dormitor

Idei de podea pentru dormitor – Cele mai bune pardoseli pentru confort sporit în casa ta

Când vine vorba de idei de pardoseală pentru dormitor, aveți multe opțiuni pentru a îmbunătăți designul dormitorului dvs. În consecință, podelele dormitorului ar trebui, de asemenea, să arate naturale și să fie confortabile pentru picioare. Suprafața podelei ar trebui să fie, de asemenea, atractivă, durabilă și complementară stilului de decorare al dormitorului. Pentru a vă face selecția mai ușoară, am compilat cele mai frecvent utilizate și moderne pardoseli pentru dormitoare din acest post. Folosirea lor în dormitor poate crea cu siguranță o ambianță plăcută în casa ta.

Cele mai bune idei de podea pentru dormitor

industrial încă ca o acoperire de pardoseală adecvată din laminat sau lemn de esență tare

Deci podeaua dormitorului este o suprafață deosebit de intimă. Este primul lucru pe care îl călcă picioarele goale dimineața și ultimul lucru pe care îl ating înainte să se culce în fiecare seară. Efectul pe care îl poate avea podeaua dormitorului asupra unei persoane este atât fizic, cât și psihologic. Prin urmare, alegerea materialului este o decizie deosebit de importantă. Chiar și așa, nu ar trebui să vă limitați la pardoseli care să arate bine și să se potrivească gustului dumneavoastră. Există, de asemenea, componente cheie de luat în considerare atunci când se iau în considerare ideile de pardoseală a dormitorului.

mobilier de culoare crem sau de culoare închisă, ușoară, elegantă și elegantă

Dar acustica? Ce etaj din dormitor conduce și reglează corect temperaturile? Devine alunecos dacă mergi pe el în șosete? Cât de confortabil se simte să o calci? Toate aceste întrebări se pun atunci când vine vorba de lucrurile importante, precum și de avantajele și dezavantajele acestor acoperiri de podea. Din acest motiv, iată răspunsurile cu opțiuni pentru dormitorul dvs. și, în consecință, și pentru restul casei.

Așezați pardoseli de culoare bej în dormitor cu pardoseli laminate de culoare deschisă

Deci, există multe criterii după care puteți alege cea mai bună pardoseală pentru dormitorul dvs. Unele dintre acestea pot fi evidente, cum ar fi senzația solului sub picioare sau atracția sa vizuală. Ați putea fi, de asemenea, îngrijorat de problemele de mediu: pardoseala va fi chimică și ecologică și va fi într-o zi reciclabilă atunci când este timpul să o înlocuiți??

pardoseli colorate cu covor în carouri în tonuri roșii

În plus, trebuie luate în considerare problemele de îngrijire și întreținere, precum și longevitatea. Unele dintre aceste elemente pot fi mai importante pentru tine decât altele, dar toate acestea ar trebui luate în considerare la alegerea unei pardoseli pentru dormitorul tău. Fiecare pardoseală are atât avantaje, cât și dezavantaje, inclusiv cele mai populare opțiuni de podea pentru dormitor.

Pardoseala din lemn pentru dormitor din lemn masiv

Idei de podea pentru dormitor rustic design cu podele din lemn și mobilier

Avantajele lemnului real sunt bine cunoscute. Nu numai că arată minunat de natural și frumos, dar este rezistent și nu își pierde niciodată valoarea atunci când este îngrijit corespunzător. Lemnul dur oferă unui dormitor o frumusețe caldă și naturală. Aspectul variază în funcție de tipul de lemn și finisaj, dar conferă aproape întotdeauna unei camere o senzație de farmec original. Scândurile din lemn, deși, evident, nu sunt la fel de moi ca mocheta, au un anumit confort și sunt mai moi și mai calde sub picioare decât majoritatea alternativelor de țiglă sau piatră. Lemnul masiv poate fi, de asemenea, combinat cu covoare pentru a face pardoseala și mai accesibilă.

