Idei meșteșugărești

Idei de artizanat pentru preșcolari: Iată cum puteți încuraja copiii de 5 și 6 ani!

Cu vopsele, plăci de hârtie, hârtie colorată și lut de modelat, părinții și copiii pot evoca opere de artă reale. Cu aceste idei meșteșugărești pentru preșcolari puteți stimula creativitatea, curiozitatea și setea de cunoaștere a celor mici. Pentru că a face obiecte de artizanat nu este doar foarte distractiv, ci contribuie și la dezvoltarea abilităților motorii fine la vârsta preșcolară. De asemenea, copiii învață să rezolve probleme și să lucreze împreună la un proiect.

Idei meșteșugărești pentru preșcolari: Iată cum să ajutăm copiii de 5 ani să se dezvolte

Idei de artizanat pentru preșcolarii de 5 și 6 ani

Artizanatul este distractiv pentru tineri și bătrâni. Cu copiii, totuși, munca îndeplinește mai multe funcții:

1. Meșteșugurile ajută la învățarea copiilor competențele și abilitățile de bază într-un mod ludic.

2. Promovează abilitățile motorii fine.

3. Promovează capacitatea de a învăța.

4. Făcând meserii, copilul învață să comunice și să lucreze împreună cu alte persoane.

Artizanat cu preșcolari: promovarea înțelegerii culorii la copiii de 5 ani

Idei de pictură cu degetele pentru copii de 5 ani

Fiecare copil este diferit. În timp ce unii cunosc deja toate culorile până la vârsta de trei ani, alții continuă să confunde anumite culori până la vârsta de patru ani. Vă puteți ajuta copiii să învețe culorile de bază și, de asemenea, să facă diferența între nuanțele individuale. În acest scop, puteți opta pentru o idee de artizanat cu culori curcubeu. De exemplu – vopsiți un curcubeu cu acuarele și degete.

Artizanat cu preșcolari Promovați înțelegerea culorii la copiii de 5 ani

De asemenea, puteți tăia un nor de carton alb și lipiți șase tulpini de lemn. Lemnul poate fi vopsit perfect cu acuarele, markere și diverse creioane. Amestecați culorile de bază pentru a obține noi culori sau nuanțe. Experimentând, copilul poate cunoaște mai bine varietatea de culori și poate recunoaște diferite nuanțe de culoare.

Învață culorile curcubeului cu Washi Tape Idea

Pentru ca copiii să învețe să distingă diferite nuanțe de culoare, diverse proiecte cu bandă washi vin în ajutor. Banda este disponibilă în toate culorile și nuanțele posibile. Cu puțină abilitate, puteți crea un fundal curcubeu pentru imagini creative cu bandă washi.

Proiecte meșteșugărești pentru copii de 5 ani care le încurajează dezvoltarea

Idei meșteșugărești pentru preșcolarii de 5 ani cu șnururi

Până la vârsta de 5 ani, copiii nu se pot concentra suficient pentru a învăța o lecție. Chiar și citirea basmelor și a poeziilor scurte este întreruptă în mod constant de întrebări. O modalitate de a dobândi noi cunoștințe pentru preșcolari este de a alege un proiect de meșteșug pe un anumit subiect. De exemplu, puteți face diverse insecte din șnururi, curățătoare de țevi și strasuri cu cei mici. În timp ce faceți obiecte de artizanat, le puteți spune copiilor cum o omidă poate deveni un fluture.

Crafting fluturi cu copii de 5 ani

Și apoi puteți face fluturi colorate din farfurii de plastic, flori, bețișoare de lemn și curățătoare de țevi. Această idee meșteșugească face ca anticiparea primăverii viitoare să fie și mai mare.

Copiii de 5 ani din anotimpuri explică cu poze

Pentru a explica schimbarea anotimpurilor copiilor, puteți face un șablon cu silueta mâinii copilului și apoi transferați-l de patru ori pe carton maro. Apoi lăsați copiii să picteze sau să decoreze mâna în funcție de anotimp. Pentru iarnă, decorați-le cu fulgi de zăpadă autoadezivi și ștampilați-i cu amprente albe. Pentru primăvară, ștampilați-le în tot felul de culori cu ștampile de flori. Pentru vară, decupați frunze verzi din carton și lipiți-le pe imagine. Toamna, decorați silueta mâinii cu frunze de toamnă făcute din aluat de sare sau lut de modelat.

Practicarea manualelor cu preșcolarii motricitate fină

Următoarea idee de artizanat promovează concentrarea, abilitățile motorii fine și antrenează imaginația. Faceți un nor și picături de ploaie dintr-o placă de hârtie albă, hârtie creponată albă și margele decorative.

