Idei meșteșugărești

Idei de pictură a sticlei: Instrucțiuni DIY pentru sticlă de vin și băutură

Decorațiunile de casă sunt mult mai mult decât un simplu hobby și distracție, deoarece conferă casei un caracter inconfundabil. Vă vom arăta numeroase idei pentru vopsirea sticlelor și vă vom explica cum puteți condimenta sticlele de băut și cum puteți înfrumuseța și ilumina sticlele de vin vechi. Lăsați creativitatea să vă preia mintea și corpul!

Idei de pictură a sticlei: ce culori să alegeți?

Sticle de băut cu modele de flori pictând idei

Pentru mulți pasionați de meșteșuguri, se pune întrebarea care este culoarea cea mai potrivită pentru vopsirea sticlelor. Acest lucru depinde dacă sticla va continua să fie folosită și veți bea din ea sau dacă va fi spălată în mașina de spălat vase. Culorile sticlelor decorative ar trebui, de asemenea, să poată ține pasul, mai ales dacă sunt afișate ca decor în grădină. De asemenea, este important din ce este făcută sticla.

 • Pentru sticlele din metal sunt potrivite vopselele acrilice (dacă sticla nu este folosită, ci doar pentru decorare) și vopselele acrilice pe bază de apă (dacă doriți să înfrumusețați o sticlă de băut). Vopselele de apă nu sunt potrivite pentru vopsirea pe metal.
 • Vopselele de porțelan sunt cele mai bune pentru vopsirea sticlelor de vin și a altor sticle decorative din sticlă.
 • Cel mai bine este să folosiți un creion de porțelan pentru contururi. Deci, puteți desena motivele pe sticlă și le puteți șterge din nou, dacă este necesar.
 • Pentru motive „graffiti” și desene scandinave, puteți utiliza markere de porțelan pe bază de apă. Motivele desenate pe sticle de sticlă sau metal pot fi apoi marcate.

Idei pentru vopsirea sticlelor: Cu ce ​​să pictezi sticlă și metal?

Sticlele de băut din metal sau sticlă sunt vopsite cu motive florale

Vopselele acrilice pe bază de apă sunt cele mai bune pentru sticlele de băut din metal pe care le folosim în timpul sportului sau pentru cele pe care copiii le iau cu ele la școală sau la grădiniță. Spre deosebire de vopselele acrilice obișnuite, acestea nu conțin solvenți. Ele pot fi combinate între ele, adică puteți amesteca cu ușurință mai multe culori acrilice. Vopselele acrilice normale și vopselele acrilice pe bază de apă nu pot fi amestecate împreună.

Idei de vopsire a sticlelor: sigilarea vopselelor acrilice pe bază de apă

Vopsirea sticlelor de băut Instrucțiuni pentru grădinile de flori pe sticlă

Vopselele acrilice pe bază de apă sunt considerate netoxice sau mai puțin toxice în comparație cu vopselele acrilice obișnuite, dar au o opacitate scăzută. Din această cauză, poate fi necesar să aplicați două straturi de vopsea atunci când vopsiți o sticlă întunecată. De asemenea, este important să remediați culorile după aplicare. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Alternativ, puteți utiliza Mod Podge, care este un adeziv transparent folosit pentru decupaj, care se poate spăla în vase. Aplicați un strat subțire de Mod Podge pe subiectul uscat pentru a seta culorile.

Sticle de vopsit: Utilizați culoarea ferestrei

Cum se vopsesc sticle Instrucțiuni și idei

O vopsea specială pentru ferestre se numește Window Color. Similar cu vopselele acrilice, este vândut sub formă lichidă și aplicat cu o perie. Spre deosebire de alte vopsele, Window Color nu se aplică direct pe sticlă, ci pe un film transparent. Vopsiți motivul pe folie, apoi îl desfaceți și apoi lipiți motivul de sticlă. Puteți elimina motivele în orice moment și nu vor lăsa urme lipicioase.

Vopsirea sticlelor de băut: instrucțiuni

Idei pentru vopsirea sticlelor Desenați modele de flori cu puncte

Dacă nu ați mai vopsit niciodată sticle sau cupe, puteți începe cu modele florale. Sunt colorate și arată fericite. Prima idee pe care ți-o arătăm este potrivită pentru începători complet. Aveți nevoie de următoarele materiale:

 • tampon de bumbac
 • Vopsele acrilice pe bază de apă (violet și verde)
 • Vopsea acrilică în albastru deschis
 • o perie plată
 • o pensula (marimea 0 cu varf oval)
 • Frigarui de lemn
 • Placă de unică folosință

Cum să pictezi flori de lavandă pe o sticlă de metal:

Aplicați mai întâi vopseaua albastră. Folosiți peria plată pentru a face acest lucru. Lăsați vopseaua de bază să se usuce peste noapte și apoi puneți vopsea acrilică verde pe o placă de unică folosință a doua zi. Așezați frigăruiul din lemn pe lungime pe farfurie și întoarceți-l astfel încât să fie pe jumătate acoperit cu vopseaua verde. Folosiți-l ca „ștampilă” și ștampilați firele de iarbă de pe sticlă. Puteți amesteca mai multe nuanțe de verde pentru a crea efecte incitante.

