Frumuseţe

Exerciții de yoga faciale ca rutină fermă de îngrijire a pielii – Aduceți pielea să strălucească

Piața plină de produse de îngrijire poate face cumva viața dificilă. Ce ar trebui să alegeți din această gamă imensă, ce este eficient și ce este mai dăunător? Și nu mai este un secret că majoritatea produselor cosmetice sunt înghesuite cu substanțe chimice. Nici nu ar trebui să exagerați cu îngrijirea pielii. Așadar, nu este de mirare că îngrijirea facială minimă și, mai presus de toate, naturală, care încă promite o piele strălucitoare și, mai presus de toate, fermă, este deloc hype. O rutină de îngrijire a pielii fără efort, care este, de asemenea, ecologică – dar cum ar trebui să funcționeze? „Yoga” este cuvântul cheie, dar nu pentru corp, ci pentru față. Pentru că de ce un lucru bun pentru corp și minte în general nu ar trebui să funcționeze pe față? Exercițiile noastre de yoga faciale, cu care puteți combate probleme precum ridurile, cearcănele și chiar bărbia dublă, vă vor inspira!

Exerciții de yoga faciale – ce este?

Exerciții de yoga faciale pentru pielea tânără și fermă

Pielea feței care arată fermă și strălucitoare, dar se simte relaxată și proaspătă în același timp – acesta este visul nu numai al multor femei, ci și al bărbaților. Exercițiile de yoga faciale promit exact acest lucru. Ridurile cauzate de expresiile noastre faciale în viața de zi cu zi, tensiunea la nivelul mușchilor maxilarului cauzată de stres și ochii obosiți sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteți ameliora sau reduce cu ajutorul yoga pentru față..

Exerciții de yoga faciale de strângere a pielii pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii

Efectul yoga facial

În principiu, yoga pentru față funcționează la fel ca Hatha yoga pentru corp. Un flux liber de energie este căutat prin întinderea, relaxarea și întărirea numeroșilor mușchi faciali (26!) În același timp. Rezultatul nu este doar un ten mai frumos. Sănătatea este, de asemenea, îmbunătățită, reduceți stresul și astfel obțineți relaxare și bunăstare pentru corp și minte. Și apropo, ne strângem și pielea și o facem să strălucească – ca și Botoxul, doar într-un mod complet natural, liber și inofensiv. Întărirea mușchilor previne descompunerea musculară naturală, legată de vârstă, care este unul dintre motivele pentru căderea pielii feței. Și experiențele de yoga faciale arată o îmbunătățire a tenului pielii după doar câteva aplicații și cu cât exercițiile de yoga faciale sunt efectuate mai regulat.

Yoga facială împotriva ridurilor

Aplicați exerciții de yoga faciale împotriva ridurilor de pe față

Ridurile sunt probabil cel mai mare dușman al oricărei femei în vârstă. În timp ce unele dintre ele, cum ar fi zâmbetul în jurul ochilor, sunt adesea văzute ca simpatice, altele sunt văzute ca enervante. Exercițiile de yoga faciale pot reduce astfel de riduri nedorite.

Reduceți ridurile gurii

Exerciții de yoga faciale împotriva ridurilor din gură - relaxați mușchii cu vibrații

Începem cu un exercițiu împotriva ridurilor din gură, care poate fi eficient și pentru yoga facială împotriva colțurilor lăsate ale gurii. Scopul este de a folosi vibrațiile pentru a relaxa pielea și mușchii din jurul buzelor. Vibrațiile se răspândesc și în alte părți ale feței, astfel încât să vă puteți antrena obrajii și cu următorul exercițiu.

  • Respirați adânc în stomac.
  • Expirați, făcând obrajii să vibreze cât mai mult posibil. Vă ajută dacă faceți și zgomote în timp ce faceți acest lucru. Buzele tale vor vibra odată cu tine, dar vibrațiile inițiale ar trebui să vină din obraji.

Liniile faciale de yoga se încruntă

Scapă de liniile încruntate dintre ochi cu mișcări simple ale degetelor

Zona dintre sprâncene este deosebit de predispusă la riduri, deoarece pune în mișcare multe trăsături faciale – indiferent dacă sunteți îngrijorat, uimit sau supărat sau când vă concentrați. Următorul exercițiu relaxează și stimulează fluxul sanguin, care, printre altele, stimulează și producția de colagen.

  • Așezați indicele și inelul pe cele două începuturi ale sprâncenelor (deasupra podului nasului). Slăbiți-vă mușchii și relaxați-vă toată fața.
  • Aplicați o presiune ușoară și, în același timp, trageți pielea foarte ușor încordată (separată).
  • Țineți apăsat timp de 10 până la 20 de secunde.
  • Apoi, aplică o presiune ușoară cu degetul arătător în mijloc între sprâncene și masează ușor.
  • Țineți apăsat timp de 10 până la 20 de secunde.

