Idei meșteșugărești

Upcycling pentru Crăciun în loc să-l aruncați – faceți singuri decorațiuni frumoase de Crăciun

„Make new from old” a fost deviza multor proiecte DIY în ultimii ani. Oamenii care doresc să trăiască în mod durabil și, de asemenea, le place să facă obiecte de artizanat, decid să găsească noi utilizări pentru lucrurile vechi în loc să le arunce pur și simplu. Puteți alege și acest motto pentru meșteșugurile de Crăciun. Dacă ți-e și poftă de reciclare de Crăciun, poți să te inspiri din ideile noastre. Vă vom arăta cum puteți crea decorațiuni de Crăciun frumoase pentru reciclare din lucruri de zi cu zi, cum ar fi ziare, conserve și resturi de țesătură și să creați o atmosferă festivă.

Upcycling pentru Crăciun - idei excelente pentru reciclarea decorațiunilor de Crăciun

Upcycling for Christmas – felicitare de Crăciun realizată din resturi de țesătură

Upcycling pentru Crăciun - reciclarea resturilor de țesătură sau a resturilor de hârtie pentru cărțile de Crăciun

Vom începe cu o idee simplă de reciclare a Crăciunului pentru oricine îi place să trimită felicitări în timpul sezonului de vacanță. Dacă mai aveți câteva resturi de țesătură, le puteți folosi pentru a crea un pom de Crăciun frumos. Puteți coase țesăturile pe hârtie ca în exemplul de mai sus, dar le puteți lipi. Țesăturile cu culori sau motive de Crăciun sunt desigur cele mai bune. Dar dacă preferați un card modern sau minimalist, sunt potrivite și alte culori. De altfel, funcționează foarte bine și cu resturi de hârtie. Indiferent pe care dintre cele două variante le alegeți, piesele nu trebuie să fie drepte și bine formate. Asta face ca harta să fie și mai interesantă.

Decorare de Crăciun upcycling cu capace de cutie

Upcycling pentru Crăciun - peisaje frumoase în capac

Transformă capacele cutiei în pânze și creează peisaje și imagini frumoase de Crăciun cu efect 3D în interiorul tău. Sunt decorațiunile perfecte pentru Crăciun! Puteți folosi tot felul de decorațiuni și figuri pentru a vă pune laolaltă propriul design. Cu toate acestea, ca inspirație și bază, vă vom arăta instrucțiuni simple cu materialele necesare pentru reciclarea de Crăciun.

Pandantiv ca idee pentru un upcycling pentru Crăciun cu capace și figuri de Crăciun

 • capace late de conserve
 • Lână de bumbac
 • bandă cu două fețe
 • hârtie artizanală modelată sau colorată pentru fundal
 • Decoratiuni
 • fire
 • Creion, foarfece, lipici fierbinte sau alt lipici lichid

Idei meșteșugărești de Crăciun – instrucțiuni

Upcycling pentru Crăciun - proiectarea de imagini în capacul cutiei pentru remorci

Pentru acest upcycling de Crăciun, urmăriți conturul interior al capacului pe hârtia de construcție și decupați cercul. Obțineți un fundal frumos pentru viitorul peisaj pe care pur și simplu îl lipiți în capac. Apoi, puteți începe decorarea. Vată este ceea ce folosești pentru peisajul înzăpezit și de aici ar trebui să începi. Apoi, puteți distribui celelalte decorațiuni. În cele din urmă, lipiți o bucată de fire pe partea din spate a capacului. Puteți utiliza apoi bucla pe care ați primit-o pentru a închide marile decorațiuni de Crăciun realizate din material reciclat.

Upcycling pentru Crăciun – decorațiuni de Crăciun din cutii de tablă

Buchet de Crăciun din verde brad în cutii cu spumă florală și mușchi

Îți place un buchet frumos de Crăciun care să poată decora mese și mantele? Apoi, următorul decor de Crăciun realizat din conserve este exact ideea potrivită pentru un upcycling pentru Crăciun! Este rapid și ușor de realizat și îl puteți schimba și proiecta în funcție de ideile dvs. Iată cum puteți face ciclismul cu cutii pentru Crăciun:

 • Cutii de conserve
 • Verde brad
 • bandă
 • opțional: vopsea spray
 • piatră
 • Spumă florală
 • mușchi

Idee de artizanat rapidă și ușoară ca reciclare de Crăciun - cutii ca vaze pentru verde brad

Puteți utiliza atât plante artificiale, cât și plante reale pentru proiect. Pulverizați conservele în culorile dorite și lăsați-le să se usuce. Dacă este necesar, pulverizați pe alt strat. Apoi puneți o piatră în borcan care va servi drept greutate. Puteți folosi și alte obiecte grele. Apoi puneți spuma florală în cutie și puneți verdeața de brad în ea. De asemenea, îl puteți combina cu ramuri cu fructe de pădure. Apoi acoperiți deschiderea cutiei cu mușchi. Așa ascunzi și spuma florală. În cele din urmă, legați panglici decorative în jurul conservelor și ați terminat cu reciclarea de Crăciun!

