Gradinarit

Acoperirea solului cu flori roz: plante perene înfloritoare, formatoare de perne pentru soare și umbră parțială

Transformă chelii într-o mare de flori și oferă o soluție rapidă și ușor de îngrijit pentru terasamente, pante și colțuri umbrite: învelișurile solului înflorit sunt adevărate. Există o selecție atât de mare disponibilă în centrele de grădină, încât fiecare grădinar pasionat poate găsi ceva potrivit pentru propria situație de grădină. Cu toate acestea, pentru ca imaginea de ansamblu să pară armonioasă, plantele perene care formează perne ar trebui să se potrivească și cu celelalte plante în ceea ce privește culoarea. V-am dat deja idei pentru acoperirea solului care înflorește în alb și galben. Acum arătăm cea mai frumoasă acoperire a solului cu flori roz.

Acoperirea solului cu flori roz pentru o locație la soare

Înveliș de sol roz trandafir înflorit rezistent pentru marginea gazonului

În cele ce urmează enumerăm mai multe plante perene care preferă o locație însorită.

Trandafiri de acoperire a solului cu flori roz

Trandafirii de acoperire a solului s-au bucurat de o popularitate crescândă în ultimii ani. De fapt, aceste plante perene scăzute nu formează un sub-gen propriu. Termenul colectiv „trandafiri de acoperire a solului” denotă soiuri cu creștere mică, deși înălțimea lor poate varia foarte mult. Toți preferă o locație la soare, deși mulți prosperă și la umbra parțială. Spre deosebire de tufișuri de trandafiri, acestea sunt mai puțin sensibile la dăunători și boli, chiar și la umbra deschisă. Aveți cerințe ridicate asupra solului: ar trebui să fie bogat în substanțe nutritive și permeabil. Mulți grădinari hobby își asigură plantele cu compost în timpul sezonului estival și le udă regulat. Ei nu pot tolera seceta sau inundarea și se dezvoltă cel mai bine în solul moderat umed.

Momentul corect pentru plantarea majorității trandafirilor de acoperire a solului este toamna, dar există și multe care pot fi plantate primăvara. Trandafirii de acoperire a solului care sunt plantați primăvara, după sfinții de gheață, trebuie mai întâi așezați într-un recipient cu apă călduță timp de 3-4 ore. Acest lucru nu este necesar pentru trandafirii de acoperire a solului care sunt plantați toamna. Plantele sunt așezate cu grijă, iar rădăcinile sunt apoi udate abundent. Nu este necesar să adăugați îngrășământ suplimentar la sol. Puteți furniza plantelor îngrășământ pe termen lung pentru trandafiri înainte de următorul sezon de grădină.

Ce plante perene care formează covor pentru acoperirea solului de grădină varietate de trandafiri Pink Supreme

În caz contrar, trandafirii de acoperire a solului sunt ușor de îngrijit. Nu trebuie să tăiați florile ofilite. Majoritatea soiurilor pot face față bine vântului și înghețului. Singurul lucru pe care ar trebui să-l faci cu siguranță la începutul primăverii este să tai trandafirii.

Deoarece trandafirii de acoperire a solului nu formează un covor dens, dar lasă lacune ici și colo, nu puteți suprima creșterea buruienilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să întindeți mulci de scoarță într-un strat subțire pe pământ sub trandafiri.

Iată patru sugestii pentru trandafiri cu acoperire de pământ cu flori roz:

Învelișul de sol a crescut “Pink supreme” face flori mari roz toată vara. Cu o îngrijire bună, perioada de înflorire poate fi prelungită până în toamnă. Poate atinge o înălțime maximă de 90 cm, dar majoritatea plantelor rămân în jur de 60 cm înălțime.

Coperta solului trandafir soiul Coral are flori roz

Coperta solului trandafir soiul “Coral” este popular pentru florile sale roz cu aspect natural și frunzele lucioase de culoare verde închis. Soiul este foarte florifer și rezistent la multe boli de trandafir. Atinge o înălțime maximă de 60 cm și este rezistent la iarnă.

Învelișul de pământ a crescut soiul “Appleblossom” are flori albe, roz-roz, care împodobesc perena care formează perna toată vara.

