Mod de viata

Cumpărarea unei biciclete electrice: La ce ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când cumpărați o bicicletă electrică?

Bicicletele cu motoare electrice au devenit bestseller-uri și au devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Fiabile, puternice, ușor de utilizat și ecologice – bicicletele electrice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare și chiar și șoferii pasionați și-au recunoscut de mult avantajele. Trecerea la o bicicletă electronică merită cu siguranță pentru cei care sunt sătui să se chinuiască în ambuteiaje în fiecare dimineață și să piardă timpul în căutarea unui loc de parcare. Doriți să cumpărați o bicicletă electronică, dar vă simțiți puțin copleșiți de selecția largă? Apoi citiți mai departe și aflați ce trebuie să aveți în vedere atunci când efectuați o achiziție!

Sfaturi de cumpărare de biciclete electrice Cumpărarea unei biciclete electrice la ce să te uiți

Cu peste 1,4 milioane de biciclete electrice vândute în Germania în 2019, bicicletele electrice reprezintă segmentul cu cea mai rapidă creștere din industria bicicletelor. În timp ce primele modele au fost utilizate în principal de persoanele în vârstă, există acum bicicleta potrivită pentru fiecare nevoie și pentru fiecare vârstă și toți producătorii majori de biciclete au inclus o gamă largă de biciclete electrice în gama lor. Nu contează dacă cucerești munții, faci cumpărături sau vrei doar să ajungi rapid la birou – deținerea unei biciclete electrice poate schimba viața.

Cumpărați o bicicletă electronică: luați în considerare nevoile dvs.

E-bike cumpărați ce model pentru sfaturi de cumpărare de biciclete electrice oraș

Înainte de a cumpăra o bicicletă electronică, ar trebui bineînțeles să vă gândiți mai întâi la ce doriți să o folosiți. Doriți doar să îl conduceți în oraș sau ar trebui să fie potrivit pentru călătorii mai lungi? În timp ce navetiștii ar trebui să acorde mai multă atenție confortului și componentelor durabile, bicicletele electrice cu baterii și motoare puternice sunt cea mai bună alegere pentru excursii off-road. Sfaturi de cumpărare este o recomandare bună aici. Acest lucru funcționează și într-un for Magazin online de biciclete electrice.

Cum să alegeți motorul e-bike potrivit pentru dvs.

Cumpărați sfaturi pentru biciclete electrice gama de motoare electrice pentru biciclete

Cel mai mare avantaj al bicicletelor electrice față de bicicletele convenționale este, desigur, motorul încorporat care vă ajută să călătoriți. Prin urmare, este deosebit de important să găsiți sistemul de acționare potrivit pentru nevoile dvs. Se face distincția între față, spate și motor mediu. Chiar dacă motorul central este modul de operare dominant, fiecare dintre variante are avantaje și dezavantaje diferite. Un motor frontal este cea mai ieftină opțiune, dar comportamentul de direcție modificat la conducere și greutatea mai mare necesită o anumită obișnuință. Motorul mediu este de obicei mai ușor, asigură un centru de greutate ideal, o funcționare lină și un consum redus de energie. Toate aceste proprietăți fac din bicicleta electrică o experiență plăcută. Motorul din spate este mai agresiv în accelerație decât celelalte motoare.

Cumpărați o bicicletă electronică: totul depinde de capacitatea de stocare a bateriei

Cumpărați sfaturi pentru biciclete electrice Modele de biciclete electrice Diferențe

La fel ca în cazul mașinilor electrice, performanța bateriei este, de asemenea, de o importanță crucială pentru bicicletele electrice. Ar trebui să fie detașabil și ce interval ar fi optim pentru nevoile dvs.? Cel mai mare avantaj al unei baterii detașabile este că îl puteți încărca oricând, oriunde de la o priză electrică. Majoritatea bateriilor sunt evaluate în Wh (watt ore), ceea ce vă poate oferi o idee despre cât de departe puteți merge cu o singură încărcare. În funcție de model, autonomia bateriei poate fi de până la 200 de kilometri. Pentru o utilizare normală de zi cu zi, totuși, o baterie cu 500 Wh și o autonomie de 100-140 de kilometri este complet suficientă. Informațiile furnizate de producător se bazează întotdeauna pe valorile pentru o utilizare optimă. Cu toate acestea, factorii decisivi pentru autonomia realistă a bateriei sunt condițiile meteorologice, greutatea șoferului, stilul mediu de conducere și nivelul de sprijin pe care l-ați ales. Prin urmare, este mai bine să cumpărați o bicicletă electronică cu o autonomie mai mare decât aveți de fapt nevoie. Când cumpărați o bicicletă electronică, cel mai bine este să alegeți un model cu o baterie litiu-ion, care este garantată pentru a fi ușoară și foarte puternică.

Diferitele modele de biciclete electrice dintr-o privire

Cumpărați sfaturi pentru biciclete electrice Baterie pentru biciclete montane

Cea mai importantă întrebare la cumpărarea unei biciclete electrice este, desigur, modelul. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea, mai jos este o scurtă prezentare generală a diferitelor tipuri de biciclete electrice.

  • Biciclete E-Mountain sunt considerate a fi 4 × 4 din lumea ciclismului și sunt ideale pentru excursii off-road și excursii abrupte pe munte. Acestea se caracterizează printr-un cadru scurt, manevrabil și anvelope mai groase, cu un profil mai aderent. E-MTB-urile sunt în general echipate cu o capacitate a bateriei de cel puțin 400 – 750 Wh.
  • Biciclete E-city sunt perfecte pentru cei care călătoresc în principal în oraș. De obicei au o baterie de 400-500 Wh cu o autonomie de aproximativ 60-200 de kilometri.
  • Biciclete pliabile electronice combina confortul, designul și funcționalitatea într-o singură. Dacă vrei să-ți iei bicicleta electrică cu tine în vacanță, ești pe mâini bune cu modelul pliabil. Bicicletele pliabile electrice sunt în principiu mult mai ușoare și pot fi pliate cu ușurință într-un „pachet” mic.
  • Încărcați bicicleta electrică – Te-ai săturat să faci întotdeauna tururile cu bicicleta singur sau să poți aduce acasă doar jumătate din cumpărături cu bicicleta? Atunci o mulțime de biciclete electrice ar fi salvarea ta! Acestea sunt echipate cu un coș și suport pentru bagaje sau o sarcină frontală, iar unele modele pot transporta chiar și sarcini de până la 150 de kilograme!

Bicicletele electrice urbane au o baterie de 500 Wh și o rază lungă de acțiune