Idei meșteșugărești

Faceți jocuri singur – 4 jocuri de masă pentru doi cu diferență

Fă-ți singur jocuri - jocuri de petrecere - jocuri de masă - idei de bricolaj

Jocurile de societate sunt întotdeauna un lucru bun de făcut atunci când copiii se plictisesc. Jocurile de societate simple pot fi proiectate de tine fără niciun efort, ceea ce este încă un punct pro dacă lipsește o activitate interesantă în zilele lungi de iarnă. Nu numai copiii, ci și adulții pot Fă-ți singur jocuri și proiectați-l individual și jucăuș. Lasă-ne să te vedem!

Faceți jocuri pentru copii și adulți

Faceți jocuri dvs. -tic-tac-toe-adult-women

Cu jocurile bine cunoscute și foarte simple, îți poți lăsa imaginația să se elibereze. Opțiunile de proiectare sunt pur și simplu nenumărate și o chestiune de creativitate proprie. Faimosul joc de tic-tac-toe poate fi interpretat într-un mod foarte fetiș atunci când simbolurile obișnuite X și O au fost înlocuite cu „ochi cu gene” și „buze”. O idee foarte tare!

Faceți-vă jocuri singuri – DIY tic-tac-toe

Fă-ți singur jocuri -tic-tac-toe-diy-kids-game-board-game

Jocul „Tic-Tac-Toe” este unul dintre cele mai vechi jocuri de strategie clasice. Se joacă de obicei cu creionul și pe o foaie de hârtie, dar funcționează minunat ca un joc de societate. Este foarte simplu de proiectat și vă puteți juca cu el oriunde, inclusiv în aer liber.

Faceți jocuri dvs. – instrucțiuni și materiale necesare

Faceți jocuri dvs. -tic-tac-toe-diy.instructions-materials

Următoarele materiale sunt necesare pentru jocul nostru de bricolaj din lemn tic-tac-toe:

  • o scândură pătrată
  • 10 discuri de lemn
  • Bandă Washi
  • culoare
  • Perie, creion
  • Șablon pentru două caractere

Faceți jocuri din lemn – Tic-Tac-Toe 

Fă-ți singur jocuri -tic-tac-toe-kids-board

Tabla este împărțită în nouă pătrate folosind patru benzi de bandă de washi colorată. Discurile de lemn vor servi drept piese de joc și trebuie să se încadreze bine în pătrate.

Faceți-vă jocuri – joc de societate minunat pentru întreaga familie

Fă-ți singur jocuri - joc tic-tac-toe-board

Cinci discuri de lemn sunt apoi marcate cu un simbol, iar celelalte cinci – cu celălalt. Nu trebuie să fie X și O, ci pot fi alte motive sau litere. Este recomandabil să utilizați două culori diferite pentru marcare.

Faceți jocuri singur – tic-tac-toe 

face-te-jocuri-tic-tac-toe-diy-joc de copii

Jocul este practic potrivit pentru copiii de la 4 ani, dar conceput în acest fel, cu piese de joc mari, colorate și pe o masă mare, copii mici se pot juca, de asemenea. Ar fi și mai interesant pentru cei mici dacă ar putea participa la proiectare.

Faceți jocuri dvs. din diferite materiale

jocuri-do-it-yourself-tic-tac-toe-bomboane-cărămizi

Datorită simplității sale, jocul tic-tac-toe poate fi foarte variat și flexibil. Tot felul de obiecte mici pe care le ai la îndemână fac piese minunate de joc. Toate trebuie să fie similare, desigur.

Faceți-vă jocuri în aer liber – Tic-Tac-Toe pentru deplasare

face-it-yourself-tic-tac-toe-sac-de-exterior

În loc de discuri de lemn, puteți folosi suporturi de plută. Pietrele care au fost pictate anterior în două culori diferite sau chiar bomboane de două tipuri diferite servesc minunat acestui scop. Pentru ca jocul să poată fi jucat din mers, vă recomandăm să coaseți o pungă mică din stofă și chiar să descrieți rețeaua de 9 pătrate pe ea.

Creați-vă jocuri simple – idei creative

face-it-yourself-DIY-instrucțiuni-idei-joc-memorie

Jocurile în care trebuie să ții cont de diferite motive și apoi să îți găsești din nou memoria se numesc jocuri de memorie. Pe de o parte, toate cărțile de joc sau piesele arată la fel, dar pe de altă parte există perechi diferite de imagini. Scopul jocului este de a dezvălui întotdeauna două cărți identice și de a goli întregul câmp.

