Mobila

Pat cu raft – 20 de idei cu spațiu de depozitare integrat

Pat cu raft -depozitare-depozitare-cap-modern-din-lemn-deschis

Dacă nu sunteți favorizat de camere spațioase, probabil că știți lipsa spațiului de depozitare și a spațiului de raft, mai ales în dormitoare, unde spațiul este de obicei economisit. Planificarea inteligentă a camerei și mobilierul funcțional reduc dezavantajele spațiului mic de locuit. Aduceți mai multe puncte pro pentru dormitorul mic sau camera copiilor Pat cu raft pe tăblie sau deasupra.

Pat cu raft încorporat în tăblia de pe ambele părți – funcțional și elegant

Pat cu raft-depozitare-depozitare-lampă-de-noapte-led-dormitor

În jurul patului există întotdeauna o zonă, chiar și cea mai mică, unde poți pune fără probleme cel puțin o carte, un pahar cu apă și un telefon mobil. Această funcție este preluată de obicei de noptiera, care fie funcționează ca o piesă de mobilier separată, fie este montată pe tăblia patului. Este necesară, de asemenea, o lumină coerentă de noapte, care poate fi montată pe perete sau poate fi montată independent.

Pat cu raft și lampă de noapte într-o singură – noptieră SAT cu iluminare integrată

Pat cu raft-spațiu de depozitare-raft-lemn-lampă-noptieră-integrat

În prezent, proiectele moderne includ mai mult decât un singur aspect al utilizării. Noptiera SAT de la Pietro Russo Design Studio arată ca o placă rotundă foarte simplă, care este montată pe partea laterală a patului pe tăblie. Există suficient spațiu pe acesta pentru accesoriile obișnuite utile. Lumina difuză plăcută de noapte este inclusă în placa acoperită cu sticlă mată.

Construiește-ți singur un pat cu raft – din placaj 

Pat cu raft-depozitare-spațiu-depozitare-placaj-cereale-lemn netratat

În articolele anterioare am oferit mai multe idei și sfaturi utile de construcție despre cum să construiți și să proiectați singuri o tăblie de pat. Cu toate acestea, dacă circumstanțele nu oferă o marjă de manevră excelentă și spațiul limitat nu poate fi optimizat cu mobilierul finisat, este întotdeauna recomandabil să aveți unele personalizate sau să vă îngrijiți singur. Un pat cu o tăblie de raft salvează nevoia de noptiere suplimentare, dar oferă și spațiu de depozitare.

Construcția simplă oferă spațiu suplimentar de depozitare pe tăblia patului

raft de pat-depozitare-depozitare-placaj-alb

Cu toate acestea, construcția este foarte simplă și cu ajutorul instrumentelor utile, fiecare do-it-yourself poate obține acest rezultat. În conformitate cu stilul minimalist al mobilierului, patul, inclusiv tăblia, a fost păstrat foarte minimalist. Placajul pe care îl utilizați este conceput pentru a arăta cât mai natural posibil, doar impregnat.

Pat cu rafturi pe fiecare parte – tăblie de lemn montată pe perete

raft de pat-depozitare-depozitare-lemn-tăblie-noptieră

Arată foarte asemănător cu ultimul exemplu. Aici tăblia este formată din două panouri simetrice care sunt și lăcuite lucioase. Rafturile simple, dar foarte stabile oferă spațiu de depozitare, iar lămpile de noapte pot fi, de asemenea, montate cu ușurință pe plăci în loc de perete.

Set de mobilier modern în maro wenge pentru dormitoare – Pat cu rafturi pe ambele părți

raft-pat-depozitare-depozitare-maro-pat-dublu-dormitor

Pentru cei care nu sunt atât de calificați din punct de vedere tehnic și tehnic, există o selecție abundentă de paturi moderne sau chiar seturi de mobilier întregi, care sunt proiectate cu mare grijă pentru a economisi spațiu. Rețineți că unele modele cu o tăblie deosebit de mare necesită montare pe perete.

Pat cu raft pe tăblie – culoarea este o necesitate!

raft de pat-depozitare-depozitare-tăblie-acoperită-țesătură-culoare

Tabelul de pe patul acoperit cu țesătură este o soluție atractivă în care mobilierul și designul interior se îmbină. Placa de obicei goală pe o parte a patului poate fi acoperită cu țesătură și astfel combinată cu bun gust cu alte mobilier sau accesorii pentru casă. Tapițeria moale nu numai că câștigă puncte pro pur decorative, dar, de asemenea, nu există riscul de a vă bate capul.

Pat cu raft ca și tăblie – practic și funcțional

pat-raft-depozitare-depozitare-compartimentare-lemn-cărți-shabby-chic

Dacă există o problemă cu spațiul de depozitare, este logic să se ia în considerare fiecare piesă de mobilier, indiferent dacă este optimă pentru situația camerei. Un pat care măsoară 140 x 200 este perfect adecvat pentru două persoane și lasă cel puțin 60cm în stânga în comparație cu un pat dublu imens. Modelele cu suprastructură de raft optimizează enorm suprafața pe care o ocupă patul și de ce.

