Kultura

Kultura

Zlatna tinta za tetovaže: pravi dogovor ili lažna tvrdnja?

Svi se možemo složiti da zlatne tetovaže koje vidimo na društvenim mrežama izgledaju nevjerojatno. Čini se da su i savršeni ljetni dodatak. Ako čitate ovo, velike su šanse da i sami želite zlatnu tetovažu, a tko ne bi? Ovi izgledaju iznimno.

No, jesu li previše dobri da bi bili istiniti?

U sljedećim odlomcima istražit ćemo zlatnu tintu za tetovaže koja je navodno odgovorna za ove sjajne tetovaže. Pogledat ćemo tintu, kako radi i ima li nešto skriveno od nas kada je u pitanju zlatna tinta.

Dakle, bez daljnjih odlaganja, krenimo!

Zlatni pigment – sve što trebate znati

Je li to stvarno?

Sada, moramo biti potpuno iskreni od početka; zlatna tinta ili pigment za tetoviranje NE postoje. Nažalost, zlatne, srebrne i druge metalne tetovaže nemoguće su u tradicionalnom načinu tetoviranja. Razlog zašto zlatna tinta ne postoji? Pa, vjeruje se da bi jednostavno bilo preskupo stvoriti takav pigment. Nadalje, zlato se nikada ne bi pravilno odrazilo kada se stavi u dermis kože.

Može li to postati stvarno?

Dakle, što ako bi netko napravio zlatnu tintu za tetoviranje i upotrijebio je?

Pa, počnimo rekavši kako bi morali potrošiti hrpu novca jer unca zlata može koštati 1300 dolara, što bi bilo dovoljno za malu bočicu s tintom od 1 oz. Zatim bi morali uložiti u istraživanje tinte kako bi vidjeli je li pigment siguran za upotrebu.

Prema a studija, zlatne čestice (koje bi se koristile za zlatnu tintu za tetoviranje) nisu otrovne niti upalne, pa bi čak mogle biti prikladne za uporabu u nanomedicini. Dakle, zlatna tinta mogla bi biti čak i sigurnija od standardne tinte za tetoviranje (za koju svi znamo da sadrži otrovne spojeve, od arsena do plastike).

No, budući da se to nikada ne bi moglo dogoditi (zbog troškova i nedostatka stvarnog istraživanja pigmenta). Drugo rješenje za zlatnu tintu bilo bi korištenje baze zlatnih pahuljica u pigmentu. Međutim, to bi bilo jako otrovno i osoba koja prima tetovažu mogla bi doživjeti slučaj infekcije tetovažom ili čak ozbiljne zdravstvene probleme.

Može li to postati stvarnoKreditna: Instagram

Ali, koje su to zlatne tetovaže koje vidimo posvuda?

Dakle, sada kada znamo da zlatna tinta za tetoviranje ne postoji, ne možemo se načuditi; od čega su napravljene zlatne tetovaže koje vidimo posvuda?

Pa, ove naizgled zlatne tetovaže izrađene su od metalne folije zlatne boje, koja je vrlo tanka i pritisnuta je samo na površinu kože. Ova metoda dizajniranja i nanošenja tetovaže općenito je povezana s privremenim tetovažama. Dakle, i ove se zlatne tetovaže mogu smatrati privremenim.

Većina ovih tetovaža izrađena je korištenjem dizajnirane naljepnice za tetoviranje, pritiskom na kožu i čekanjem da se folija potpuno prenese. Metoda koja se koristi za to je tiskarska, pa u tom procesu nema potrebe za bilo čim zlatnim; naljepnice su jednostavno zlatne boje ili prekrivene iskricama, na primjer.

To je i razlog zašto ove tetovaže izgledaju tako sjajne i sjajne; to je zato što se postavljaju na površinu kože, a ne u kožu. To je slučaj sa svim metalnim tetovažama.

Koliko traju ove tetovaže?

Sada, u usporedbi sa standardnim privremenim tetovažama, koje mogu trajati najviše 5 do 10 dana, ove “zlatne” tetovaže obično traju nešto dulje. Naravno, trajanje ovisi o kvaliteti folije i naljepnici, kao i o tome koliko ste je dobro nanijeli.

