Idei de tatuaje

Îngrijirea tatuajelor după piercing – sfaturi pentru îngrijirea ulterioară a unui tatuaj nou

Corectul după îngrijirea tatuajelor este foarte important și tratat cu mijloacele corecte

În cele din urmă, designul tatuajelor pe care l-ai avut în minte de luni de zile a devenit acum o realitate. Pentru ca pielea ta să se vindece rapid, totuși, are nevoie de îngrijire adecvată a tatuajelor pentru a arăta și mai rece. Dar cum funcționează îngrijirea ulterioară? Cum poți avea grijă de un tatuaj proaspăt, asigurându-te în același timp că se vindecă bine și, în final, arată exact așa cum îți place? Iată tot ce trebuie să știți despre asta.

Îngrijirea corectă a tatuajelor

femeie cu părul lung, cu pulover galben și tatuaj de buddha ca tatuaj pe brațul superior pe umăr

Un tatuaj este o operă de artă personală și permanentă. Cu toate acestea, este și un fel de rană, deoarece un pistol de tatuaj folosește un ac care se mișcă rapid pentru a injecta cerneală adânc în piele. Așa cum îngrijirea potrivită asigură faptul că o pictură poate atârna nedeteriorată într-o galerie de ani de zile, îngrijirea tatuajelor este o parte importantă a menținerii unui tatuaj pe termen lung. Îngrijirea ulterioară poate fi confuză pentru unii dintre voi, mai ales când vine vorba de primul tău tatuaj sau de îngrijirea tatuajelor noi după aceea. Din acest motiv, acest ghid conține instrucțiuni detaliate despre îngrijirea tatuajelor după lance. De asemenea, oferă sfaturi despre cum să păstrați pielea tatuată tânără și sănătoasă.

Instrucțiuni pas cu pas pentru îngrijirea de urmărire

îngrijirea tatuajelor de către artistul tatuator înfășoară brațul clientului în folie alimentară pentru un proces de vindecare rapid

O îngrijire adecvată în primele câteva săptămâni după un tatuaj poate ajuta la prevenirea infecției și la menținerea tatuajului în cea mai bună stare. Prin urmare, îngrijirea ulterioară a tatuajelor ar trebui să înceapă în studioul de tatuaje. Odată ce tatuajul este terminat, artistul tatuator va aplica un strat subțire de gel de tatuaj sau cremă hidratantă pe întreaga zonă tatuată. Apoi, de obicei, ar trebui să acoperiți complet zona cu folie alimentară sau un bandaj pentru o protecție adecvată.

femeie-cu-ochelari-de-soare-și-tricou-albastru-își-arată-brațul-cu-tatuaj-colorat

Oricât de tentant ar fi să îndepărtați capacul de protecție pentru a privi tatuajul, bandajul sau filmul extensibil ar trebui să rămână aprins câteva ore după proces. Durata depinde și de mărimea și zona corpului pe care se află tatuajul. Această acoperire protejează pielea deschisă de bacterii, lumina soarelui și de frecare împotriva hainelor.

Prima spălare

Folosiți cu atenție buretele de baie pentru spălarea tatuajelor în zona înțepăturii

Nu trebuie să scoateți bandajul și să spălați tatuajul până nu au trecut 5 ore. După ce vă spălați bine mâinile, puteți spăla ușor tatuajul cu degetele cu săpun hipoalergenic și apă caldă. Crema de îngrijire a tatuajelor poate fi Bepanthen sau de la farmacie. Acest lucru se va dizolva pe piele, iar tatuajul ar putea părea că aruncă cerneală sau o substanță groasă și lipicioasă. Această reacție nu este de obicei un motiv de îngrijorare, deoarece este doar excesul de lichid și cerneală din procesul de tatuare.

balsam pentru îngrijirea tatuajelor din bepantenol cu ​​efect calmant împotriva mâncărimilor

După duș, ar trebui să tamponați zona tatuată pe piele cu un prosop de hârtie curat și să o lăsați să se usuce la aer timp de până la o oră. Când zona este complet uscată, puteți aplica un strat subțire de cremă hidratantă pe tatuaj. Cu toate acestea, lăsați-l liber pentru a permite pielii să respire. În primele câteva zile, pielea tatuată se poate simți caldă și poate părea roșiatică. Culorile pot apărea foarte deschise și pe restul pielii. Tatuajul va deveni mai puțin viu pe măsură ce procesul de vindecare continuă.

