Covoare și covorase

Covorul modern realizat din adidași vechi împodobește noul magazin emblematic Adidas din Paris

Covor modern diferite variante dungi semicircular dreptunghiular

Talentatul designer olandez Simone Post și-a prezentat recent cea mai recentă idee de reciclare. În numele companiei globale Adidas și în cooperare cu compania germană I: CO, ea a reciclat adidași de ocazie și i-a transformat într-o țesătură. În cele din urmă, a fost creat un covor modern care va împodobi acum noul magazin emblematic Adidas din Paris.

Covor modern realizat din adidași vechi: reciclarea pantofilor sport utilizați este o provocare majoră

Covor modern realizat din materiale reciclate

Pantofii sport și adidașii sunt atât de populari în zilele noastre încât practic fiecare a doua persoană deține cel puțin o pereche. Cu toate acestea, eliminarea lor reprezintă o provocare majoră pentru cercetători. Adidașii vechi sunt deosebit de greu de aruncat, deoarece sunt confecționați din diferite materiale (țesătură, plastic, cauciuc etc.). Mai întâi trebuie să fie separați, astfel încât să poată fi apoi reciclate. Această etapă preliminară indispensabilă face procesul de reciclare extrem de dificil.

covor modern cu dungi gri deschis întuneric reciclat

Cu toate acestea, compania germană I: CO a găsit o soluție și a introdus un sistem pentru procesele de recunoaștere automată în urmă cu câțiva ani. Această inovație tehnică a permis proiectarea eficientă a proceselor de pregătire. Pantofii sunt mai întâi demontați în componentele lor într-o instalație specială de reciclare. Materialele obținute din aceasta sunt apoi prelucrate în granule și împărțite în trei grupe: textile, materiale plastice dure și materiale plastice moi.

Covorul modern realizat din adidași vechi convinge cu un aspect minimalist

covor modern adidași vechi reciclare Adidas

Primul covor realizat de Simone Post a fost gri. Designerul a găsit că nu este deosebit de frumos și chiar puțin plictisitor. După mai multe încercări, a reușit să producă două nuanțe diferite de gri: antracit și gri porumbel. Din aceste două culori a creat un covor cu dungi care atrage atenția prin aspectul său restrâns și minimalist. La o inspecție mai atentă, însă, se dovedește a fi o frumusețe colorată: granulatul strălucește în diferite culori, cum ar fi roz, albastru sau bej. Cu siguranță, rezultatul final ni se pare fascinant. Este un exemplu perfect al modului în care produsele vechi pot fi transformate în materiale noi interesante prin reciclare.

Covorul modern împodobește Adidas Flagstore

Covor modern care reciclează adidași vechi

covor modern Adidas reciclare idei

Proiect realizat de Studio Simone Post în colaborare cu I: CO