dormitor

100 de idei de dormitoare în 2021: exemple de culori, materiale, mobilier și deco

Dormitorul este un loc de odihnă, relaxare și securitate. Aici vă relaxați nu numai fizic, ci și mental, retrăgându-vă din întreaga lume. Un design simplu și elegant, care aduce bucurie, este o parte esențială a acestei camere. Dacă doriți să țineți pasul cu cele mai noi tendințe de viață și să vă amenajați și să vă decorați casa în consecință, atunci ați aterizat corect pe site-ul nostru. Astăzi vă arătăm cele mai frumoase idei de dormitor 2021 care vă vor inspira să oferiți zonei de dormit o actualizare modernă.

Dacă doriți să proiectați un dormitor care să rămână actual și modern cât mai mult timp, căutați accente neutre, clasice și la modă. Respectarea mediului și minimalismul sunt deosebit de importante. Unitatea cu natura este în prezent la modă peste tot în lume, iar designul interior nu face excepție. Materiale naturale, combinații sigure, plante vii, piatră, lemn, lumina zilei – toate acestea sunt printre cele mai populare idei de dormitoare pentru 2021. Puteți afla mai multe despre cele mai mari tendințe de amenajare și cum le puteți integra în designul dormitorului dvs. mai jos.

Idei dormitor 2021: stil mobilier

Dormitor pat modern tapițat abstract mural

Desigur, nu este obligatoriu ca o cameră să fie caracterizată exclusiv de un singur stil de amenajare. De fapt, combinațiile de diferite stiluri sunt o mare tendință în acest moment. Dar este important să vă decideți asupra unui stil principal și să îl utilizați ca ghid pentru designul interior. Iată câteva stiluri de viață care sunt grozave în dormitor anul acesta.

Modern rustic

Dormitor panou din lemn de perete închis în stil rustic modern

Dormitoarele în stil industrial fac parte din trecut. Piesele industriale au fost extrem de populare în designul interior de ani de zile, dar marginile unghiulare și suprafețele metalice dure ale acestui stil vor demoda în 2021. Sau cel puțin în dormitor.

Dormitoarele ar trebui să se simtă calde și primitoare, în timp ce suprafețele industriale tind să pară sterile și reci. Elemente de design industrial, cum ar fi becurile Edison și betonul, dau loc țesăturilor și mobilierului de pluș cu forme rotunjite în Bedroom Ideas 2021.

Dormitorul modern, designul rustic, culorile materialelor

Dacă totuși doriți să păstrați nota modernă a stilului industrial, optați pentru Modern Rustic. Acest amestec de stiluri încântă prin formele sale clare și aduce natura în interior ca element de design. Datorită utilizării lemnului și a altor materiale naturale, suprafețele moderne par mai moi și mai confortabile.

Faceți un dormitor luminos modern, cu elemente rustice

Idei dormitor 2021 deco și mobilier rustic modern

Perete din lemn în spatele patului pentru o notă rustică

Ușă glisantă rustică în dormitorul alb modern

Simplitate scandinavă

Dormitor gri în stil Scandi

Dacă sunteți în căutarea unei modalități ușoare de a oferi dormitorului o gură de aer proaspăt, luați în considerare stilul scandinav. Accesoriile, noptierele și cadrele de pat în spiritul țărilor nordice dure au depășit topurile trendurilor în mobilierul de casă în ultimii ani. Apropo, acest stil special vă va ajuta să creați un spațiu mai organizat.

Pereți gri și lampă suspendată din rattan textile

Accentele din lemn gri, aproape alb și cald, combinate cu lumina naturală creează o atmosferă cu adevărat liniștitoare. Tonurile de alb și gri sunt cele care domină designul dormitoarelor în stil scandinav. Combinația de pereți de cărămidă și texturi moi ale lenjeriei de pat conferă, de asemenea, interiorului un farmec unic.

Idei de dormitor 2021 în stil scandinav

Dormitorul vintage

Dormitoarele vintage sunt la modă

Dormitoarele în stil vintage sunt în creștere anul acesta. Deși nu toată lumea optează pentru un dormitor vintage complet, elementele din trecut devin din ce în ce mai frecvente în decorarea acestui spațiu.