Îngrijirea tatuajelor – prima săptămână

spatele unui bărbat cu un tatuaj mic a ieșit din apă cu pielea umedă după înot

Ca persoană tatuată, ar trebui să evitați înmuierea tatuajului în apă sau umezirea în alt mod în primele 3-6 săptămâni, cu excepția cazului în care îl spălați. Puteți continua această tehnică de spălare în prima săptămână, dacă este necesar. Cât de des să se spele depinde de nivelul de activitate și de mediu al unei persoane. Cineva care stă într-un birou cu aer condiționat toată ziua trebuie să spele tatuajul doar o dată pe zi. Cu toate acestea, cei care lucrează și transpiră într-un mediu fierbinte sau murdar pot avea nevoie să spele tatuajul la fiecare câteva ore.

tatuaj antebraț cu cerneală de tatuaj violet și inscripție pentru îngrijirea profesională

Cel mai bine este să folosiți numai degete curate și nu o cârpă sau un prosop pentru a menține tatuajul, deoarece acest lucru poate irita pielea și îndepărta prematur eventualele cruste care s-ar fi putut forma. Crustele se formează adesea în primele zile, iar cerneala poate pătrunde în continuare prin piele, care trebuie clătită. Este important să nu îndepărtați crustele sau să zgâriați pielea. Roșeața sau umflarea ușoară dispare de obicei până la sfârșitul primei săptămâni.

Îngrijirea tatuajelor – a doua săptămână

femeie-cu-tatuaje-frumoase-cu-flori-pe-umăr-într-un-mediu-liber

La începutul celei de-a doua săptămâni, crustele încep să se relaxeze. Prin urmare, este important să fiți foarte atenți la spălare și umezire în această săptămână, deoarece crustele pot fi îndepărtate din greșeală și tatuajul deteriorat în acest proces. Este posibil ca pielea să fie mâncărime în această perioadă, dar nu trebuie zgâriată. Cu toate acestea, adăugarea unei creme hidratante suplimentare poate reduce semnificativ mâncărimea. Utilizarea vaselinei sau a Bepanthenului pentru îngrijirea tatuajelor depozitată în frigider poate, de asemenea, să calmeze mai bine mâncărimile sau iritarea pielii. Dacă este necesar, puteți lua, de asemenea, un produs fără rețetă pe cale orală pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimii.

A treia săptămână și nu numai

femeie blondă cu tatuaj corb colorat care face duș cu părul ud

Etapa finală a vindecării poate fi lentă, dar necesită răbdare. Majoritatea crustelor mai mari au căzut acum singure. Pot apărea resturi mici și piele moartă, dar acestea vor dispărea pe măsură ce procesul de vindecare progresează. Pielea curată și descuamată poate face zona să pară uscată și plictisitoare. Aplicarea cremelor hidratante și protejarea tatuajului de soare ajută la aceste probleme.

tânără femeie cu părul închis la culoare, cu tatuaje pe tot corpul în cadă cu apă neagră

Straturile exterioare ale pielii ar trebui să se vindece complet până la sfârșitul celei de-a treia săptămâni. Straturile interioare pot dura mai mult timp pentru a se vindeca, dar necesită mai puțină întreținere a tatuajelor. Odată ce straturile exterioare ale pielii s-au vindecat, șansele de infecție sunt reduse, deoarece nu mai există răni deschise pentru a infecta bacteriile.

Ia-tatuaje-colorate-pe-picioarele-tale-ca-o-idee-și-pentru-corect-crema-de-îngrijire-tatuaj-bepantenol-sau-de-DM

Dacă tatuajul este umezit în mod regulat în primele luni, va apărea strălucitor și clar. În primele câteva luni este, de asemenea, deosebit de important să protejați tatuajul de soare cu îmbrăcăminte în timp ce se vindecă și să aplicați întotdeauna protecție solară după ce s-a vindecat.

Toleranță la tatuaje și alergie

test-negru-cu-cerneală-tatuaj-încearcă-ca-tatuaj-îngrijire-împotriva-alergiilor-pe-piele

În orice etapă a procesului de vindecare, corpul poate respinge o culoare de cerneală. Dacă pielea dvs. este alergică la cerneală, se poate dezvolta o erupție severă și dureroasă pe ea. Pentru a evita respingerea cernelii, unii tatuatori fac un test de alergie la culoarea în cauză, aplicând o cantitate mică pe piele. Dacă acest lucru are ca rezultat o reacție, atunci nu este sigur să se utilizeze.

Alege-un-tatuaj-recomandat-bun-artist-și-acordă-atenție-igienei-în-studio-de-tatuaje

Alergiile la cerneala tatuajului pot apărea deoarece cernelurile pentru tatuaje conțin multe substanțe diferite. De exemplu, cerneala neagră conține carbon, în timp ce cerneala roșie conține sulfură de mercur. Oricine primește o erupție pe sau aproape de un tatuaj ar trebui să vadă un medic care poate identifica erupția și o poate trata în mod adecvat. De asemenea, este posibil să puteți contacta artistul dvs. de tatuaje, dacă este posibil.

