Locui

Planifică corect un șemineu în casă – care mi se potrivește?

șemineu-inserare-perete-fereastră de sticlă-lemn-sufragerie

Cu un șemineu ucizi mai multe păsări cu o singură piatră. Sistemele moderne de șemineu oferă un design excelent, sunt extrem de eficiente și aduc o atmosferă minunată în cameră în cel mai scurt timp. Gama sistemelor de coșuri de fum este extinsă. Alegerea corectă aici nu este întotdeauna ușoară. Cu câteva sfaturi simple, însă, șemineul potrivit nu este departe.

Planificați-vă șemineul în mod corespunzător – puneți-vă mai întâi câteva întrebări

constructie semineu-sticla-fata-dubla-living-lemn-de-foc-depozitare

Înainte de a vă face griji cu privire la design sau construcție, trebuie clarificat dacă, cum și unde poate fi adăpostit un șemineu în propriii dvs. pereți. Legiuitorul are pregătit un catalog de cerințe pentru construcția șemineelor. Nerespectarea reglementărilor poate avea consecințe costisitoare. Înainte de a cumpăra, este important să clarificați următoarele puncte:

• Suprafața este acoperită cu materiale ignifuge?

• Unde este arborele coșului de fum??

• Cât de mare este arborele coșului de fum?

• Camera are sistem de evacuare?

• Cât de mare este zona de încălzit?

În plus, se pune problema capacității portante a subsolului. Sistemele mari de coșuri de fum pot fi foarte grele, iar tavanul trebuie întărit separat. Dacă există un sistem de evacuare a aerului în cameră, nu trebuie instalat un șemineu deschis. În funcție de dimensiunea coșului de fum, coșul de fum trebuie să aibă o capacitate suficientă de aer evacuat.

Bacsis: Coșul de gunoi local poate oferi sfaturi profesionale. El este familiarizat cu cerințele actuale. În unele regiuni, sistemele de șemineu ecologice sunt susținute financiar de guvernul federal. Măturătorul poate furniza, de asemenea, informații despre măsurile necesare și utile pentru instalarea coșului de fum. Dacă aveți întrebări suplimentare, B. personalul dealerilor specializați precum ofen.de la eliminare.

Ce design pentru coș ar trebui să fie?

semineu deschis-caramida-living-alb-caramida-zidarie

Costurile pentru achiziționarea inițială a unui șemineu variază foarte mult în funcție de design, dimensiune și alegerea materialului. Există două opțiuni pentru design. Șemineele solide din zidărie pot fi proiectate individual și adaptate la condițiile camerei sau sufrageriei. Un factor de cost ridicat în acest caz este instalarea de către un constructor profesional de coșuri de fum. Alegerea adesea mai ieftină, pe de altă parte, este un kit pentru șemineu. Componentele individuale pot fi combinate între ele pentru a crea un șemineu personalizat. Trusele pot fi asamblate acasă. În unele cazuri, configurarea durează doar câteva ore.

Aragaz cu peleți sau aragaz?

Șemineu-selectați-aragaz-cu-peleți-cum-funcționează-ilustrare

Șemineele clasice sunt arse cu lemne. Ce tip de lemn este cel mai eficient depinde de mulți factori și de propriile preferințe. De regulă, se poate spune că un șemineu simplu poate fi tras cu orice tip de lemn.

O alternativă la aceasta sunt Sobe pe pelete. Acestea sunt umplute cu pelete speciale, iar coșul de fum face restul aproape automat. Această formă a coșului de fum are o serie de avantaje:

– Efort mic

– Control foarte bun al temperaturii

– Ecologic și rentabil

– Descoperiți alte forme de șemineu

Ce înveliș pentru coș de fum?

șemineu-piatră naturală-zidărie-lemn de foc-deschis

Un alt factor care joacă un rol în alegerea șemineului potrivit este carcasa. Diferite materiale au proprietăți diferite de oferit:

Metal: Un aspect foarte frumos este adesea folosit pentru șemineele decorative care sunt arse cu etanol.

Piatră naturală: Un aspect clasic pentru o ambianță elegantă. Piatra naturală reține căldura chiar și după încălzirea efectivă și o eliberează încet în cameră.

Ceramica: Straturile de ceramică sunt utilizate pentru șemineele de depozitare, care sunt deosebit de avantajoase pentru încăperile mari. Aici se combină o emisie ridicată de căldură și o capacitate de stocare.

șemineu-în picioare-sticlă-substrat-living-lemn-pelete