Idei de pictat și decorat ghivece de flori pentru preșcolarii de 5 ani

De asemenea, puteți spune copiilor despre flori, semințe și cum să aibă grijă de plantele de apartament și apoi să „plantați” flori frumoase din hârtie colorată împreună în cupe de unică folosință. Pentru a face lucrurile mai interesante, puteți lipi o fotografie a unuia dintre copiii dvs. pe fiecare floare și apoi eticheta florile cu numele lor.

Promovarea dezvoltării copiilor la copiii de peste 5 ani Pictarea ghivecelor de flori

Alternativ, puteți semăna semințe direct într-un ghiveci și puteți decora ghiveciul cu vopsele.

Meșteșuguri pentru preșcolari: vopsea plăci de hârtie

Meșteșuguri pentru copii preșcolari idei de 5 ani papagal din farfurie de hârtie

Orice poate fi jucat de pe farfurii de hârtie. Tot ce aveți nevoie este o farfurie de unică folosință, pene, vopsele și un marker negru pentru a evoca un papagal.

Meșteșuguri pentru copiii preșcolari pirat din farfurie de hârtie

Un pirat poate fi, de asemenea, jucat rapid. În acest caz, copiii trebuie mai întâi să picteze placa de hârtie cu vopsea galbenă și să o lase să se usuce. Apoi vopsiți gura, ochiul, un plasture pentru ochi și barba. Pentru nas ai nevoie de un nasture, pentru pălărie – vopsea albastră și două detalii din carton albastru.

Meșteșugul cu plăci de hârtie, idei de pictură pentru preșcolari încurajează dezvoltarea

De asemenea, puteți face o sirenă fără prea mult efort. Veți avea nevoie de carton, un marker, vopsea și fir galben de tricotat. Tăiați toate detaliile și lăsați copiii să asambleze sirena și să lipească totul în loc.

Artizanat cu plăci de hârtie navă din plăci de hârtie și hârtie colorată

De asemenea, puteți face o navă din plăci de hârtie. Pentru a face acest lucru, puteți decupa detaliile din carton și le puteți lipi pe un mâner de lemn.

Idei de artizanat pentru copii de 5 ani: idei cu scoici

Fluturele cu copii de 5 ani face obiecte de artizanat din scoici

Poate că ați adunat scoici după o lungă plimbare pe coastă și doriți să faceți un decor minunat pentru creșă? Următoarele idei de artizanat sunt doar pentru tine. Vă oferim mai multe idei pentru care puteți picta scoici și le puteți pune în centrul atenției.

Meșteșuguri pentru copii preșcolari de 5 ani cu scoici

Puteți folosi sfoară, un mâner din lemn și cochilii pentru a face un decor frumos de perete pentru camera copiilor sau poate un sunet fermecător de vânt pentru terasă. Pictarea scoicilor nu este o sarcină ușoară. Copiii trebuie să lucreze foarte precis. Prin urmare, această idee meșteșugească practică abilitățile motorii fine

Idei de artizanat pentru preșcolari: imagini cu butoane

Ideile de artizanat pentru copiii preșcolari cu 5 ani de dezvoltare promovează dezvoltarea cu modelarea lutului

Nu numai cochilii, ci și butoanele oferă libertate creativă. Puteți face o foaie de lut de modelat și puteți lipi mai multe butoane în galben și maro pe ea. Un balon, doi ochi googly și omida este gata!

Melc realizat din hârtie colorată și butoane idei de artizanat pentru copiii preșcolari de 5 ani

Pentru a face un melc drăguț, aveți nevoie de o farfurie de hârtie, carton violet, un ochi mișcător și o bucată de 10 cm lungime de curățare pentru țevi. Lăsați copiii să lipească butoanele pe farfurie. Pentru a fi mai ușor, puteți schița o spirală cu un stilou de vopsea.

Faceți-vă flori din nasturi pentru copiii preșcolari

Puteți face numeroase imagini fermecătoare din butoane. Următoarea idee este foarte simplă și funcționează bine pentru copiii de până la 5 ani. Faceți o pajiște cu flori sălbatice. În acest scop, aveți nevoie de butoane din plastic de o singură culoare în verde, roz, galben și violet.

Idei meșteșugărești pentru copii preșcolari soare din mânere și nasturi din lemn

Un cerc format din carton galben, opt bețe de lemn, vopsea galbenă și butoane galbene sunt tot ce aveți nevoie pentru a evoca un soare frumos.

Idei de artizanat pentru preșcolari: Iată cum puteți încuraja copiii de 6 ani

Avioane pliante de artă origami pentru copii de 6 ani

A doua parte a articolului nostru am dedicat-o ideilor meșteșugărești pentru copii cu vârsta de 6 ani. Iată câteva sugestii pentru a face cu preșcolarii în zilele ploioase.

Artizanatul pentru copiii preșcolari învață să plieze avioane

Este o idee bună să pliați animale și figuri origami. Puteți face mobilieruri colorate din el sau puteți organiza o grădină zoologică din animale origami.

