Lumea bărbaților

După prăbușirea Uniunii Sovietice: cosmonautul Sergej Krikaljow a fost prins în stația spațială Mir

Dezintegrarea stației spațiale a Uniunii Sovietice MIR Earth

Când era pe 18 mai. În 1991, când Serghei Krikalev a zburat la stația spațială MIR, habar nu avea la ce să se aștepte. Acolo a experimentat prăbușirea Uniunii Sovietice și, prin urmare, a petrecut de două ori mai mult timp în spațiu decât se aștepta. Se presupune că a fost pur și simplu uitat pe pământ. A fost prins acolo aproape un an, cea mai lungă perioadă pe care o petrecuse vreodată pe „MIR”. Șederea sa este încă un subiect de conversație astăzi. Oamenii de știință susțin că ar fi primul om care să călătorească înapoi în timp. Pe parcursul carierei sale, Krikalev a participat la un total de 6 expediții în spațiu și a fost apoi șef al centrului de formare a cosmonauților ruși pentru o lungă perioadă de timp. Vă spunem o poveste uimitoare care demonstrează cu siguranță că voința umană poate schimba totul.

Cosmonautul Serghei Krikalev a avut o carieră de succes înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice

Dezintegrarea cosmonautului Uniunii Sovietice uitată în spațiu

Înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, Krikalev a avut de fapt o carieră foarte reușită și un salariu relativ ridicat. A zburat prima dată cu nava spațială Soyuz TM-7 în 1988 la stația spațială MIR și a petrecut 5 luni acolo. Antrenamentul său la centrul cosmonautului îl pregătise să petreacă maximum cinci luni în spațiu. La acea vreme, inginerul de 33 de ani de atunci lucra cu alți doi cosmonauți pentru a menține stația spațială în stare bună și pentru a efectua lucrările de întreținere necesare..

Succesul primei misiuni l-a făcut deosebit de popular în țara sa natală și a fost în curând selectat pentru un al doilea zbor în mai 1991. Racheta spațială a fost lansată de la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan, așa cum era planificat.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, Krikalev a fost uitat

Prăbușirea protestatarilor Uniunii Sovietice 1991

Dar la scurt timp după ce a aterizat la bordul MIR, Uniunea Sovietică s-a destrămat. În acel moment, Krikalev și colegii săi erau îngrijorați de viitor. Nu au putut înțelege ce se întâmplă și se întrebau dacă protestele de pe Pământ vor afecta și călătoriile spațiale rusești. Krikalev, care la acea vreme locuia singur pe stația spațială, habar n-avea ce-i rezervă. În primul rând, șederea sa a fost prelungită cu o lună. Apoi i sa cerut din nou să rămână pe mine mai mult. În Rusia era haos, nu exista guvern și populația trăia în nesiguranță. Dezintegrarea a adus multe probleme, iar statul s-a trezit într-o criză economică severă. Pur și simplu nu existau bani pentru întoarcerea lui. Ani mai târziu, Serghei Krikalev și-a amintit acest lucru și le-a spus jurnaliștilor că colegii săi știau că șederea lungă îi va afecta grav sănătatea, dar în acel moment ar trebui să fie economisiți bani..

Dezintegrarea fotografiilor Uniunii Sovietice Rusia

Se întreba dacă va avea puterea să rămână mai mult. El a fost expus la radiații puternice în fiecare zi, ceea ce a crescut semnificativ riscul de cancer, a fost expus riscului de irosire musculară și sistemul său imunitar a fost slăbit. El ar putea părăsi MIR prin intermediul capsulei de evacuare, dar asta ar fi dus la distrugerea stației spațiale. Stația spațială se putea descurca fără motoare, era în cădere liberă în jurul pământului. Această cădere liberă a fost tulburată de atmosfera Pământului, iar MIR s-a scufundat cu câțiva metri în fiecare zi. Prin urmare, personalul de la bord a trebuit să-și ridice pistele în mod regulat pentru a preveni o cădere. Dacă Krikaljow ar fi părăsit stația spațială, MIR ar fi căzut pe pământ după scurt timp.

Un serios joc de așteptare a început pentru Serghei Krikalev

Dezintegrarea Uniunii Sovietice Serghei Krikalev inginer de navă spațială

A început un joc de așteptare nervos pentru cosmonautul experimentat. A petrecut în total mai mult de zece luni pe stația spațială și a stabilit un record. În această perioadă, au avut loc doar două din cele patru misiuni planificate. Situația economică dificilă a forțat conducerea programului spațial rus să vândă locuri pe navele lor spațiale. Austria a cumpărat un loc în nava spațială pentru 7 milioane de dolari, Japonia pentru 12 milioane de dolari și a trimis un jurnalist la MIR. Între timp, fosta Uniune Sovietică a discutat chiar despre vânzarea urgentă a MIR. Înainte și înapoi, însemna că Krikalev nu avea loc pe nicio navă și că el va rămâne singurul inginer de zbor la bord..

Krikalev și-a cerut colegii să-i trimită miere. Dar nu au găsit miere și în schimb au trimis lămâi. Disperat, epuizat și cu o sănătate precară, cosmonautului i s-a permis în sfârșit să zboare pe pământ în martie 1992, după ce Germania a plătit mai mult de 24 de milioane USD pentru un loc pentru inginerul german Klaus Dietrich Flade.

Revenirea după prăbușirea Uniunii Sovietice

Dezintegrarea Uniunii Sovietice Krikalev ultimul cetățean sovietic

Jurnaliștii l-au descris pe Krikalev ca fiind foarte palid. Abia putea să meargă și transpira abundent. A fost o victimă a spațiului? Cosmonautul a putut să se ridice din nou singur după mai puțin timp. La scurt timp după întoarcere, lucrurile s-au îmbunătățit și chiar a început să se pregătească din nou pentru o altă misiune.

Nici viața lui pe pământ nu se schimbase prea mult. Înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, el a locuit în Leningrad. După prăbușire, orașul a fost redenumit Sankt Petersburg. În caz contrar, a reușit să continue să lucreze ca cosmonaut, a participat la antrenamentul astronauților NASA și a zburat de patru ori către noul ISS, unde a lucrat cu o echipă internațională.

Serghei Krikalev a călătorit cu adevărat în viitor?

Dezintegrarea legendei cosmonauților Uniunii Sovietice

Unii oameni de știință susțin că Serghei Krikalev a făcut cea mai lungă călătorie în timp. Vă bazați afirmațiile pe teoria relativității a lui Einstein. Potrivit lui Einstein, timpul trece mai încet pentru obiectele care se mișcă constant decât pentru cele în repaus. MIR se deplasa cu o viteză de aproximativ 28.000 de kilometri pe oră. Prin urmare, se poate presupune că ultimul cetățean sovietic a îmbătrânit mai încet decât oamenii de pe pământ și a călătorit în acest fel în viitor.