Idei meșteșugărești

Bile Kusudama pliabile – origami modular format din flori, stele și co.

Kusudama Origami Flower Ball Pink Grey Strass

Oricine dorește să-și extindă abilitățile de origami îi place să folosească „Kusudama” – ansamblul multor module origami pentru a crea o operă de artă. Fiecare bilă cu flori Kusudama este un adevărat ochi! În cultura japoneză, se crede că Kusudamas alungă spiritele rele și aduc noroc. Această tehnică de pliere nu este potrivită doar pentru pasionații de origami, ci pentru oricine dorește să descopere lumea origamiului modular. Dacă dumneavoastră sau copiii dvs. sunteți interesați să construiți truse pentru obiecte de artizanat și jocuri, atunci origami-ul modular ar putea fi doar noul hobby potrivit pentru dvs.! Încearcă!

Kusudama Flower Ball Roses Lotus Origami Albastru Alb

În multe privințe, origami-ul kusudama modular este mai ușor decât origami-ul tradițional, care implică plierea în mod repetat a unui pătrat de hârtie până când iese forma dorită. Cu toate acestea, o mișcare greșită în ultimul pas poate distruge rezultatul. La Kusudama lucrați cu module individuale și bucăți de hârtie relativ mici. Cu puțină practică, fiecare parte suplimentară funcționează din ce în ce mai bine. În plus, nu aveți nevoie de o suprafață mare de lucru sau de instrumente speciale.

North Flowers Kusudama Star Green Orange

Origamiul modular a existat de secole, dar nu a fost la fel de popular ca origamiul tradițional. Renașterea și dezvoltarea sa rapidă au început cu invențiile lui Mitsonobu Sonobe și Robert Neale în anii 1960. De atunci, tehnica de pliere modulară a devenit din ce în ce mai populară și are numeroși adepți în întreaga lume. Cărțile expertului în origami Tomoko Fuse au inspirat mulți oameni să creeze mici opere de artă din hârtie.

Mușețel Kusudama Verde Fuchsia

Kusudama origami este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copiii cu vârsta peste 12 ani pot descoperi magia obiectelor de hârtie simple, tridimensionale, în timp ce adulții pot crea adevărate capodopere. Pentru copiii mai mici, există sigur idei cu un nivel scăzut de dificultate. O varietate de diagrame și instrucțiuni de pliere pot fi găsite online pe site-uri web specializate precum www.kusudama.me și www.goorigami.com.

Mingea Kusudama a rotit instrucțiunile de pliere multicolore

Mulți începători fac greșeala presupunând că această artă origami este legată de un anumit tip de floare. Cuvântul japonez „Kusudama” poate fi tradus prin „minge medicinale”. Origami Kusudama este origami format din mai multe unități (module) pliate identic, care sunt lipite împreună pentru a forma o minge. Kusudama este adesea menționat drept precursorul origamiului modular. Într-o minge de flori Kusudama, fiecare foaie de hârtie este împăturită într-o petală. Apoi, toate petalele sunt lipite împreună.

Instrucțiuni pentru plierea mingii de flori Origami Kusudama

Bile Kusudama foarte diferite pot fi evocate din flori și stele origami pliate. Și chiar mai bine: noi modele și variante sunt inventate în mod constant și li se dă un alt nume! Iată doar câteva dintre cele mai populare modele, dar lista este interminabilă.

  • Stea de mușețel
  • Nimfa de lemn
  • Floarea Hoya
  • Curcubeu
  • Flori nordice
  • Marea stea
  • Estrella
  • Strălucitor
  • Hanami
  • Sakura

Buchet de mireasă hârtie flori memento culoare pastel

Kusudama are atât de multe fețe! Există numeroase utilizări posibile pentru aceste bile de flori fascinante: decorațiuni de masă, decorațiuni pentru ferestre, cadouri, decorațiuni pentru brad, lumini pandantive, farmece norocoase. Imaginația ta este limita. În plus, un buchet de mireasă realizat din flori de kusudama pliate de sine este o alternativă minunată la florile proaspete. Îl puteți adapta la motto-ul nunții sau la culorile nunții și îl puteți decora cu pietre și perle. Un alt avantaj: buchetul de mireasă din flori de hârtie va rămâne frumos pentru totdeauna!

