Gradinarit

Lupta cu muștele mici în solul de ghiveci – aceste sfaturi vă vor ajuta

Muște în sol din ghiveci - luptă cu plantele de interior

La începutul lunilor de iarnă, muștele pătrunzătoare, mici, negre sunt mai des observate pe fereastră, în ghivece sau în rămășițele pământului neîngrijit. Pot deveni o adevărată neplăcere dacă se răspândesc rapid printre plantele de interior și populează apartamentul. Ce unul împotriva Muște în pământ poate face, dezvăluim mai jos.

Muște mici în vase – cunoaște inamicul

Muște în solul de ghiveci-luptă-mierla-artă-insectă-ciumă

De obicei, muștele plantelor de apartament arată asemănător cu muștele fructelor, dar sunt un fel de țânțar, în special țânțari de ciuperci. Dar pot fi și muște de fructe, muște de cidru sau muște de oțet. În general vorbind, toate se dezvoltă din larve. Acestea se hrănesc în primul rând cu solul de ghiveci și cu rădăcinile unei plante. Planta poate face față unui număr mic de muște mici, ceea ce duce de obicei la creșterea numărului de dăunători și, prin urmare, este percepută ulterior ca o molimă.

Muște în pământ – din exterior în apartament

zăpadă-zăpadă-sol-luptă-terasă-vară-plante-de-interior-afară

Din păcate, insectele neplăcute nu numai că rămân în zona plantelor, dar ajung și la suprafețe precum pragurile ferestrelor, mesele sau podeaua prin muște și, prin urmare, pot transmite bacterii. Este important de menționat că o plantă de apartament poate fi infectată cu larve. , numai dacă sunt într-o perioadă de timp, de exemplu, vara, au stat afară și apoi au adus-o înapoi. O altă modalitate de a aduce muștele enervante în casa ta este să cumperi sol de ghiveci, în care să se găsească deja larvele mustei..

Combaterea muștelor mici în solul de ghiveci – cu metode naturale și remedii casnice

Muște în solul de ghiveci-luptă-acasă-remedii-mușchi-coș-oțet

Agenții chimici alungă dăunătorii, dar nu sunt o soluție bună pentru plantele de interior, deoarece ar putea provoca alergii la rezidenți. Cu toate acestea, metode naturale fără substanțe chimice pot fi folosite pentru a controla muștele în solul de ghiveci. Se folosește în primul rând mușchiul de muște. Prin urmare, este necesar, astfel încât muștele să nu poată depune ouă noi în substrat. Aspiratorul este potrivit și pentru acest scop.

Udați plantele de apartament moderat și preveniți infestarea muștelor mici în sol

Zăvor-zăpadă-luptă-apă-toarnă-pervazul-pervazului ferestrei

Pământul și căldura din abundență umedă până la umedă sunt condiții ideale pentru dezvoltarea ciupercilor, care la rândul lor asigură hrană pentru țânțarii sciarizi sau muștele mici, care ulterior favorizează reproducerea lor. Motiv pentru care merită, de asemenea, din acest motiv să se ia în considerare udarea regulată. Plantele de apartament tolerează de obicei seceta mai bine decât o alimentare frecventă cu apă oricum. Coasters și jardiniere nu ar trebui să fie pline de apă tot timpul.

Panouri galbene împotriva cel mic Muște în pământ

luptă-cu-solul-de-zbura-împotriva-autocolantului-galben

Culoarea galbenă atrage dăunătorii mici și aceștia se așează pe tabla galbenă. Prin urmare, aceasta trebuie acoperită cu o suprafață lipicioasă, astfel încât muștele să nu poată scăpa de ea. Autocolantele sau panourile galbene ar trebui să rămână în solul plantei de apartament câteva săptămâni pentru a curăța dăunătorul.

Eliminați muștele din solul de ghiveci cu remedii casnice – soluție lichidă de apă-suc-spălare 

Muște-ghiveci-luptă-suc-soluție-oțet-lichid-de-spălat

Nu trebuie să cumpărați solvenți chimici pentru a scăpa de acele muște enervante și puteți face unul singur din apă, suc și săpun de vase convențional. Amestecați ingredientele împreună și puneți-le în recipiente lângă plantele de apartament. Dulceața atrage insectele mici, dar acestea nu găsesc o reținere la suprafață din cauza detergentului și intră sub.

Luptați muștele mici în solul cu gheață cu zaț de cafea

Muște-ghiveci-luptă-cafea-zăpadă-substrat-amestec-sol

Zăpada de cafea este un remediu vechi pe care orice grădinărit pasionist îl poate folosi la plantele în creștere. Poate lupta chiar cu muștele în sol. Pur și simplu răspândiți o cantitate suficientă din acesta în mod regulat pe substratul din ghiveci. O altă metodă veche, dar eficientă este să lipiți chibriturile cu capul în jos în solul de ghiveci. Umflătura pe care o conțin ucide muștele mici și larvele lor.

Îndepărtați muștele mici din solul de ghiveci închizând ghiveciul de flori

Muște-amestec de sol-luptă-substrat-sol-detaliu

În cazul unei infestări mari cu muște, metoda de etanșare sau „ambalare” a plantelor ar fi cea mai utilă. Solul de ghiveci infestat trebuie acoperit. Ciorapii pot fi folosiți pentru plante mici și pot fi puse peste ghiveci. Sigilați ghivecele mari de flori cu lână sau folie care se înfășoară în jurul ghivecelui de flori. Aceasta poate fi tăiată în benzi și fixată cu șnur. Este foarte important să închideți etanș orificiul de evacuare a apei. Ar trebui să treacă 4-5 înainte ca ciuma să fie complet eliminată. O altă opțiune este să stropiți suprafața solului în ghiveci cu nisip de pasăre sau cuarț de cel puțin 1 centimetru înălțime. Stratul de nisip trebuie să rămână întotdeauna uscat. Asta înseamnă uscarea prin suflare a suprafeței la udare, dar cu aer rece.

Combate infestarea cu muște în plantele de interior cu dușmanii lor naturali

Muște-ghiveci-sol-luptă-substrat-sol-larve-ouă

Nematodele sunt prădătorii naturali ai muștelor mici, în special descendenții lor. Se hrănesc cu ouăle muștelor și atunci când nu există, mor și nematodele. Le puteți obține în magazinele de hardware sau în centrele de grădinărit și este foarte ușor de utilizat. Sunt amestecate împreună cu apa de irigație și planta este udată cu ea. Ei pătrund larvele din substrat și le omoară.

Ce trebuie să faceți împotriva muștelor în solul de ghiveci – curățați și repocați

Plante cu ghivece de flori și unelte de grădinărit

Ultimul lucru pe care îl puteți face împotriva muștelor din solul de ghiveci este să vă repotați. Se recomandă curățarea atentă a rădăcinilor plantei sub apă curentă, astfel încât larvele să fie îndepărtate complet. Curățarea corectă a ghivecelor de flori este, de asemenea, esențială la repotare. Dacă o singură floare este infectată de muște mici, ar trebui izolată de celelalte pentru a preveni răspândirea ciumei.

Muște mici în solul de ghiveci al plantelor de casă

Muște-ghiveci-luptă-plante-de-apartament-plante-ornamentale-pervaz

Larvele muștelor mici din vase – acordați atenție atunci când alegeți substratul

substrat-ghiveci sol-plantă-substrat-repotting-mediu-contra