Mobila

Designul scaunelor pentru copii – scaune inovatoare pentru elevi încurajează activitatea musculară

Studioul olandez de design Lancelot a creat un design de scaune pentru copii pentru o gamă de scaune școlare. Acestea îi încurajează pe copii să își schimbe frecvent poziția de ședere în clasă și astfel să se miște mai mult în timpul orei. Repensarea modului în care stai este esențială, dar schimbarea posturii de ședere înseamnă schimbarea obiceiului tău. Aceasta poate fi o provocare serioasă, având în vedere lentitudinea obișnuită cu scaunele tradiționale. Colecția de mobilier pentru copii numită Active Classroom este formată din patru scaune pentru școala primară. Acestea au fiecare o structură diferită și astfel susțin mișcarea și activitatea musculară a elevilor în timp ce studiază în cameră.

Activitate fizică datorită designului scaunelor pentru copii

studentul își schimbă postura de șezut pe un scaun din lemn special conceput

Scaunele inovatoare își propun să încurajeze schimbările frecvente ale diferitelor posturi așezate pentru a crește activitatea musculară. În colaborare cu Universitatea Liberă din Amsterdam și Universitatea din Groningen, Boris Lancelot a realizat un studiu intitulat ACTIVE CLASS Research privind filosofia așezării pentru copiii din școala primară. Designerul a dorit să înțeleagă mai bine postura în timp ce stătea.

activați anumite grupuri de mușchi din corp atunci când treceți din poziția șezută datorită designului scaunelor pentru copii

Acest lucru poate fi tradus ca o posibilitate de acțiune și mișcare și explică modul în care designul anumitor scaune pentru copii poate contribui la concentrații mai mari și la elevi mai sănătoși în sălile de clasă. Cele patru scaune proiectate se numesc Rom, Scout, Rider și Archer. Fiecare scaun este conceput pentru a adopta cel puțin patru posturi diferite. Variațiile frecvente ale pozițiilor alternative așezate cresc activitatea mușchilor care altfel nu pot fi observate pe scaunele convenționale.

diferite posturi și poziții de șezut datorită designului scaunelor pentru copii pentru sălile de clasă

Diferitele forme îi încurajează pe copii să își schimbe poziția în mod regulat pe tot parcursul zilei. Acest lucru vă permite să vă mișcați toți mușchii și să vă măriți concentrația. Scopul acestui proiect de cercetare este de a înțelege dacă abordarea de proiectare duce la schimbări de postură și diversitate. Acest lucru se realizează prin faptul că designerii au reproiectat obiectele de așezare în loc să îndepărteze complet scaunele tradiționale. Rezultatul cercetării ar trebui să permită o tranziție mai acceptabilă de la cultura occidentală contemporană la obiceiuri de ședere mai sănătoase, începând de la școală.

placa special concepută pentru studenți încurajează mișcarea în timp ce studiază

Echipa cercetează în clasele a III-a din clasele elementare din februarie 2020. Tânăra generație este flexibilă atât din punct de vedere psihic, cât și fizic și receptivă la schimbările de comportament obișnuit. Proiectul de cercetare a fost realizat în colaborare cu Simone Caljouw de la Facultatea de Medicină a Universității din Groningen și John van der Kamp de la Facultatea de Științe ale Mișcării de la Universitatea Liberă din Amsterdam.

Inspirație prin cercetare

design modern clasic minimalist cu birouri și ecrane

În fața sălilor de clasă active, Boris Lancelot a efectuat o cercetare numită „Techno Motion” în 2018. Acest lucru l-a inspirat să contribuie la noi stiluri de viață de birou, cu șase scaune împădurite pentru a stimula o gamă de posturi de ședere active pe tot parcursul zilei. Studiu după studiu a arătat că a petrece mai mult timp pe scaune tradiționale poate crea riscuri grave pentru sănătate. Obișnuința profundă de a sta pe scaun a servit ca inspirație pentru a dezvolta alternative sănătoase pentru ședere, începând cu adolescența.

mobilier pentru copii numit clasă activă sub forma unui scaun arcuit din lemn

Pentru a sprijini concentrarea, posturile autonome și active sunt utilizate de designul scaunelor pentru copii. Acesta este modul în care grupurile musculare se mobilizează pentru a funcționa activ și pentru a furniza corpului energie. Fiecare dintre modele de scaune se concentrează astfel pe echilibru. Folosirea scaunului pentru bebeluși necesită eforturi active care în cele din urmă obosesc anumiți mușchi și încurajează modificările posturale naturale care activează diferiți mușchi.

proiectarea unei bănci din lemn cu patru picioare pentru a sta în timp ce învață de către copii și studenți

Potrivit lui Lancelot, convingerea oamenilor să adopte noi obiceiuri de ședere nu este ușoară, dar este esențială pentru sănătate și bunăstare. „Trecerea la un nou mod de ședere duce la reclamații culturale și psihologice, precum și la obiecții practice”, a continuat designerul. „Adulților occidentali le este greu și chiar enervant să se abată de la comportamentul lor de-a lungul vieții.”

Proiectarea scaunului înalt pentru elevii de școală elementară încurajează activitatea musculară în timpul orei

Deci, este evident că un design de scaun pentru copii are o mare influență asupra designului mișcării zilnice a corpului. În plus, este de importanță socială pentru influențarea sănătății și bunăstării individului. the Colecția Active Classroom a fost selectat pentru un premiu. Aceasta este o serie de panouri acustice în relief care se bazează pe designul japonez.