Idei meșteșugărești

Ținând copiii ocupați: ce poți face cu copiii de 2 ani? Idei de joc, activități și sugestii de artizanat

Mulți părinți au dificultăți în a-și ține copiii ocupați acasă, mai ales în vremurile Coroanei. La urma urmei, ce poți face cu copiii de 2 ani când grădina zoologică și locurile de joacă sunt închise? Suntem bucuroși să ajutăm și să oferim 25 de idei distractive de jocuri, activități și sugestii de artizanat pentru copiii cu vârste între 2 și 3 ani. Ele pot fi realizate cu obiecte de uz casnic și nu trebuie să cheltuiți nimic pentru ele. În acest fel, puteți să vă țineți copiii ocupați într-o manieră adecvată vârstei, dacă nu puteți ieși din cauza strambei. Cu aceste sfaturi vă veți asigura distracție și o bună dispoziție, veți încuraja creativitatea și veți ajuta părinții să-și găsească timp pentru ei înșiși.

Păstrați ocupați copiii de 2 ani: idei amuzante de artizanat și joc

Faceți teatru de păpuși pentru copiii de 2 ani acasă

Toată lumea este acasă, iar părinții se confruntă cu o provocare majoră. Când grădinițele sunt închise și jocurile din exterior sunt, de asemenea, anulate, apare rapid frustrarea, în special la copiii mici. Oricine nu numai că se luptă cu copiii răi, dar trebuie să lucreze și de acasă, se simte repede copleșit. Un plan zilnic vine apoi în ajutor. Planificați activități și pauze între ele. Vă vom arăta idei de jocuri pentru întreaga familie, dar și idei despre modul în care copiii se pot ocupa. Ca introducere la tema „idei ce să facem cu copiii”, vă oferim o idee pentru teatrul de păpuși. Puteți face păpuși amuzante din pungi de hârtie și carton și puteți juca basmele preferate pentru copii.

Angajarea unui copil de 2 ani: un hipodrom din prosoape de hârtie

Creați idei de joacă pe autostradă pentru copii mici

Ce altceva poți face cu un copil de 2 ani? Nu este un copil, dar nici un copil mic. Poate înțelege multe și acum are propriile interese și jucăriile preferate, dar încă nu își poate exprima clar preferințele. Pentru copiii de 2 ani, jocurile trebuie, așadar, să nu fie complicate și, în același timp, să dezvolte abilități motorii fine. Următoarea idee de joc este perfectă pentru copii mici. Goliți cutia de jucărie, tăiați prosoape de hârtie în două și lipiți-le pe marginea cutiei cu lipici. Hipodromul este gata. Majoritatea copiilor mici adoră jucăriile de casă și se bucură că vor fi fericiți.

Ce poți face cu un copil de 2 ani? Joacă la pescuit

Joc de pescuit cu pești din idei de fetru pentru copii mici

Aveți resturi de fetru în casă? Apoi, puteți face un joc de pescuit pentru copilul dumneavoastră. Jocul este ideal pentru copii mici, deoarece promovează abilitățile motorii fine și poate fi jucat singur sau în grup. Desigur, este de două ori mai distractiv când și mama și tata se joacă. Dar este la fel de interesant când frații mai mari îi arată copilului cum să joace jocul. Pentru jocul de pescuit veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • Un șablon pentru pești pe care îl puteți descărca de pe web sau creați singur.
 • Tesatura din fetru, diferite culori
 • Ochii googly (sau carton alb-negru)
 • foarfece
 • Lipici sau lipici fierbinte
 • Magnet pe disc (de la magazinul de artizanat sau dacă aveți magneți pentru frigider, puteți utiliza aceștia)
 • Capac de sticlă din metal (o bucată pentru fiecare pește)
 • Frigărui Schaschlick din lemn sau un băț
 • sfoară

Copiii sunt ocupați cu idei de joc pentru undițe și pești magnetici

Așa se face jocul de pescuit: decupați peștii de diferite dimensiuni din materialul din pâslă. Ai nevoie de două bucăți de dimensiuni egale pentru fiecare pește. Mai întâi așezați prima parte de pește pe suprafața de lucru, apoi așezați magnetul deasupra și a doua parte de pește deasupra. Lipiți bucățile de pește împreună, astfel încât magneții să rămână înăuntru. Apoi lipiți pe un ochi înclinat. Agățați magnetul la capătul frigaruiului de cârnați (tăiați partea ascuțită pentru a fi pe partea sigură). complet!

