Idei meșteșugărești

Realizați un coș de Paște din hârtie – 3 idei de artizanat pentru copii și adulți cu și fără împletitură

Ce ar fi Paștele fără coșul de Paște în care sunt afișate ouăle de Paște vopsite și decorate în culori vii? Copiilor le place mai ales să facă coșuri de acest fel. De aceea, astăzi vă vom arăta cum puteți face un coș de Paște din hârtie, deoarece hârtia este de obicei cel mai ușor de lucrat. Indiferent dacă este împletit sau cu șablon – ideile noastre sunt perfecte pentru a petrece împreună o după-amiază distractivă de obiecte de artizanat în perioada de dinainte de Paște.

Coș de Paște Tinker din hârtie - idei cu șablon și pentru împletit

Nu există limite la alegerea hârtiei. Dar ar trebui să fie cel puțin la fel de puternic ca hârtia normală pentru imprimantă. Puteți face fiecare coș de Paște din hârtie de construcție, care este monocromă, dar și hârtie modelată sau motivată. Hârtia poate fi, de asemenea, minunat reciclată. Deci, dacă mai ai câteva pungi de hârtie, le poți folosi pentru a face un coș de Paște țesut din hârtie!

Rețineți că coșurile pentru hârtie nu sunt foarte stabile și nu sunt potrivite pentru a fi transportate complet încărcate. În schimb, umpleți-le cu lucruri ușoare precum ciocolată sau ouă de plastic și iarbă de Paște sau folosiți-le pentru a le configura (de exemplu, ca decor de masă pentru Paște).

Faceți un coș de Paște din hârtie cu un șablon

Realizați un coș de Paște din hârtie cu iepuri ca motiv în trei culori

Datorită șabloanelor gata făcute, pe care le puteți găsi la sfârșitul articolului, aceste coșuri de Paște pot fi făcute destul de repede, iar copiii pot ajuta, de asemenea. Doar dacă se folosește un tăietor pentru tăierea șabloanelor, acest lucru trebuie făcut cu siguranță de un adult, deoarece aceste cuțite sunt într-adevăr extrem de ascuțite. Prin urmare, foarfeca pentru copii este mai potrivită pentru un proiect cu copii.

Realizați un coș de Paște din hârtie cu un șablon pentru imprimare

Realizarea coșurilor de Paști din hârtie – De ce aveți nevoie:

  • șabloane tipărite
  • Foarfece sau cuțit de artizanat cu riglă
  • cuțit de bucătărie
  • lipici

Realizați un coș de Paște din hârtie - instrucțiuni simple pentru copii și adulți

Iată cum puteți face acest tip de coș de Paște din hârtie:

Imprimați șabloanele și tăiați-le de-a lungul liniilor exterioare continue. Puteți urmări liniile de pliere în jurul pătratului din mijloc și sub clapele adezive de câteva ori cu partea bontă a unui cuțit sau cu o riglă dacă ați folosit hârtie groasă. Acest lucru le va face mai ușor de pliat după aceea. Aplicați lipici pe filete și formați cubul. În cele din urmă, fixați mânerul pe interior și puteți umple coșul.

Dacă doriți să faceți singuri coșuri de Paști foarte mari din hârtie, le puteți imprima și în format A3 și apoi le puteți face așa cum este descris mai sus.

Idee simple de artizanat cu și fără șablon

Tinker cu hârtie colorată pentru Paști în culori vii - Coșuri de Paște simple și frumoase cu iarbă de Paște

Puteți face acest coș de hârtie de Paști fără șablon, dar puteți găsi totuși unul de imprimat la sfârșitul articolului. Ai nevoie de orice hârtie (albă, cu motive sau cu modele) pe care desenezi o grilă de nouă pătrate de aceeași dimensiune. Pătratul din mijloc va fi partea de jos a coșului, astfel încât să îl puteți folosi pentru a determina dimensiunea dorită.

Asigurați-vă coșuri simple de Paște cu copiii

Fă-ți singur un coș simplu de Paște din hârtie

Apoi tăiați cele două linii inferioare, interioare (în șablon acestea sunt cele albastre). Apoi pliați ceașca așa cum se arată în instrucțiuni și lipiți părțile laterale împreună. În cele din urmă, decupați o bandă îngustă pentru mâner. Lipiți acest lucru și în interiorul coșului. Acum puteți umple coșul.

Idee meșteșugărească simplă pentru coșuri de Paște cu tăietură, pliere și lipici

Faceți un coș de Paște din hârtie – țeseți coșuri de Paște

Faceți un coș fericit pentru dulciuri și ouă de Paște

  • orice hârtie (în exemplu, o pungă de hârtie)
  • foarfece
  • Lipici meșteșugăresc

Dacă doriți să faceți acest coș drăguț de Paște din hârtie, decupați un număr par de benzi din hârtia selectată (în exemplul 8 bucăți), care sunt cât mai lungi posibil și 3 cm lățime. Îndoiți benzile de două ori în lățime, astfel încât să obțineți benzi de 1 cm lățime (astfel sunt mai stabile).

Țesut coșuri de Paște de pe benzi de hârtie - instrucțiuni de artizanat pentru Paști

Acum puneți patru benzi vertical în fața dvs. și împletiți o cincime pe orizontală, plasându-l alternativ deasupra și sub cele patru benzi verticale. Repetați cu încă trei și obțineți fundul coșului. Împingeți toate benzile împreună și fixați-le ici și colo cu adeziv (de exemplu, la cele patru colțuri ale podelei).

Pungi de cumpărături reciclate din deșeuri de hârtie pentru proiecte DIY de Paști

Acum faceți-vă pe părțile laterale ale coșului de Paște prin împletirea benzilor proeminente. Pentru a face acest lucru, așezați mai întâi cele două din mijloc una peste alta. Apoi urmați pașii din ghidul de imagine. Dacă îl împletiți greșit din greșeală, puteți desface cu ușurință benzile și repetați din nou pașii.

Un coș destul de răchită din ananas caută un coș de Paște

De îndată ce sunteți mulțumit de înălțimea cupei, pur și simplu pliați excesul de benzi din interior și apoi fixați-le acolo cu adeziv. Acum puteți face un mâner din aceeași hârtie (din nou 3 centimetri și pliat de două ori, precum și orice lungime) și îl puteți lipi și adăugați alte decorațiuni după cum doriți.

Coș de iepurași de Paște în alb, albastru și roz Expres.

Șablon pentru cupele alb-negru Aici.