Buchet de mireasă cu mărgele de mărgăritar Kusudama

Ce hârtie este bună pentru începători?

Dacă sunteți începător, se recomandă utilizarea hârtiei pentru imprimantă. Este ieftin de găsit în magazinele de articole de birou și vine și într-o varietate de culori. Notele lipicioase sunt, de asemenea, excelente pentru plierea origami, deoarece majoritatea proiectelor de origami implică utilizarea unei foi de hârtie pătrată. Notele lipicioase nu trebuie tăiate la dimensiune și sunt ușor de îndoit. Presărați niște amidon pe banda acoperită cu adeziv și nu va mai fi lipicios. O altă alternativă ușor disponibilă este hârtia de ambalat. Este ușor de găsit și vine în multe culori și modele. Hârtia Kraft este, de asemenea, foarte populară.

Tipuri de hârtie origami alternative subțiri

Desigur, există, de asemenea, o selecție largă de hârtie origami specială, special concepută pentru pliere. Această hârtie este mai elastică decât imprimanta normală sau hârtia manuală și, prin urmare, este ideală pentru pliere. Foi de hârtie origami sunt în mare parte pătrate și vin într-o varietate de modele și culori. Hârtia clasică origami este imprimată doar cu culoare pe o singură față, dar multe dintre desenele Kusudama arată uimitoare atunci când florile sunt realizate din hârtie pe două fețe.

Dosarul Orinami Kusudama este util

Instrumente care pot fi utile în realizarea origami-ului

– Este foarte util să utilizați un folder osos pentru pliere precisă. Acest instrument tradițional este realizat în principal din os sau lemn real. Dar există modele ieftine din plastic. Ca alternativă la dosarul osos, există câteva instrumente pentru modelarea argilei, cum ar fi modelarea bastoanelor.

– Pensetele se dovedesc, de asemenea, foarte utile la asamblarea modulelor pentru mingea reală. Utilizați penseta pentru a fixa modulele împreună.

– Cu un stilou puteți roti frumos florile origami spre exterior.

– Dacă modulele se destramă atunci când puneți mingea împreună, puteți utiliza agrafe de hârtie sau agrafe de pliere pentru a ține piesele împreună. Șuvițele decorative din lemn sunt, de asemenea, o soluție bună. Odată ce mingea este gata, acestea pot fi îndepărtate.

– Chiar dacă nu se folosește lipici cu origami clasic Kusudama, este pur și simplu necesar cu unele modele. Dar nu vă faceți griji. Această abilitate vine odată cu experiența.

Kusudama Curler Ball Roșu Decor de Ziua Îndrăgostiților

Sfaturi și trucuri

– Pentru a face bilele de flori mai frumoase, de obicei sunt combinate până la trei tipuri diferite de hârtie. Asigurați-vă, totuși, că acestea sunt cât mai puternice posibil. Utilizarea diferitelor tipuri de hârtie poate provoca asimetrie sau alte probleme.

– Asigurați-vă că fiecare modul este pliat cât mai exact posibil. Nu este imediat evident, dar proporțiile incorecte pot fi decisive pentru efectul general al operei de artă.

– Dacă nu înțelegeți un pas într-un ghid pliant, este util să vă uitați doar la următoarea imagine și să testați.

Mai jos este o colecție de instrucțiuni simple de pliere pentru bilele Kusudama. Încercați să pliați singur o minge de flori și lăsați-vă fermecați de magia origamiului modular!

Kusudama curl

Minge multicoloră Kusudama Curl

Kusudama Curl Diagrama Instrucțiunilor de pliere

Venus Kusudama

Ideea mingii de flori Venus Kusudama

Kusudama Venus cactus flori roșii verzi

Lily Kusudama

Kusudama Crini Portocaliu

Cadou Arborele Kusudama Paște de primăvară

Kusudama “Flores de Amizade”

Kusudama Origami Flores de Amizade Orange White

Pliant Kusudama Instrucțiuni pentru asamblarea mingii de flori

Decoratiuni brad Kusudama roz alb

Exemple din cartea „Kirigami Origami” de Ekaterina Lukasheva

Bile Kusudama varietate de flori stele

Bilele Kusudama tipuri forme stele flori

bile modulare de flori origami