Kultura

Zlatna tinta za tetovaže: pravi dogovor ili lažna tvrdnja?

Svi se možemo složiti da zlatne tetovaže koje vidimo na društvenim mrežama izgledaju nevjerojatno. Čini se da su i savršeni ljetni dodatak. Ako čitate ovo, velike su šanse da i sami želite zlatnu tetovažu, a tko ne bi? Ovi izgledaju iznimno.

No, jesu li previše dobri da bi bili istiniti?

U sljedećim odlomcima istražit ćemo zlatnu tintu za tetovaže koja je navodno odgovorna za ove sjajne tetovaže. Pogledat ćemo tintu, kako radi i ima li nešto skriveno od nas kada je u pitanju zlatna tinta.

Dakle, bez daljnjih odlaganja, krenimo!

Zlatni pigment – sve što trebate znati

Je li to stvarno?

Sada, moramo biti potpuno iskreni od početka; zlatna tinta ili pigment za tetoviranje NE postoje. Nažalost, zlatne, srebrne i druge metalne tetovaže nemoguće su u tradicionalnom načinu tetoviranja. Razlog zašto zlatna tinta ne postoji? Pa, vjeruje se da bi jednostavno bilo preskupo stvoriti takav pigment. Nadalje, zlato se nikada ne bi pravilno odrazilo kada se stavi u dermis kože.

Može li to postati stvarno?

Dakle, što ako bi netko napravio zlatnu tintu za tetoviranje i upotrijebio je?

Pa, počnimo rekavši kako bi morali potrošiti hrpu novca jer unca zlata može koštati 1300 dolara, što bi bilo dovoljno za malu bočicu s tintom od 1 oz. Zatim bi morali uložiti u istraživanje tinte kako bi vidjeli je li pigment siguran za upotrebu.

Prema a studija, zlatne čestice (koje bi se koristile za zlatnu tintu za tetoviranje) nisu otrovne niti upalne, pa bi čak mogle biti prikladne za uporabu u nanomedicini. Dakle, zlatna tinta mogla bi biti čak i sigurnija od standardne tinte za tetoviranje (za koju svi znamo da sadrži otrovne spojeve, od arsena do plastike).

No, budući da se to nikada ne bi moglo dogoditi (zbog troškova i nedostatka stvarnog istraživanja pigmenta). Drugo rješenje za zlatnu tintu bilo bi korištenje baze zlatnih pahuljica u pigmentu. Međutim, to bi bilo jako otrovno i osoba koja prima tetovažu mogla bi doživjeti slučaj infekcije tetovažom ili čak ozbiljne zdravstvene probleme.

Može li to postati stvarnoKreditna: Instagram

Ali, koje su to zlatne tetovaže koje vidimo posvuda?

Dakle, sada kada znamo da zlatna tinta za tetoviranje ne postoji, ne možemo se načuditi; od čega su napravljene zlatne tetovaže koje vidimo posvuda?

Pa, ove naizgled zlatne tetovaže izrađene su od metalne folije zlatne boje, koja je vrlo tanka i pritisnuta je samo na površinu kože. Ova metoda dizajniranja i nanošenja tetovaže općenito je povezana s privremenim tetovažama. Dakle, i ove se zlatne tetovaže mogu smatrati privremenim.

Većina ovih tetovaža izrađena je korištenjem dizajnirane naljepnice za tetoviranje, pritiskom na kožu i čekanjem da se folija potpuno prenese. Metoda koja se koristi za to je tiskarska, pa u tom procesu nema potrebe za bilo čim zlatnim; naljepnice su jednostavno zlatne boje ili prekrivene iskricama, na primjer.

To je i razlog zašto ove tetovaže izgledaju tako sjajne i sjajne; to je zato što se postavljaju na površinu kože, a ne u kožu. To je slučaj sa svim metalnim tetovažama.

Koliko traju ove tetovaže?

Sada, u usporedbi sa standardnim privremenim tetovažama, koje mogu trajati najviše 5 do 10 dana, ove “zlatne” tetovaže obično traju nešto dulje. Naravno, trajanje ovisi o kvaliteti folije i naljepnici, kao i o tome koliko ste je dobro nanijeli.

Štoviše, trajanje može čak ovisiti o dijelu tijela na kojem ste nanijeli tetovažu. Na primjer, ako tetovažu postavite na glatko područje bez dlaka bez trenja, vjerojatnije je da će vam duže trajati.

Jesu li ove ‘zlatne’ tetovaže sigurne?

Kao i svaka vrsta privremenih tetovaža, i ove zlatne se smatraju općenito sigurnima. Osim ako imate stanje kože, osip, crvenilo, iritaciju kože ili pretjeranu suhoću kože, ne biste trebali imati problema s ovom vrstom privremene tetovaže.

Općenito, privremene tetovaže je lakše regulirati jer koriste nekoliko različitih materijala koji mogu proći sigurnosne testove. Na primjer, folija, papir i ljepilo korišteno za izradu privremene tetovaže mogu se ispitati za sigurnu kozmetičku uporabu.

Jesu li ove 'zlatne' tetovaže sigurneKreditna: Instagram

Jesu li ‘zlatne’ tetovaže vodootporne?

Vjerojatnost je da ste naišli na osobnost društvenih mreža koja ljulja njihove zlatne tetovaže na plaži. No, sada kada znamo da se te tetovaže ne rade tintom za tetoviranje, jesu li vodootporne?