Realizați decorațiuni de Crăciun din cutii cu ouă

Upcycling pentru Crăciun cu cutii cu ouă - făcând Moș Crăciun drăguț

Nu sunt aceste Moș Crăciun cu adevărat simpatice? Utilizați cutii de ouă goale pentru a face și utilizați ca decorațiuni. Ideea de artizanat este de asemenea excelentă pentru ciclismul cu copiii de Crăciun, deoarece este o idee simplă de artizanat. De asemenea, puteți varia materialele de artizanat suplimentare.

 • Cofraj de oua
 • vopsea și perie acrilică roșie
 • Minge de lemn, ghindă sau alun
 • frânghie albă și roșie sau, alternativ, curățator de țevi
 • Lână de bumbac
 • Lipici, foarfece
 • Aluat

Moș Crăciun face artizanat dintr-o cutie de ouă și vată

Pentru reciclarea de Crăciun, tăiați două sfaturi din cutia cu ouă – una mare și una lungă. Pătrundeți două găuri opuse prin vârful piesei mari. Apoi vopsiți cele două conuri roșii, lucru pe care îl pot face și copiii. Infilați coarda roșie (sau curățătorul de țevi) prin cele două găuri și legați un nod la ambele capete – obțineți brațe și mâini. Apoi lipiți capul în partea de sus. Aceasta poate consta dintr-o minge de lemn, o ghindă sau o alună după cum doriți.

Creați-vă singuri mici figuri decorative pentru sezonul de Crăciun - trageți Nicholas

Apoi folosiți frânghia albă sau curățătorul de țevi albe pentru a face restul elementelor pentru corp, și anume blana albă pe guler, mâneci și tivul hainei. Apoi faceți pălăria Moșului. Puteți adăuga pur și simplu „blană” albă și acestora. Materialele menționate (curățator de cabluri și țevi), din care puteți tăia pur și simplu o bucată mică, precum și o mică bobină finită sunt potrivite pentru bobble. Faceți barbă și mustață, precum și părul din vată, lipiți-le pe cap și apoi formați o minge mică pentru nas din aluat, pe care o atașați și voi. Tot ce trebuie să faceți este să vă lipiți pălăria pe cap, iar primul Moș Crăciun este gata ca un upcycling pentru Crăciun pentru copii.

Bacsis: Dacă doriți să închideți Moș Crăciun, puteți face o gaură prin vârf de jos, legați o buclă din fir sau șir și apoi infilați-o prin gaura de jos. Nodul împiedică alunecarea completă a cablului.

Artizanat cu sticle PET pentru Crăciun

Artizanat cu sticle de plastic - bile de pom de Crăciun pentru upcycling pentru Crăciun

Majoritatea sticlelor de plastic sunt sticle returnabile și trebuie returnate, dar există și cele fără depozit. Le puteți folosi pentru următorul proiect de artizanat. Din ciclismul de Crăciun veți obține decorațiuni frumoase de Crăciun cu care puteți decora nu numai bradul, ci și lămpile sau ferestrele. Ai nevoie:

 • Sticle de plastic de orice dimensiune
 • Benzi
 • Pietre de stras sau alte decorațiuni
 • lipici fierbinte
 • Foarfece sau un cuțit ascuțit
 • Fier
 • Bandă adezivă sau bandă washi

Creați-vă mingi de Crăciun ca idei de reciclare ascendentă pentru Crăciun

Realizați-vă propriile bile de brad din plastic - inele tăiate din sticle PET

Luați o sticlă și tăiați partea centrală, dreaptă. Apoi tăiați cilindrul rezultat în inele subțiri. Deoarece acest lucru creează muchii foarte ascuțite, le puteți topi pe un fier de călcat și le puteți rotunji în acest fel. Încălziți fierul de călcat și apăsați inelul de mai multe ori și doar pentru un scurt moment pe suprafața fierbinte.

Apoi înfășurați benzile cu panglici și lipiți-le pe orice decorațiuni. Apoi puneți trei inele pentru fiecare bilă de pom de Crăciun, legate între ele, lipindu-le între ele în punctele în care se ating. Atunci nu trebuie decât să legați panglici pentru a le închide și gata. Proiectează bilele în orice culoare. De asemenea, puteți utiliza sticle de diferite dimensiuni pentru reciclarea de Crăciun, făcând astfel bile de diferite dimensiuni.