Elemente vintage în zona de dormit. Oglinzi cu rame ornate

Combinați tapet vintage și decorațiuni

Dormitor vintage cu picturi murale și mobilier vintage

Culori și materiale

Culori și materiale pentru dormitor 2021 tonuri deschise

Dormitorul ar trebui să fie un paradis. Deci, a-l face corect este o sarcină importantă. Iar culorile și materialele selectate joacă un rol decisiv în acest sens. Ele determină întregul efect al camerei și trebuie selectate cu grijă.

natura pură

Ideile de dormitor 2021 combină materialele naturale cu culoarea verde salvie

Texturile naturale sunt populare și în dormitor anul acesta. La fel ca și camera de zi, dormitorul este la fel de puternic caracterizat de piese și culori naturale. Utilizarea nuanțelor și texturilor pământești face dormitoarele să se simtă ca spații confortabile și sigure pentru cei care doresc să se îndepărteze de lumea exterioară.

Design elegant al dormitorului cu materiale naturale

Țesăturile precum lenjeria și bumbacul sunt alegeri bune pentru lenjeria de pat, iar mobilierul din ratan, lemn sau răchită creează o senzație naturală.

Materiale pentru dormitor 2021 răchită și ratan

Culori naturale și decor în dormitor pat cu baldachin modern

Plantele de interior și materialele naturale se armonizează în dormitor

Joacă-te cu texturi

Joacă-te cu texturi în dormitor cu rame de pat și textile

O altă tendință în designul interior este combinarea diferitelor texturi. În dormitor, combinațiile îndrăznețe de textile și materiale pot transforma complet spațiul. Adăugați un amestec de satin mat și lucios, irizat și bumbac natural aspru. Nu vă fie teamă să experimentați, alegeți ceea ce este confortabil și relaxant pentru dvs..

Texturile combină un ecran țesut în loc de o tăblie și un covor pufos

Joc cu texturi în design interior

Diferite texturi se combină în dormitor

Idei dormitor 2021 perete verde materiale naturale

Albul ca culoare principală

Pereții albi din dormitor fac camera să pară mai mare

Ideile de dormitor 2021 vorbesc despre utilizarea materialelor naturale și o paletă de culori deschise. Favoritul sezonului este albul, care este capabil să mărească vizual spațiul. Se potrivește bine cu orice altă culoare și conferă calm și ușurință. Această opțiune clasică pentru proiectarea pereților poate fi întotdeauna variată cu unul sau mai multe detalii atrăgătoare. De exemplu, puteți folosi jaluzele sau un covor, o imagine sau o cuvertură de pat și multe alte elemente mici, cu un impact mare.

Dormitor alb cu un pat tapițat în cremă și textile pufoase

Idei de dormitor 2021 cu culoarea albă ca principală

Accente colorate

Fler Boho în dormitor 2021 Culoare teracotă în tendință

Dacă doriți să aduceți ceva culoare în dormitor, puteți alege între o gamă largă de culori. Culorile cheie includ roșii și portocale bogate, galbene muștar și verzi îndrăznețe, albastrul rămânând popular pentru o schemă clasică, atemporală. Imprimeurile inspirate din natură sunt, de asemenea, un must-have. Modelele colorate cu flori și frunziș sunt alegeri excelente și aduc un element al naturii în casă. O astfel de facilitate este în conformitate cu tendința de viață norvegiană numită Friluftsliv. Citiți mai multe despre aceasta în acest articol.

Modele de flori și combinații de culori eclectice în dormitor

Culori pentru dormitorul 2021 albastru

Idei dormitor 2021 pereti albastri cu structura

Pereți de culoare verde închis cu accente metalice ca decor

Culoare albastru pentru dormitorul 2021

Albul ca culoare principală în ideea de decorare a dormitorului cu obloane și flori uscate

Albul ca culoare principală în dormitor în 2021

Idei de dormitor 2021 pentru pereți

Design de perete cu structură în dormitor

Designul peretelui poate influența foarte mult efectul general al unei încăperi. În ceea ce privește ideile de dormitor 2021 pentru pereți, tendința pentru pereții de accent cu modele geometrice colorate este deja un lucru din trecut. Potrivit experților în design interior, astfel de pereți accent pot limita opțiunile de decorare din dormitor, deoarece dictează de obicei schema de decorare. Un perete accent poate face, de asemenea, o cameră să pară mai mică, în funcție de culoarea care joacă rolul principal.