Štoviše, trajanje može čak ovisiti o dijelu tijela na kojem ste nanijeli tetovažu. Na primjer, ako tetovažu postavite na glatko područje bez dlaka bez trenja, vjerojatnije je da će vam duže trajati.

Jesu li ove ‘zlatne’ tetovaže sigurne?

Kao i svaka vrsta privremenih tetovaža, i ove zlatne se smatraju općenito sigurnima. Osim ako imate stanje kože, osip, crvenilo, iritaciju kože ili pretjeranu suhoću kože, ne biste trebali imati problema s ovom vrstom privremene tetovaže.

Općenito, privremene tetovaže je lakše regulirati jer koriste nekoliko različitih materijala koji mogu proći sigurnosne testove. Na primjer, folija, papir i ljepilo korišteno za izradu privremene tetovaže mogu se ispitati za sigurnu kozmetičku uporabu.

Jesu li ove 'zlatne' tetovaže sigurneKreditna: Instagram

Jesu li ‘zlatne’ tetovaže vodootporne?

Vjerojatnost je da ste naišli na osobnost društvenih mreža koja ljulja njihove zlatne tetovaže na plaži. No, sada kada znamo da se te tetovaže ne rade tintom za tetoviranje, jesu li vodootporne?

Pa, općenito govoreći, privremene tetovaže ne padaju tako lako u dodiru s vodom. Naravno, ako nekako protrljate tetovažu dok se kupate ili plivate, velika je vjerojatnost da ćete je djelomično ukloniti. Međutim, te su tetovaže s folijom popularne jer dugo stoje i mogu podnijeti vodu, pijesak, sunčevu svjetlost i opću vlagu. Dakle, slobodno ljuljajte svoju zlatnu tetovažu ovog ljeta i ostanite hladni čak i na plaži.

Postoje li alternative ‘zlatnoj’ tinti?

Sada zlatna ili metalna tinta postoji, ali ne u svrhe tetoviranja. Takva se tinta koristi za grafičku umjetnost i tisak. Što se tiče alternativa za tetovaže s metalnom tintom, nismo mogli pronaći ništa osim ljudi koji se tetoviraju u žućkasto/zlatnoj boji s puno zasjenjivanja kako bi se dočarao sjaj i sjaj stvarnog zlata.

Dakle, ako želite zlatnu tetovažu, možete to učiniti stvarnom tintom za tetoviranje, ali tetovaža će biti matirana i vjerojatno neće biti zlatna koliko biste željeli. Za sada, ako želite doživjeti sjaj i sjaj zlatne tetovaže, morali biste koristiti privremene naljepnice od folije.

Postoje li alternative 'zlatnoj' tintiKreditna: Instagram

Gdje mogu kupiti privremene zlatne tetovaže?