Pa, općenito govoreći, privremene tetovaže ne padaju tako lako u dodiru s vodom. Naravno, ako nekako protrljate tetovažu dok se kupate ili plivate, velika je vjerojatnost da ćete je djelomično ukloniti. Međutim, te su tetovaže s folijom popularne jer dugo stoje i mogu podnijeti vodu, pijesak, sunčevu svjetlost i opću vlagu. Dakle, slobodno ljuljajte svoju zlatnu tetovažu ovog ljeta i ostanite hladni čak i na plaži.

Postoje li alternative ‘zlatnoj’ tinti?

Sada zlatna ili metalna tinta postoji, ali ne u svrhe tetoviranja. Takva se tinta koristi za grafičku umjetnost i tisak. Što se tiče alternativa za tetovaže s metalnom tintom, nismo mogli pronaći ništa osim ljudi koji se tetoviraju u žućkasto/zlatnoj boji s puno zasjenjivanja kako bi se dočarao sjaj i sjaj stvarnog zlata.

Dakle, ako želite zlatnu tetovažu, možete to učiniti stvarnom tintom za tetoviranje, ali tetovaža će biti matirana i vjerojatno neće biti zlatna koliko biste željeli. Za sada, ako želite doživjeti sjaj i sjaj zlatne tetovaže, morali biste koristiti privremene naljepnice od folije.

Postoje li alternative 'zlatnoj' tintiKreditna: Instagram

Gdje mogu kupiti privremene zlatne tetovaže?

  • Amazon (Terra tetovaže) – Tetovaže Terra nude širok raspon zanimljivih privremenih, zlatnih, metalnih, pa čak i kane tetovaža. Njihove zlatne tetovaže jedna su od najprodavanijih Amazonovih privremenih tetovaža. Ove su tetovaže vrhunske kvalitete, vodootporne i nevjerojatno sjajne na svjetlu. Netoksični su i sigurni za upotrebu, bilo gdje na tijelu.
  • FlashTat – u Flashtatu možete birati između niza različitih metalnih, zlatnih dizajna tetovaža. Ovdje brend surađuje s dizajnerima i influencerima koji pružaju najbolje od ovosezonskih dizajna i ideja. Kao rezultat toga, možete se domoći iznimnih, trendovskih i cool privremenih tetovaža te biti cool čak i na plaži. Tetovaže su vrhunske kvalitete i sigurne su za upotrebu, čak i za djecu.
  • Walmart – ovdje možete pronaći niz različitih, jedinstvenih i super zanimljivih privremenih tetovaža od zlata i metala. Oni su trendi, blistavi i privlače pažnju. Tetovaže su visoke kvalitete, netoksične i sigurne za upotrebu bilo gdje na tijelu. Jesmo li spomenuli koliko su pristupačne ove tetovaže? Pa, raspon cijena je od 5 do 20 dolara, tako da postoji nešto za svaki proračun.
  • GoldInkTattoo – ovaj brend posebno je stvorio zlatne privremene tetovaže. Količina dizajna i ideja za tetovaže koje pružaju je nevjerojatna. Možete odabrati svoj omiljeni dizajn iz njihove nove kolekcije ili čak stvoriti prilagođenu metalnu tetovažu. Njihove tetovaže su visoke kvalitete i super izdržljive. Netoksični su, sigurni za upotrebu i vodootporni pa ih možete igrati čak i na plaži.
  • Etsy -Etsy je savršeno mjesto za pronalaženje jedinstvenih i visokokvalitetnih tetovaža. Izbor dizajna je beskonačan, a za svačiji ukus, sklonosti i proračun ima ponešto. Neki dizajneri/kreatori čak nude svojim klijentima izradu prilagođenih privremenih tetovaža, što je super. Obavezno ih provjerite i podržite nezavisne umjetnike i stvaraoce u ovim teškim vremenima.
  • Tattly – jedan od najpopularnijih pružatelja privremenih tetovaža, Tattlly zasigurno nudi široku paletu zlatnih i metalnih tetovaža. Po pristupačnoj cijeni, pa čak i pakiranjima nekoliko tetovaža, Tattly je izvrstan izbor za svakoga tko traži visokokvalitetne, izdržljive i novca vrijedne tetovaže. Tattly je također vrlo kreativan s dizajnom tetovaža, pa ima za svačiji ukus po nešto.

Na koji se dizajn zlatne tetovaže trebam odlučiti??

Postoji toliko mnogo dizajnerskih ideja i inspiracija kada su u pitanju zlatne privremene tetovaže. Evo nekoliko naših omiljenih dizajnerskih ideja za 2021. (posebno proljetno/ljetnu sezonu) pa ih svakako provjerite!

Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 1Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 2Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 3Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 4Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 5Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 6Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 7Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 8Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 9Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 10Kreditna: Instagram Za koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti 11Kreditna: Instagram Koji bi se zlatni tetovažni dizajn trebao odlučiti za 12Kreditna: Instagram

Završne misli

Dakle, sada znate tajnu poznatih zlatnih tetovaža i priču iza zlatne tinte. Nadajmo se da je ovaj članak bio informativan i koristan za sve koji žele sami dobiti zlatnu tetovažu. Za više informacija o privremenim tetovažama svakako pogledajte naše ostale članke o ovoj temi.

Ako imate bilo kakvih nedoumica u pogledu sigurnosti ovih tetovaža, obratite se liječniku ili dermatologu. Ovi će stručnjaci procijeniti vaš tip kože i status i obavijestiti vas je li za vas primjenjivanje privremenih tetovaža sigurno,