Panouri de perete

Designul interesant al pereților în dormitor este tendința.Panouri de pereți din țeavă din PVC

Culorile calme vor fi întotdeauna o alegere de top pentru dormitoare, dar anul acesta tonurile mai deschise vor fi completate de finisaje false, nuanțe speciale și tratamente decorative pentru pereți. Chiar și o placare decorativă din pereți din țevi din PVC poate îmbunătăți camera și poate pune un accent jucăuș. Cu panourile de perete, dormitorul are o structură și mai mare și servesc minunat ca punct focal.

Dormitor cu panou de perete cu valuri tematice ocean în spatele patului

Panouri de perete pentru dormitorul 2021 gri închis

Panourile de perete cu o suprafață structurată sunt la modă

Tapet autoadeziv

Idei de dormitor 2021 imagini de fundal cu aspect botanic și tăblii tapițate

Picturile murale cu coajă și lipire sunt un mod nedistructiv de a vă decora pereții. Această adăugare simplă la dormitor este o tendință din ce în ce mai populară. Tapetul autoadeziv este o declarație populară pentru dormitor chiar acum și chiar vedem această tendință întinsă până la tavan. Și cel mai bun lucru este că după un an sau doi, picturile murale pot fi îndepărtate cu ușurință și fără a lăsa reziduuri pe perete și tavan.

Tapetele temporare sunt, de asemenea, ideale pentru camerele copiilor sau apartamentele de închiriat în care este posibil să fie necesară înlocuirea decorului.

Tapetul autoadeziv în aspect de botanică aduce un fler natural

Sfaturi pentru mai multă culoare în textilul tapetului dormitorului

Proiectează dormitorul individual cu tapet

Idei de amenajare pentru dormitor

Materiale naturale pentru dormitor 2021 Tăblă din plută

Dacă nu intenționați o renovare completă a dormitorului, puteți oferi camerei o actualizare cu mobilier nou. Vă vom arăta tendințele de amenajare a dormitorului pentru 2021 și modul în care le puteți implementa în propria dvs. casă.

Cadru de pat cu baldachin

Rama patului cu baldachin în negru cu tăblia tapițată

Designurile dramatice ale dormitoarelor sunt la modă în 2021 și nimic nu este la fel de expresiv ca un cadru de pat cu baldachin. Un baldachin în dormitorul dvs. poate adăuga o atmosferă elegantă camerei. Paturile cu baldachin din metal sau fier, de exemplu, sunt foarte elegante și încă lasă să intre multă lumină. Dacă alegeți un raft ca acesta, luați în considerare adăugarea de așternut alb pentru un contrast puternic. Această combinație creează o estetică curată și modernă în cameră.

Idei dormitor 2021 mobilier cu forme rotunjite noptiere de pat din metal

Idei dormitor 2021 pat cu baldachin metalic

Pat modern cu baldachin din lemn, fără baldachin

Ecrane Boho sau vintage

Separator de cameră din răchită pentru un stil boho chic

Separatoarele de cameră vintage sau boho pot fi practice și frumoase în același timp. Paravanele sunt perfecte pentru a împărți o cameră, pentru a crea intimitate și a reduce zgomotul. Variantele cu aspect vintage sunt deosebit de populare acum.

Ecran pliabil vintage ca o tăblie de pat într-un dormitor alb

Un ecran pliant vintage poate adăuga o notă de stil din secolul trecut dormitorului, împărțind în același timp spațiul în diferite zone, ceea ce este de neprețuit anul acesta. De exemplu, puteți utiliza un ecran pentru a ascunde un birou în dormitor sau a-l așeza în spatele patului dvs. pentru a crea o tăblie unică.

