iluminat

Sfaturi pentru iluminatul grădinii – 25 de idei pentru jocuri magice de lumină

iluminat gradina terasa lampi mediteraneene podea mobilier din lemn

Iluminatul din grădină este un element tipic al designului modern al grădinii. La lumina zilei puteți vedea figuri minunate de grădină în exterior, culori strălucitoare și forme grozave ies în evidență. Deoarece vrem să ne bucurăm de multe ore de liniște în grădină seara după ce soarele este deja în spatele orizontului, avem nevoie de iluminatul nocturn potrivit. Proiectat inteligent Iluminat de gradina va adăuga farmec unic spațiului dvs. exterior. Va arăta diferit de parcă grădina ta ar purta o rochie de seară festivă. Un joc de lumină în exterior creează forme noi și o atmosferă magică. Acest efect nu poate fi întotdeauna atins, desigur, dar merită întotdeauna să încercăm să-l realizăm, nu-i așa??

Cauti un profesionist pentru iluminatul grădinii

gradina iluminat trepte terasa acoperis parchet copaci lumina

Iluminatul grădinii, inclusiv iluminatul exterior al clădirilor, este un sistem de corpuri de iluminat, fără îndoială, scopul principal aici este de a obține cel mai bun efect. Dar trebuie luat în considerare și din punct de vedere economic, iluminatul trebuie să fie bine înscris și în ansamblul general de grădină. În niciun caz nu trebuie să interfereze cu creșterea florilor și copacilor și, cel mai important – ar trebui să fie complet sigur pentru cei din grădină – pentru oameni, animale de companie, animale de grădină și păsări. Iluminatul de grădină trebuie creat cu gust, așezarea corectă a acestuia trebuie să fie proiectată și selectată corespunzător. După cum puteți vedea, toate acestea sunt întrebări despre care orice grădinar amator se va simți copleșit și confuz. Ar trebui să încredințați proiectul iluminatului de grădină și implementarea acestuia unor specialiști – aici aveți nevoie de ajutorul și competența unui arhitect peisagist, inginer electric, a unor ingineri și specialiști bine pregătiți. Desigur, concluzia că proprietarul casei și grădinii ar trebui să stea departe de problemă ar fi complet greșită aici. Mai degrabă, trebuie să stabilească anumite condiții pentru că își cunoaște cel mai bine grădina și știe exact ce vrea să realizeze.

Unde este cel mai necesar iluminatul grădinii

iluminat de gradina zona piscinei podele trepte perete piatra

După cum am menționat mai devreme, iluminatul grădinii este un element necesar în grădină. Aveți nevoie de mai multă lumină seara și noaptea în zonele în care există mult trafic, de exemplu în locurile de joacă, bulevarde, terase, zonele de intrare a casei și dependințele trebuie să fie bine iluminate. În aceste locuri, nu se recomandă ca lumina să fie intruzivă sau prea slabă. Cea mai importantă condiție prealabilă pentru aceasta este să luați în considerare cu atenție specificul traficului în grădină. Nu uitați, atunci când creați iluminatul de grădină, trebuie să vă străduiți să păstrați florile și toate celelalte elemente ale decorațiunilor de grădină.

Lumină difuză sau rază de lumină

iluminat gradina scari lampi exterioare gresie indirecta din piatra zona de relaxare plante

Corpurile de iluminat pentru grădină sunt împărțite în două tipuri – deschise și închise. Cele deschise sunt deosebit de potrivite pentru grădini. Aceste lumini sunt în cea mai mare parte sub forma unei sfere și puteți plasa mai multe dintre ele la distanțe egale una de cealaltă. Acest aranjament liniar urmărește de obicei granițele unei anumite camere și iluminatul pune accentul pe o figură – un pătrat, dreptunghi, poligon, cerc, semicerc etc. Aceasta înseamnă că pot fi create diverse forme geometrice în aer liber.

Folosiți lămpi solare pentru iluminat

iluminat de grădină lămpi solare accente tufe gazon

Cea mai distinctivă caracteristică a corpurilor de iluminat deschise este tipul lor de fascicul de lumină. Puteți avea un fascicul difuz de lumină și iluminare indirectă. Iluminarea directă este utilizată atunci când dorim ca obiectul să fie văzut tot timpul. Acesta poate fi o fântână, iaz, piscină, pergolă, specii separate de plante și alte obiecte din grădină. Iluminatul indirect marchează doar obiectul – hambarul, piscina, intrarea în pavilion. Există iluminat difuz peste bănci, mese și pavilioane. Intrarea în casă ar trebui, de asemenea, să fie luminată constant..