Creați jocuri din hârtie – jocuri de memorie DIY

jocuri-face-it-yourself-memory-game-memory-paper-diy

Cartile de joc pot fi desigur facute usor si dreptunghiulare din hartie. Autocolantele sunt potrivite pentru perechile de imagini, dar vă puteți gândi și voi la motive și puteți picta pe ele. Șabloanele sunt, de asemenea, o opțiune bună. Alternativ, puteți crea modele diferite cu bandă washi.

Faceți jocuri de memorie din lemn

jocuri-face-it-yourself-joc-de-memorie-adulti-lemn

Pentru ca jocul de memorie auto-realizat să fie robust, durabil și potrivit și pentru exterior, merită să investiți puțin mai mult în proiectul DIY. Felii de lemn sau bucăți de lemn care pot fi găsite în magazinele de artizanat, dar și plăci Scrabble sunt o idee bună.

Creați jocuri de memorie pentru copii și adulți 

face-te-jocuri-memorie-bricolaj-dreptunghiuri-din-lemn

Micile discuri de lemn sau plăci de lemn trebuie să fie proiectate într-un fel sau altul pe o parte, deoarece cealaltă poate rămâne pur și simplu naturală. Ca întotdeauna, autocolantele sunt bune pentru proiectarea perechilor de imagini. Alternativ, elementele de joc pot fi ștampilate sau pur și simplu decorate creativ de mână.

Creați jocuri chiar dvs. – o idee minunată de cadou

face-te-jocuri-memorie-joc-lemn-ideea-cadou

Jocurile pe care ți le-ai făcut nu sunt doar o idee bună pentru care copiii să se joace. Un joc memo DIY poate fi conceput pentru o persoană și oferit cadou. Pentru astfel de cazuri, o geantă din stofă este, de asemenea, creativă și poate fi utilizată pentru a stoca bine toate piesele.

Creați-vă jocuri pentru copii mici – memorie

face-te-jocuri-memorie-memo-joc-copii mici

Dacă proiectați jocul memo foarte simplu, de exemplu cu motive geometrice în diferite culori, acestea pot servi ca un instrument de învățare interactiv pentru copiii mici. Astfel, veți învăța culorile și figurile de bază, precum și să le recunoașteți rapid.

Creați-vă jocuri pentru exterior – joc de memorie cu cutii mici de cadouri

jocuri-do-it-yourself-game-memory-game-outdoor-boxes-round

Un joc de memorie poate fi jucat și în aer liber, într-o excursie sau un picnic. Pentru a face acest lucru și mai interesant, mai ales pentru copiii mici, ei pot chiar să proiecteze ei înșiși aceleași elemente.

Faceți jocuri singur și faceți-le variate

jocuri-face-it-yourself-memorie-natura-cutii-cadou-rotunde

Pentru acest joc de memorie deosebit de creativ, în locul cărților de joc sunt folosite mai multe cutii de cadouri mici identice. Acestea trebuie să fie întotdeauna un număr par, de exemplu 10-16. În ea sunt așezate obiecte mici, cum ar fi pietre, flori sau frunze etc., pe care copiii trebuie să le găsească mai întâi în natura înconjurătoare. Apoi închideți capacele și găsiți perechile cât mai repede posibil!

Faceți-vă jocuri – doamnă făcută de sine

jocuri-face-it-yourself-copii-doamna-buburuză-capac sticle

Un alt joc de societate pe care îl știm cu toții este damele. De asemenea, este jucat de doi jucători pe o tablă de șah alb-negru. În loc să joace figuri, aici se folosesc piese de joc rotunde și plate. Jocul este ușor de conceput și minunat de folosit ca joc de masă în aer liber strategic.

O idee grozavă pentru a face jocuri singur – jucând dame cu capace de sticlă 

jocuri-do-it-yourself-game-board-kids-lady-caps caps

Piesele de joc plate și rotunde pot fi tincuite rapid din capacele sticlei. Acestea trebuie să fie colorate diferit în două culori. O masă de joc poate fi făcută din carton sau din carton mai tare. Modelul tipic de șah este prezentat sau lipit pe el.

Faceți-vă jocuri din materiale reciclate – joc de dame cu piese realizate din capace pentru sticle 

games-do-it-yourself-game-board-lady-ladybug

Puteți alege între două variante – o placă de 10 × 10 sau o placă de 8 × 8. În primul caz, 20 și în al doilea sunt necesare 12 piese de joc pentru fiecare jucător. Tabla de joc este împărțită în pătrate și colorată în alb și negru. Jocul se joacă pe câmpurile întunecate și direcția de joc este întotdeauna diagonală și înainte. Scopul jocului este să sară peste piesele adverse și să atingă linia de bază adversă.

