Gradinarit

Economisirea apei în grădină: sfaturi și modalități de economisire a apei

Economisirea apei în grădină Sfaturi-consum-de-apă-posibilități-de-reducere a costurilor

Proprietarii de grădini trebuie să-și udă gazonul și plantele mai des în lunile fierbinți de vară și majoritatea folosesc apa potabilă care vine de la robinet. Cu toate acestea, consumul crescut de apă duce la costuri ridicate pentru alimentarea cu apă și face ca udarea grădinii să fie o afacere costisitoare. Cu tehnologia potrivită, puteți reduce costurile cu apa și ușura portofelul. Astăzi vă vom prezenta câteva măsuri cu ajutorul cărora puteți nu numai economisi apă, ci și să o generați.

Economisiți apă în grădină – folosiți apa de ploaie

Economisiți apă în grădină, folosiți apa de ploaie-fără-var-plante-cu-pH-scăzut

În grădină, vă puteți reduce costurile cu apa folosind apă de ploaie gratuită în loc de apă de la robinet. Acest lucru aduce beneficii nu numai portofelului, ci și plantelor. Apa de ploaie este lipsită de var și are o valoare scăzută a pH-ului, care este mai bună pentru alimentarea plantelor, deoarece apa de irigație care conține var poate duce la deficiențe de nutrienți și la moartea plantelor. Apa rece din furtun înseamnă, de asemenea, un șoc rece pentru ei, care poate fi menajat cu apă caldă de ploaie.

Butoaie de ploaie

economisiți apă-grădină-ploaie-butoi-cea mai ieftină-posibilitate-grădină-mică

Cea mai ieftină modalitate de colectare a apei de ploaie este instalarea unui butoi de ploaie, unde apa pentru perioadele uscate se adună în zilele ploioase. Butoiul de ploaie captează apa de ploaie din jgheab printr-o conductă de descărcare și merită pentru grădinile mici. Butoaiele de ploaie sunt disponibile în diferite dimensiuni – de la 100 la 1000 litri și sunt disponibile în majoritatea centrelor de bricolaj și grădină. Cele mai utilizate dimensiuni de butoaie sunt de 300 și 500 de litri. Dețineți o proprietate mai mare, dar un singur butoi nu este suficient.

Cisterne

Economisirea apei în grădină - sistem de recoltare a apei pluviale - instalat subteran

O altă opțiune, dar mult mai complexă, pentru utilizarea apei de ploaie sunt rezervoarele care sunt instalate deasupra sau sub pământ și au o capacitate de câteva mii de litri. O cisternă poate fi utilizată nu numai pentru udarea grădinii, ci și pentru spălarea toaletelor și oriunde în gospodărie unde nu este necesară apă potabilă. Excesul de apă se poate scurge în iazul din grădină. Grădina este udată de o pompă de grădină direct cu furtunul de grădină.

Astfel de sisteme de recoltare a apei de ploaie sunt destul de scumpe, iar investiția va da roade numai după ani. Costurile de achiziție sunt de obicei cuprinse între 3000 și 5000 de euro. Dacă doriți să construiți o cisternă, trebuie să vă gândiți la potențialul de economisire și să îl calculați cu precizie în avans.

Economisiți apă în grădină – utilizați apa subterană construind o fântână

expert-în-foraj-de-grădină-economisire-de-apă

O alternativă la cisternă este propria fântână de grădină și utilizarea apei subterane, care este disponibilă pe tot parcursul anului. Nu este vorba despre o fântână ornamentală, ci despre o fântână subterană pentru o aprovizionare ieftină cu apă. Apa de fântână poate fi utilizată pentru irigarea grădinii sau, de exemplu, pentru a acționa o mașină de spălat sau o toaletă folosind o instalație de apă menajeră. Conform Broșură de la Agenția Federală de Mediu aproximativ 700.000 de oameni din Germania își iau apa dintr-o fântână privată. Aceasta corespunde aproximativ populației din Frankfurt pe Main.

