mananci la finlanda pascala pulla painea de pasca tipica

Produsele de patiserie cu drojdie sunt o tradiție de Paște în multe țări din întreaga lume. În Finlanda se prepară pulla tipică de pâine de Paște, cu gustul special provenit din cardamomul aromat. Migdalele rase și zahărul pudră sunt folosite pentru decorarea biscuiților de Paște.

Mammi

ce să mănânci la finlanda de Paste desert tipic de Paște cremă de budincă de malț mämmi

Un alt desert tipic de Paște în Finlanda este Mämmi. Deși nu pare atât de apetisant, budinca de malț este un adevărat deliciu. Ingredientele pentru fabricarea budincii sunt apa, malțul de preparare, făina de secară, sarea, siropul de zahăr și coaja de portocală. Înainte de consum, desertul de Paște ar trebui să stea într-un loc răcoros câteva zile și abrupt și să fie consumat și rece. Gustul de secară al desertului este cel mai bine completat cu înghețată de smântână, zahăr sau vanilie.

Ce mănâncă ortodocșii la Paște??

ce să mănânci la Paști ortodoxă rusă kulitsch pâine de Paște

În multe țări ortodoxe, cum ar fi Rusia, Belarus, Ucraina, România, Georgia, Macedonia, Moldova și Serbia așa-numitul Kulitsch pregătit și binecuvântat în biserică în Sâmbăta Mare. Tortul constă dintr-un aluat de drojdie cu o mulțime de ouă și diverse condimente, cum ar fi nucșoară, vanilie și cardamom. Kulitsch-ul finit decorează ortodocșii cu glazură sau zahăr pudră.

Ce mănânci de Paști în Orientul Mijlociu? Maamouls ca o variantă a biscuiților de Paște

ce sa mananci la pasca biscuiti libani maamouls date umplutura

Acest desert tipic de Paște din Orientul Mijlociu este o mică patiserie din gri, care este de obicei umplută cu migdale sau curmale. Biscuiții finisați sunt pudrați cu zahăr pudră. Rețeta originală provine din Liban și este cunoscută și în unele țări musulmane pentru alte ocazii religioase.

Ce mănânci de Paște în Mexic?

ce să mănânci la Paștele Mexic desert tradițional de Paște desert capirotada

Capirotada este un desert tipic de Paște în Mexic, care nu se mănâncă în Duminica Paștelui, ci în timpul Postului Mare. Este un fel de budincă de pâine cu umplutură făcută din stafide și brânză. În plus, există, de obicei, fructe uscate, confiate și proaspete, precum și nuci, nucă de cocos deshidratată și / sau stropi de zahăr.