Idei de artizanat pentru preșcolari: copiii de șase ani pot învăța asta

Meșteșugurile cu copii fac tu insecte din rulouri de hârtie și hârtie colorată

Copiii care au deja șase ani sunt interesați de lume. Puteți folosi role de hârtie igienică și hârtie colorată pentru a extrage diverse insecte precum viespi, fluturi, gândaci etc. Fă-o singur.

Preșcolarii explică sistemul solar folosind hârtie mache

Sistemul solar a explicat simplu – lipiți hârtie mache pe bile de plastic pentru a crea planetele. Copiii le pot picta.

Rachete Tinker pentru călătorii în spațiu, din rulouri de hârtie igienică și lut de modelat

Fiecare mic astronaut are nevoie de nava sa spațială. Puteți face singuri rachete drăguțe din role de hârtie igienică și lut pentru modelat și, desigur, explicați copiilor din ce este făcută o navă spațială și unde poate zbura.

Realizarea sistemului solar mobil pentru creșă

Puteți realiza un mobil cu sistemul solar din carton alb și agrafe colorate. Puteți face acest lucru imprimând șabloane pentru planete (șabloanele ar trebui să fie la scară), iar copiii le pot tăia și colora.

Idei de artizanat pentru preșcolari: vopsiți cercurile Kandinsky

Meșteșuguri cu copii pentru cercurile Kandinski de primăvară

Wassily Kandinsky este un pictor renumit pentru pictura sa „Studiul culorii pătrate”. Opera sa de artă oferă ocazia perfectă de a explora efectele diferitelor culori împreună cu copiii. Pentru preșcolari, acuarele sunt potrivite în acest scop. În primul rând, copiii desenează cercuri de diferite dimensiuni unul în celălalt. Apoi cercurile sunt aranjate pe o scândură. Nu puteți discuta doar despre efectul culorilor, dar puteți explica din nou diferențele dintre formele pătratului și ale cercului.

Pictură cu ceară și culori de apă pentru copii de 6 ani

Pictarea cu ceară și acuarele este foarte distractiv pentru preșcolari. Pur și simplu desenați mai întâi o imagine cu un creion de ceară, apoi se aplică culoarea apei peste imagine. Copiii pot observa cum liniile de ceară rămân neschimbate și doar zonele goale de pe foaie își schimbă culoarea.

Idei de artizanat pentru preșcolari: copiii de 6 ani învață să coasă

Învățând să coase Preșcolarii fac flori din farfurii de hârtie și hârtie colorată

De la vârsta de șase ani puteți începe să învățați copiii să coasă într-un mod jucăuș. Următoarea idee de meșteșug este exercițiul de îndemânare perfect. Ai nevoie de o farfurie de unică folosință, un mâner de lemn, fir de cusut, carton, foarfece, un ac gros și un șablon de cusut.

Faceți acadele din farfurii de hârtie și fir de cusut cu copii de 6 ani

Lăsați-vă imaginația să se elibereze și încercați diferite idei de ambarcațiuni. Odată ce ați introdus găurile din farfurie, copiii pot trage acul și pot crea modele colorate. De asemenea, puteți decora plăcile de hârtie cu arcuri, carton sau bumbac.

Faceți un cer din foi de hârtie și fir de cusut și lână

Acest lucru creează rapid un cer cu nori și curcubee, un melc, o floare, un soare sau poate o acadea dulce cu zahăr.

Faceți melc din farfurii de hârtie și coaseți idei

Idei de artizanat pentru copii de 6 ani: decor cu scoici

Navele cu copii de 6 ani construiesc idei

La vârsta de șase ani, copiilor le place, de asemenea, să facă obiecte de artizanat cu materiale naturale. Midiile oferă numeroase posibilități. De exemplu, puteți construi nave din scoici mari. Tăiați vela din hârtie colorată și lipiți-o pe un paie de băut ca un catarg. Copiii pot, de asemenea, să picteze cochilii cu capete și marcaje.

Faceți decorațiuni cu scoici și lut de modelat cu copii de 6 ani

Diverse decorațiuni pentru camera copiilor pot fi realizate din lut și cochilii. Această idee de artizanat îi ajută pe copii să evalueze mai bine dimensiunea și forma materialelor și le practică dexteritatea.

Artizanat cu țesătură de pâslă

Meșteșuguri pentru Ziua Îndrăgostiților pentru ideile copiilor preșcolari

Preșcolarilor le place foarte mult să decupeze detalii din țesătură din fetru. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un tăietor de prăjituri sau desena motive pe pânza de pâslă și apoi cereți copiilor să le decupeze cu foarfece.

Meșteșuguri pentru Ziua Îndrăgostiților cu idei pentru copii