Ocuparea forței de muncă pentru copiii de 2 ani: idee de joc care promovează abilitățile motorii fine

Idei de joc pentru copii pentru acasă în timpul crizei coronavirusului

Ajută fiecare broască să-și găsească drumul spre casă! Veți avea nevoie de următoarele materiale pentru joc:

 • Carton, alb
 • Carton în verde, portocaliu și galben
 • Perforator
 • 3 figuri de broască, una verde, una portocalie și una galbenă.
 • 3 radiere în formă de casă
 • zaruri

Așa se face jocul distractiv: Folosiți perforatorul pentru a crea cercuri din carton galben, portocaliu și verde. Lipiți un cerc pe fiecare parte a cubului și lipiți cercurile rămase pe cartonul alb cu o distanță de 5 cm una de cealaltă. Toate cercurile galbene formează primul, toate portocalii al doilea și toate verde al treilea rând. Lipiți cele trei radiere în partea de sus și rugați copilul să arunce zarurile. În funcție de ce parte a cubului este orientată în sus, copilul trebuie să mute broasca respectivă. De exemplu, dacă galbenul este îndreptat în sus, mutați broasca galbenă înainte, dacă verde arată verde etc..

Păstrați ocupați copiii de 2 ani: Construiți singuri o masă Lego

Creați-vă propria masă Lego ocupată cu idei de jocuri pentru copii

Jocul cu Lego este distractiv pentru copiii de toate vârstele. Dar pentru ca componentele individuale să nu se piardă și construirea să fie de două ori mai distractivă, puteți construi singuri o masă Lego. Mesele Ikea pe care trebuie doar să le actualizați sunt ideale. Dacă ai mai mulți copii, poți opta pentru o masă lungă. Deci, fiecare copil se joacă la un capăt și nu continuă să lupte pentru mai mult spațiu. Așezați o placă de bază Lego pe masă. Puteți pune cutii mari de jucărie sub masă și mai multe containere Skädis cu capac pot fi folosite pentru a depozita mici piese Lego.

Activități pentru copiii de 2 ani: imagini colorate ale ferestrelor sau decorațiuni de perete cu bandă de hârtie

Creați idei și activități pentru copii de 2 ani cu bandă washi

Majoritatea copiilor se distrează foarte bine făcând obiecte de artizanat, atâta timp cât ideea de artizanat este, desigur, adecvată vârstei. O sugestie interesantă de artizanat pentru toți copiii este să faceți imagini colorate ale ferestrelor sau decorațiuni de perete cu bandă de hârtie. Pur și simplu decupați un șablon de pește din carton colorat și lipiți un șablon mai mic din carton alb. Tăiați bucăți de bandă de diferite culori și cereți copiilor să o folosească pentru a decora peștele. De asemenea, puteți folosi pietre de stras sau folie de aluminiu ca decor. Cu toate acestea, este foarte important ca copiii să facă obiecte de artizanat numai sub supravegherea părinților, altfel există riscul ca acestea să înghită pietre, folie de aluminiu sau bandă adezivă. Dacă doriți să fiți în siguranță, rugați-l pe copil să picteze peștele.

Ținând copiii ocupați acasă: vopsirea cu cuburi de gheață și mega blocuri

Desenând cu înghețată și mega blocuri, copiii sunt ocupați cu idei

O idee de joc distractiv, care necesită puține materiale:

 • Colorant alimentar
 • Mega blocuri
 • Matriță pentru cuburi de gheață

Pur și simplu dizolvați culorile alimentare în mai multe boluri și turnați-le în matrița cubului de gheață (încercați să nu amestecați culorile individuale). Puneți un bloc Lego în fiecare formă și lăsați-l la congelator peste noapte. A doua zi, așezați un tricou alb vechi pe suprafața de lucru și scoateți cuburile din frigider. Blocurile Lego servesc drept mânere și împiedică înghețarea mâinilor copiilor. Pictura poate începe.

Ce poți face cu copiii de 2 ani: tratarea puzzle-urilor făcute de sine din probe de culoare

Asigurați-vă puzzle-uri pentru copii mici din probe de culoare vechi

Aveți probe de culoare de la ultima renovare a casei? Tăiați cărțile colorate multicolore în jumătate. Rugați copiii să pună puzzle-ul la loc, găsind piesele potrivite. Puzzle-urile sunt o activitate populară care dezvoltă abilități motorii fine și memorie. Cu ajutorul puzzle-ului realizat de sine, aduceți varietate în viața de zi cu zi și copilul îl va aștepta cu siguranță.

A-i ține pe copii ocupați acasă: faceți singur un joc de fixare

Copiii folosesc acasă ideea de joc Montessori pentru copiii de 2 ani

Jocurile plug-in promovează dezvoltarea abilităților motorii fine la copii mici. În primii trei ani de viață, în special, ei învață încercând ce este posibil și ce nu. Dacă aveți acasă izolație pentru țevi sau pistoale vechi de apă, puteți face și voi un joc plug-in. Aveți nevoie de următoarele materiale:

 • Izolație de țevi sau role de hârtie de bucătărie opționale
 • Paie de băut
 • Curățătoare de țevi
 • Clemă din lemn
 • Alte articole la alegere

Ideile de joc Montessori pentru copiii de 2 ani folosesc sfaturi

Tăiați izolația țevii în mai multe bucăți și cereți copiilor să lipească paie, curățătoare de țevi și șnururi în interior. Dacă utilizați role de hârtie de bucătărie, puteți face mai întâi găuri de diferite dimensiuni pentru diferite obiecte și apoi rugați copilul să găsească gaura potrivită pentru fiecare obiect. Este o idee de joc distractiv care poate fi jucată doar sub supravegherea părinților.

