DIY

Șabloane de pirografie și idei pentru gravuri grozave și decorative pe lemn

șabloane de pirografie-idei-picturi-fete-pânză-nuanțe-branding

Dacă doriți să lucrați cu materiale naturale, lăsați-vă aburi artistic și creați-vă propriile creații grozave, pirografia ar putea fi o activitate excelentă pentru dvs. sau poate pentru viitorul dvs. hobby. În cele ce urmează vă vom prezenta tradiția pirografică veche, precum și unele selectate Șabloane de pirografie și oferă multe idei despre pirografia pe lemn.

Șabloane și idei de pirografie – arta brandingului

șabloane de pirografie pictură-motiv-imagine-idei-tridimensionale-ochi-gene-nuanțe

Pirografia este o artă populară străveche pe care o practicau strămoșii noștri. Pirografia, cunoscută și sub numele de pirografie, este o tehnică de coacere pe materiale naturale. Tehnica pirografiei constă în decorarea lemnului, pielii sau dopului cu scrieri, imagini și desene. Motive grozave, chiar picturi întregi, sunt create pe suprafața dorită prin arderea ușoară a anumitor zone cu o tijă specială de combustibil, prin care devin mai întunecate, rezultând imagini frumoase.

Șabloane de pirografie – Material adecvat pentru propriile dvs. proiecte de pirografie

șabloane de pirografie-idei-arzătoare-lemne-contururi-nuanțe-natură-lună-poze-pădure

Înainte de a începe gravarea, trebuie să alegeți lemnul potrivit. Modelele și fonturile vin pe propriile lor pe lemn moale și ușor, cu puține fibre de lemn și permit crearea de imagini grozave. Arțarul, pinul, teiul, mesteacanul și placajul sunt potrivite pentru gravarea lemnului. În cazul tipurilor de lemn de culoare închisă, imaginile nu ies atât de bine, iar bobul lemnului de brad, de exemplu, nu permite trasarea chiar și a liniilor pe suprafață.

Obțineți instrumentul potrivit

șabloane de pirografie-idei-marcare-fier-vârf-navă-apă-mare-motive-marcare

Dacă doriți să vă ocupați de pirografie, aveți nevoie și de instrumentul potrivit. Aveți nevoie de o tijă electrică de combustibil cu vârfuri interschimbabile, cum ar fi un vârf universal care poate fi utilizat pentru a face linii, precum și puncte și curbe. Aveți nevoie de un vârf bulbos, de exemplu, dacă doriți să decorați suprafețe mai mari.

Șlefuiți și pregătiți suprafața de lemn

șabloane de pirografie arde-în-sculă-placă de lemn-motive-luminoase-vârf de piston incendiar

Veți avea nevoie de șmirghel pentru a pregăti suprafețele de lemn pentru pirografie și pentru a șlefui dacă este necesar. Pentru a vopsi în prealabil motivele dorite sau a le transfera în lemn, aveți nevoie și de ustensile de desen precum creion, riglă și busolă. Hârtia carbon vă va ajuta să transferați motivul dorit pe lemn.

Transferați șabloane și schițe pe lemn

șabloane-pirografie-hârtie-cărbune-motiv-transfer-unelte-scândură-de-lemn-bandă-adezivă-creion-font

Există diferite metode pentru transferul unui model pe lemn. Dacă vă place să desenați, desigur puteți desena cu mâna liberă designul ales direct pe lemn. Transferul de imagini cu hârtie carbon este foarte ușor, ceea ce îl face excelent pentru începători. Așezați hârtia carbon pe lemn și pur și simplu urmăriți schița sau șablonul dorit cu un creion și presiune medie.

Utilizați un vârf de transfer sau ardeți-l direct pe material

pirografie-șabloane-motiv-păpădie-instrument-branding-instrument-dantelă-mâna femeii

O altă posibilitate ar fi să lucrați cu un vârf de transfer care utilizează căldura pentru a transfera cerneala unui motiv imprimat direct pe lemn. Dacă doriți, puteți crea opere de artă pirografice direct pe lemn cu cuptorul fără desene în creion.

Tehnica pentru decor – pas cu pas

pirografie-șabloane-chitară-carcasă-branding-peisaj-motiv-decor-covor

Dacă ați pregătit deja suprafața de lemn și vârful tijei de combustibil a atins temperatura necesară, puteți începe. Dacă lucrați cu diferite setări de temperatură, veți obține, de asemenea, nuanțe de culoare. Dacă doriți rezultate mai luminoase, căldura trebuie să fie scăzută. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât culoarea apare mai întunecată pe suprafața lemnului.

Erorile pot fi corectate cu ușurință cu șmirghel

pirografie-șabloane-bucăți de lemn-masă-decor-decorațiuni-nuanțe-model-idei-ochi

Lucrați în sus de jos în sus, astfel încât să puteți detecta imediat orice erori. Apoi le puteți corecta cu ușurință șlefuindu-le. Când arzi în imagini, tot ce trebuie să faci este să faci puțină presiune și încheieturile ar trebui să se așeze confortabil pe bucata de lemn. Mutați balonul către voi, nu departe de voi.