Combinați pardoselile din dormitor într-un mod clasic și elegant cu mobilier de lux

Deși acest lucru nu a fost întotdeauna cazul pe piața imobiliară, podelele din lemn de esență tare sunt o pardoseală căutată, iar casele din lemn de esență tare tind să se vândă mai repede și la un preț de vânzare ușor mai ridicat. Cu o îngrijire adecvată, un parchet, de exemplu, poate rezista atât cât casa însăși. Este puțin probabil că va trebui vreodată să înlocuiți acest lucru dacă nu faceți acest lucru din motive estetice.

dormitor cu podea întunecată din scânduri de lemn în combinație cu culoarea întunecată a peretelui

La sfârșitul duratei de viață, podelele din lemn sunt aproape întotdeauna potrivite pentru piață ca material uzat. Multe centre de reciclare acceptă resturi de lemn și, dacă singura opțiune este un depozit de deșeuri, lemnul tare se va sparge în mod natural. Un alt avantaj care trebuie menționat este că lemnul este ușor de curățat de praf, polen și alți alergeni. Pentru persoanele care suferă de alergii, este, de asemenea, o alegere bună ca podea în dormitor. Ca dezavantaj, lemnul poate fi costisitor de cumpărat, instalat și întreținut. De asemenea, în timp, pardoselile din lemn uneori încep să scârțâie sau să se decoloreze.

Dormitor cu podea din lemn de culoare închisă

dormitor dublu parchet laminat negru în fața a două paturi în stil retro

Lemnul închis la culoare este, de asemenea, o alegere elegantă de lungă durată pentru pardoselile dormitorului. Lucrul minunat despre astfel de pardoseli din lemn este că acestea sunt absolut unice, deoarece lemnul este un material natural care este în prezent una dintre tendințele ideilor de pardoseală a dormitorului. În general, pardoselile din lemn de esență tare nu se vor demoda niciodată.

Podeaua întunecată a dormitorului – ce culoare de perete?

Asta nu contează. O pardoseală din lemn închis la culoare conferă oricărei zone de dormit un stil luxos și se potrivește tuturor tipurilor de stiluri de design, de la tradițional la minimalist. Deci, acesta arată minunat, cu culori profunde sau deschise, precum și cu tot felul de modele și stiluri.

Dormitor mochetat

tavan din lemn și dormitor cu mochetă, cu fotoliu și pat dublu, lampă suspendată și pereți albi

Covoarele sunt o alternativă ieftină atunci când doriți să vă actualizați pardoseala. Acestea sunt disponibile în orice culoare și stil imaginabil pentru a se potrivi cu designul dormitorului dvs. În același timp, mocheta este o soluție elegantă și rapidă dacă doriți o actualizare instantanee. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă pentru absorbția sunetului și adăugarea căldurii. În plus, covoarele sunt ușor de înlocuit odată ce sunt uzate. Cu toate acestea, acestea necesită propria îngrijire și întreținere, ceea ce include adesea facturi costisitoare de curățătorie chimică. În plus, acestea nu rezolvă neapărat posibile probleme cu pardoseala, ci doar le ascund temporar.

Covoare țesute în mod natural

pentru amenajarea elegantă a dormitorului podea întunecată ce culoare de perete alege

Covoarele realizate din materiale naturale, țesute arată excelent în încăperile neutre în care doriți să adăugați textura dorită. Acestea sunt în mare parte vopsite cu vopsele reale pentru o anumită culoare sau lăsate naturale, ambele direcții adăugând o notă fină frumoasă designului interior. Alegeți un covor deosebit de mare și așezați-l sub pat. Astfel, vă puteți ridica dimineața și vă puteți bucura de un dormitor mai luminos, mai elegant și vizual mai mare.

Piele de vacă

podea luminoasă a dormitorului cu piele de vacă și otoman cu piele lângă huse de plapumă verzi

Pielile de vacă sunt una dintre tendințele de top pentru pardoselile dormitorului din 2019 dintr-un motiv bun. Acestea oferă imediat dormitorului un sentiment luxos și confortabil de natură, rafinament și se simt decadent neted și mătăsos sub picioare. Dacă dormitorul este dominat de podea albă, va face ca întreaga cameră să arate grozav. Așadar, blana conferă ideilor podelei dormitorului o eleganță puțin caldă, naturală. Puteți obține covoare din piele de vacă online și asigurați-vă că vor dobândi moșteniri viitoare pentru generațiile viitoare.

Piele de oaie

care etaj din dormitor se combină cu avantaje de imitație de piele de oaie sau de miel

Un covor magnific din piele de miel oferă podelei dormitorului o notă confortabilă și plină de farmec în același timp. Acest lucru funcționează și mai bine dacă îl așezați chiar lângă pat, astfel încât să puteți începe ziua cu căldură confortabilă atunci când vă ridicați picioarele din pat dimineața. Un covor din piele de oaie este distractiv în orice dormitor și oferă camerei căptușeala și textura necesare. Deși poate fi scump să aveți un covor real din piele de miel curățat de un specialist în piele, puteți găsi cu ușurință imitații care pot fi spălate la mașină, sub 50 USD..

