Frumuseţe

Cum să-ți faci o mască de foi – 6 rețete pentru o piele frumoasă

Măștile pentru foi sunt măști faciale hrănitoare din lână, bio-celuloză sau material hidrogel, care sunt foarte apreciate pentru eficiența lor. Acestea provin din Coreea și oferă pielii o mulțime de vitamine pentru un timp de expunere mai lung. Dar nu numai asta! În plus, sunt eficiente împotriva ridurilor și le netezesc și oferă, de asemenea, pielii antioxidanți și umiditate. Sună foarte promițător, nu-i așa? Cu toate acestea, întregul lucru are prețul său, deoarece măștile de foi nu sunt tocmai ieftine. Așadar, astăzi am dori să vă explicăm cum puteți face singuri o astfel de mască de foaie.

Faceți-vă masca de foi

Faceți-vă masca de foi - rețete și instrucțiuni pentru îngrijirea feței

Există mai multe ingrediente pe care le puteți folosi atunci când faceți măști de foi. Mai jos sunt câteva dintre opțiuni. Pur și simplu alegeți varianta care vă place cel mai mult. Țesătura utilizată poate varia, de asemenea: măști prefabricate, tampoane de bumbac pentru bebeluși și țesuturi faciale uscate sunt doar câteva dintre opțiuni. Este important ca pânza să nu se rupă prea repede, să absoarbă umezeala din ser și să poată fi tăiată cu ușurință dacă este necesar (pentru găurile pentru ochi, nas și gură).

Mască de foi DIY cu hârtie de orez și ceai verde

Faceți-vă masca de foi cu hârtie de orez și ceai verde

Puteți face cu ușurință o mască de foi cu hârtie de orez, pe care o puteți găsi cu ușurință pe piața asiatică. Așa se face masca:

 • Tăiați o gaură în hârtia de orez unde doriți să fie nasul. În acest fel, garantați că puteți respira corect în timpul expunerii. De asemenea, sunteți binevenit să tăiați găuri în hârtie pentru ochi.
 • Înmuiați patru pungi de ceai cu ceai verde în apă călduță.
 • Apoi puneți hârtia de orez până când devine moale.
 • Aplicați orice ser de piele pe față.
 • Puneți hârtia de orez înmuiată pe față și lăsați totul să acționeze timp de 15 până la 25 de minute.

Hârtia de orez matifiază și curăță perfect pielea. Rezultatul este o piele netedă și fermă, deoarece vă veți simți imediat după utilizare.

Mască de cearșaf de casă din tampoane de bumbac pentru bebeluși

Faceți-vă masca de cearșaf cu apă de trandafiri sau spray termic și tampoane de bumbac pentru bebeluși

Pentru această mască de cearșaf DIY, folosiți tampoane de curățare din bumbac pentru bebeluși, care sunt fabricate din bumbac și sunt deosebit de elastice. Asta le face ideale ca o mască pentru față. Deoarece masca de foaie ar trebui să fie în mod ideal frumoasă și subțire, puteți utiliza straturile individuale de tampoane de bumbac. Apoi, aceste straturi trebuie umezite. Pentru a face acest lucru, utilizați apă și unul dintre următoarele produse dacă creați singur masca pentru foi:

 • Toner facial (fără alcool!)
 • Spray termic
 • Apă de trandafiri (poate fi făcută de casă)

Odată ce tamponul de bumbac este umed, îl puteți despărți. Răspândiți cât mai multe tampoane pe față până când toate părțile feței sunt acoperite (obraji, nas, frunte, bărbie) și lăsați masca de foaie auto-fabricată timp de 5 până la 20 de minute.

Faceți-vă singur o mască de foi de aloe vera

Faceți-vă masca de foi din aloe vera proaspătă pentru îngrijirea hidratantă

De asemenea, sunt disponibile măști potrivite, gata făcute, pe internet și le puteți folosi pentru a realiza această mască de aloe vera, de exemplu. Măștile de foi cu aloe vera oferă umiditate și sunt realizate în următoarele moduri:

 • mască de bumbac finisată
 • 2 lingurite de aloe vera proaspata
 • 2 lingurite de apa

Dacă doriți să faceți singuri această mască hidratantă pentru foi, amestecați apă și aloe vera într-un castron mic pentru a obține un ser. Apoi, scufundați masca în acest ser timp de câteva minute, astfel încât să se poată absorbi bine. Apoi răsfățați-vă fața cu el timp de 15 până la 25 de minute.

Hidratant cu iaurt natural

Iaurtul natural hidratează pielea și este perfect pentru o mască de față

De asemenea, vă asigurați pielea cu multă umiditate dacă utilizați iaurt natural. Cel mai bun mod de a pregăti masca este după cum urmează:

 • mască de bumbac prefabricată / tampon de bumbac pentru bebeluși / țesut facial uscat (adăugați în prealabil găuri pentru nas, ochi și gură)
 • 3 linguri iaurt natural
 • 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors

Amestecați bine cele două ingrediente și așezați pânza selectată în ea timp de câteva minute pentru a absorbi țesăturile. După aceea, așezați masca de foaie pe față timp de aproximativ 15 minute.

Faceți-vă propria mască de folie bogată în nutrienți cu ulei de măsline

Asigurați-vă măști nutritive cu ulei de măsline și îngrijiți-vă fața

 • mască de bumbac terminată sau țesut facial uscat (țesut de machiaj cu găuri pentru nas, ochi și gură)
 • 1 linguriță pudră de cocos
 • 2 lingurite de ulei de masline
 • 2 lingurite de apa

Faceți un ser din ingrediente amestecându-le într-un castron mic. Puneți cârpa înăuntru și lăsați-o să absoarbă lichidul o vreme. Așezați masca de foaie terminată pe față timp de 15 până la 20 de minute.

Realizarea unei măști matcha

Pulberea de Matcha oferă pielii o mulțime de substanțe nutritive

De asemenea, puteți obține o mască hrănitoare pentru față cu această rețetă, care folosește matcha. Așa se face:

 • mască de bumbac prefabricată / tampon de bumbac pentru bebeluși / țesut facial uscat (adăugați în prealabil găuri pentru nas, ochi și gură)
 • 1 linguriță pudră matcha
 • 4 lingurite de apa

Se amestecă cele două ingrediente, apoi se înmoaie cârpa în ea câteva minute. Apoi lăsați-l pe față timp de 15 până la 20 de minute.

Faceți-vă masca de foi și utilizați-o corect

Sfaturi de frumusețe pentru o piele pură, netedă și fără riduri de pe față

 • După expirarea timpului de expunere, nu mai este nevoie să vă spălați fața, ceea ce reprezintă un avantaj imens față de măștile tradiționale de față.
 • Pentru a face acest lucru, ar trebui să lăsați măștile de foaie să lucreze pe fața curățată anterior.
 • În Europa, astfel de măști de foi sunt utilizate de obicei o dată pe săptămână, dar nici de 2-3 ori nu reprezintă o problemă. (Pentru comparație: în Coreea femeile își răsfățează chiar fața cu măști de cearșaf de 5 până la 7 ori pe săptămână)