DIY

Construiți-vă singur o cale de grădină din lemn: Acesta este modul în care creați o pasarelă simplă din lemn de paleți!

Plănuiți să creați o nouă cale de grădină? V-am arătat deja câteva proiecte DIY rapide și ieftine, care pot fi realizate chiar și într-un weekend. Una dintre cele mai frumoase și mai ușoare idei din lista noastră este calea de grădină din lemn. De exemplu, puteți recicla lemnul vechi și economisi bani pe materiale scumpe. În acest articol, veți afla cum să creați singur o astfel de pasarelă în grădină și la ce trebuie să acordați atenție!

Construiți-vă singur o cale de grădină din lemn la prețuri accesibile: instrucțiuni pas cu pas

Realizați singuri o cale de grădină simplă și ieftină din lemn

Dacă v-ați dorit vreodată o cale sinuoasă în curtea dvs., vă va plăcea acest ghid ușor! Deoarece această cale de grădină din lemn este atât de simplă, o puteți face într-o după-amiază folosind aproape orice bucată de lemn pe care o aveți la îndemână!

Veți avea nevoie de aceste instrumente și materiale:

  • lemn reciclat (scânduri, scânduri, paleți sau altele similare)
  • Greblă de grădină
  • mistrie mică de grădină
  • sol vegetal proaspăt pentru grădină

Pasul 1: Pregătiți zona

Calea grădinii DIY nivelează terenul pas cu pas

Mai întâi trebuie să determinați unde doriți să așezați calea de grădină din lemn. Acest lucru poate, de exemplu, să creeze un acces ușor de pe alee spre grădina din față sau să separe grădina în diferite zone.

Dacă este necesar, îndepărtați tot felul de plante, cum ar fi arbuști crescuți, acoperirea solului și buruienile pentru a face loc pentru calea grădinii. Acum adăugați niște sol de grădină proaspăt pentru a crea o pernă pentru scânduri.

Pasul 2: colectați lemn

Reciclarea lemnului rezidual în grădină pentru proiectul de construcție

Adunați resturi de lemn și tăiați-l la lățimea dorită. De exemplu, puteți utiliza lemn de paleți, scânduri din lemn sau scânduri din lemn. În principiu, cu cât scândurile sunt mai groase, cu atât va dura mai mult trotuarul.

Al treilea pas: nivelează podeaua

Construiți-vă propria cale de grădină din lemn și încorporați scânduri de lemn în pământ

Nivelați podeaua pentru trotuar (dacă este necesar, mai jos decât aleea) și asigurați-vă că plăcile sunt la aceeași înălțime cu zona învecinată (aleea, terasa etc.) după așezare. Acest lucru va împiedica calea grădinii să devină un pericol de călătorie.

Pasul 4: poziționarea plăcilor

Creați o cale de grădină ieftin din scânduri de lemn

Poziționați plăcile astfel încât drumul să fie ușor amortizat. Înfășurați fiecare placă ușor în poziție, astfel încât să fie ușor încorporată în pământ și să-și păstreze poziția. Solul suplimentar de grădină ajută la stabilizarea pardoselilor din lemn.

Continuați să adăugați scânduri până când ați finalizat calea grădinii din lemn. Pentru un aspect atrăgător, puteți lua în considerare o curbă ușoară dacă zona selectată pentru calea grădinii permite acest lucru.

Sfaturi și instrucțiuni Calea de grădină din lemn DIY

Apoi puneți mai mult pământ între scândurile de lemn, astfel încât acestea să țină mai bine. Mergeți pe scânduri de câteva ori pentru a vă asigura că nu se clatină. Dacă este necesar, adăugați mai mult sol pentru stabilizare.

Micul traseu de grădină curbat din lemn de palet este acum perfect pentru a conecta diferitele zone ale grădinii (din față). Un proiect atât de simplu, care are un impact atât de mare asupra aspectului și utilizării grădinii.

Sfat pentru tratamentul de urmărire

Potecă de grădină din lemn, precum plivirea

Lăsați plăcile puțin slabe, astfel încât să poată fi ridicate cu ușurință pentru plivire. Pentru a face acest lucru, ridicați câteva scânduri pe rând, înlăturați buruienile și puneți-le la loc.

Calea de grădină din lemn DIY: întrebări frecvente

Sfaturi pentru o cale de grădină din lemn de palet DIY

Ați încerca acest proiect simplu în propria grădină? Înainte de a te apuca de treabă, iată răspunsurile la unele dintre întrebările care pot apărea.

Lemnul trebuie tratat?

Dacă nu este tratat, lemnul poate dura câțiva ani înainte de a începe să putrezească. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți înlocui pur și simplu scândurile. Lemnul tratat, însă, ar dura mai mult. Deci, dacă doriți să construiți o cale de grădină ieftină din lemn care durează cu adevărat mult timp, ar trebui să tratați mai întâi lemnul.

Cum pot face ca traseul de grădină din lemn să nu alunece??

Tratați scândurile vechi de lemn pentru exterior

Deoarece lemnul umed poate fi alunecos, îl puteți face antiderapant cu un etanșant simplu. Pur și simplu șlefuiți mai întâi plăcile și acoperiți-le cu un amestec de lac și nisip. Mai ales dacă aveți copii mici care aleargă prin grădină tot timpul, cu siguranță nu ar trebui să săriți peste acest pas.

Plăcile rămân la locul lor?

Da, ei fac! Cheia este să încorporezi ușor plăcile în pământ. Din acest motiv, ar fi indicat să folosiți lemn puțin mai gros, astfel încât să vă permiteți să pierdeți o parte din fiecare scândură din podea.

Ce zici dacă turn mai întâi pietriș?

Aranjați scândurile de lemn pe un strat de pietriș

Dacă doriți ca plăcile să dureze mai mult, atunci puteți pune un strat de pietriș ca bază. Un strat de mulci din scoarță ar fi, de asemenea, benefic împotriva buruienilor. Aceste opțiuni nu sunt doar practice, ci și arată foarte frumos.

Instrucțiunile construiesc o cale de grădină din lemn cu scânduri ca bază

O altă opțiune ar fi stabilizarea plăcilor de dedesubt și încorporarea lor în podea, astfel încât scândurile superioare să nu putrezească.

Mai multe idei pentru o cale de grădină din lemn ieftină

Reciclați deșeurile de lemn din trotuarul DIY din grădină de pe paleți

Dacă sunteți în căutarea unui proiect de pasarelă de grădină ieftin, există multe alte opțiuni din care să alegeți. Lasă-te inspirat și pleacă!

Traseu de grădină din lemn recuperat pe mulci roșii

Calea de grădină DIY realizată din lemn recuperat pe mulci roșii

Pasarel ușor de bricolaj realizat din doi paleți de euro

Pur și simplu construiți două palete de trotuare în grădină la un preț rezonabil

Calea de grădină simplă din lemn ieftin

Construiți trotuare din palete Euro în weekend

Traseu de grădină cu aspect natural realizat din felii de lemn

Calea de grădină ieftină din felii de lemn

Calea de grădină din lemn auto-realizată îmbunătățește imediat grădina!

Asigurați-vă propriul drum de grădină ieftin din deșeuri de lemn