Apoi, puneți vopsea acrilică purpurie pe o farfurie de unică folosință. Scufundați un tampon de vată în vopsea și ștergeți florile de lavandă pe sticlă. Lăsați vopseaua să se usuce peste noapte. Cel mai bine este să verificați a doua zi dimineața dacă vopseaua este complet uscată înainte de a aplica lipiciul Mod Podge. În caz contrar, motivele se pot murdări. Apoi aplicați un strat subțire de Mod Podge cu o perie plată și lăsați lipiciul să se usuce timp de 2 ore. Repetați procesul (aplicați un strat subțire de Mod Podge, lăsați-l să se usuce timp de 2 ore) de încă două ori. Puteți folosi sticla după două zile, dar nu o spălați în mașina de spălat vase în prima lună. Sticla se poate spăla în vase după 28 de zile.

Idei de pictură a sticlei: modele simple de floarea soarelui

Sticle de băut pictura model de floarea-soarelui Instrucțiuni

Floarea-soarelui este, de asemenea, unul dintre motivele simple. Acestea sunt materialele necesare:

 • o perie plată
 • culoare albastru deschis
 • culori galben deschis, galben soare și galben închis
 • culoare maro închis
 • un creion pentru porțelan pentru contururi
 • o pensulă de dimensiunea O și o pensulă de dimensiunea 10 cu vârfuri ovale
 • o cana de unica folosinta

Pentru următoarea idee de artizanat, aplicați mai întâi o culoare de fundal pe sticlă și lăsați-o să se usuce. Apoi desenați contururile de floarea-soarelui pe sticlă (puteți face un șablon pe hârtie pentru a-l face mai rapid). Apoi vopsiți floarea-soarelui. Pentru a face acest lucru, aplicați mai întâi o nuanță galben închis, apoi aplicați o nuanță galben deschis numai în centrul petalelor. Acest lucru face ca floarea soarelui să pară mai voluminoasă.

Transferați idei pentru vopsirea sticlelor

Desigur, puteți vopsi mai multe flori pe sticlă. În acest caz, mai întâi completați contururile celei mai mari flori. Cea mai mare floare ar trebui să fie vopsită într-o culoare îndrăzneață, astfel încât să dea un accent cu adevărat. Puteți pur și simplu răspândi celelalte flori în jurul lor.

Sticle de pictat: motive în stil scandinav

Sticla de pictat cu motive scandinave Idei și instrucțiuni

Este mult mai ușor dacă cumpărați sticle de băut colorate și utilizați șabloane autoadezive, tăiate cu laser, pentru a transfera diferite motive pe sticle. Pentru a face acest lucru, pur și simplu curățați bine sticla, îndepărtați cu grijă grăsimea și murdăria și lăsați-o să se usuce. Apoi pulverizați șablonul cu un spray special pentru sigilare. Datorită acestui spray, șablonul aderă la sticlă. Pentru a preveni mișcarea sticlei, o puteți fixa pe masă cu un pic de lut pentru modelat. Apoi, periați vopsea acrilică albă pe bază de apă peste șablon.

Idei pentru vopsirea sticlelor în stil scandinav

Îndepărtați șablonul înainte ca vopseaua să înceapă să se usuce și spălați-l bine pentru a îndepărta reziduurile de vopsea.

Vopsirea sticlelor de băut: modele geometrice

Vopsirea sticlelor de băut cu modele geometrice

Nu aveți un șablon autoadeziv acasă? Apoi utilizați bandă de hârtie pentru a crea modele geometrice izbitoare. Deșurubați capacul, apoi aplicați o culoare de fundal (cel mai bine este să mergeți cu alb sau o nuanță neutră și deschisă, precum fildeșul). Lăsați fundalul să se usuce peste noapte și desenați puncte care reprezintă colțurile motivului pătrat. Apoi conectați aceste puncte cu banda, ar trebui să puteți vedea rapid modelul. Colorează pătratele cu vopsele acrilice pe bază de apă și apoi îndepărtează banda de hârtie. Lucrați repede înainte ca vopseaua să se usuce.

Idei pentru vopsirea sticlelor cu modele geometrice

Fixează culorile cu trei straturi de Mod Podge numai după ce s-au uscat complet.

