fitness

Exerciții după naștere – acasă în puerperiu

Momentul în care copilul se naște este unul dintre cele mai frumoase momente din viață pentru fiecare mamă. Există și momente foarte dificile, deoarece nașterea în sine necesită multă energie și efort, este legată de durerea fizică și se schimbă foarte mult atât în ​​viață, cât și în aspectul femeii. Pentru a reveni nu numai la forma dinaintea sarcinii, ci și pentru a ameliora orice durere și relaxare, exercițiile pentru femei postpartum ar trebui efectuate în mod regulat. Înțeles, cel mai bine este să faceți exercițiile acasă, deoarece perioada postpartum și bebelușul de lângă dvs. nu sunt convenabile pentru a merge la sală sau la clubul de sănătate. Așadar, consultați sugestiile noastre pentru seria de exerciții la domiciliu pentru femei după naștere.

Revenirea la activitatea fizică după naștere – poate fi practicată în puerperiu?

Reveniți la activitatea fizică după naștere

Activitatea fizică este extrem de importantă în fiecare etapă a vieții noastre, indiferent de vârstă sau situație în care ne aflăm. Datorită ei ne putem îngriji de sănătatea și viața noastră, dar adaptarea corectă a tipului și formei de activitate la posibilitățile noastre este condiția prealabilă pentru aceasta. Cu siguranță știm deja despre beneficiile exercițiilor fizice regulate în timpul sarcinii, deoarece femeile sunt acum mai conștiente de acest lucru decât era acum câțiva ani. Pe de altă parte, încă se vorbește puțin despre cantitatea potrivită de exerciții fizice chiar și după naștere. Poate pentru că atât de puțini oameni au nevoie de îngrijire constantă. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că sănătatea și fericirea mamei sunt la fel de importante aici.

Pune-te din nou în formă după naștere

Kilogramele rămase, pielea slabă a stomacului, crăpăturile sau celulita, plus dureri de spate, coloanei vertebrale, articulare, capului sau abdominale și, de asemenea, probleme cu incontinență urinară sau tensiune excesivă a mușchilor perineali și pelvieni – acestea sunt doar câteva dintre plângerile care afectează majoritatea femeilor după sarcină și naștere. Activitatea fizică și exercițiile dedicate femeilor după sarcină pot, totuși, ameliora sau chiar elimina complet simptomele care apar și contribuie la îmbunătățirea stării de viață, a bunăstării și a aspectului.

Cu toate acestea, multe femei așteaptă să înceapă exercițiile. Cel mai adesea rezultă din necunoaștere și credință că activitatea postpartum este inadmisibilă și chiar periculoasă. În majoritatea cazurilor nu au dreptul – exercițiile postpartum sunt recomandate atunci când nu există contrainstrucțiuni medicale pentru practica lor și femeia se simte capabilă să le facă. Desigur, fiecare femeie trebuie să discute exercițiile în detaliu cu medicul ei și să solicite sfaturi în acest sens.

Exerciții la domiciliu pe barele de perete după naștere

Exerciții după idei de naștere cu bare de perete pentru acasă

Când vorbim despre activitatea fizică în puerperiu, ne referim, desigur, la exerciții simple care funcționează grupe musculare adecvate. Pentru a putea face exercițiile într-un mod sigur și confortabil, ar fi bine ca proaspata mămică să-i pună la dispoziție echipamentul care îi este mai ușor. Barele multifuncționale de perete BenchK sunt cel mai bun dispozitiv pentru a practica acasă, chiar și pentru femei în perioada postnatală. Acest produs permite o gamă largă de activități adaptate individual nevoilor și capacităților fiecărei persoane. În plus, barele de perete nu ocupă mult spațiu, iar designul modern înseamnă că poate fi instalat în orice cameră și, în plus, îi conferă un farmec pozitiv și un caracter incredibil. Și cel mai important, întreaga familie se poate exersa pe ea – este un substitut excelent pentru locurile de joacă pentru copii și sălile de gimnastică de acasă.

Faceți exerciții cu bara de perete pentru femeile însărcinate acasă

Vom reveni la exerciții – mai jos vă prezentăm exemple de exerciții pentru femeile aflate în pat pentru copii, care pot fi făcute acasă cu multifuncționalul Bare de perete BenchK poate performa. Solicitați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a le efectua.

Tensiunea mușchilor uterului

Este un exercițiu simplu cu care ar trebui să ne începem activitatea după naștere. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă întindeți pe spate de barele de perete, astfel încât să puteți agăța picioarele pe treptul inferior și genunchii să fie ușor îndoiți. Îndoiți mâinile în spatele capului, apoi strângeți mușchii uterini și ridicați ușor capul în direcția genunchilor. Rămâneți în această poziție pentru un moment, apoi relaxați mușchii și reveniți la poziția inițială. Repetați exercițiul în câteva serii cu pauze scurte între ele.

Ghemuituri susținute

Bare de perete pentru exerciții în puerperiu Idei pentru fitness la domiciliu

Bare de perete BenchK 713 W

Vă așezați în spate în fața barelor de perete într-o cădere ușoară și apucați baroul la înălțimea capului cu mâinile. Exercițiul constă în efectuarea unei ghemuituri cu mușchii uterului încordați în același timp până când brațele sunt complet extinse la coate. Exercițiul trebuie tratat conștiincios, deoarece calitatea și nu cantitatea contează aici.

Agățați-vă de barele de perete

Agățați-vă de barele de perete pentru a vă potrivi din nou după exercițiile de naștere

Următorul exercițiu este pentru abdomen, în special pentru oblic, care a fost deosebit de stresat în timpul sarcinii. Pentru a face acest lucru, stați înapoi la barele de perete, apoi apucați treptul cu ambele mâini, care este deasupra capului nostru, astfel încât să puteți face pante ușoare fără a atinge solul. Este o așa-numită atârnă moartă, în care trebuie să ținem câteva secunde și să ne gândim la mușchii tensionați și coloana vertebrală dreaptă. Apoi te sprijini pe treptă și revii la poziția de plecare. De asemenea, atâta timp cât medicul permite, exercițiul poate fi răspândit prin adăugarea elementului de ridicare a picioarelor cât mai aproape de piept atunci când este pe o pantă.

Exercițiile după naștere sunt recomandabile pentru fiecare femeie. Dacă sunt făcute în mod regulat și precis, ele vor produce rezultatele așteptate – nu numai că ne vom simți mai bine, dar cu siguranță vom arăta și mai bine. Barele de perete sunt un dispozitiv care ajută în mod eficient la atingerea obiectivului.