Faceți-vă proiectele de upcycling pentru Crăciun – pom de Crăciun din carton în alb

Faceți pomii de Crăciun din carton pentru reciclare creativă pentru Crăciun

Acest pom de Crăciun, pe care îl puteți face din cartonul unei cutii, este extrem de elegant și de cochet. Așadar, uneori merită să nu arunci totul întotdeauna! Deși copacul din exemplu are o culoare albă frumoasă, puteți alege, desigur, orice altă culoare și astfel, de exemplu, puteți face clasicul pom de Crăciun verde.

 • carton
 • Vopsea acrilică și perie sau vopsea spray
 • Domnitor și creion
 • Foarfece sau un cuțit ascuțit, cu o suprafață adecvată
 • Materiale pentru decorare: pampoane, bandă washi, autocolante, hârtie artizanală colorată etc..

Reciclarea și artizanatul de Crăciun – instrucțiuni

Instrucțiuni pentru realizarea unui brad de carton

Pentru acest upcycling creativ de Crăciun, desenați mai întâi un pom de Crăciun pe o bucată de carton. Cel mai bine este să începeți cu forme geometrice – 5 triunghiuri echilaterale care se suprapun în vârful de sus. Apoi puteți converti colțurile laterale și le puteți face mai rotunjite. Dacă doriți, puteți desigur, de asemenea, copacul cu mâna liberă. Decupați copacul și folosiți-l ca șablon pentru al doilea. Acum măsurați mijlocul ambelor pe verticală. Pe această linie, tăiați un copac de sus și celălalt de jos până la mijloc. Acest spațiu ar trebui să fie la fel de lat pe cât cartonul este gros. Montați cele două piese împreună pentru a verifica dacă totul se potrivește.

Decorați bradul de carton alb cu decorațiuni de Crăciun din hârtie

Dacă da, puteți vopsi copacii de carton. Lăsați vopseaua să se usuce și aplicați un al doilea strat, dacă este necesar. În timp ce vopseaua se usucă, puteți crea elemente pentru design. Se pot folosi ghirlande, stele și bile de Crăciun din hârtie sau carton sau chiar un șir de lumini adevărat. Puneți din nou bucățile de carton împreună și proiectați bradul de Crăciun.

Artizanat cu ziar de Crăciun

Braduri minimaliste ca decorațiuni de Crăciun reciclate din hârtie

Decorațiunile de Crăciun din ziare radiază romantism și nostalgie. Prin urmare, materialul este perfect pentru sezonul de Crăciun și mai ales pentru ciclismul de Crăciun. Același lucru se aplică hârtiei revistelor și pomului de Crăciun din imaginea de mai sus, care este exact ceea ce se face din el – o revistă. Și care femeie nu a ascuns o mulțime de reviste acasă pentru a le folosi pentru acest proiect? Rezultatul minimalist este pur și simplu super impresionant și este dificil de jucat. Ai nevoie:

 • o revistă capsată cu aproximativ 150 de pagini
 • Spray cu vopsea

Instrucțiuni pentru brazi de hârtie dintr-o revistă

Scoateți plicul. Acest lucru se datorează faptului că acest lucru este mai gros și ar strica ulterior aspectul copacului. Apoi, luați colțul de sus al primei pagini și îndoiți-l până la marginea capsată a revistei. Apoi îndoiți colțul inferior la aproximativ 1/3 din lungimea laterală. Îndoiți pagina încă o dată până la marginea broșurii. Repetați acești pași cu toate celelalte părți până când bradul este terminat. Apoi îl puteți colora cu o vopsea spray. Lasă vopseaua să se usuce și îți poți decora casa cu decorațiunile de Crăciun reciclate.

Folosiți hârtie de ziar pentru decorațiuni romantice la Crăciun

Bradii ca idee pentru o reciclare ascendentă pentru Crăciun arată deosebit de frumos în grupuri de diferite dimensiuni și culori. Sunt, de asemenea, o idee excelentă de cadou pentru oricui îi place decorurile moderne și minimaliste de Crăciun. Perfect pentru instalarea pe masă sau măsuță de cafea, precum și pe o măsuță laterală!

Upcycling pentru Crăciun pentru decorațiuni moderne dintr-o revistă

Braduri de la tivul blugilor

Pomi de Crăciun creativi din blugi - conuri din carton și lipiți cu tivuri

Coroane de Crăciun realizate din anvelope vechi pentru biciclete

Upcycling pentru Crăciun cu anvelope pentru biciclete ca o coroană de Crăciun