Ferestre și uși

Combinați în mod creativ întunecarea și decorarea ferestrelor – 20 de idei de design

fereastră-decorare-întunecare-protecție a vieții private-culisare-perdea-model-culoare-cameră de zi

Există numeroase variante prin intermediul Întunecarea și decorarea ferestrelor pentru a aduce mai multă varietate în interior. Adesea, cineva se confruntă cu o adevărată provocare atunci când caută tipul corect de intimitate și protecție solară, care poate fi, de asemenea, încorporat în interior într-un mod atractiv din punct de vedere vizual. Pe de altă parte, marea varietate oferă opțiuni de design imaginativ pentru a proiecta ferestrele individual.

Întunecarea și decorarea ferestrelor – o prezentare generală a diferitelor opțiuni de proiectare

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-maro-sufragerie-elegant

Perdelele, perdelele glisante, jaluzelele și jaluzelele care se potrivesc tuturor gusturilor oferă intimitate și protecție solară din interior și servesc și ca decorațiuni pentru ferestre. Acestea ar trebui, în general, să fie selectate și combinate cu gust în funcție de culoarea și designul camerei. Mizați pe modele, culori întunecate sau intense în acele cazuri în care interiorul este destul de simplu și rezervat. Rețineți că atunci când lumina vine în spate, țesătura și structura materialului ies mai clar.

Întunecarea și decorarea ferestrelor – 20 de variante posibile

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-perdele-jaluzele romane-țesătură-model-sufragerie

Unele variante pentru întunecare pot fi, de asemenea, combinate între ele și atașate la fereastră împreună. Jaluzelele sau jaluzelele arată minunat în combinație cu perdelele. Una ar trebui să fie semitransparentă, iar cealaltă opacă. Diferite structuri de fibre și țesături sunt dificil de amplasat unul lângă celălalt, deci este recomandabil să combinați tipuri similare de fibre.

Decuparea și decorarea ferestrelor – perdele opace

decorarea-ferestrei-întunecarea-intimității-ecran-perdele-model-paisley-gri-sufragerie

Perdelele au fost folosite ca întreruperi din epoca romană și sunt încă la fel de populare astăzi ca atunci. Pot fi atașate și fixate în diferite moduri deasupra sau în același timp pe fereastră. Luați în considerare tipul de instalare înainte de a cumpăra țesătura sau perdelele.

Setați accente prin întunecarea și decorarea ferestrelor

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-perdele-opac-ocru-culoare-dormitor

Perdelele și draperiile pot fi atașate cu succes la tavan sau perete folosind o șină de perdea. Montarea acestuia pe tavan va face camera să pară mai mare. Banda de perdea poate fi ascunsă cu succes în spatele benzilor decorative din stuc. Tijele de perdea sunt necesare pentru a atașa perdelele de perete. Acest lucru este recomandabil de utilizat dacă înălțimea camerei este suficientă.

Decorațiuni opace și ferestre – perdele cu modele

decorarea-ferestrei-întunecarea-intimității-perdele-de-protecție-model-opac-living-model

Dacă tu sau perdelele tăiate pe măsură, ia în considerare lungimea corectă. Tivul cortinei ar trebui să atingă în mod ideal podeaua, astfel încât să nu se formeze cutii, dar și să nu fie mai scurte, altfel camera va apărea mai mică.

Întunecarea și decorarea ferestrelor – perdele glisante semi-transparente

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-perdele glisante-negru-alb-dormitor

Perdelele glisante sunt o alternativă modernă bună și foarte puțin solicitantă la perdele și draperii. Acestea sunt opace sau semi-transparente și în modele imaginative. Acestea provin inițial din Japonia ca uși și pereți culisanți, semi-transparenți și pot fi utilizate într-o varietate de moduri, nu doar în fața ferestrelor. Perdelele glisante sunt lungimi de țesătură atârnate strâns care se mișcă într-o șină de rulare și pot fi mutate. Adesea mai multe părți sunt combinate în culori diferite sau cu modele diferite.

Jaluzele semi-transparente în alb pentru ferestrele bucătăriei

decorarea ferestrelor-întunecarea-protecția intimității-jaluzele-bucătărie-alb-bucătărie-ferestre

Jaluzelele sunt foarte populare și ușor de utilizat. Sunt deosebit de potrivite pentru utilizare în orice zonă, în special în bucătărie și baie, deoarece tolerează bine umezeala și pot fi atașate direct la rama ferestrei. Ruloul este de fapt material solid care este rulat peste un tub cu role și care poate fi ușor rulat.

Jaluzele cu dungi – benzi opace și transparente

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția vieții private-rulouri-negru-alb-bucătărie-vintage-modern

Jaluzelele sunt de orice dimensiune și sunt într-adevăr o variantă practică pentru ferestrele mici sau înguste. Există, de asemenea, o gamă largă de materiale: bumbac, poliester, fir de hârtie, bambus, în modele și culori imaginative.

