Frumuseţe

Cosuri sub piele, cosuri de puroi si cosuri de gris – care sunt diferentele si ce ajuta?

De parcă coșurile de puroi nu ar fi destul de rele, apar uneori așa-numitele coșuri subterane, care provoacă durere chiar și pentru perioade mai lungi de timp și nu sunt frumoase de privit. Astfel de coșuri sub piele apar de obicei pe față și diferă de alte coșuri doar prin faptul că sunt mai adânci în piele. Dar ele sunt evocate în același mod și vindecarea are loc și în aceleași etape.

Coșuri sub piele, pe piele și coșuri de gri - care sunt diferențele și sfaturile

De ce și cum se dezvoltă coșurile sub piele, ce se poate face în legătură cu acestea și ce ajută la prevenirea lor? Am creat cele mai importante informații și sfaturi pentru dvs., astfel încât să nu trebuie să suferiți deloc de ele, sau cel puțin nu pentru o lungă perioadă de timp. Există, de asemenea, câteva remedii casnice pentru cosuri.

Cosuri subterane – cauza cosurilor sub piele

Cosurile subterane de sub piele sunt dureroase și durează mai mult timp pentru a se vindeca

Un cos încapsulat apare adânc sub piele, dar altfel la fel ca cosul de pe suprafața pielii: porii se înfundă și bacteriile se pot înmulți și se pot răspândi în interior. Se dezvoltă o inflamație și astfel un coș sub piele sau deasupra. De obicei, o supraproducție de sebum este motivul unor astfel de blocaje, dar fulgii de piele vechi pot duce și la acesta.

Cosuri sub piele - ce se poate face în legătură cu ele și cum să le prevenim

Rezultatul este un cos dureros sub piele care de multe ori se vindecă mai mult decât cele care apar pe suprafața pielii. În aer, inflamația se poate vindeca mai repede și mai bine. Așadar, acele coșuri de monstru sunt un lucru cu adevărat enervant, motiv pentru care încerci de obicei cu disperare să scapi de ele cât mai curând posibil. Majoritatea dintre ei greșesc și acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății, așa cum vom explica mai jos.

Cum se dezvoltă coșurile sub piele, în funcție de zonă?

Combaterea petelor - Cauze și remedii pentru cosuri

Mai presus de toate, astfel de cosuri de sebum apar în față iar pe spate. Dar ce cauzează cosuri pe față, sau mai bine zis acolo și nu în altă parte? În funcție de locul exact în care sunt cosurile, diverse cauze le-au putut provoca. Coșuri în Zona T., Zona sensibilă din jurul nasului și a frunții, de exemplu, nu este cauzată rareori de stresul care stimulează producția de sebum.

Coșuri sub piele - cauzele apariției coșurilor de sebum apar pe față, în funcție de lot

the Obrajii la rândul lor, intră în contact constant cu mâinile noastre, care, oricât de des le spălați, sunt pline de germeni. Din acest motiv, trebuie evitată atingerea feței. Telefoanele mobile sau alte receptoare de telefon sunt, de asemenea, potențiale declanșatoare pentru cosurile obrazului.

Coșuri în zona Gură sunt declanșate în cea mai mare parte de o dietă necorespunzătoare în timpul activității Linia părului Produsele de curățare și îngrijire care nu au fost spălate corespunzător sau care sunt slab tolerate pot fi cauza. Barbă, maxilar și gât faceți cosuri sub piele cu modificări hormonale (când perioada se apropie).

Cât timp rămân cosurile sub piele?

Când coșurile dispar de la sine - Informații interesante despre pete

Cât timp se vindecă un coș poate varia foarte mult. Dacă nu mai este „hărțuit” sau tratat, durează de obicei câteva zile și săptămâni. Deci, dacă ați avut un cos de săptămâni, nu vă faceți griji. Dar dacă te enervează, ceea ce este prea ușor de înțeles după o perioadă atât de lungă de timp, poți încerca unul dintre remedii casnice sau unguente pentru cosuri pe care le-am pus mai jos.