 • Amazon (Terra tetovaže) – Tetovaže Terra nude širok raspon zanimljivih privremenih, zlatnih, metalnih, pa čak i kane tetovaža. Njihove zlatne tetovaže jedna su od najprodavanijih Amazonovih privremenih tetovaža. Ove su tetovaže vrhunske kvalitete, vodootporne i nevjerojatno sjajne na svjetlu. Netoksični su i sigurni za upotrebu, bilo gdje na tijelu.
 • FlashTat – u Flashtatu možete birati između niza različitih metalnih, zlatnih dizajna tetovaža. Ovdje brend surađuje s dizajnerima i influencerima koji pružaju najbolje od ovosezonskih dizajna i ideja. Kao rezultat toga, možete se domoći iznimnih, trendovskih i cool privremenih tetovaža te biti cool čak i na plaži. Tetovaže su vrhunske kvalitete i sigurne su za upotrebu, čak i za djecu.
 • Walmart – ovdje možete pronaći niz različitih, jedinstvenih i super zanimljivih privremenih tetovaža od zlata i metala. Oni su trendi, blistavi i privlače pažnju. Tetovaže su visoke kvalitete, netoksične i sigurne za upotrebu bilo gdje na tijelu. Jesmo li spomenuli koliko su pristupačne ove tetovaže? Pa, raspon cijena je od 5 do 20 dolara, tako da postoji nešto za svaki proračun.
 • GoldInkTattoo – ovaj brend posebno je stvorio zlatne privremene tetovaže. Količina dizajna i ideja za tetovaže koje pružaju je nevjerojatna. Možete odabrati svoj omiljeni dizajn iz njihove nove kolekcije ili čak stvoriti prilagođenu metalnu tetovažu. Njihove tetovaže su visoke kvalitete i super izdržljive. Netoksični su, sigurni za upotrebu i vodootporni pa ih možete igrati čak i na plaži.
 • Etsy -Etsy je savršeno mjesto za pronalaženje jedinstvenih i visokokvalitetnih tetovaža. Izbor dizajna je beskonačan, a za svačiji ukus, sklonosti i proračun ima ponešto. Neki dizajneri/kreatori čak nude svojim klijentima izradu prilagođenih privremenih tetovaža, što je super. Obavezno ih provjerite i podržite nezavisne umjetnike i stvaraoce u ovim teškim vremenima.
 • Tattly – jedan od najpopularnijih pružatelja privremenih tetovaža, Tattlly zasigurno nudi široku paletu zlatnih i metalnih tetovaža. Po pristupačnoj cijeni, pa čak i pakiranjima nekoliko tetovaža, Tattly je izvrstan izbor za svakoga tko traži visokokvalitetne, izdržljive i novca vrijedne tetovaže. Tattly je također vrlo kreativan s dizajnom tetovaža, pa ima za svačiji ukus po nešto.

Na koji se dizajn zlatne tetovaže trebam odlučiti??

Postoji toliko mnogo dizajnerskih ideja i inspiracija kada su u pitanju zlatne privremene tetovaže. Evo nekoliko naših omiljenih dizajnerskih ideja za 2021. (posebno proljetno/ljetnu sezonu) pa ih svakako provjerite!

Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 1Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 2Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 3Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 4Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 5Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 6Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 7Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 8Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 9Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 10Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 11Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 12Kreditna: Instagram

Završne misli

Dakle, sada znate tajnu poznatih zlatnih tetovaža i priču iza zlatne tinte. Nadajmo se da je ovaj članak bio informativan i koristan za sve koji žele sami dobiti zlatnu tetovažu. Za više informacija o privremenim tetovažama svakako pogledajte naše ostale članke o ovoj temi.

Ako imate bilo kakvih nedoumica u pogledu sigurnosti ovih tetovaža, obratite se liječniku ili dermatologu. Ovi će stručnjaci procijeniti vaš tip kože i status i obavijestiti vas je li za vas primjenjivanje privremenih tetovaža sigurno,

Read more
Kultura

Koliko biste trebali dati napojnicu svom umjetniku tetovaža?

Baš kao i svugdje gdje vam se pruža određena usluga, tetoviranje također ima neka pravila ponašanja i davanja napojnica. Na primjer, u pijanom stanju nećete se tetovirati, a kad se tetovirate, morate dati napojnicu svom tetovažaru za dugotrajan i predan rad.

Naravno, „ne morate dati napojnicu tattoo umjetniku koji je upravo napravio trajno umjetničko djelo na vašem tijelu“. No, to je zasigurno pravilo etikete tetovaža koje treba slijediti, pogotovo ako želite stvoriti vezu sa svojim majstorom tetovaža za buduće projekte. U suprotnom, samo ste nepristojni.

Ipak, pravila napojnica mogu biti pomalo komplicirana i obično uključuju faktore poput vremena koliko je potrebno da vaša tetovaža bude potpuna, gdje je postavljena i koliko je kompliciran dizajn. Dakle, u sljedećim odlomcima naučit ćemo vas sve o napojnici; koliko biste trebali dati napojnicu svojim umjetnicima za tetoviranje i što učiniti ako vam konačni rezultat nije na putu.