Lumina vine de jos

idei iluminat gradina sfaturi lumini podea albastru led

Aici puteți obține un efect WOW dacă optați pentru iluminare încorporată. De obicei, acestea sunt instalate pe verandă aranjând luminile încorporate în partea de jos într-o linie dreaptă sau într-un semicerc. Uneori, ele sunt, de asemenea, aranjate paralel cu scările de la ușa din față. Dimensiunile unui astfel de corp ușor nu sunt de obicei mari – în jur de 10 până la 20 de centimetri, dar ele vor oferi zonei dvs. exterioare un aspect complet nou, vă putem promite sută la sută!

Lampa de deasupra intrării

iluminat de gradina solar led ecran de intimitate gazon gard din lemn

În orice caz, zona de intrare trebuie să fie bine luminată. Există mai multe opțiuni pentru acest lucru – corpuri de iluminat excelente, lumini, felinare. Puteți alege ceva în funcție de gust și buget. Vrem doar să vă reamintim că aveți nevoie de lumină difuză acolo. Luați în considerare, de asemenea, înălțimea luminilor exterioare la intrarea în casă, deoarece ar trebui să schimbați și un bec ars acolo, dacă doriți să.

Baterii pentru energie solară

idei iluminat gradina peluza solara gazon

Dacă doriți să evidențiați gazonul verde din fața casei dvs., puteți face acest lucru cu iluminarea potrivită cu tije metalice mici săpate în pământ. Cu toate acestea, este de remarcat un alt mod mai modern de a furniza energie electrică și de a economisi energie. Da, vorbeam doar despre iluminatul solar, care permite ca gazonul dvs. să fie luminat perfect toată noaptea, vara de la energia solară acumulată în timpul zilei. Aceste colectoare solare din siliciu sunt capabile să aprindă mai multe lămpi aranjate armonios pentru a ilumina întreaga zonă de plajă sau cel puțin o parte atractivă a acesteia.

Iluminează treptele către grădină

idei iluminat gradina sfaturi pasi iluminat incastrat pietris gazon

Scările către grădină și partea din spate a casei dvs. ar trebui să fie, de asemenea, bine iluminate seara. Aici puteți combina luminile cu diferite ghivece de flori și puteți obține în acest fel un aspect interesant, nu numai noaptea, ci și ziua. Sunt sigur că vor deveni atrăgători în zona dvs. în aer liber.

Strălucire individuală

iluminat terasă cu apă caracteristică plante zonă de luat masa

Cu toate acestea, dacă doriți să subliniați un anumit obiect din grădină cu iluminarea, este mai bine să utilizați lumina directă. De exemplu, direcționați fasciculul de lumină pe pergolă, fântână sau pavilion, astfel încât să arate foarte bine.

Alimentare independentă în grădină

led gradina iluminat gradina de otel pietre de pasare flori

Un ultim sfat de la noi: iluminatul dvs. de grădină trebuie să aibă o sursă de alimentare separată, care nu depinde de cea a casei dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie în continuare de un circuit electric separat și de o siguranță separată de cel puțin 25 amperi. Iluminatul grădinii ar trebui să fie complet exclus pentru reparații, indiferent de sursa de alimentare a casei și a garajului și, de asemenea, să nu depindă de alți consumatori de energie electrică.

iluminat gradina led idei sfaturi scari piscina  idei de iluminat gradina sfaturi piscina copaci inalti gard viu hortensii albe

idei de iluminat gradina sfaturi pârâu joc magic de lumină  idei iluminat gradina cutie piscina piscina gard viu flori

idei de iluminat de gradina condus cu ierburi solare

idei iluminat gradina casa piscina incastrate lumini  iluminat terasa gradina iluminat piatra naturala led buddha

iluminare idei de gradina zona de relaxare din lemn garduri vii protectie intimitate

iluminare bolard de gradina lumini paturi de flori trandafiri

lumini de grădină led solare margine margine flori gard viu  iluminat exterior terasă grădină încastrat trepte de iluminat reapărut

iluminat terasă de grădină încastrat led cu apă

iluminat de gradina leduri de podea cu bile de bușteni

idei de iluminat terasa de gradina sac de fasole lampa de exterior