Decor vintage în dormitor, plante de casă murale și ecran pliabil

Idei dormitor 2021 tendințe despărțitoare de răchită

Mobilier din răchită din comoda din paravent a dormitorului

Mobilier din răchită

Fotolii din păun realizate din ratan și bancă din ratan ca accente în dormitor

Împletitul și ratanul, care au fost un succes uriaș în anii ’90, sunt extrem de populare în acest moment, dar sunt reinterpretate cu forme moderne și stil actualizat. Fie că este vorba de un scaun de răchită din colțul dormitorului sau de o bancă din ratan la capătul patului, revenirea lucrărilor de răchită este incontestabilă. Cutiile mici și coșurile servesc, de asemenea, ca frumoase accente naturale în dormitor și contribuie la mai multă ordine în cameră.

Scaun cu răchită în dormitor cu pătuț

Fler Boho în mobilierul din răchită din dormitor

Idei dormitor 2021 cu accente rustice

Tabelul este punctul central

Pat cu tăblie tapițată într-un dormitor modern

Tabelele devin din nou populare. Ambele forme mari, îndrăznețe, în culori strălucitoare, precum și țesăturile cu modele fac alegeri excelente pentru dormitor. Totul este să creezi un accent și să faci o declarație. O tăblie căptușită vă permite să vă arătați personalitatea în același timp confortabil și practic în același timp.

Tabla întunecată tapițată cu catifea

Tăblițele tapițate pentru pat sunt la modă

Tăbliță tapițată cu model floral în albastru și galben

Textile

Ideile de dormitor 2021 combină textile cu modele

Este timpul să ne luăm rămas bun de la cuverturi de pat, perne și perdele monocromatice și coordonate. Tendința către potrivirea lenjeriei de pat s-a încheiat. Personalizarea dormitorului a devenit din ce în ce mai importantă în ultimii ani. În loc să cumpărați un „set de dormitor” complet, încercați să vă decorați spațiul cu texturi și culori diferite, complementare.

Lenjerie de pat verde salvie

Dormitorul 2021 lenjerie de pat verde salvie de design natural

Anul acesta culoarea verde salvie devine din ce în ce mai populară pentru lenjeria de pat din dormitor. Verde salvie este calmant, moale și sofisticat. Se aplică ca și versiunea pentru adulți de verde simplu. Încercați să împerecheați lenjeria de pat verde salvie cu alte culori moi, cum ar fi galben pal, crem sau roz pastel. Culoarea este potrivită și pentru alte textile din dormitor, cum ar fi perne și mobilier tapițat.

Idei dormitor 2021 pat pat în aspect botanic lenjerie pat verde salvie

Pat tapițat în gri, cu cearșafuri verzi de salvie și cu lenjerie de pat

Lenjerie de pat verde salvie pe un pat tapițat gri

Model etnic

Model etnic în cuvertură de pat din dormitor

Dacă îți place mai colorat, te poți baza pe tipare etnice. Amestecul de elemente indiene, arabe, africane și asiatice în textile este în prezent la modă și este minunat combinat cu tendința de camere mai luminoase, mobilate neutru..

Model etnic colorat pentru textile și tăblii de pat

Dormitoarele etnice creează decor și mobilier

Modelele etnice combină textile în dormitor

Combină țesături și modele

Combinați textile și dați structură zonei de dormit

Combinația dintre diferite texturi și modele este, de asemenea, populară cu textilele. Acest lucru adaugă un accent interesant și face camera să pară și mai confortabilă și mai primitoare.

Mobilierul tapițat face dormitorul mai confortabil

Combinați textile în dormitorul alb

Combină textile cu modele florale

Dormitor în stil rustic, cu lenjerie de pat colorată

Idei dormitor 2021 pentru covoare

Textile în dormitor 2021 covor rotund

Covorul este un clasic încercat și testat în dormitor. Acesta servește atât o funcție estetică, cât și o funcție practică. Ideile populare de dormitoare pentru covoare în 2021 sunt modele mici cu formă rotundă, modele etnice și fibre naturale într-un stil boho chic.