Cât timp se vindecă coșurile de sub piele și cum poți ajuta corpul cu ele

Cosul nu a dispărut de câteva luni

Dacă ați fost afectat de un cos de luni de zile, este probabil pentru că cosul a devenit prins sub piele sau, mai exact, inflamația a fost prinsă în corp. Dacă porul rămâne înfundat, cosul crește și spre interior, deoarece puroiul și bacteriile nu pot fi transportate în exterior printr-un por liber. Nu așteptați mai mult pentru a primi tratament, deoarece o astfel de inflamație se poate agrava. Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să scapi de acele coșuri încăpățânate de sub piele.

Strângeți coșurile subterane

Nu ar trebui să stoarce coșuri, și cu siguranță nu subterane

Un cos subteran nu poate fi stors. Se așează prea adânc sub piele pentru asta și porii înfundați nu o permit. Trebuie să știți că stoarcerea coșurilor nu este recomandabilă și că este valabilă pentru toate tipurile de cosuri. Este periculos să ciupiți cosurile? Cu toate acestea, deși relativ rar. Prin împingere, riscați să răspândiți bacteriile sub piele și să provocați coșuri noi.

Dacă stoarceți cosuri, riscați să răspândiți bacteriile

Fața este, de asemenea, plină de numeroși nervi. Acestea se pot infecta și dacă împingeți coșurile și acest lucru poate duce chiar la meningită sau otrăvire a sângelui. Deci coșul tău te doare și nu se va stoarce? Lăsați-l să fie! În loc de vindecarea rapidă pe care o doriți, nu faceți decât să înrăutăți lucrurile. Mai bine să încercați remedii casnice sau unguente speciale.

Poți străpunge cosurile cu un ac??

Nu! Ele agravează inflamația doar pentru că peretele foliculului este distrus și bacteriile se răspândesc în țesutul înconjurător. Cu siguranță nu ar trebui să străpungeți o glandă de sebum încapsulată, deoarece stă și mai adânc sub piele și nu va aduce nici o ușurare.

Coșuri subterane pe bărbie – cauza

Petele de piele de pe bărbie sunt de obicei cauzate de modificări hormonale în timpul perioadei

Cauzele cosurilor de pe bărbie sunt adesea schimbarea hormonilor chiar înainte și în timpul ciclului menstrual. Mai precis, organismul produce mai puțini estrogeni și mai mult testosteron, ceea ce la rândul său stimulează producția de talc. Și asta poate duce la înfundarea porilor. O umflătură mare pe bărbie sau gât, precum și cosuri superficiale nu sunt neobișnuite.

Ce trebuie făcut despre cosurile de pe bărbie, care apar adesea în timpul menstruației

Coș mare pe bărbie – ce să faci?

Dacă hormonii sunt de vină pentru un coș dur pe bărbie, nu poți face prea multe despre asta. Cu toate acestea, este indicat să vă spălați cu regularitate pe față. Acest lucru reduce riscul ca bacteriile să intre în pori și să provoace inflamații. În același timp, nu ar trebui să exagerați nici cu spălarea. Pielea formează un strat natural de protecție pe care îl spălați apoi. Agenții patogeni intră apoi în piele și mai ușor.

Dacă doriți să scăpați rapid de coșurile de pe bărbie, atunci trebuie să așteptați, deoarece la sfârșitul menstruației, de obicei, dispar și coșurile enervante, indiferent dacă sunt sau nu subterane. Între timp, însă, sunteți binevenit să utilizați mijloacele enumerate mai jos.

Zona T – Cosuri subterane pe frunte si cosuri pe nas

Zona T este zona din jurul nasului și frunții și este adesea afectată de cosuri sub piele

Zona T, adică zona de pe și în jurul nasului și frunții, este o zonă sensibilă pe față. Prin urmare, acestea sunt deosebit de predispuse la cosuri sub piele și la cele de pe suprafața pielii. Și aici, producția excesivă de sebum este cauza cosurilor de pe frunte, dar și a cosurilor de pe nări. Această supraproducție este de obicei declanșată de prea mult stres, deoarece adrenalina și alți hormoni de stres stimulează producția de sebum.