Etiketa napojnica: 2 stvari koje trebate znati

Etiketa napojnicaKredit za sliku: Saved Tattoo

1. Zašto ljudi savjetuju umjetnike tetovaža?

Kad bolje razmislite, tetovaže mogu koštati i do nekoliko tisuća dolara, a novac morate uložiti da biste profesionalno napravili tetovažu. Pa zašto, povrh svega tog novca, ljudi trebaju dati napojnicu tattoo umjetnicima? Pa, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali slijediti jedno od najvažnijih pravila tetovažnog bontona;

 1. Tetovaža prilagođenog dizajna zahtijeva puno rada, truda i kreativnosti
 2. Mogu proći sati da se osmisli dizajn, napravi sav crtež, postavi dizajn i odabere shema boja
 3. Umjetnik mora kupiti vlastite potrepštine za tetovažu
 4. Moraju raditi na vašoj tetovaži jednu ili nekoliko sesija, ovisno o veličini i složenosti tetovaže
 5. Oni su odgovorni za nešto što će trajno ostati na vašem tijelu
 6. Napojnicama se zahvaljujete na njihovoj stručnosti i dobrom radu
 7. Napojnicama se gradi veza između kupca i umjetnika tetovaža

Sve industrije temeljene na uslugama zahtijevaju napojnicu u znak zahvalnosti, a isto vrijedi i za tetoviranje. Ovo je personalizirana usluga, a napojnicama umjetnici tetovaža postaju posvećeniji poslu i svojim klijentima. Naravno, oni moraju pružiti dobar posao bez obzira na napojnicu, ali znak zahvalnosti je uvijek dobrodošao. Baš kao što dajete taksistu ili konobaru napojnicu, davanje napojnica tattoo umjetnicima uopće ne bi trebalo biti upitno.

Bilo bi korisno znati da umjetnici tetovaža nisu plaćeni po satu. Oni zarađuju postotak od ukupnog iznosa novca koji platite za konačnu tetovažu. To znači da se umjetnici tetovaža uvelike oslanjaju na napojnice kao izvor prihoda. Napojnice također dopuštaju umjetnicima da kupe svu potrebnu opremu i izdrže se kao profesionalni umjetnici tetovaža.

2. Koliko biste trebali dati napojnicu?

Napojnice se izračunavaju na temelju različitih čimbenika, poput;

 • Je li dizajn bio originalan ili rabljen
 • Bilo da je tetovaža velika ili mala
 • Je li tetovaža napravljena u jednoj ili nekoliko sesija
 • Je li tetovaža bila komplicirana i zamršena ili ne
 • Je li tetovaža postavljena na jednostavno ili složeno mjesto na tijelu
 • Je li tetovaža zahtijevala bojanje i detalje itd.

Općenito, umjetnicima za tetoviranje trebali biste dati napojnicu od 20% do 30% povrh konačne cijene tetovaža. Zajednica tetovaža obično predstavlja ove brojeve kao najčešći iznos napojnica. No, 20% ili 30% samo su osnovne brojke; uvijek biste trebali dati napojnicu uzimajući u obzir sve gore navedene čimbenike.

Na primjer, ako vaš umjetnik tetovaža radi veliku tetovažu negdje na tijelu kompliciranu, a za to je potrebno nekoliko dužih seansi, bilo bi nepristojno ne dati napojnicu ili dati manje od 20%. Brojeve napojnica morate prilagoditi prema složenosti tetovaže i količini rada koji je umjetnik uložio u stvaranje i izvođenje tetovaže.

