Gradinarit

11 sfaturi utile pentru grădinărit pentru începători: Cum să vă creați propria grădină de bucătărie!

sfaturi de grădinărit pentru începătorii care cresc o mică grădină de bucătărie

Fiecare început este dificil. Desigur, acest lucru se aplică și grădinii la viteză maximă. Dacă visezi propria grădină, pe lângă spațiul disponibil ai nevoie de câteva abilități de grădinărit de bază. Pentru toți grădinarii începători cu grădinăritul, am colectat câteva sfaturi de grădinărit pentru începători în acest articol pentru a facilita grădinăritul. Dacă urmați câteva reguli de bază, nimic nu stă în calea oazei voastre verzi.

Sfaturi pentru grădinărit pentru începători – 1. Începeți puțin

sfaturi de grădinărit pentru începători încep să crească mic o grădină de legume crescută

Dacă începeți grădina de la zero, nu ar trebui să plantați toate plantele din lista de dorințe. Dacă începeți cu o grădină mare, după câteva săptămâni vă veți simți repede copleșiți. Dacă acesta este primul an de grădinărit, cel mai bine este să vă luați ceva timp pentru a vă obișnui cu grădinăritul.

sfaturi pentru grădinărit pentru începători cultivarea legumelor

Începeți cu câteva roșii și ardei, o grădină mică de plante sau câteva fasole. Salata sau ceapa sunt bine și ele. Obișnuiește-te cum cresc anumite plante și care sunt nevoile lor. În primul rând plantați doar o suprafață mică, de exemplu un metru pătrat. Încercați să păstrați iarba patului mic, udat și fără dăunători în orice moment. Dacă totul merge bine pentru un an întreg, puteți extinde mica grădină de bucătărie în următorul.

2. Plantează ceea ce îți place să mănânci

sfaturi de grădinărit pentru începătorii care cultivă legume

Ce fructe și legume preferă să mănânce familia ta? Când vă planificați grădina, asigurați-vă că plantați astfel de lucruri pe care le mâncați adesea acasă. În acest fel, puteți economisi bani și vă puteți bucura de mâncare de cea mai bună calitate chiar și pe termen lung. Pentru că produsele autocultive au întotdeauna un gust mai bun decât cele pe care le cumpărați.

3. Alegeți plante care vor prospera în zona dvs. de creștere

sfaturi de grădinărit pentru începători folosesc plante în funcție de zona de vegetație

Unul dintre cele mai importante sfaturi de grădinărit pentru începători este să faceți câteva cercetări în prealabil despre zona climatică în care locuiți. Chiar și într-o singură țară pot exista climaturi multiple. Deoarece creșterea plantelor dvs. depinde de condițiile din zona dvs. de vegetație, selecția ar trebui adaptată în consecință. În centrul de grădină local, puteți primi sfaturi de la experți care vă pot oferi sfaturi suplimentare. Dacă plantați o plantă nepotrivită pentru zona dvs., este posibil să nu crească deloc. Deci o pierdere completă de timp și bani.

4. Acordați atenție spațierii corecte de plantare

sfaturile de grădinărit pentru începători determină distanța corectă de plantare

Legumele tale au nevoie de suficient spațiu pentru a crește și a prospera. Mulți grădinari fără experiență nu știu cât de mari vor fi plantele lor și încearcă să semene cât mai mult posibil în cel mai mic spațiu. Dar aceasta este o greșeală tipică. Dacă patul este semănat prea dens, plantele concurează pentru lumină și spațiu. Concluzia este că nu pot crește bine și nu pot atrage mai mulți dăunători. Distanța necesară de plantare este de obicei notată pe ambalaj / etichetă.

Sfat suplimentar: pentru a economisi spațiu, puteți încerca grădinăritul vertical.

5. Folosiți mulci

sfaturi de grădinărit pentru începători mulci folosesc sol mai bun

Buruienile sunt practic una dintre cele mai mari probleme pe care le are un grădinar (hobby). Crește rapid și vă poate înăbuși plantele în câteva zile. Prin urmare, ar trebui să vă înlăturați patul în fiecare zi. Cu toate acestea, pentru a preveni creșterea buruienilor, puteți, de asemenea, să mulciți grădina. Dacă este suficient strat de mulci în solul grădinii, buruienile sunt suprimate și calitatea solului este îmbunătățită.