Idei de podea pentru dormitor cu laminat

Laminatul asemănător lemnului funcționează în mod natural ca podea și asigură picioarele calde

Pardoseala laminată oferă câteva opțiuni durabile într-un număr infinit de culori, finisaje și stiluri. Materialul este, de asemenea, mult mai ieftin decât parchetul, dar are un efect similar. În combinație cu un covor izolant, poate rămâne ușor cald sub picioare. Cu toate acestea, pardoselile laminate nu pot fi reparate dacă sunt deteriorate.

Laminat alb în dormitor

stil casă de țară pentru dormitor parchet laminat alb și comodă vintage cu oglindă

Dacă preferați un aspect curat și proaspăt, laminatul alb este o opțiune excelentă pentru pardoselile dormitorului. Albul cu efect de lemn este la fel de potrivit pentru un aspect minimalist sau ca bază pentru evidențierea modelelor îndrăznețe și a culorilor strălucitoare. Deci, dacă preferați o atmosferă atemporală, podeaua albă este cea mai bună modalitate de a oferi spațiului dvs. o senzație de lumină, spațioasă și aerisită. De asemenea, fiind o pardoseală asemănătoare lemnului, nu arată prea rece sau clinică, ca de multe ori alte tipuri de pardoseli albe. O pardoseală laminată albă este, de asemenea, mai ușor de întreținut și durează mai mult decât o pardoseală reală din lemn. Designul se potrivește, de asemenea, cu minimalismul, stilul scandinav și aproape orice stil care trebuie să fie un pick-me-up.

Faceți pardoseala dormitorului gri

Faceți un covor moale pentru picioare în pardoseala dormitorului gri

Întotdeauna o culoare minunat de flexibilă pentru pardoselile dormitorului, griul arată mai curat decât albul, deoarece ascunde petele în loc să atragă atenția asupra lor. De asemenea, tonurile de gri conferă camerei mai mult caracter. De exemplu, dacă optați pentru ceva atmosferic și masculin, cu gri ca culoare de bază, puteți amenaja mai ușor dormitorul cu accente mai întunecate și mai deschise. Prin urmare, griul este o culoare standard atemporală, care asigură că dormitorul dvs. arată proaspăt și elegant, fără a fi nevoie să aveți luminozitatea puternică a albului sau adâncimea de culoare a lemnului închis..

amenajări moderne pentru podea dormitor podea ușoară cu covor

În cazul în care o podea neagră este prezentă în dormitor, aceasta permite câteva modele moderne pe care le puteți introduce în dormitor. Acest lucru se aplică și laminatului ca opțiune ieftină dacă nu vă puteți permite lemnul real. Are o patină puternică și la prima vedere cu greu observi diferența dintre cele două. Deoarece o podea întunecată clasică preferă și mobilierul ușor, puteți adapta ideile de pardoseală dormitor corespunzătoare cu lemn închis la culoare. Se pot crea o varietate de modele uluitoare, moderne, inspirate retro și atemporale. Acestea vor merge, de asemenea, bine cu o gamă nesfârșită de culori și modele pentru textura finală.

Dormitor cu pardoseală din plută

casă nobilă construită cu materiale naturale și folosește pardoseala din plută într-un mod ecologic

Pluta este potrivită și pentru utilizarea în dormitor, deoarece acest material absoarbe sunetul. Dacă pășiți podeaua din plută cu tocuri, pantoful dvs. va face o amprentă în plută. De îndată ce vă scoateți pantoful de la sol, particulele de plută revin rapid la forma lor originală. Cu toate acestea, mobilierul greu poate lăsa indentări permanente. Deci, pluta este un material pe care l-am văzut rareori în pardoseală, dar popularitatea sa a crescut recent datorită impactului său redus asupra mediului și a costurilor reduse..

minimalism stil scandinav cu dormitor din pardoseală din plută

Așa cum am menționat mai înainte, pluta este un excelent izolator, ceea ce înseamnă că oferă un spațiu cald și multă căldură sub picioare. Astfel, aceasta este o opțiune modernă pentru pardoselile dormitorului, care este saltea și moale. Dacă sigilați corect o astfel de pardoseală, este ușor de întreținut. În plus, nuanța sa de pământ este foarte la modă.