Culoare teracotă pentru dormitor în 2021

Covor cu model etnic lângă pat

Covor rotund cu ecran de răchită și candelabru suspendat

Materiale naturale ca decor în dormitor

Covor mare, gri, în dormitorul luminos

Iluminarea dormitorului 2021

Lămpi de perete în loc de lămpi de noptieră în dormitor în 2021

Lămpile de noptiere potrivite de pe ambele părți ale patului sunt un clasic de ani de zile. Dar anul acesta vedem suprafețe clare, nu aglomerate. Lămpile de perete, de exemplu, sunt o modalitate excelentă de a avea aceeași senzație ca lămpile de noptieră, dar într-un mod mai curat și mai puțin aglomerat. Dacă nu sunteți gata să faceți fără o lampă de noptieră, puteți alege o versiune mai mică, reglabilă, pentru a elibera spațiu pe noptieră și pentru a crea un mediu mai relaxant.

Formele rotunjite și plafoanele elegante sunt tendința în 2021

În ceea ce privește iluminarea plafonului, luminile de tavan strălucitoare sunt înlocuite cu lumini mai scăzute și mai calde. Tendința spre iluminarea plafonului atrăgătoare în dormitor, cum ar fi candelabre masive sau lămpi suspendate funky, sa încheiat. Lumina prea puternică din dormitor nu este relaxantă și perturbă sunetul acestei camere. Dacă iluminatul de tavan este singura dvs. opțiune de iluminare a dormitorului, alegeți o piesă moale, deasupra capului, cu o umbră. De asemenea, puteți înlocui becurile puternice cu lumini mai scăzute, mai calde. Un mix și potrivire pot fi de asemenea implementate în mod minunat în iluminat dacă alegeți lămpi de noptieră diferite pentru ambele părți ale patului.

Lampă de plafon din răchită deasupra patului

Ideile de dormitor 2021 combină verde salvie pentru pereți cu materiale naturale

Pat cu cadru metalic și lampă de perete elegantă

Lămpi suspendate moderne în lateralul patului

Lămpi suspendate din frânghie lângă un pat cu cadru cu baldachin

Lampă suspendată în loc de lampă de noptieră în dormitor

Deco și accesorii pentru dormitor în 2021

Dormitor cu decor în tavan înclinat cu referire la natură

Decorul potrivit poate ajuta la transformarea dormitorului într-un refugiu. Iată câteva idei pentru elemente decorative la modă care vor împodobi dormitoarele noastre anul acesta.

Plante de casă și flori uscate

Plantele de interior și materialele naturale se armonizează în dormitor

La fel ca în orice altă cameră din apartament, plantele de interior vor rămâne foarte populare și în acest an. Consultați articolul nostru, „Care plante pentru dormitorul dvs.?” Pentru a găsi cele mai bune tulpini pentru zona dvs. de dormit. Cei care preferă stilul Boho Chic pot opta în schimb pentru flori uscate în vaze frumoase.

Plante de casă din răchită și covoare orientale ca decor în dormitor

Dormitorul decorează coșuri de plante de apartament mici

Decorare iarbă pampas și plante de casă în dormitorul boho

Dormitor deco 2021 împletitură și flori uscate

Idei de decorare a peretilor

Idei deco dormitor 2021 materiale și culori naturale

Pentru a oferi dormitorului tău un fler special fără vopsea sau tapet, optează pentru o tăblie de tip statement sau închide o operă de artă de format mare. Picturile cu motive grafice sunt deosebit de populare anul acesta.

Arta grafică pentru decorarea pereților în dormitorul 2021

Accesorii de viață

Dormitor modern cu tehnologie

Pe măsură ce mai mulți oameni lucrează de acasă, a crescut și nevoia de dispozitive electronice. Cu toții observăm cât de grozav este să ai un pic mai multă tehnologie, fie că este un sertar reîncărcabil la noptieră, o telecomandă pe care o poți folosi pentru a preseta temperatura la duș sau chiar doar un birou cu un loc pentru a-ți sprijini tableta. În ciuda faptului că tehnologia poate distrage atenția și se încruntă în dormitor, o vedem utilizată în situații de urgență sau pentru a crește factorul de confort în dormitoarele de toate dimensiunile.

Proiectarea unui dormitor inteligent în 2021

Design de perete în două tonuri în dormitor alb și albastru