6. Păstrați un jurnal de grădină

planificarea sfaturilor de grădinărit pentru începători păstrează jurnalul de grădinărit

Când vine vorba de grădinărit, nu aveți încredere în memoria voastră. Sarcinile viitoare pot fi uitate după o săptămână lungă de lucru, care în sine dăunează grădinii. Scrierea tuturor într-un jurnal de grădină vă va facilita urmărirea lucrurilor. Toate legumele cultivate, succesele și eșecurile recoltei, precum și lucrările viitoare și deja finalizate ar trebui menționate în jurnal.

Sfaturi suplimentare pentru grădinărit pentru începători: Utilizați semne de grădină pentru a marca însămânțarea. Unele plante au nevoie de ceva timp pentru a înflori și puteți uita chiar că ceva este semănat în pământ.

7. Familiarizați-vă cu plantele și buruienile voastre

sfaturi de grădinărit pentru începători să planteze și să cunoască bine buruienile

Este foarte important să vă familiarizați cu culturile dvs. Unele plante tinere arată ca buruienile și sunt adesea confuze. Din același motiv, este de asemenea recomandabil să cunoașteți diferite buruieni. Deci, asigurați-vă că creșteți plantele potrivite și nu buruienile.

8. Asigurați-vă că solul este de bună calitate

sfaturi de grădinărit pentru începători îmbunătățesc calitatea solului sol nutritiv

Culturile sănătoase cresc într-un sol sănătos. Indiferent dacă doriți să plantați flori, fructe sau legume, natura solului este foarte importantă. Solul ar trebui să conțină toți nutrienții importanți, cum ar fi magneziu, var, fosfat și mulți alții, și în cantitatea potrivită. Dacă este necesar, puteți lucra pe solul de grădină și îl puteți îmbogăți cu compost, îngrășăminte și alte materiale care se potrivesc tipului respectiv de sol. Astfel creați condițiile ideale de creștere.

9. Protejați grădina de dăunători și paraziți

sfaturi de grădinărit pentru începători remedii împotriva dăunătorilor

Dăunătorii sunt cei mai mari dușmani ai grădinii. Dacă doriți să începeți o grădină de bucătărie sănătoasă, trebuie să faceți ceva în acest sens. Sfaturile pentru grădinărit pentru începători în ceea ce privește combaterea dăunătorilor sunt numeroase. Ca prim pas, puteți încerca să preveniți problema promovând sănătatea plantelor cu sol bogat în nutrienți, astfel încât acestea să fie mai puțin sensibile. Există, de asemenea, diverse plante însoțitoare care vă protejează grădina de bucătărie de dăunători într-un mod natural.

10. Nu uita de flori

sfaturi de grădinărit începător petic de legume pat de flori împreună polenizare

Chiar dacă tot ce vrei este o grădină de legume, nu ar trebui să fii fără flori. Majoritatea plantelor au nevoie de polenizare pentru a prospera. Un pat de flori lângă grădina de bucătărie ar atrage organisme benefice, cum ar fi albinele, care polenizează simultan florile și culturile tale. În plus, florile arată frumos, miros minunat și creează o atmosferă atmosferică în zona în aer liber.

11. Nu udați prea mult sau prea puțin grădina

sfaturi de grădinărit pentru începători care udă corect plantele care au nevoie de apă

Fiecare plantă are nevoie de apă pentru a crește. Totuși, dificultatea constă în determinarea exactă a cantității de apă de care are nevoie grădina ta. Cu toate acestea, fiecare plantă are cerințe de apă diferite, deci trebuie să vă cunoașteți foarte bine plantele. Practic, prea multă sau prea puțină apă are un efect negativ asupra grădinii. Prin urmare, ar trebui să adaptați udarea la cerințele diferitelor plante, dar niciodată să nu o depășiți sau să o exagerați.

Sperăm că aceste sfaturi de grădinărit pentru începători vă vor ajuta să vă creați propria grădină de vis. Mult noroc!

crearea unei grădini de legume care soiuri pentru a alege sfaturi de grădinărit pentru începători