Coperta solului trandafir soi Amber înflorește în culori roz și piersic

Coperta solului trandafir soi “Amber” face flori mari, duble, galbene-portocalii, care apoi devin încet roz. Acest trandafir atinge o înălțime maximă de 60 cm. Perena este rezistentă la iarnă și poate tolera temperaturi de până la -30 ° Celsius.

Acoperire de sol roz înflorit pentru soare: bujor violet

Acoperirea solului cu flori roz pentru grădină Violet bujor este o plantă perenă care formează perne

Cu florile sale filigranate care seamănă cu un fluture, violetul bujor atrage imediat privirea. După cum sugerează și numele, perioada de înflorire pentru majoritatea soiurilor începe după Rusalii (în jurul lunii mai) și apoi se termină de obicei în iulie. Perena de înflorire se caracterizează printr-o creștere puternică și largă și, prin urmare, este perfectă pentru plantarea de colțuri și nișe cu o suprafață de 2 până la 3 metri pătrați. Planta se dezvoltă cel mai bine în plin soare, dar poate gestiona și o locație la umbră deschisă.

Acoperirea solului pentru locații însorite: pinto

Înveliș de sol cu ​​flori roz de soi de bujor Firewitch

Bujorii încolțesc primăvara florilor roz închis până la roz, care pun accente în patul de flori, pe marginea pădurii sau în grădina stâncoasă. Arbustul de pernă are un obicei compact. Fiecare plantă crește până la 20 cm înălțime și la fel de lată. Multe soiuri emană un miros plăcut și astfel atrag insectele utile în grădină. Solul proaspăt și moderat uscat sa dovedit a fi optim.

Înveliș de sol cu ​​flori roz pentru grădina stâncoasă: cimbru de munte cu părul lung

Acoperirea solului roz înflorit Cimbru de munte cu părul lung

Cimbru de munte cu părul lung este acoperirea solului perfectă pentru grădina de stânci. Este, de asemenea, umplutura perfectă a spațiului dintre pietrele pasii ale cărării din grădină și se simte bine oriunde solul este uscat și sărac, iar soarele strălucește toată ziua. Se dezvoltă cel mai bine acolo unde majoritatea plantelor nu au nicio șansă. Dacă locația i se potrivește, vă va mulțumi cu flori roz. Învelișul solului care formează perne este foarte ușor de întreținut și nu necesită apă sau îngrășământ.

Înveliș de sol rezistent la înflorire: covorul flox

Coperta solului covor alb roz phlox

Covorul phlox este una dintre cele mai frumoase plante care formează covoare. Florile sale roz, roz și lavandă încântă privirea primăvara. Dar perena poate face și mai mult: seara dă un miros plăcut și atrage fluturi și albine. Covorul phlox se răspândește rapid și este ideal ca umplutură pentru goluri, pentru a înlătura buruienile și ca accent pe marginea lemnului. Planta se înțelege bine într-o locație umbrită, dar poate tolera și umbra deschisă. Necesarul de apă este scăzut, acoperirea solului nu are nevoie de îngrășăminte. De asemenea, nu este necesară tăierea.

Învelișul solului: planta de săpun

Înveliș de sol cu ​​flori roz de săpun

Iarba de săpun este o acoperire vigurosă a solului cu frunziș verde închis și flori roz. Puteți găsi diferite soiuri în centrul de grădină. Unele dintre ele sunt veșnic verzi, iar altele sunt veșnic verzi. Diferența este că primele își schimbă treptat frunzele, iar frunzele verzi se păstrează tot anul, în timp ce plantele veșnic verzi își păstrează frunzele în sezonul rece și apoi se schimbă primăvara. Învelișul de la sol se însămânțează și trece cu puțină grijă. Trebuie turnat numai în perioade prelungite de căldură și secetă. Învelișul solului trebuie tăiat în mod regulat pentru a asigura protecția împotriva bolilor.

Acoperire de sol cu ​​flori roz pentru umbra parțială

Învelișul solului roz, înflorind o urzică dură

Acoperirea solului cu flori roz: urzica moartă pătată se simte bine la umbră parțială

Urzica moartă formează flori roz care se schimbă în roz și roz purpuriu în timp. Tocmai acești muguri de flori fac ca acoperirea solului să fie atât de atractivă. Acestea atrag insecte polenizatoare și oferă hrană albinelor și fluturilor. Dar chiar și după sfârșitul perioadei de înflorire (mijlocul lunii mai – începutul lunii august), perena formatoare de perne cu frunzele sale în formă de ou atrage atenția. Planta își păstrează frunzele în lunile de iarnă.