Petele sunt deosebit de frecvente pe nas și pe frunte

A scăpa de coșurile de pe nas și de coșurile de pe frunte – ce să faci?

Sfaturile utile împotriva cosurilor de pe frunte și nas sunt, prin urmare, pentru a reduce stresul. Dacă acest lucru nu este posibil, cel puțin găsiți un anumit echilibru pentru a ușura stresul (plimbări, yoga, înot sau alte tehnici de relaxare). De asemenea, puteți scăpa de coșurile de pe frunte sau de a reduce cosurile de pe nară și din jurul acesteia, calmând pielea cu o îngrijire specială.

Uleiul de arbore de ceai, zincul și mușețelul au un efect dezinfectant și antiinflamator, astfel încât să vă puteți răsfăța și curăța pielea feței cu ajutorul lor. Cât de exact puteți folosi aceste remedii împotriva cosurilor superficiale și sub piele, veți afla mai jos.

Coș pe obraz

Coșuri dureroase sub piele pe obraji - ce să faci cu privire la umflături

Coșurile de sub piele, precum și coșurile de pe obraji, sunt adesea cauzate de punerea mâinilor în față. De cele mai multe ori faci asta destul de inconștient. Cu toate acestea, ar trebui să o evitați, deoarece mâinile dvs. sunt pline de bacterii, deoarece ating toate obiectele și suprafețele pe tot parcursul zilei. Bacteriile sunt transferate pe piele prin mâini.

Coșurile obrazului - de ce apar și cum să le tratezi

Puteți reduce riscul transmiterii prin spălarea frecventă a mâinilor (inclusiv între degete) timp de cel puțin 20 de secunde, dar puteți face acest lucru ușor. Bacteriile de pe mâini sunt pur și simplu un însoțitor constant. De asemenea, este important să vă uscați bine mâinile după spălare, deoarece umezeala favorizează creșterea lor.

Folosiți prosoape sau prosoape de hârtie pentru aceasta. Aerul cald al uscătorului de mâini creează cele mai bune condiții pentru bacterii. În plus, rareori aștepți sub uscător până când mâinile tale sunt complet uscate și umezeala rămâne. Căldura și umezeala pe mâini este o combinație pe care este mai bine să o evitați.

Cosuri pe ureche

Cosurile inflamate pe și în ureche sunt deosebit de dureroase și sunt cauzate de untură

Ceara urechii este foarte importantă pentru sănătatea urechii. Păstrează pielea suplă și umedă și previne, de asemenea, agenții patogeni să pătrundă în ureche. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca ceara urechii să înfunde porii și apoi să se dezvolte cosuri în ureche, care sunt dureroase și incomode. Nu contează dacă cosurile apar sub piele sau sunt pe suprafața pielii și sunt purulente.

Un audiolog ar trebui consultat dacă există coșuri inflamate în ureche

Alte cauze ale unei glande sebum inflamate în ureche sunt utilizarea căștilor care sunt introduse în ureche, dopuri pentru urechi, aparate auditive, dar și curățarea incorectă a urechii cu tampoane de bumbac. De obicei, cosurile de sub piele din ureche dispar de la sine. În cazuri rare, inflamația se poate agrava și poate duce la dureri ale urechii, blocarea urechilor și chiar pierderea auzului.

În acest caz, este necesar un tratament de către medic. Coșurile purulente sau coșurile de sub piele care se află în auriculă, adică în afara canalului urechii, pot fi, de asemenea, tratate cu remediile enumerate mai jos, pentru a asigura o vindecare mai rapidă.

Cosuri sub piele – cosuri mari pe spate

Acneea de pe spate este incomodă, dar cum o puteți preveni?

Nu doar fața tinde să producă exces de sebum. Cei care suferă de această problemă sunt de obicei afectați de aceste inflamații enervante pe spate. Ambele zone ale corpului au mai multe glande sebum decât restul corpului. Acesta este și motivul pentru care aceste zone ale corpului sunt cel mai probabil afectate de cosuri. De asemenea, pot fi incluse coșuri sub piele, care sunt percepute ca o umflătură sub piele pe spate.