Dakle, sada kada smo ustanovili osnovna pravila prevrtanja, pogledajmo neke tipične postotke napojnica u skladu s konačnim troškovima tetoviranja;

 • Ako je cijena tetovaže 100 USD, možete dati napojnicu od 20% (20 USD) ili 30% (30 USD)
 • Ako je cijena tetovaže 600 USD, možete dati napojnicu od 20% (120 USD) ili 30% (180 USD)
 • Ako je cijena tetovaže 1000 USD, možete dati napojnicu od 20% (200 USD) ili 30% (300 USD)
 • Ako je cijena tetovaže 1500 USD, možete dati napojnicu od 20% (300 USD) ili 30% (450 USD)
 • Ako je cijena tetovaže 2000 USD, možete dati napojnicu od 20% (400 USD) ili 30% (600 USD)
 • Ako je cijena tetovaže 2500 USD, možete dati napojnicu od 20% (500 USD) ili 30% (750 USD)

Vidite kamo idemo s ovim brojevima; što je cijena tetovaže veća, vrh je naravno veći. Možda se čini mnogo novca, ali to je standardni iznos napojnica. Stoga, prilikom izračunavanja proračuna za novu tetovažu, svakako uključite i iznos napojnica kako se kasnije ne biste iznenadili kad se tetovirate..

Ako se pitate koji je najniži i prihvatljivi iznos koji možete dati napojnicu, preporučujemo da nikada ne idete ispod 15% za ukupnu cijenu tetovaže.

Savjeti za tetovaže: Više često postavljanih pitanja

Česta pitanja o troškovima tetovažaSpremljena tetovaža

1. Kada dajete napojnicu?

Umjetnicima za tetoviranje ne smijete dati napojnicu prije nego što tetovaža u potpunosti bude gotova. Nakon obavljenog posla i utvrđivanja ukupnih troškova tetovaže, trebate odlučiti koliko ćete dati napojnicu umjetniku.

Preporučuje se da svoje tetovaže uvijek plaćate gotovinom jer je na taj način lakše dati napojnicu. Također, većina trgovina tetovažama ne prihvaća napojnice za kreditne kartice, pa ćete u svakom slučaju morati donijeti nešto novca.

2. Dajete li savjet ako je tetovaža loša?

Pa, gore spomenuti savjeti vrijede u slučaju da vam se sviđa tetovaža. No, što se događa kad umjetnik učini loš posao, a vi ste nezadovoljni konačnim rezultatom. Pa, jedno što možete učiniti je sigurno zamoliti umjetnika za tetovaže da besplatno ispravi i popravi tetovažu; ipak su oni bili krivi. Ili, umjetniku jednostavno ne možete dati napojnicu.

No, evo dogovora; ponekad činjenica da vam se ne sviđa konačna tetovaža nije uopće kriva umjetnica. Čak i ako niste zadovoljni konačnim rezultatom, trebali biste dati napojnicu umjetniku u slučaju da on;

 • Osmislite prilagođeni dizajn
 • Odradite nekoliko tetovaža
 • Posvetite se detaljima, bojanju ili zasjenjivanju
 • Provest ćemo vas kroz cijeli proces tetoviranja
 • Pomoći će vam s boli i osigurati mehanizam za suočavanje
 • Odgovorite na sva vaša pitanja
 • Dokažite da rade s čistim, dezinficiranim alatima
 • Tijekom postupka nosite rukavice
 • Savjetujte vas o pravilnoj rutini naknadne njege
 • Ponuda za besplatno popravljanje tetovaže
 • Omogućite općenito ugodno iskustvo

3. Dajete li savjet ako ste u proračunu?

Općenito se preporučuje izbjegavanje tetoviranja ako nemate novca za napojnicu umjetniku. Ako glumite budalu i odete se tetovirati, ali nakon toga ne date napojnicu, onda ste samo nepristojni. U tom slučaju najbolje je da ubuduće izbjegavate tu tetovažu ako se odlučite za drugu tetovažu.

Bilješka: Neki umjetnici tetovaža dopuštaju svojim klijentima da daju napojnicu po “sezoni”. To znači da klijenti dobivaju nekoliko tetovaža, a do kraja akumuliraju napojnicu za sve tetovaže koje je izradio umjetnik. Ovo može biti korisno u slučaju da odmah nemate napojnicu, a planirate u budućnosti dobiti još tetovaža. Međutim, prije nego što se odlučite za takvo rješenje, svakako razgovarajte sa svojim umjetnicima za tetoviranje i provjerite dopuštaju li takvu praksu davanja napojnica.

