Locui

Următoarea creștere a prețurilor la electricitate va veni cu siguranță – astfel consumatorii sunt pregătiți

Creșterea prețului energiei electrice - schimbarea furnizorului-compararea-tarifelor-verde-electricitate

Spirala prețului electricității continuă să se transforme. Energia devine tot mai scumpă în sectorul privat. Următoarele creșteri de preț au fost deja anunțate pentru 2017, se vorbește despre creșteri de la uneori peste 40%. Furnizorii de energie electrică sunt obligați din punct de vedere legal să își informeze clienții despre o creștere a prețului la energie electrică într-un stadiu incipient. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că prețul crește. De îndată ce o astfel de scrisoare ajunge la consumator, acesta are două opțiuni: să accepte prețul mai mare sau să caute un alt furnizor.

După anunțul privind creșterea prețului la electricitate, luați în considerare schimbarea furnizorilor

Creșterea prețului energiei electrice - anunț - clădirea contorului de energie electrică

După ce a fost primită scrisoarea cu anunțul de creștere a prețului, este timpul să acționăm. Termenul limită pentru o reziliere din cauza unei modificări de preț este de obicei de două săptămâni. Desigur, este important să aflați dacă există de fapt furnizori mai ieftini înainte de a anula. Prețurile la electricitate pot fi comparate rapid și ușor pe portalurile de comparație de pe Internet. Prețurile curente ale energiei electrice din regiune nu este atât de dificil de aflat. O mulțime de indicii utile, Ce trebuie să faceți în cazul unei creșteri a prețului este oferit de Asociația Federală a Organizațiilor Consumatorilor de pe site-ul său web. Pentru a fi în siguranță, rezilierea trebuie făcută în scris, de preferință sub forma unei scrisori. Pentru a putea dovedi trimiterea la timp a rezilierii în cazul unei dispute, ar trebui trimisă o scrisoare recomandată. În cazul rezilierii, este foarte important să solicitați furnizorului o confirmare a rezilierii. Deci nu există complicații la final.

Rămâneți cu furnizorul ca a doua opțiune

Creșterea prețului energiei electrice - reducerea costurilor energiei electrice - economii de bani

Uneori, furnizorul este încă unul dintre cei mai ieftini, chiar și cu un preț ușor mai mare. O schimbare de furnizor nu este de fapt meritată. Există și alte modalități de a reduce puțin factura la electricitate. Dacă vă observați comportamentul și identificați puterile, veți găsi mult potențial în acest fel de a economisi energie electrică și, astfel, bani. Cum și unde poate fi economisită energia, Agenția Federală de Mediu a reunit informații online în acest scop. Economisirea energiei poate însemna două lucruri. Fie consumatorul primește producția dorită cu mai puțină energie electrică, de exemplu prin utilizarea lămpilor de economisire a energiei, fie dispozitive eficiente din punct de vedere energetic. Sau renunță complet la puterea dorită, de exemplu, aerul condiționat nu trebuie întotdeauna să funcționeze imediat vara. Identificarea puterilor poate ajuta, de asemenea, la economisirea energiei electrice. Cu ajutorul unui dispozitiv mic pe care consumatorul îl comută pur și simplu între dispozitiv și priză, acest lucru este relativ ușor. Dacă este necesară o nouă achiziție în viitorul apropiat, clientul ar trebui să aprecieze cu siguranță un dispozitiv mai eficient din punct de vedere energetic. Există, de asemenea, sfaturi utile despre economisirea energiei electrice pe această pagină într-un articol mai vechi.

Sfaturi concrete – astfel puteți economisi energie electrică fără a crește prețul la energie electrică

economisirea energiei-mașină de spălat vase-guzzlers de energie

Dacă sunteți atenți la câteva lucruri de bază acasă și sunteți conștienți de puterile reale, puteți economisi bani. Cei mai mari consumatori de energie ascund oriunde un dispozitiv electric generează căldură sau frig, de exemplu frigidere și congelatoare. Pentru ca dispozitivele să funcționeze optim, este important să nu fie amplasate lângă o sursă de căldură. Dacă acest lucru este inevitabil, o izolare suplimentară vă poate ajuta. Temperatura setată este de asemenea importantă. Cu cât dispozitivul trebuie să se răcească mai mult, cu atât este mai mare consumul de energie, desigur. Chiar uscătorul de rufe este, în general, unul dintre dispozitivele de forță. Cu toate acestea, dispozitivele din noua generație sunt cu mult sub valorile obișnuite cu consumul lor de energie. În timp ce un uscător mai vechi consuma până la 4 kWh de energie electrică pe ciclu de uscare, astăzi este de doar 1 kWh – o diferență considerabilă.

electricitate-guzzler-menaj-wifi-router-gera% cc% 88te-consum continuu

O altă sursă de consum ridicat de energie sunt dispozitivele care sunt utilizate în mod constant, cum ar fi routerele, telefoanele, laptopurile și dispozitivele electronice de divertisment. Nu este neobișnuit ca aceste dispozitive să fie conectate la rețeaua electrică non-stop, 365 de zile pe an. Performanța dispozitivelor este de obicei foarte scăzută în cazuri individuale. Consumul de energie se adaugă prin utilizarea continuă. Dacă doriți să cumpărați astfel de dispozitive, ar trebui să acordați atenție consumului de energie. Selecția atentă ajută la economisirea multor kilowați-oră pe parcursul anului.

Concluzie

Următoarea creștere a prețurilor la electricitate va veni cu siguranță. Cu toate acestea, asta nu trebuie să sperie pe nimeni. Există numeroase moduri în care puteți răspunde. Și – chiar și fără o creștere a prețului la electricitate, este un lucru bun să economisiți energie electrică. Asta economisește bani și mediu.

Imaginea 1: luise / pixelio.de

Imaginea 2: pixabay @ Geralt (domeniu public CCO)

Imaginea 3: pixabay @ ChristianOehlenberg (domeniu public CCO)

Imagine 4: shutterstock 97701776

Imagine 5: shutterstock_226918765