Problema cu spatele este că este mai greu de atins decât, de exemplu, fața. Prin urmare, este puțin mai dificil să întreprindeți singuri măsuri de vindecare și de prevenire. Acordați mai multă atenție spatelui dvs. când faceți duș. Mulți dintre ei doar își freacă spatele repede cu săpun sau doar curg apă peste ei. În schimb, ar fi bine să iei o perie din spate și să-i dai spatei un scrub bun.

După transpirație, ar trebui să vă frecați bine spatele și să vă schimbați hainele rapid

Cojile sunt la fel de potrivite pentru a preveni dezvoltarea coșurilor purulente sau grase de pe spate. De asemenea, puteți cere partenerului dvs. ajutor în acest sens. Acest lucru vă oferă, de asemenea, o scuză pentru un duș romantic pentru doi. Un spate transpirat trebuie spălat cât mai repede posibil și hainele schimbate. De asemenea, vă recomandăm îmbrăcăminte confecționată din textile naturale, care sunt, de asemenea, aerisite și largi. Astfel puteți preveni cosuri uriașe pe spate.

Cosuri sub axila

Cosurile subterane din axila sunt cauzate de glandele sudoripare inflamate

Când coșurile apar sub piele la subsuoară, spre deosebire de față și spate, cauza nu sunt glandele sebum înfundate, ci glandele sudoripare inflamate și uneori firele de păr încarnate. În acest caz, opriți bărbieritul temporar, deoarece aparatul de ras poate irita și mai mult coșurile de sub axile și întârzia vindecarea.

De asemenea, ar trebui să evitați deodorantele, dacă este posibil, deoarece acestea pot irita inflamația și cosurile de la subsuoară. Dacă este necesar, puteți utiliza și un deodorant pentru pielea sensibilă. Puteți trata coșurile sub axilă cu un unguent de gălbenele, care are proprietăți antiinflamatoare. Coșurile de sub subsuori, dar și coșurile subterane nu trebuie deschise, deoarece axile sunt pline de bacterii care pot agrava inflamația.

Ce să faci cu cosurile subterane

Ce să faci cu cosuri - remedii casnice și unguente de la farmacie

Dacă doriți să scăpați de coșurile subterane, există mai multe opțiuni disponibile pentru dvs. Remediile casnice nu numai că ajută împotriva coșurilor enervante de sub piele, ci și cremele speciale de la farmacie sau farmacie. Am dori să intrăm mai jos în detaliu în aceste asistențe, astfel încât să puteți obține o prezentare generală a opțiunilor dvs. Deci, ce ajută împotriva cosurilor subterane?

Combate cosurile – remedii casnice pentru cosurile de sub piele

Spălați-vă fața în mod regulat, dar nu prea des ca măsură preventivă împotriva petelor

Igiena adecvată

Cel mai bun remediu acasă pentru inflamația sub piele este să vă spălați regulat fața. Dar nici nu ar trebui să fie prea des. Deci, ce este corect să faceți dacă doriți să scăpați rapid de pete și să le preveniți? Este suficient să vă spălați bine fața în fiecare dimineață și seară. Folosiți un gel de curățare ușor, dacă este posibil cu ingrediente naturale. Cum să vă mențineți pielea să nu se usuce. Dacă pielea ta devine prea uscată, acest lucru stimulează și glandele sebum pentru a produce mai mult sebum.

Căutați să tratați coșurile și vă întrebați ce face să vă spălați fața? Nu este doar o măsură preventivă. Dimpotrivă, ajutați cosul de sub piele să se vindece, prevenind agravarea inflamației. Acest lucru se datorează faptului că reduc la minimum riscul pătrunderii altor bacterii în piele.