Exerciții de riduri la frunte

Preveniți ridurile frunții cu mișcări de mângâiere cu degetele

Combaterea ridurilor de frunte cu yoga facială este ușoară și se simte bine, mai ales atunci când altcineva o face pentru tine. Dar, bineînțeles, puteți da și voi o mână de ajutor. Iată două posibile exerciții de yoga faciale:

  • Așezați vârful degetelor ambelor mâini pe frunte din ambele părți.
  • Cursa către exterior cu o presiune ușoară.
  • Repetați de mai multe ori.

Alternativ, puteți pune și pumnul pe frunte, cu degetele arătătoare și mijlocii îndreptate în diagonală spre mijlocul frunții. Aplicați o presiune ușoară și, ca în exercițiul de mai sus, glisați degetele spre exterior.

Neteziți și strângeți fruntea cu exercițiul ștergătorului de parbriz

ștergătoarele de parbriz

  • Așezați ambele degete arătătoare pe frunte de jos.
  • Ștergeți-le înainte și înapoi pe frunte ca ștergătoarele de parbriz ale unei mașini.

Picioarele lui Crow

Reduceți picioarele de cocoș cu un antrenament simplu al feței

Apreciați de unii, urați de alții – așa-numitele picioare de cocoș sunt de fapt o caracteristică a multor momente frumoase, la urma urmei sunt create mai ales prin zâmbete și râsete. Cu toate acestea, mulți ar dori să scape cel mai mult de ei. Vă vom arăta un exercițiu pe care îl puteți folosi pentru a preveni aceste riduri și a reduce cele existente.

  • Cu ochii deschiși, așezați degetele arătătoare pe colțurile exterioare ale ochilor. De asemenea, puteți așeza degetul mijlociu lângă acesta sau sub colțul interior al ochiului.
  • Trageți pielea în afară doar puțin.
  • Acum strică ochii ca și cum ai fi orbit de lumină. Mușchii sunt antrenați de rezistența pe care o exercită degetul, care, repetată în mod regulat, asigură un ten mai ferm.

După cum sa menționat deja, pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă. Nu aplicați prea multă presiune acolo, nu trageți sau trageți excesiv pentru a nu le deteriora și a obține opusul a ceea ce doriți de fapt.

Exerciții de yoga faciale pentru ochi

Exercițiile de yoga faciale îmbunătățesc circulația sângelui și aportul de nutrienți al pielii

Pielea din jurul ochilor este deosebit de fină, ceea ce o face mai sensibilă la o mare varietate de probleme. Acestea includ pungi sub ochi și cearcăne, dar și riduri. Luptați-i cu câteva exerciții de yoga faciale! Chiar și pleoapele căzute pot fi reduse.

Ochi obositi

Contracarați ochii obosiți cu exerciții de întindere revigorante

  • Priviți înainte, așezați vârful degetelor pe frunte de sus și trageți ușor pielea în sus pentru a evita ridurile în timpul exercițiului.
  • Apoi scoate un sunet O, pune bărbia în jos, deschide ochii larg și privește în sus (doar mișcă-ți ochii, nu capul în sus).
  • Țineți timp de 3 până la 4 secunde, eliberați și relaxați-vă câteva secunde.
  • Repetați de trei ori.

Cearcăne de yoga faciale

Exercițiile de yoga faciale îmbunătățesc tenul la orice vârstă

Cearcanele sunt cauzate de stres și lipsa somnului, printre altele, dar pot fi și un simptom tipic al bătrâneții. Iată cum le puteți contracara cu exerciții de yoga faciale simple:

  • Închide ochii, relaxează-ți fața și apoi deschide-i din nou.
  • Așezați degetele peste sprâncene și ridicați sprâncenele cât de sus pot.
  • Țineți câteva secunde și relaxați-vă.
  • Repetați de 10 până la 12 ori.

sau:

  • Închide ochii și privește în sus când este închis.
  • Apoi începeți să vă rotiți ochii în sensul acelor de ceasornic.
  • Repetați de zece ori.

Împotriva pungilor de sub ochi

Bateți în jurul ochilor și stimulați circulația sângelui împotriva pungilor de sub ochi

Un yoga facial adecvat împotriva pungilor de sub ochi este, printre altele, exercițiul împotriva ochilor obosiți de deasupra. Puteți extinde acest lucru cu următoarele exerciții de yoga faciale pentru a obține o combinație și mai eficientă.

  • Relaxați-vă fața.
  • Apoi atingeți ușor în jurul ochilor cu vârful degetelor degetelor arătătoare. Începeți între sprâncene și mergeți până la nas. Acest lucru stimulează circulația sângelui.
  • Repetați de 10 până la 15 ori.

sau:

Reduceți pungile de sub ochi apăsând ușor cu degetele

  • Așezați degetul arătător pe colțul exterior al ochiului și degetul mijlociu pe colțul interior și aplicați o presiune ușoară.
  • Îndreptați ochii în formă de semilună și ridicați privirea.
  • Țineți tensiunea timp de 10 până la 15 secunde fără să vă încruntați.