Fă-ți singur jocuri de îndemânare – labirint cu bile din carton

jocuri-face-it-yourself-maze-labirint-copil-baiat-joc-de-indemanare

Fiecare băiat poate cunoaște labirintul mingii din copilăria sa. Deși acest joc de cult are un stil de joc relativ simplu, este necesară o mare concentrare și îndemânare. Prin rotirea și înclinarea suprafeței de joc, mingea este rulată în direcția corespunzătoare. Jocul complică găurile și labirintul, ceea ce îl face o adevărată provocare chiar și pentru profesioniști.

Labirint cu bile DIY realizat dintr-o cutie de pantofi și bastoane de gheață

jocuri-face-it-yourself-mingea-labirint-DIY-instrucțiuni-materiale

Puteți crea cu ușurință un labirint cu mingi cu bastoane de gheață din magazinul de artizanat și o cutie de pantofi sau o cutie de pizza. Mai întâi trebuie să vă gândiți cu atenție la labirint și la posibilele căi prin care trebuie rulată mingea.

Faceți-vă jocuri – creați un labirint cu bile

jocuri-face-it-yourself-mingea-labirint-bricolaj-carton-bastoane de inghetata

Caseta ar trebui să fie împărțită în două nivele de zona de joc propriu-zisă. Mingea de sticlă trebuie să se miște liber deasupra și dedesubt. Labirintul se formează folosind bastoane de gheață care sunt fixate vertical pe suprafața de joc cu adeziv fierbinte.

Creați unul dintre cele mai populare jocuri de îndemânare 

jocuri-face-it-yourself-mază-labirint-carton-cutie-pantofi-bastoane de înghețată

Acolo, care găuri sunt făcute astfel încât jocul să devină o provocare. Când faceți găuri, ar trebui să vă asigurați că este lăsat suficient spațiu, astfel încât mingea să poată să se rostogolească lângă ea.

Faceți jocuri dvs. – labirint cu bile DIY 

jocuri-face-it-yourself-mingea-labirint-bricolaj-copii-jocuri de mizerie

Materialele reciclate precum cartonul sau cutiile de pantofi pot fi întotdeauna folosite pentru a crea ceva nou și interesant. Ce zici de o briză? Copiii își pierd rapid interesul pentru lucruri noi și la un moment dat fiecare jucărie ajunge în coșul de gunoi. Atunci este un lucru bun să vă învățați copiii că își pot crea propriile jucării și apoi să le elimine. În plus, ceva de casă are întotdeauna mai multă valoare decât ceva cumpărat.

Creați-vă jocuri – jocurile cult amuză copiii și adulții deopotrivă

jocuri-fă-te-singur-cu-minge-labirint-bricolaj-joc-de-abilitate-copii

Jocurile de îndemânare fascinează tinerii și bătrânii, deoarece oferă o adevărată provocare. Acest lucru alungă plictiseala și promovează, de asemenea, gândirea strategică într-un mod interactiv. În plus, cu un joc de bricolaj ai două într-unul: în primul rând – o activitate creativă pentru a proiecta singur jocul și în al doilea rând – plăcerea de a juca un joc individual și foarte special conceput.

Asigurați-vă jocul cu bile de sticlă – circ 

jocuri-face-it-yourself-mingi-de-sticla-circ-jocuri-copii

Jocul cu bile de sticlă, cunoscut și sub numele de jocul de marmură, este un joc pe scară largă pentru copii, de obicei cu bile de sticlă. Nu există reguli exacte, iar jocul variază în funcție de țară și locație. Desigur, te poți gândi la unele chiar tu. propunem o variantă.

Faceți jocuri simple și jucați-vă cu bile de sticlă 

jocuri-face-it-yourself-copii-joaca-sticla-bile-circ

Jocul nostru se numește „joc de circ cu bile de sticlă” și este potrivit pentru copiii mici. Pentru a face acest lucru, faceți 5 goluri de diferite dimensiuni sau înălțimi, unde trebuie să împingeți bilele cu degetele. Fiecare întâlnire din obiectiv aduce anumite puncte.

Faceți-vă singuri jocuri pentru copii – jocuri pentru copii pentru acasăjocuri-face-it-yourself-bile-de-sticla-joaca-circ-bricolaj

Golurile sunt tăiate de pe o scândură de lemn, care este fixată stabil cu două mai mici în poziție verticală. Fiecare poartă păstrează un animal din circ. Aici oferim și un șablon pentru jocul de circ.

Faceți jocul dvs. – jucați circ cu bile de sticlă – șablon

face-it-yourself-face-bile-de-sticlă-juca-șablon-diy

Imprimați șablonul în orice dimensiune în funcție de dimensiunea bilelor de sticlă. Utilizați acest lucru pentru a tăia deschiderile pentru porțile cu bile de sticlă. Cartonul solid sau placajul subțire sunt materiale bune pentru acest joc DIY. Animalele pot fi colorate cu vopsele convenționale pe bază de apă.