Rafinează designul cu nuanțe și culori

pirografie-șabloane-idei-contururi-arzătoare-vârf-flori-lemn-scândură-arțar-strălucitor

Odată ce contururile imaginii dvs. sunt complete și liniile exterioare finalizate, este timpul să treceți la textură și umbrire. Cu puțin mai multă practică pe o placă de exerciții din lemn și folosind sfaturi diferite, puteți sublinia umbra și structura și puteți crea imagini 3D uluitoare. Puteți da imaginii dvs. o formă colorată cu acuarele și o pensulă sau cu creioane pe bază de apă.

Sigilați opera de artă cu lac pentru lemn sau ceară de albine și faceți-o rezistentă

Șabloane-pirografie-de-lemn-ornament-ou-ornament-Paște-model-decorare-iepuraș-flori-motiv-primăvară

Îndepărtați praful care s-a format din coacere și sigilați opera de artă cu un lac pentru lemn sau ceară de albine. În funcție de gustul și designul dvs., puteți da pirografiei dvs. o notă finală cu un lac de lemn mat, limpede sau satinat..

Sugestii inspiraționale pentru lucrări unice

șabloane-pirografie-cifră-pasăre-marcare-stick-marcare-decorare-colorare

Cu tehnica pirografiei puteți oferi un număr infinit de obiecte cu decorațiuni frumoase și astfel puteți evoca obiecte unice. Posibilitățile sunt aproape infinite în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Figurile destul de din lemn arată foarte realiste în pirografie și sunt un decor frumos realizat din materiale naturale.

Idei originale de pirografie – țepă de îmbrăcăminte ca suport pentru note

pirografie-șabloane-șnururi-de-îmbrăcăminte-idei-păsări-creioane-colorate-notițe-blocnote

O idee excelentă de pirografie este de a decora plăci de tăiat individuale, plăci de gustări, linguri de lemn sau brelocuri. De exemplu, spiralele pentru haine pot fi refăcute și transformate în frumoase piese decorative. Cu modele minunate și culori proaspete, puteți crea suporturi excelente pentru note.

Idei creative de pirografie – faceți cadouri personale

Șabloane-pirografie-cutie-cadou-cutie-bijuterii-card-material-natural-marcat

Sunteți binevenit să decorați cutii de cadouri, să creați indicatoare pentru uși sau să etichetați scândurile din lemn cu ziceri amuzante. O farfurie de naștere sau o cutie de dinți de lapte frumos decorată este un cadou creativ și iubitor.

Creați bijuterii unice cu tehnica pirografiei

Pirografie-șabloane-bijuterii-inel-lanț-brățară-oală-cutie-model-idei-decorațiuni

Pirografia poate fi folosită chiar pentru a crea bijuterii atractive și unice. Puteți decora brățări, inele sau coliere după gustul dvs. și puteți crea bijuterii care există de fapt o singură dată.

Nu subestimați riscurile pentru sănătate asociate pirografiei

pirografie-șabloane-animale-motiv-grădină zoologică-elefant-vizitator-contururi-linii-de-branding

Dacă ardeți imagini pe piele, cherestea sau alte materiale din care pot scăpa gaze toxice, se recomandă utilizarea unei măști de protecție. Spațiul dvs. de lucru trebuie să fie întotdeauna bine aerisit. Lăsați balonul ars să se ordoneze și să-l atingă numai când vârful s-a răcit complet.

Șablon de pirografie pentru iubitorii de animale

șabloane-pirografie-câine-free-golden-retriever-branding-transfer-motiv

Dacă sunteți un iubitor pasionat de animale, puteți evoca o imagine frumoasă a câinelui dvs. cu tehnica pirografiei și vă puteți imortaliza animalul pe o felie de copac. Captează-ți prietenul animal într-un portret pirografic și admiră-l din nou în fiecare zi.

Șabloane de pirografie – baloane cu aer cald la orizont

Pirografie-șabloane-imagine-baloane-linii-contururi-figuri-geometrice-stele-nori-orizont

Acest șablon cu mai multe baloane de aer cald frumos decorate la orizont este potrivit ca pictură sau ca ornament pe o masă sau scaun mic din lemn pentru copii mici sau ca motiv pentru o masă de mic dejun. Faceți munca dvs. atractivă pentru copii și încadrați imaginea cu culori strălucitoare.

Șabloane de pirografie – Mandala

pirografie-șabloane-model-mandala-figuri-geometrice-linii-triunghiuri

Puteți arde această diagramă geometrică minunată pe lemn ca o pictură unică și o puteți monta acasă sau la serviciu. Mandalele inspiră, motivează și risipesc frica și incertitudinea.

Șabloane pirografice gratuite – design mandala pentru începători

pirografie-șabloane-idei-figuri-geometrice-cerc-linii-triunghiuri

Deoarece aceste două mandale constau din figuri geometrice și simple, aceste șabloane de pirografie sunt foarte potrivite pentru cei care fac primii pași în tehnica pirografiei.