Înveliș de sol roz-înflorit pentru umbră parțială și ușoară: ocupat Lieschen

Capac de sol roz pentru umbra parțială

Cu o perioadă de înflorire din aprilie până în septembrie, Lieschen, care lucrează din greu, este floarea permanentă printre plantele de acoperire a solului. Planta târâtoare se răspândește pe întreaga zonă, dar creșterea sa destul de compactă și înălțimea de aproape 40 cm permit trecerea soarelui. Prin urmare, acoperirea solului nu poate înlocui buruienile. Cu toate acestea, sunt posibile numeroase combinații de plante cu alte soluri. Un sol bogat în nutrienți, moderat umed, promovează creșterea și prelungește perioada de înflorire. Îndepărtarea apei ar trebui evitată cu orice preț, Lieschen muncitor poate tolera seceta.

Flori de primăvară pentru umbra parțială: bombonul

Candytuft cu flori roz ca acoperire a solului în grădina de acasă

Candytuft este un frumos floare de primăvară. În natură, perena formează flori albe ca zăpada. Acum există soiuri hibride, cum ar fi “Pink Ice”, care înfloresc în roz moale și alb. O altă diferență importantă între hibrizi și planta sălbatică: Hibrizii prosperă, de asemenea, bine la umbra parțială, în timp ce planta sălbatică se simte confortabilă doar în plin soare. Candytuft preferă un sol moderat proaspăt și bine drenat, are o cantitate redusă de nutrienți și se descurcă bine cu perioadele mai uscate de vară.

Acoperirea solului cu flori și frunze roz: floarea stelelor de mare

floare roz acoperire sol floare stea de mare

Nu lăsa numele să te păcălească: floarea stelelor de mare nu este o floare. Este o plantă perenă decorativă ale cărei flori și frunze devin roz. Acoperirea solului este un adevărat magnet pentru fluturi și alte insecte polenizatoare în perioada de înflorire din mai până în iulie. Planta suculentă are nevoie de puțină apă și este completarea perfectă pentru grădina de stâncă sau grădina japoneză.

Acoperirea solului cu flori roz strălucitoare: planta sedum tapițată

Acoperirea solului cu frunze roz Cultivarea plantelor Sedum Drachenblut

Planta tapițată de sedum este o acoperire a solului înflorită splendid, care poate fi combinată cu suculente. Frunzele lor devin roz și toamna. Planta este foarte robustă și sfidează ușor înghețul, vântul și zăpada iarna și căldura și seceta vara.

Acoperirea solului care înflorește în roz: primula de seară

Primula de seară este cunoscută pentru florile sale galbene strălucitoare. Dar știați că există și acum soiuri cu înflorire alb-roz sau galben-roz? Ele dau un miros ușor și atrag albinele și bondarii în grădină. Prin urmare, planta este potrivită în mod ideal pentru o pășune de albine. Perioada de înflorire începe în iulie și se termină în septembrie. În funcție de soi, arbustul de acoperire a solului crește bine în plin soare sau umbră ușoară. Preferă un sol uscat și bine drenat și este considerat a fi foarte ușor de întreținut. Furnizați-l cu îngrășământ cu eliberare lentă la începutul sezonului de grădinărit și udați-l numai în lunile dintre mai și august, când căldura este persistentă și vă va mulțumi pentru îngrijirea bună cu un afișaj de flori.

Acoperirea solului roz înflorit oferă nu numai stropi de culoare, ci și nișe și colțuri luminoase, întunecate. Ele pot fi ușor combinate cu alte plante și pot tăia o figură fină atât ca plante solitare pe marginea lemnului, fie în jurul cărării de grădină, cât și ca parte a unui pat de flori. Cererile asupra solului variază, de asemenea, în funcție de tipul de plantă. Majoritatea plantelor de acoperire a solului cu flori roz sunt adoratoare de soare și preferă solul uscat. Dar există și plante perene care pot tolera umbra deschisă și umbra parțială.