Jaluzele cu dungi pentru baie – model cu dungi negru-transparent

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-rulouri-baie-modern-negru-alb

Jaluzelele cu modele transparente sau semi-transparente și opace sunt opțiuni de design bune pentru protecția confidențialității în camerele private, cum ar fi băile și toaletele și, în același timp, care nu renunță complet la lumina naturală.

Deconectarea și decorarea ferestrelor în baie – jaluzele albastre

decorare-ferestre-jaluzele-jaluzele-jaluzele-tesatura-albastru-baie

Ruloul rulant este înfășurat într-o casetă care protejează țesătura de praf. Caseta este atașată la rama ferestrei cu ajutorul unor cleme sau direct la perete cu știfturi. Similar cu șina de perdea, poate fi adaptată decorativ la mediul înconjurător cu elemente din stuc.

Întunecarea și decorarea ferestrelor cu jaluzele romane

decor-fereastră-oprire-protecție a vieții private-jaluzele romane-țesătură-model-culoare

Jaluzelele romane apar ca un mesaj de mijloc între: perdea și jaluzea plisată. O ruletă este realizată din material solid, ca și perdeaua, dar este pliată cu corzi similare cu jaluzeaua plisată și extrasă și împreună conform principiului acordeonului.

Jaluzele romane – ceva între perdele și jaluzele plisate

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-țesătură-roșu-alb-model-bucătărie

Jaluzelele romane pot fi atașate deosebit de bine la ferestrele mici sau la cele care nu corespund dimensiunilor standard. Arată foarte decorativ ca perdelele, dar sunt mult mai ieftine, deoarece aveți nevoie de la fel de multă țesătură ca dimensiunea ramei ferestrei și nu de două ori mai mult decât cu perdelele.

Jaluzele romane din tesatura modelata pentru Întunecarea și decorarea ferestrelor

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-model-țesătură-bucătărie

Aproape orice material este potrivit pentru jaluzelele romane, în funcție de scop. Țesăturile mutate și imprimate pun accentele prin culorile și motivele lor jucăușe, dar în același timp nu par prea extreme din cauza suprafeței mici pe care o acoperă.

Jaluzelele romane minunate pun accentele în dormitorul simplu

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-culoare-țesătură-alb-albastru

Intimitate sensibilă și protecție solară pentru camera bebelușului – jaluzele romane opace în roz

decorarea-ferestrei-întunecarea-ecranului-intimității-cameră-copii-fată-bebeluș-roz-roz

Jaluzelele romane cu imprimeuri și modele jucăușe ar fi soluția ideală pentru camere pentru copii și bebeluși. Poate fi lăsat pe jumătate deschis și realizat complet, fără ca părțile să atârne în jur, deoarece cablul corespunde lungimii lungimii țesăturii și este tras în sus împreună cu acesta. Nu există riscul ca copilul mic să se joace cu șirul.

Întunecarea și decorarea ferestrelor pentru geamul terasei

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-balcon-terasă-umbrire

Cu jaluzelele romane, podeaua de sub fereastră rămâne liberă și nu rămâne nicio țesătură la aspirarea sau ștergerea podelei. Spre deosebire de jaluzelele și jaluzelele plisate, jaluzelele romane pot fi spălate în mașina de spălat la 30 de grade, precum perdelele.

Întunecarea și decorarea ferestrelor – jaluzele plisate albe semi-transparente 

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-jaluzele romane-alb-flexibil-perete-culoare-albastru deschis

Jaluzelele plisate sunt o soluție excelentă pentru ferestrele dificile și sunt adaptate cadrului ferestrei. Acestea sunt realizate din material pliat și funcționează pe principiul acordeonului. Lățimea unui element corespunde exact lățimii geamului și este fie instalată direct în fereastră cu un dispozitiv de prindere fără găurire, fie fixată pe cadrul ferestrei.

Decorarea ferestrelor și ecranele de confidențialitate din sala de fitness – mizați-vă pe culoare

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-plisare-portocaliu-culoare-model-alb-sală de fitness

Ansamblul cu cleme permite o utilizare foarte flexibilă a jaluzelului plisat. Poate fi extras într-o varietate de moduri, astfel încât lumina să poată intra în cameră deasupra sau dedesubt prin fereastră. În acest fel, lumina naturală este utilizată optim pe tot parcursul zilei și în funcție de orientare.

Jaluzele plisate albastre în zona copiilor – o cameră minunată pentru băieți

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-plisat-albastru-camera copiilor-opac

Jaluzelele plisate sunt cu adevărat versatile și pot fi adaptate la diferite modele de rame de ferestre. De exemplu, un cadru curbat al ferestrei poate fi întunecat frumos și discret, fără a dispărea spațiul de pe pervazul ferestrei.

Jaluzelele plisate pot fi utilizate foarte flexibil

decorarea ferestrei-întunecarea-protecția intimității-plisee-albastru-coridor-mobilier-alb

Selecția largă de opțiuni pentru întunecare oferă posibilitatea decorării ferestrelor și, în același timp, asigură intimitate și protecție solară.