Cu îngrijire tatuaj unguent pentru îngrijire ulterioară

îngrijirea tatuajelor cu unguent de zinc folosește cremă hidratantă pentru hidratare

Fiecare artist tatuator are probabil o recomandare diferită pentru utilizarea unguentului hidratant. Recomandările generale sunt următoarele:

 • Unguente vindecătoare fără alcool precum Eucerin sau Curel

  Ulei de cocos

 • Mențineți un tatuaj proaspăt cu ulei de cocos
 • Unt de cacao pur sau unt de shea
 • Este important să nu folosiți creme sau loțiuni parfumate. Substanțele chimice puternice pot irita rana și pot deteriora pielea tatuată.

Utilizați produse cosmetice organice ca îngrijire pentru tatuaje din ulei de cocos, unt de shea, unguent de zinc și alte substanțe naturale

Persoana tatuată ar trebui, de asemenea, să evite utilizarea protecției solare pe un tatuaj până când este complet vindecat, deoarece acest lucru poate înfunda porii și poate prinde bacteriile în acest proces. Îngrijirea tatuajelor cu unguent de zinc, cremă Eucerin, ulei de nucă de cocos sau unt de cacao pur și unt de shea este de asemenea utilă, deoarece acestea sunt de obicei disponibile și online.

Sfaturi utile pentru tatuaje rezumate

tratați pielea cu cremă hidratantă și aplicați loțiune pentru o mai bună îngrijire a tatuajului împotriva iritațiilor și a inflamațiilor

Tatuajele sunt un angajament pe tot parcursul vieții și necesită îngrijire specială pentru a le menține aspectul bun pentru anii următori. De asemenea, puteți face o îngrijire bună a tatuajelor în următoarele moduri:

 • Folosiți întotdeauna săpun și hidratant hipoalergenic fără parfum atunci când aveți grijă de tatuaje, deoarece substanțele chimice și parfumurile dure pot irita și chiar deteriora pielea proaspăt tatuată.
 • Folosiți o cremă hidratantă care permite pielii să respire, deoarece porii înfundați pot provoca infecții.
 • Asigurați-vă că zona este complet uscată înainte de a o folosi pentru îngrijire ulterioară, deoarece excesul de umiditate prins sub piele poate provoca iritații și erupții cutanate.
 • Spălați tatuajul în mod regulat, dar ușor, mai ales după activități murdare sau transpirate.
 • Bea multă apă pentru a menține pielea umedă și suplă.
 • În timpul procesului de vindecare, acoperiți-vă tatuajul cu haine sau un bandaj dacă este expus la soare.

Ce ar trebui să evitați??

prima îngrijire ca tatuaj evitați înotul cu tatuaje din cauza infecțiilor periculoase ale pielii

Puteți susține procesul de vindecare urmând sfaturile de mai jos:

 • Evitați săpunurile și cremele hidratante cu parfumuri sau substanțe chimice dure. Chiar dacă în mod normal un produs nu irită pielea, acesta poate irita zona tatuată.
 • Nu zgâriați cruste, deoarece se poate forma țesut cicatricial.

  Chiar dacă mâncărime, nu vă zgâriați tatuajul.

 • Cremele hidratante cu ulei mineral non-cosmetic evită înfundarea porilor.
 • Nu utilizați protecție solară pe tatuaj până când nu s-a vindecat complet.
 • Nu înotați sau faceți baie până nu s-a vindecat tatuajul.

Când să vedeți un medic?

medic cu ochelari și mănuși de cauciuc, deoarece protecția deține un dispozitiv de îndepărtare a tatuajelor

Tatuajul se poate face cu ușurință odată ce procesul este înțeles. Cu toate acestea, există momente în care este posibil să aveți nevoie și de un medic. Infecția este cel mai frecvent motiv pentru a solicita ajutor medical după ce ați făcut un tatuaj. Dacă nu aveți grijă de el în mod corespunzător, tatuajul dvs. se poate infecta de bacterii agresive. Un tatuaj infectat devine cald, inflamat și dureros.

Combină părul albastru vopsit cu mâneci colorate pentru tatuaje

Pielea poate forma, de asemenea, puroi în astfel de cazuri. Infecțiile cu sânge pot apărea și în cazul în care artistul tatuator folosește ace sau cerneală murdare. Aceste infecții pot include tetanos, hepatită B, C sau chiar infecții ale pielii cu HIV și micobacteriene. Din acest motiv, ar trebui să vă adresați imediat unui medic dacă observați orice semne de infecție.

medicul cu haina albă și tatuajul la îndemână arată degetele mari în sus ca gest de aprobare

Deci, cel mai important factor pentru îngrijirea tatuajelor este să lucrezi cu un tatuator profesionist, foarte recomandat. Acest lucru evită complicațiile și facilitează procesul de vindecare. Urmând instrucțiunile artistului tatuator despre îngrijirea de sine este adesea cea mai bună linie de apărare a unei persoane împotriva infecțiilor și a vindecării slabe. Îngrijirea regulată a unui tatuaj poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea artei corpului în formă bună pentru anii următori.