Gradinarit

Așezați pietre de tăiere a gazonului – separați gazonul de paturile de flori

Idei de proiectare pentru grădini înguste, arbuști înalți, pietre de tăiere a gazonului

Uneori tot ce trebuie să faceți este să înconjurați paturile de flori cu o margine sau un gard jos și voila, aveți o grădină imediat! Vi se pare inutil? Da, vă vom arăta câteva idei despre cum să o faceți Puneți pietre de tăiere a gazonului și poate separa vizual gazonul de paturile de flori. Da, aici încercăm doar să vă convingem de beneficiile pe care le-ați obține din aceasta. Pe de o parte, marginile patului și gazonului au o funcție pur decorativă, pe de altă parte, stabilesc o graniță între căile de grădină și paturile de flori și conferă zonei dvs. exterioare un aspect nou. Marginile pot fi înalte sau joase, din lemn sau piatră, dar în toate cazurile trebuie să găsiți aspectul potrivit pentru grădina dvs..

Bordurile privesc înapoi la o istorie lungă. Dacă vă hotărâți în prezent pe piatră ca material pentru marginile patului, puteți căuta diverse soluții de design în grădinile italiene care datează din epoca Renașterii. Bordurile pot fi realizate din piatră, cărămidă, metal, lemn sau lut.

Așezarea pietrelor tăiate pe gazon – șirul de pietre seamănă cu un perete

pietre de margini de peisaj moderne peisaj pune idei proaspăt originale

Dacă poteca este pavată cu plăci de piatră, pietriș sau nisip, atunci bordurile sunt foarte potrivite. Puteți utiliza acest lucru și ca Puneți pietre de tăiere a gazonului.

Dacă doriți să subliniați frumusețea naturală a bordurilor, utilizați pietre de diferite forme – tăiați bordurile, împărțiți-le și, bineînțeles, veți obține forme neregulate. Aranjați-le unul lângă altul într-o șanț superficial, fără a cimenta piesele individuale împreună. Îl puteți folosi pentru a înconjura paturile rotunde sau dreptunghiulare. Cea mai ușoară metodă de lucru este atunci când lucrați pe paturi, margini și cărări de grădină în același timp.

Așezarea marginilor de gazon – aspectul stilului casei rurale

separând vizual pietre frumoase flori albe perene

Poate că uneori îți este dor de casă și îți amintești de vechea casă a bunicilor și de curtea rurală de lângă ea? Dacă doriți să reproduceți această atmosferă rurală în grădina dvs., puteți crea marginile patului și gazonului cu pietre de râu lustruite. Pietrele ovale mari pot fi colectate direct de la un râu din apropiere sau le puteți cumpăra de la un magazin de hardware din apropiere. Puteți așeza apoi pietrele de tăiere a gazonului și le puteți pune ca accent în grădină. Pentru a sublinia frumusețea naturală a pietrelor de râu, le puteți aranja în cel mai simplu mod posibil – unul peste altul sau unul lângă celălalt pentru a crea un zid mic. Deoarece forma pietrelor este foarte diferită și nu se potrivesc între ele, este recomandabil să le cimentați. Dacă iedera și mușchiul cresc mai târziu pe un astfel de perete de bordură, ele vor oferi grădinii tale verzi o notă romantică.

Învelișurile paturilor din piatră, lemn sau plastic – o privire de ansamblu

Construirea unui chenar pentru pat – un chenar pentru pat realizat din lemn, metal sau piatră

Rama patului metalic asigură mai multă ordine în grădină

În loc de pietre de tăiere a gazonului, dați grădinii structura cu plante

Așezarea pietrelor de tăiere a gazonului Crearea unui iaz Gazon ornamental Flori Idei în stil rustic

Dacă vrei să simți un pic din intimitatea grădinilor renascentiste din grădina ta, atunci proiectează-ți marginile patului și gazonului cu plante. Cea mai comună specie de plante folosită în acest scop în Renaștere a fost bușul. Astăzi este folosit din nou cu mare plăcere în proiectarea grădinilor. Avantajul acestui tip de plantă este că este persistent și poate supraviețui bine iarna rece. Deci, arborele de cutie vă poate decora grădina în orice moment al anului. Bucatul este o specie de plante ușor de crescut, care nu necesită îngrijire specială. Dezavantajul său este că crește încet. Așadar, aveți nevoie de timp pentru a vă modela patul și marginile gazonului cu buș. În plus, bușul trebuie tăiat în mod regulat, aceasta este singura modalitate de a obține forma necesară și dorită. Marginile verzi pot fi realizate în diferite forme, dreptunghiulare, circulare sau drepte, în funcție de preferințe.

De asemenea, cărămizile pot înlocui cu succes pietrele de tăiere a gazonului

Margini idei originale de amenajare a grădinii în stil mediteranean

Utilizarea cărămizilor în grădinile de acasă nu este tipică țării noastre. Există astfel de exemple în zona mediteraneană. Așternuturile din cărămidă și marginile gazonului sunt ușor de creat, deci sunt o soluție simplă pentru grădina dvs. și conferă zonei dvs. exterioare o notă exotică.

Gata pentru ceva simplu – un proiect de bricolaj

Marginile gazonului definesc idei pentru proiectarea grădinilor

Dar dacă nu doriți să faceți prea mult efort, există deja o soluție super ieftină pentru dvs.! Există margini de sfeclă gata făcute pentru a fi cumpărate în module și trebuie montate doar în grădină. Sunt sub formă de garduri și împletituri de aproximativ 20 cm înălțime și 2,5 m lungime (unele sunt disponibile în suluri). Același lucru este valabil și pentru recipientele decorative pentru flori, imitațiile de plastic pentru roci, cioturi de copaci etc. De asemenea, puteți găsi pe piață margini de teracotă finisate în diferite dimensiuni. Dacă alegeți acest tip de pat și margini de gazon, atunci trebuie să considerați că paturile de flori trebuie să fie mai înalte decât cărările și cărările din grădină.

Și la sfârșitul articolului de astăzi, vrem să vă oferim un ultim sfat. Proiectează-ți marginile patului și gazonului în funcție de imaginația ta. Astfel veți obține uneori cele mai bune rezultate. Adăugați câteva vaze mari de lut, de diferite forme, care vor fi plantate cu flori, ceea ce va oferi grădinii dvs. un aspect romantic. Și nu uitați niciodată, totul depinde de imaginația dvs. creatoare și de propriul stil. Vă dorim mult succes în amenajarea și proiectarea marginilor patului și gazonului!

Design original și practic de grădină

Așezarea pietrelor de tăiere a gazonului idei pietre de grădină de grădină natural originale

Separați vizual grădina în mai multe zone

Așezarea pietrelor de tăiere a gazonului separând tăierea de piatră Construiește-ți ideile

Pat de flori în formă rotundă

Idei de proiectare Construiți-vă cercuri de margini de piatră

Separați peluza de terasă

Paturi de flori frumoase idei de design proaspăt originale

Creați o intrare frumoasă în grădină

Marginile gazonului separă optic ideile chiparoși ornamentali

Design de curte interioară cu caracter meditativ și fler asiatic