Pat cu raft și spațiu suplimentar de depozitare – deasupra și dedesubtul zonei de dormit

raft de pat-depozitare-depozitare-cărți-sertar-cameră pentru copii

Sertarele pot fi integrate sub suprafața situată chiar dacă nu sunt planificate în construcția originală. Pe fundul cutiilor simple din plastic sau lemn, puteți monta role înguste și astfel puteți furniza opțiuni suplimentare de depozitare. Acest lucru este opțional numai pentru construcțiile de pat puțin mai înalte.

Pat cu raft pentru cărți și alte lucruri – proiectarea întregului perete

raft de pat-depozitare-depozitare-raft-bibliotecă-perete

Dacă patul este relativ jos pe podea, nu există nicio modalitate de a stoca ceva sub el. Rafturile de mai sus pot fi proiectate și utilizate în mod minunat ca spațiu de depozitare convențional și în același timp ca noptiere. Conform acestui principiu, pot fi create modele întregi de pereți în modul rafturilor.

Patul cu suprastructură creează suficient spațiu pentru cărți în dormitor

raft de pat-depozitare-depozitare-raft de cărți-alb-lemn-albastru-petrol

O nișă este proiectată separat pentru tăblia și rafturile din jurul acesteia. Toate sunt fie montate direct pe perete, fie construite împreună ca un sistem complet de perete. O tăblie convențională lipsește, dar în ceea ce privește designul, pictura colorată reproduce una, care servește și ca accent în cameră.

Pat cu raft de la Ikea – mobilier seria ‘Brimnes’ 

pat-raft-depozitare-depozitare-alb-dormitor-ikea

Compartimentele din spatele tăbliei sunt o altă alternativă pentru optimizarea spațiului din dormitor. Gigantul mobilier Ikea oferă un model complet construit în seria sa „Brimnes”. Perfect pentru camerele mici care în cea mai mare parte arată haotic, compartimentele înguste fiind montate în spatele tăbliei de pat convenționale. Există sertare opționale sau o a doua saltea sub suprafața culcată.

Pat cu raft – set de mobilier elegant pentru dormitoare cu accente în turcoaz

raft de pat-depozitare-depozitare-ikea-dormitor-alb-turcoaz

Un pat cu suprastructură de raft poate separa minunat camera mai mult sau mai puțin din punct de vedere al designului. Un birou sau un suport pentru haine, de exemplu, pot fi așezate pe cealaltă parte a zonei de dormit.

Pat de cărămidă cu raft deasupra – construcție de perete din lemn

pat-raft-depozitare-depozitare-lemn-cărămidă-încorporat-în-dulap

Designul neobișnuit al patului și în special al tăbliei cu rafturi are mai multe laturi pozitive care optimizează mai mult sau mai puțin aspectul sau dimensiunea nefavorabilă a camerei. Tavanele înclinate și nișele din dormitor nu sunt adesea folosite dacă nu se potrivesc cu un dulap. Cu ajutorul unei construcții de raft înguste, patul poate fi minunat integrat și se poate crea spațiu suplimentar de depozitare.

Zidărie Pat cu raft – spațiu de depozitare minimalist

raft de pat-depozitare-spațiu-raft-cărămidă-gri-minimalist

Diferite construcții de rafturi nu sunt fezabile doar din lemn sau PAL. Caramidați și lucrați în perete, apar ca nișe și obțin un aspect general uniform al apartamentului, care se potrivește foarte bine cu stilul de locuit modern.

Zidărie Pat cu raft în stil minimalist – totul alb

raft de pat-depozitare-spațiu-raft-alb-cărămidă-minimalist

Pat cu raft – conceput într-un mod decorativ și funcțional

raft de pat-depozitare-depozitare-margine-cărămidă-gri-alb

Pat de cărămidă cu raft deasupra pentru camera copiilor

pat-raft-depozitare-depozitare-perete-pepinieră-fată-roz

Un pat cu raft este cu adevărat util pentru camerele copiilor, deoarece aceste camere sunt de obicei planificate să fie relativ mici și este necesar orice spațiu de depozitare posibil. Ca piese de mobilier finisate sau adaptate individual la situația camerei, există întotdeauna alternative posibile bune care să asigure un confort mai mare al locului.

Set de mobilier pentru camere de copii pentru fete în alb – Pat cu tăblie de raft

pat-raft-depozitare-depozitare-cameră pentru copii-fată-albă

Set de mobilier pentru cameră pentru copii pentru băieți în gri antracit – pat cu suprastructură de raft

raft de pat-depozitare-depozitare-cameră-tineret-gri-mobilier-set