Ajutați cosurile să se vindece - încălziți-vă fața cu o cârpă și apă caldă

Ce trebuie făcut cu cosurile interne – căldura îi ajută la salturi

Motivul pentru care coșurile subterane se vindecă atât de încet este că sunt adânci în piele. Dacă ar fi la suprafața pielii, aerul ar face vindecarea mai rapidă. Așteptarea poate fi destul de stricată, așadar utilizarea căldurii poate ajuta cosul să se vindece sub piele. Luați o cârpă proaspăt spălată, înmuiați-o în apă caldă și scoateți-o. După aceea, puneți-l pe inflamație timp de câteva minute. Repetați după cum doriți de mai multe ori pe zi.

Uleiul de arbore de ceai este un medicament minune care este antibacterian. are efecte antivirale și antiinflamatorii

Ulei de arbore de ceai pentru cosuri sub piele

Așa cum se întâmplă adesea când vine vorba de remedii casnice pentru afecțiuni de sănătate, uleiul de arbore de ceai este o modalitate excelentă de a îndepărta cosurile. Uleiul de arbore de ceai este folosit împotriva acneei, dar coșurile de sub piele sunt, de asemenea, combătute cu succes cu uleiul. Pentru a face acest lucru, curățați-vă bine fața în avans, apoi puneți una sau două picături de ulei pe un tampon de bumbac și tamponați-l pe zona afectată. Acolo are un efect antibacterian și astfel împiedică multiplicarea și răspândirea bacteriilor.

Aplicați ulei de arbore de ceai pe coș cu un tampon de bumbac pentru a ucide bacteriile din umflătură

Aveți grijă cu uleiul de arbore de ceai, indiferent dacă tratați cosuri, acnee sau alte inflamații. Acest lucru se datorează faptului că este un ulei esențial foarte puternic la care unii oameni sunt alergici. Prin urmare, mai întâi testați efectul asupra interiorului antebrațului și așteptați o jumătate de oră. Alternativ, un unguent cu ulei de arbore de ceai poate fi utilizat împotriva cosurilor.

Și de unde obțin ulei de arbore de ceai? O puteți găsi în farmacii și, bineînțeles, în farmacii. Asigurați-vă că este de calitate organică și nu conține aditivi și cel mai bine este să preferați produsele cu eticheta „Melaleuca aetheroleum”.

Baie de aburi cu mușețel pentru față ca remediu acasă pentru coșurile de sub piele

Baie de aburi antiinflamatoare pentru față

Ca remediu pentru cosurile de sub piele, puteți folosi, de asemenea, căldură sub forma unei băi de aburi de 15 minute în loc de o cârpă. De fapt, o baie de aburi facială va trata coșurile și mai bine. Dar adăugați mușețel în apă (o mână până la 2 litri de apă). Tocmai această combinație este atât de specială: căldura deschide porii, astfel încât uleiurile esențiale antiinflamatoare ale plantei medicinale să poată pătrunde mai bine și să-și poată face treaba..

Acest lucru permite cosurilor subterane să iasă la suprafață și să se vindece mult mai repede. De asemenea, puteți utiliza o baie de aburi cu punct negru în același mod. Porii sunt curățați în acest proces. După o baie de aburi, se recomandă o cremă hidratantă (nu prea grasă), deoarece poate usca pielea.

Faceți-vă o mască de față cu praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Alte remedii casnice:

  • Scorțișoara și mierea au un efect antiseptic
  • Oțetul de mere diluat cu apă (4: 1) ca tonic facial stimulează circulația sângelui și stabilizează valoarea naturală a pH-ului pielii
  • mască de casă făcută din bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu și apă, care se spală imediat ce este uscată (Atenţie: Nu este potrivit pentru pielea sensibilă!)
  • Picăturile pentru ochi utilizate pentru ameliorarea temporară a roșeaței (vasele de sânge se contractă), dar nu pentru vindecare

Cremele și unguentele ca remediu pentru cosurile subterane

Cremele și unguentele calmează inflamația de sub piele și o îmbunătățesc

În farmacie și farmacie puteți obține, de asemenea, diverse unguente pe care le puteți folosi în locul sau în combinație cu remedii casnice. Am menționat deja unguentul pentru arbore de ceai ca unguent antiinflamator pentru cosuri. Unguentul de zinc este potrivit și în lupta împotriva cosurilor subterane. Și ce să faci cu cosurile de puroi? Unguentele menționate sunt potrivite și acolo. Am dori să intrăm într-un unguent special de mai jos. Este așa-numitul unguent de tren.