Vopsirea sticlelor vechi

Vopsirea sticlelor DIY cu frunze de toamnă cu puncte de mandala

Dacă doriți să pictați sticle vechi, puteți folosi și vopsele acrilice obișnuite. Au un avantaj decisiv, și anume că sunt impermeabile și nu trebuie sigilate. Prin urmare, sunt perfecte pentru vopsirea sticlelor, care sunt apoi utilizate ca decor în grădină sau pe balcon. Sfatul nostru: alegeți o sticlă de vin cu o formă neobișnuită. Umpleți o găleată cu apă călduță și puneți sticla înăuntru. Lăsați sticla în apă peste noapte, va slăbi adezivul de pe etichetă. A doua zi dimineață puteți dezlipi cu atenție eticheta și îndepărtați reziduurile de lipici cu apă caldă cu săpun. Curățați bine sticla și lăsați-o să se usuce complet.

Vopseste sticle cu frunze de toamna cu buline

Apoi aplicați o culoare de fundal și lăsați-o să se usuce. Între timp, puteți imprima și decupa un șablon pentru o frunză de toamnă. Apoi, transferați cu atenție șablonul pe sticlă desenând contururile frunzelor de toamnă cu un creion. Apoi completați contururile cu vopsea albă. Apoi puteți utiliza o pensulă de dimensiunea 0 pentru a adăuga accente portocalii. Nu trebuie să sigilați vopseaua, dar pentru a fi sigur, nu ar trebui să puneți sticla în mașina de spălat vase.

Vopsea și sticle ușoare

Sticlele iluminate vopsesc lumini de zână și spray

Cu un spray special de culoare puteți obține efectul de sticlă mată. Astfel de spray-uri sunt disponibile la majoritatea magazinelor de hardware. Puneți sticla într-un loc uscat în aer liber și pulverizați-o cu spray-ul. Apoi lăsați-i să se usuce complet și:

Vopseste sticle iluminate

Sticlele iluminate pictează idei cu fulgi de stele

1. Lipiți-le cu autocolante cu fulgi de zăpadă sau

2. folosiți un șablon autoadeziv cu motiv fulg de zăpadă.

Apoi, trageți un șir de lumini cu baterie în interiorul sticlei. Dacă doriți, puteți lega o panglică decorativă în jurul gâtului sticlei. De asemenea, puteți înfrumuseța sticla cu clopote, stele sau bile de Crăciun.

Sticle de pictat: motive de iarnă

Vopsiți sticlele iluminate cu motive de iarnă

În special de Crăciun, astfel de felinare frumoase arată deosebit de bine pe masa de grădină sau pe pervazul ferestrei. Cu toate acestea, abilitatea este necesară pentru motivele complicate de iarnă. Sfatul nostru: planificați imaginea în detaliu și pictați-o mai întâi pe hârtie.

Vopseste sticle decorative

Instrucțiuni decorative pentru vopsirea sticlelor în alb și negru

De asemenea, puteți vopsi sticle decorative. Dacă ați avut vreodată ouă de Paște marmorate, atunci cu siguranță veți reuși cu următoarea idee de artizanat. Mai întâi aplicați vopseaua neagră și lăsați-o să se usuce, apoi lipiți bandă de hârtie peste jumătate din sticlă și marmurați cealaltă jumătate. O dungă în bronz rupe aspectul strict monocrom.

Vopsiți sticlele de băut alb-negru Instrucțiuni și idei

Pictează sticle în stil boho 

Vopsirea sticlelor, ștanțarea modelului inimii pe sticlă

Cu o ștampilă în formă de inimă și vopsea acrilică albă, puteți face sticle de vin cool în stil boho. Pur și simplu scoateți eticheta, ștampilați sticla de vin cu motive de inimă și înfrumusețați-o cu panglici decorative din dantelă. complet!

Vopsea sticle în instrucțiuni stil boho

Dacă doriți, puteți lumina și sticla de vin frumos vopsită. Pentru a face acest lucru, pur și simplu puneți un șir de lumini în sticlă.

Sticlele vopsesc inimile și modelele boho

Sticle de pictat: Desenați motive mandala cu tampoane de bumbac

Vopsirea sticlelor de mandala cu puncte

Modelele de mandala se bucură de o mare popularitate. Cu un tampon de bumbac, vopsele acrilice și multă răbdare, puteți evoca diferite motive de mandala pe sticlele de vin.

Vopsirea sticlelor de băut cu modele și motive mandala

De asemenea, puteți vopsi sticle de sticlă cu copiii folosind vopsele obișnuite

Vopsea sticle cu instrucțiuni pentru copii

Pictează diferite motive pe sticlă

Vopsirea sticlelor Idei și instrucțiuni pentru culoarea ferestrei

Pictarea sticlelor de băut: motive cu luna

Idei pentru pictarea sticlelor de apă lună

Motive de iarnă pentru sticla de băut

Idei pentru vopsirea sticlelor de apă Zăpadă și iarnă

Motive subacvatice

Sticlele de băut pictează pe metal un motiv de pește koi

Motive ale naturii

Idei pentru pictarea sticlelor cu motive de natură copaci și valuri

Palmieri și insule exotice

Sticlele metalice de băut vopsesc palmieri

Idei pentru vopsirea sticlelor