Oricine are un privat în grădina sa Forează o fântână ar dori, trebuie mai întâi să afle despre starea apelor subterane și natura pământului într-un sondaj de sol, apoi să depună o cerere și să obțină permisiunea de la municipalitatea sa. Condițiile pentru construirea puțului sunt reglementate diferit în funcție de statul federal, dar permisul este obținut de obicei fără probleme. Construcția puțului poate fi refuzată numai dacă proprietatea se află într-o zonă de protecție a apei. Odată ce adâncimea apei subterane a fost determinată și construcția fântânii este permisă, trebuie să decideți ce tehnică de construcție doriți să utilizați pentru a crea fântâna.

Atunci când alegeți tipul potrivit de fântână, ar trebui să vă puneți mai întâi următoarele întrebări:

  • La ce folosește apa de fântână și în ce măsură??
  • Dacă aveți un consum redus sau destul de mare de apă în grădină?
  • Cât de înalt este nivelul apei subterane din regiune?
  • Fântâna este construită de un profesionist?

În tabelul de mai jos puteți vedea o prezentare generală a costurilor și beneficiilor tipurilor de puț:

Stare Sonde de foraj / sonde de impact Sonde de foraj cu instalații de apă menajere Sonde de foraj cu pompe de sonde adânci
Nivelul apei subterane 7 metri 8 metri fara restrictii
Rata de livrare scăzut – aproximativ 900 litri / oră Limitat de rata de livrare a apelor menajere până la 17.000 litri / oră
cheltuieli scăzut – faceți-vă posibil înalt – profesional cel mai înalt – profesionist
Perfect pentru: Micii proprietari Necesitate medie de apă Foraje înguste sau când nivelul apei subterane este scăzut

Împușcarea sondelor sau a sondelor de impact

construcție-de-economisire-de-apă-grădină-grădină-de-foraj

Fântâna de ramare tinde să fie varianta ieftină de a face-o singură, cu o rată de livrare redusă, pe care o construiți conform instrucțiunilor și sperați că nu există probleme în pământ. Fântâna de îmblânzire nu este adecvată pentru producția de apă potabilă datorită adâncimii reduse a fântânii, dar permite irigarea ieftină a peluzelor, a paturilor de flori și a zonelor cultivate.

deține bine cu pompă

pompe-de-grădină-de-economisire-de-apă-de-foraj-adâncime

Fântâna de foraj este cu siguranță un lucru pentru specialistul care găureste o gaură cu un dispozitiv special de foraj până la nivelul apei subterane și folosește o țeavă de filtrare prin care este pompată apa. Costurile de achiziție, inclusiv salariile pe oră, materialul și tehnologia pompei sunt de obicei mari, dar să ai propriul tău puț în grădină merită și este mai ieftin decât un sistem de colectare a apei de ploaie.

În funcție de circumstanțele locale, o gaură de foraj poate fi folosită chiar și pentru pomparea apei potabile. Potrivit unui articol al wdr.de, de exemplu, o familie cu o fântână privată economisește mai mult de 150 de euro în costurile de apă pe an.

Economisirea apei la udare: irigare eficientă în grădină

economisiți-apă-evitați-stropitoarele-de-grădină-căutați alternative

În grădinile mai mari, utilizarea potului de udat clasic necesită mult timp și energie. Astăzi puteți economisi apă în grădină cu ajutoare eficiente pentru grădinărit și sisteme automate de irigare. Dacă se folosește un aspersor pentru gazon, o mare parte din apă se evaporă în aer, deci merită să căutați alternativele.

economisirea apei-grădină-irigare-eficientă-picurare-furtun-plasture de legume-mulci de paie

Irigarea prin picurare, de exemplu, economisește până la 70% apă de irigare în comparație cu metodele convenționale de irigare. Rădăcinile fiecărei plante sunt alimentate cu cantitatea necesară de apă și se împiedică evaporarea sau scurgerea apei prețioase. De asemenea, puteți opta pentru o metodă deasupra sau sub sol. Puteți afla, de asemenea, despre sistemele inteligente de irigare cu senzori de umiditate și distribuție de apă controlată de computer.

Înștiințare

Înștiințare