Ce este unguentul trenului și wunguentul acționează împotriva cosurilor de sub piele?

Unguentul de tragere trebuie aplicat numai pe zona afectată pentru a favoriza vindecarea

Dacă se presupune că un unguent antiinflamator luptă împotriva cosurilor de sub piele, este ideal să tragi unguentul, un unguent negru. Este un unguent negru împotriva cosurilor, care ar trebui să aducă puroiul mai adânc la suprafață mai repede. Îl trage în sus, ca să zic așa. Ca rezultat, atât cosurile subterane, cât și cele de suprafață se vindecă mai repede. Astfel, trageți unguent împotriva cosurilor de pe față este un remediu eficient.

Dacă tratați cosuri cu unguent de tragere, ingredientul bituminosulfonat de amoniu, care are efecte antiinflamatorii și antibacteriene, vă va ajuta mai precis. Deoarece unguentul poate pătrunde adânc în piele, este excelent și pentru coșurile de sub piele. Cu toate acestea, este greșit să presupunem că tragerea unguentului poate fi utilizată împotriva glandelor sebum blocate. Nu are efect decongestionant, ajută doar în lupta împotriva bacteriilor.

Unguentul de tragere poate fi utilizat în cantități mici în timpul sarcinii

Antrenați unguentul și sarcina

Deoarece doar o cantitate extrem de mică este aplicată local și o parte chiar mai mică din aceasta este absorbită de piele, unguentul poate fi utilizat și fără ezitare atunci când sunteți gravidă. Cu toate acestea, puteți primi sfaturi de la farmacistul sau medicul dumneavoastră înainte de a cumpăra.

Sfaturi și instrucțiuni pentru utilizarea unguentului pe coșuri

Trageți aplicația de unguent

Este important ca unguentul de tragere să fie aplicat numai pe zona afectată, deoarece ar putea irita pielea sănătoasă. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să aplicați o cantitate mică pe un tampon pentru urechi și să o folosiți pentru a tampona crema pe cos. Nu fi prea frugal. Apoi, puteți acoperi zona cu un tencuială, astfel încât să nu murdăriți accidental crema și să funcționeze în liniște.

Utilizarea unguentului poate face cosul să pară mai roșu și să se umfle, ceea ce nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Acest lucru se datorează faptului că puroiul sau cosul iese la suprafața pielii. Se dezvoltă punctul galben de puroi, dar nu trebuie să-l străpungeți.

Unguent de tren – cât timp să utilizați?

Cât durează să funcționeze unguentul pentru tren? Inflamația, inclusiv puroiul, ar trebui să dispară după cel mult trei până la cinci zile. Dacă nu este cazul, este recomandabil să consultați un medic.

Scoaterea cosurilor peste noapte – Este posibil?

Nu puteți scăpa de pete peste noapte, dar puteți atenua umflarea

Te pregătești de culcare și îți dai seama că ai un cos sub piele. Ce sa fac? Cu siguranță ați dori să eliminați coșul peste noapte și să vă treziți fără coș a doua zi. Dar este chiar posibil și dacă da, ce ajută împotriva cosurilor inflamate de pe față? Avem vești proaste și vești bune:

Ar fi neobișnuit să scapi de coș într-o singură noapte, deoarece inflamația nu poate dispărea atât de repede. Dar există trucuri pe care le puteți folosi pentru a reduce inflamația, astfel încât coșul să nu devină prea vizibil. De asemenea, cu un răspuns rapid, puteți scăpa rapid de umflătura cosului și astfel puteți reduce timpul de vindecare.

Cum să scapi de coșurile de sub piele într-o zi

Cum scapi de cosuri intr-o zi?