Reduceți pleoapele căzute

Reduceți pleoapele căzute cu exerciții și masaje pentru ochi

Exercițiile de yoga faciale care ridică sprâncenele sunt eficiente, printre altele, pentru ridicarea pleoapelor căzute. Dacă sunteți în căutarea yoga facială pentru pleoapele căzute, puteți încerca următoarele:

  • Deocamdată, ține ochii deschiși.
  • Așezați cele două degete arătătoare orizontal sub sprâncene. De asemenea, puteți plasa degetele mari sub ochi pentru a forma un fel de cerc.
  • Acum închideți ochii încet și rămâneți în această poziție timp de 10 până la 15 secunde. Pielea trebuie să fie tensionată și să înceapă să tremure.
  • Repetați încă două ori.
  • Răspândiți degetele pe frunte și mângâiați-le spre tâmple. Ține ochii deschiși, dar nu ridica sprâncenele.
  • Repetați timp de 30 de secunde.

Yoga facială pentru obraji și bărbia inferioară

Exerciții de yoga faciale împotriva obrajilor lăsați și obrajilor lăsați

De asemenea, puteți face exerciții de yoga faciale, în special pentru obraji. Sunt eficiente împotriva obrajilor lăsați, printre altele. Deci, dacă sunteți în căutarea yoga facială împotriva obrajilor lăsați, încercați următoarele.

  • Extindeți jumătatea inferioară a feței (sau gurii) într-o direcție cât mai mult posibil.
  • Țineți această poziție timp de 10 secunde.
  • Repetați cu cealaltă parte.
  • Repetați aceste exerciții de yoga faciale de trei ori pe zi de fiecare parte.

Notă: În timpul exercițiului, ridurile apar pe obraz frecvent și temporar, dar dispar din nou. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat, puteți folosi degetele pentru a menține pielea obrazului întinsă.

Yoga facială pentru bărbie dublă

Scăpați de bărbia dublă cu yoga de strângere a pielii pentru gât și maxilar

Omul dublu enervant enervează bărbații și femeile deopotrivă. Deci, este timpul să faceți ceva în acest sens, iar exercițiile de yoga faciale sunt exact alegerea potrivită pentru acest lucru. Iată o opțiune pe care ar trebui să o faceți numai dacă nu aveți probleme cu gâtul:

  • Mutați încet capul înapoi până când vă uitați în sus și gâtul este întins.
  • Extindeți bărbia spre tavan.
  • În această poziție, scoateți limba spre tavan.
  • Țineți poza timp de 10 secunde.
  • Repetați în total de trei ori pe zi.

Important: Aveți grijă să nu vă încruntați în timp ce faceți poza. Totuși, dacă te găsești făcând asta, fă exercițiul cu ochii închiși. Aceasta slăbește și relaxează mușchii feței.

Exerciții de yoga faciale pentru gât

Reduceți ridurile din gât cu un simplu exercițiu de yoga

Chiar dacă nu face parte direct din față, gâtul influențează totuși aspectul general și, din păcate, nu este scutit de procesele naturale de îmbătrânire. Ridurile și lipsa de elasticitate sunt, de asemenea, vizibile acolo, dar, din fericire, puteți folosi exerciții de yoga faciale pentru această zonă cu probleme. Ce zici de următorul yoga pentru față pentru gât??

  • Uită-te în sus și pune degetele pe gât.
  • Glisați degetele spre claviculă.
  • Așteptați din nou și repetați pașii încă de două ori.
  • Ridică din nou capul. Împingeți buza inferioară înainte cât puteți și colțurile gurii în jos.
  • Țineți această poziție pentru 4 respirații profunde.

Yoga facială înainte și după poze

Păstrați bărbia și obrajii mai fermi cu practica regulată de yoga

În cele din urmă, aruncați o privire la câteva imagini înainte și după pentru a vă face o idee despre efectele pe care le pot avea exercițiile de yoga faciale. Desigur, efectul depinde de multe lucruri, cum ar fi starea individuală a pielii și a mușchilor, precum și de cât de consistent sunteți cu rutina yoga. Încercați să încorporați cel puțin unele dintre exerciții în rutina zilnică de îngrijire a pielii și în acest fel relaxați-vă și faceți ceva bun pentru corpul dumneavoastră după o zi fără stres.

Yoga pentru față strânge pielea și creează un aspect tineresc

Piele mai tânără și mai strălucitoare

Îmbunătățește tenul datorită unei mai bune circulații a sângelui prin exerciții faciale cu yoga

Scapă de pungile de sub ochi cu yoga

Genti sub ochi înainte și după yoga obișnuită pentru față