Design interior

Mobilier shabby chic: mobilierul cu un aspect modern caracterizează interiorul unei case unifamiliale din Australia

Mobilier shabby chic sufragerie valiză masă de cafea sifon sculptură în lemn

O casă unifamilială din Australia inspiră un farmec inconfundabil: mobilierul shabby chic în roz și gri pare feminin, jucăuș și fascinat cu un caracter viu într-un aspect modern. Proiectul, conceput și realizat de arhitecții talentați BJB, este o dovadă definitivă că, cu puțină creativitate, linia dintre trecut și prezent, între vechi și nou, poate fi estompată. Rezultatul final este un interior unic, cu o atmosferă romantică pură.

Mobilier shabby chic: mobilierul cu aspect vintage dă tonul

Mobilier shabby chic lampă cu pandantiv abajur model de flori pernă aruncă canapea Chesterfield

Casa unifamilială cu două etaje are un spațiu de locuit limitat. Pentru a utiliza în mod optim spațiul disponibil, arhitecții au decis un plan deschis la parter. Camera de zi este elementul de legătură între spațiile interioare și cele exterioare. Pe de o parte, se deschide prin uși către grădina mică, pe de altă parte, se varsă perfect într-o bucătărie. O ușă îi conduce pe oaspeți din peisajul bucătăriei către sala de mese rustică cu cramă alăturată. În conformitate cu spațiul de locuit modest, mobilierul era destul de modest. Dar fiecare dintre piesele de mobilier are caracterul unei epoci trecute. De la canapeaua Chesterfield în culoarea fildeș, la scaunele din lemn în stil colonial, la măsuța de cafea cu sculptură în lemn și comoda cu blat din marmură – mobilierul formează o zonă de relaxare romantică care invită familia să zăbovească. În ceea ce privește schema de culori, designerii au decis împotriva albului tradițional. Crema, precum și diverse nuanțe ale paletei de culori gri (de la gri argintiu la oțel până la gri ardezie și antracit) caracterizează interiorul. Accentele sunt setate cu o nuanță delicată de roz. Pernele decorative roz, decorate cu diferite motive și confecționate din diferite materiale textile, conferă mobilierului șubred un strop de culoare și slăbesc paleta de culori monocromă, altfel simplă.

Mobilier shabby chic: bucătăria elegantă de colț în gri deschis atrage atenția

Mobilier shabby chic montat pe fronturile gri ale insulei de bucătărie

Bucătăria elegantă pe colț este mobilată funcțional. Din punct de vedere pur vizual, poate fi descris ca o perfecțiune în gri deschis. Fabricate din lemn masiv, dulapurile pentru uși fascinează cu un design inspirat de stilul casei rurale. Mânerele din oțel inoxidabil dau fronturilor atingerea finală. Insula mică de bucătărie, cu chiuvetă de bucătărie, cu accesorii în aspectul vechi și blatul de marmură, este aproape în mijlocul camerei și este considerat un centru de comunicare aparte. Este iluminat de două becuri metalice. Scaunele de bar fără spătar oferă scaune pentru cuplu sau pentru oaspeții lor. Deci, toată lumea se poate bucura de a fi împreună și de a încheia seara în timp ce gătește și mănâncă.

Zona de luat masa mobilier shaggy chic masă de lemn conexiune cramă

Tranziția perfectă între zona de living și zona de luat masa este creată în primul rând de podeaua din lemn masiv. În caz contrar, sufrageria este mobilată în stil rustic, spre deosebire de zona de zi destul de elegantă. Pereții din cărămidă și panourile decorative de pe tavan, care falsifică cu succes aspectul vechi, formează fundalul perfect pentru mobilierul din lemn masiv. Masa de luat masa are o masă unică pe care este așezat parchet cu un model de hering. Scaunele aranjate în funcție de tendința mix-and-match sunt parțial articole găsite de pe piața de vechituri, parțial produse în masă într-un aspect shabby chic. Minibarul din colț și fotoliul în stil baroc francez completează gama de mobilier. Lustra de cristal aduce o altă notă a trecutului în interior. Lămpile de epocă, imaginile și suporturile pentru lumânări adaugă caracter camerei. O ușă de lemn duce la o mică cramă unde familia și-a expus băuturile alcoolice preferate.

Decor shabby chic pivniță scară balustrade albe

Înapoi în camera de zi, unde o scară din lemn masiv duce la etajul al doilea. Designul holului fascinează cu tapet cu modele florale, pandantive din cristal și plafon din stuc cu ornamente din ipsos. Acest lucru mărește vizual holul.

Interior shabby chic cu motive florale

Mobilier shabby chic, design hol, planșee, motive florale mari, tapete

Motivele florale decorează, de asemenea, peretele din dormitor, unde un pat cu o tăblie tapițată în catifea și cuverturi de pat moale în culori accentuate amintesc de stilul baroc francez plin de farmec. Dulapul mare din podea până în tavan oferă spațiu de depozitare amplu pentru haine și lenjerie de pat.

Mobilier shabby chic tapet cu model floral tapițerie pat pat

Dormitorul principal are două uși franceze care duc la balconul spațios de la etajul al doilea. Camera are vedere la grădina retrasă, cu copaci și arbuști înalți. Priveliștea frumoasă relaxează simțurile și promite relaxare pură chiar și în zilele ploioase.

Decor shabby chic dormitor pat din lemn de perete gri cuvertură de pat roz

O altă cameră de oaspeți este situată la parter. De asemenea, are vedere la grădină și este decorat elegant. Punctul culminant în interior sunt șemineul restaurat și oglinda de perete vintage. Comoda din lemn cu mânere din alamă oferă suport pentru numeroase statui, accesorii pentru casă și chiar plante de interior. Patul cu perne decorative și lenjerie de pat în roz setează accente de culoare.

Decor shabby chic dormitor șemineu aruncă comoda pernă

Casa are o baie spațioasă la etajul al doilea și una mică la parter. Baia mare este proiectată cu culori și gresie. Cabina mare de duș cu o protecție împotriva stropirii din sticlă și cada cu picioare din alamă și accesorii în aspectul vechi te fac să visezi la casele englezești din secolul al XVIII-lea. Oglinda, iluminatul și vanitatea, de asemenea selectate în același stil shabby chic, completează mobilierul.

Baie de interior shabby chic cabină de duș albă

Cadă de baie independentă cu aspect shabby chic

Fațada casei reflectă, de asemenea, mobilierul șubred. De la pereții exteriori tencuiți până la balconul cu balustrade din fier forjat – casa este o atracție absolută. Terasa mică cu plăci de gresie se încadrează, de asemenea, armonios în conceptul general. Mobilierul din ratan formează o zonă de relaxare confortabilă și promite relaxare pură în zilele însorite de vară. Terasa este înconjurată de plante perene și flori: plantele parfumate, cum ar fi trandafirii clasici absolut și plantele veșnic verzi, formează o margine de grădină eficientă, cu aspect natural.

Balustradă unifamilială de balcon din fier forjat aspect shabby chic

Balustradă unifamilială balcon din fier forjat etajul al doilea

Proiect realizat de BJB Architects