4. Moram li uvijek davati napojnicu u novcu?

Istina je da većina umjetnika tetovaža prihvaća samo novčane napojnice. Međutim, ako si ne možete priuštiti napojnicu od 20%, možete se obratiti umjetniku za tetovaže i objasniti svoju situaciju. Ako vam je to previše neugodno, jednostavno pitajte prihvaćaju li na primjer savjete u obliku darova. Ali, nemojte ovo koristiti kao način da se riješite napojnica! Ako imate novca, dajte napojnicu umjetniku, a ako nemate, pokušajte uštedjeti ili izbjegavati tetoviranje dok ne budete imali dovoljno novca.

5. Kako drugačije mogu pokazati zahvalnost umjetniku tetovaža?

Cijenjenje za dobro djelo možete pokazati na mnogo različitih načina! Na primjer, ako vam se sviđa posao koji je radio vaš tetovažni umjetnik, onda ga fotografirajte (možda i umjetnika za tetovaže ili trgovinu) i podijelite ga na svojim društvenim mrežama.

Na ovaj način umjetnicima i njihovoj trgovini možete pružiti izvrsnu izloženost te privući nove klijente. Dakle, ako volite svoju novu tetovažu, neka svi znaju i objavite slike na Instagramu, Facebooku i drugim društvenim medijima. To ne samo da će privući nove ljude, već će i povećati naziv tetovaže na tražilicama. Izloženost koju mogu dobiti samo od jednog posta može biti nevjerojatna.

Bilješka: To, naravno, znači pokazivanje zahvalnosti uz napojnicu; ne isključuje vas da date napojnicu tattoo umjetniku.

6. Koja druga pravila sadrži etiketa tetovaža?

 • Znajte što želite i dogovorite termin!
 • Donesite slike i reference kako želite da tetovaža izgleda!
 • Ne tražite umjetničko profesionalno mišljenje ako ga nećete slijediti!
 • Nemojte se uzrujavati ako umjetnik odbije vašu ideju ili o nečemu da iskreno mišljenje!
 • Ne cjenkajte se s cijenom tetovaže!
 • Nemojte uspoređivati ​​postojeće cijene tetovaža kako biste umjetnicima pokazali da su skupe!
 • Pokrenite napojnicu od 20%!
 • Dođite čisti i oprani na tetovažu!
 • Prođite tetovažu ako se ne osjećate dobro; ne želite širiti prehladu ili COVID-19 u tetovaži!
 • Obavijestite svog umjetnika za tetoviranje ako imate zdravstveno stanje ili ste trudni!
 • Obavijestite svog umjetnika uzimate li neke lijekove ili ste pijani!
 • Ne dolazite pijani na tetovažu!
 • Ne dovodite djecu na tetovažu!
 • Ne dovodite svoje prijatelje da vam prave društvo tijekom tetoviranja, posebno sada tijekom pandemije COVID-19!

Završne misli

Iako nije obavezno i ​​uvijek je potrebno, napojnica je najbolji način da se cijeni dobar posao bez obzira na uslužnu djelatnost. No, što se tiče tetoviranja, to je još više cijenjeno i zasigurno je dio etikete tetovaža jer se umjetnici u velikoj mjeri oslanjaju na napojnice kao dio svog prihoda.

Ako nećete dati napojnicu ili ne možete dati onoliko koliko ste očekivali, obavijestite svog tattoo umjetnika prije nego što se počnete tetovirati. Preporučujemo da uštedite nešto novca, a zatim se idite tetovirati, umjesto da izbjegavate ili odgađate napojnicu. Ako imate novaca za napojnicu, počnite od 20% i od tada povećajte napojnicu.

Na nekim je mjestima u redu započeti s 15%, no potičemo vas da ispravno obavite napojnicu i pridržavate se minimalnih 20%. To je pristojno učiniti i učvrstit će vezu između vas i vašeg umjetnika za tetoviranje, pa ćete dobiti dodatnu ljubav sljedeći put kada dođete na tetovažu.

Također pročitajte: Koliko umjetnici tetovaža zarađuju?

Read more