Jocuri cu copii de 2 ani: faceți nave din obiecte de uz casnic

Copiii ocupă doi ani în vasul de baie din burete

Veți avea nevoie de un castron sau o cratiță de plastic adânc, 3 dopuri de vin, șnur, burete de baie, hârtie de construcție și scobitori. Decupați un triunghi pentru pânză din carton. O scobitoare servește drept catarg. Pentru ca nava să plutească cu adevărat în apă, puteți lipi trei dopuri de vin împreună sau le puteți lega împreună cu sfori. Puteți folosi și un burete de vase.

Copiii continuă să facă barca cu plută ceea ce puteți face cu un copil de 2 ani

Puneți copilul să se joace cu corăbiile și să le mute în apă. Dar nu-i lăsați să se joace cu apă, scobitori și alte obiecte mici fără supraveghere. Dacă doriți, puteți utiliza și capacele pentru sticle din plastic ca insule. Acest lucru face jocul mai complicat și abilitățile motorii fine sunt încurajate din nou.

Faceți o casă de păpuși pentru jocul de rol cu ​​copiii

Copiii acasă țin casă de păpuși din carton ocupată în timpul crizei coroanei

A face singur o casă de păpuși este o sarcină infailibilă. Copiii de doi ani abia încep să joace roluri, iar casa unei păpuși este ideală pentru asta. În acest fel, situațiile de zi cu zi pot fi tratate și abilitățile sociale pot fi practicate într-un mod ludic. Prin urmare, o casă de păpuși auto-făcută ar trebui să aibă în mod ideal toate camerele din propria casă. Deci, îi puteți oferi copilului sarcini diferite, de exemplu: Acum toate păpușile pregătesc micul dejun împreună, acum se curăță. Bebelușul se culcă după prânz, părinții citesc o carte etc..

Copiii de 2 ani cu o casă de păpuși acasă se ocupă de idei pentru jocuri

O casă de păpuși din carton poate fi pictată după dorință, decorată cu autocolante și mobilată creativ. Și cel mai bun dintre toate: puteți oricând să aranjați camere noi împreună cu copilul. Lăsați-vă imaginația să crească și creați o casă de păpuși frumoasă și colorată pentru copilul dumneavoastră.

Ce poți face cu copiii de 2 ani? De fapt, foarte mult. În cazul în care statul tău are o stăpânire sau pur și simplu nu ai chef să ieși în weekend, îți poți ține copilul ocupat acasă. În galeria foto veți găsi numeroase sugestii pentru jocuri și activități.

Faceți-vă singur o casă de păpuși

Creați-vă propria casă de păpuși din instrucțiuni din carton

Faceți un joc de aruncare cu inele din farfurii de unică folosință și vopsiți cu copiii

Copiii joacă un joc de aruncare cu inele din plăci de plastic, lucru pe care îl fac acasă cu un copil de 2 ani

Ocuparea forței de muncă pentru copiii de 2 ani: construiește-ți singur o pistă de curse din lemn

Faceți-vă personal pentru ideile de jocuri de 2 ani

Faceți singur timbre din marshmallows și coloranți alimentari

Ideile meșteșugărești și ideile pentru copii se ocupă de timbre și coloranți alimentari

Ocuparea forței de muncă pentru copiii de 2 ani: lucrați cu spălătorie auto

Asigurați-vă idei de joacă pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani spălați-vă din cutii vechi de plastic

Idei de joc pentru bebeluși și copii mici: umple mingile de golf în sticle de 5 litri

Ce poți face cu un copil de 2 ani? Idei de joc pentru copii Sticla de apă și bile

Idei de joc pentru copiii de 2 ani: magazin alimentar de pe raftul Ikea 

Copiii se ocupă de idei pentru magazin alimentar care vinde legume și fructe din raftul de cărți în camera copiilor

Idei de jocuri pentru copii mici: ascunderea și căutarea cu jucării

Idei de jocuri pentru copii de la 2 ani. Jucării ascunsă

Activități pentru copiii de 2 ani: organizați un picnic în camera de zi

Organizați angajarea pentru un picnic de 2 ani acasă

Ce să faci cu copiii de 2 ani: Construiește un cort în sufragerie

Idei de joacă copiii își fac cortul acasă

Jucați idei pentru copii mici: confecționarea cu lut

Copiii folosesc sfaturi pentru părinții de 2 ani