Ferestre și uși

Jaluzele opace din hârtie: protecție solară durabilă pentru ferestre

jaluzele opace disponibile în roz pastel bej

O colecție inovatoare prezintă alternative la protecția solară convențională. Designerul Natchar Sawatdichai a proiectat un jaluzel oprit din hârtie. Designul este similar cu o operă de artă origami și are scoruri cu un aspect modern. Varianta ecologică și durabilă pentru protecția solară se dovedește a fi extrem de practică și oferă mai multe avantaje decisive. Jaluzelele din hârtie se pot dovedi a fi un substitut pentru jaluzelele din plastic?

Jaluzele opace din hârtie: conceptul inovator în detaliu

jaluzea opace portocaliu portocaliu albastru închis

Pentru proiectul ei – un jaluzel oprit din hârtie – designerul a fost inspirat de mediu. Natchar Sawatdichai, care a studiat designul produselor și mobilierului la Universitatea Kingston, a dorit să găsească o alternativă la materialele tradiționale utilizate la fabricarea rulourilor și a rulourilor. Ea este de părere că în zilele noastre producătorii nici măcar nu trebuie să producă protecție solară din plastic și textile. Pe de o parte, acestea sunt scumpe și, pe de altă parte, resursele valoroase sunt irosite în producția lor. Cu atât mai mult – este de părere că nevoile clienților pot fi, de asemenea, bine acoperite de un alt material.

origami de hârtie blind blackout

Jaluzelele din hârtie se dovedesc a fi ieftine. Materialul este, de asemenea, destul de durabil și poate rezista cu ușurință mult timp cu multă grijă. Și dacă jaluzeaua se rupe, partea de hârtie poate fi ușor scoasă din șină și înlocuită cu una nouă. Asamblarea este destul de ușoară, chiar și pentru utilizatorii fără experiență. Jaluzelele vechi pot fi reciclate pentru aceasta.

Jaluzele opace din hârtie: designul dintr-o privire

Idei de protecție solară a ferestrelor opace

Două detalii sunt decupate pentru fiecare jaluzel de hârtie. Apoi hârtia este pliată manual. Producerea unei bucăți de jaluzele poate dura mai mult de 7 ore. O dantelă la mijloc îi permite să fie pliată rapid. Deci, în ceea ce privește funcționalitatea, designul nu se distinge de producția în serie. Aspectul atrăgător al rulourilor și numeroasele combinații de culori vorbesc, de asemenea, în favoarea rulourilor din hârtie. În prezent, proiectul este încă în faza de dezvoltare, dar după aceea rulourile ar trebui să intre în producție.

jaluzele opace galben albastru protecție solară modernă

Pliați fereastra jaluzelelor opace

Jaluzelele opace albastru închis atrag ideile moderne

jaluzele opace fereastră de protecție solară bej origami

jaluzele opace de proiectare idei ori origami

Pliați jaluzelele opace într-un cerc

Proiect realizat de Natchar Sawatdichai