Dacă coșurile nu pot dispărea într-o noapte, ce zici de o zi? Din păcate, acest lucru este, de asemenea, puțin probabil, cel puțin cu unguente convenționale și remedii casnice. Dacă cosul de sub piele este însoțit de dureri palpitante, un dermatolog poate injecta un medicament special care conține cortizon. Dar chiar și atunci, inflamația dispare de obicei numai după aproximativ trei zile.

Caz excepțional: milia

Cosurile de gris nu sunt cosuri inflamate si sunt alcatuite din sebum si keratina

Milia sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de grâu de piele și boabe de gri și sunt depozite pe frunte, în jurul nasului și ochilor, obraji și alte zone ale feței, dar pot apărea și în alte părți ale corpului. Acestea sunt mici globule care pot sta la diferite adâncimi ale pielii și nu provoacă durere. Nu sunt cosuri inflamate, ci un fel de chist.

Dar asta nu ar trebui să te sperie, deoarece boabele de gri nu sunt periculoase și teoretic ar putea rămâne acolo unde sunt dacă nu ar fi atât de urâte de privit. Deci sunt o problemă pur cosmetică. Ele apar atunci când sebumul se acumulează pe față și sub piele. Mai exact, sunt umplute cu un amestec de sebum și keratină care devine din ce în ce mai greu în timp.

Solicitați medicului dermatolog să îndepărteze cu atenție milia, astfel încât să nu existe cicatrici

Combate depunerile în piele

Puteți scăpa de depunerile de pe obraz, frunte sau alte zone din afara zonei ochilor doar cu ajutorul unui dermatolog sau cosmetician. Pe de altă parte, dacă sunt aproape de ochi, ar trebui să ai încredere doar într-un dermatolog. Există mai multe tehnici pentru îndepărtarea pietrei (zgârierea pielii sau a laserului), iar medicul poate estima cel mai bine care este cel mai potrivit cazului dvs..

Un dermatolog va ajuta la vindecarea cosurilor severe

Nu ar trebui să încercați să exprimați singur coșurile de gri. În primul rând, aveți garanția că nu veți avea succes, deoarece sunt extrem de încăpățânați și depunerile nu vin atât de ușor prin piele. Pe de altă parte, puteți răni pielea și provoca inflamații, ceea ce duce la cicatrici. Medicul poate încerca o cremă sub acoperire înainte de a apela la un laser. De asemenea, unguentele cu retinol și cortizon pot ajuta, dar necesită o rețetă.

Cum se evită cosurile

Sfaturi despre cum să preveniți coșurile și să păstrați pielea limpede

Măsurile preventive vă pot ajuta să evitați coșurile de sub piele și cele de deasupra și să vă păstrați pielea frumoasă. Calea către o piele frumoasă începe cu hrană. Acest lucru ar trebui să fie sănătos și echilibrat. La urma urmei, pielea ta are nevoie, de asemenea, de toți nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a fi sănătos. Alimentele nesănătoase bogate în zahăr și grăsimi sunt mai puțin utile în lupta împotriva cosurilor. Favorizează pielea pătată. Uneori, produsele lactate pot provoca și pielea pătată.

O dietă sănătoasă include, de asemenea, un aport adecvat de lichide: A bea Ai multă apă. Este capabil să elimine toxinele din corp, care altfel ar trebui să fie tot mai „aruncate” din corp prin pori și ar putea provoca inflamații. De asemenea, trebuie să evitați zahărul atunci când beți. Alcoolul trebuie redus și fumatul trebuie evitat complet.

Relaxați-vă și ameliorați stresul pentru a evita cosurile

După cum sa menționat mai devreme, stresul afectează și pielea. Deci, este logic doar să evităm acest lucru. Cu toate acestea, deoarece acest lucru nu este adesea posibil în timpul zilei de lucru, veți găsi o modalitate de a reduce stresul în timpul liber. Exercițiile sportive și relaxante, o baie caldă, dar și o conversație plăcută cu cel mai bun prieten al tău și o simplă noapte de film pot face deja minuni și te pot ajuta să te relaxezi.