Covoare și covorase

Covor cu frunze de palmier – o alternativă vegană și durabilă la pielea de vacă

covor frunze de palmier vegan alternativ durabil piele de vacă rulat culori colorate galben roșu gri albastru rustic elegant

Covorul din frunze de palmier al designerului olandez Tjeerd Veenhoven din material de frunze de palmier, care se numește „Palm Lather”, este o alternativă durabilă și vegană la pielea tradițională din piele de animal. Pentru zona covoarelor, benzile subțiri ale materialului sunt finisate manual și atașate la un suport țesut înainte de a fi tăiate la dimensiune. Orice neconcordanțe sau pliuri în dungi sunt păstrate pentru a da covorului finisat din frunze de palmier un aspect și o textură modelate.

Povestea din spatele covorului din frunze de palmier

covor frunze de palmier vegan alternativă durabilă derulează piele de vacă

Designerul olandez Veenhoven a început să experimenteze cu piele făcută din frunze de palmier acum opt ani, după ce s-a interesat de fibrele naturale ale frunzelor arborelui. El a cerut unei cunoștințe din India să trimită materialul pentru a-l putea examina. „În cercetările mele despre material, am constatat că materialul este extrem de fragil și nu este foarte util. Dar dacă îl înmuiați cu o soluție specială de glicerină și apă și alte ingrediente active, o puteți folosi ”, a explicat Veenhoven.

covor frunze de palmier vegan alternativ durabil piele de vacă rulat culori colorate galben roșu gri albastru rustic lung negru fundal

Designerul și atelierul său au dezvoltat și rafinat „pielea” și au testat-o ​​realizând produse cu diverse companii. Mai întâi au experimentat cu producția de covoare în Olanda înainte ca echipa să testeze producția într-o fabrică indiană. Covorul cu frunze de palmier este fabricat în prezent într-o fabrică din Republica Dominicană, unde localnicii au experiență cu inițiative ecologice, adică au controalele de calitate necesare și pot livra direct consumatorilor.

covor frunze de palmier vegan alternativ durabil strat subțire material natural piele de palmier

Pe lângă covoare, studioul speră să vândă pielea de palmier ca produs de sine stătător. Interesul companiilor de automobile extrem de exigente, care au devenit recent interesate din ce în ce mai mult de alternativele vegane la mașinile din piele, este foarte mare. Veenhoven a explicat că percepția despre pielea de palmier s-a schimbat de-a lungul anilor, de la un interes inițial pentru o posibilă utilizare ca alternativă la înlocuitorii de piele artificială la interesele actuale ale materialului vegan..

Versatilitate și farmec rustic

frunze de palmier covor vegan alternativ durabil piele de vacă desfășurat culori colorate galben roșu gri albastru rustic lung

Proiectantul explică faptul că covorul cu frunze de palmier este inițial mult mai mult un potențial înlocuitor pentru materiale asemănătoare pielii, neopren sau materiale plastice. După Veenhoven, aceasta a fost prima captură pentru majoritatea oamenilor. Apoi, invenția a fost legată puțin de reinventarea ambarcațiunii, care a fost, de asemenea, un subiect de discuție. Cum pot artizanii să proiecteze mai contemporan? Interesant este că ultimii doi ani au fost despre a fi vegani.

frunze de palmier covor vegan sustenabil alternativ panglici din piele de vacă proces de fabricație fabricare manuală piese de calitate rulou

Veenhoven crede că tendința către mâncare vegană și cumpărarea de produse vegane pentru casă a fost determinată de probleme reale din lume. Aceasta include necesitatea de a reduce cantitatea de carne pe care o consumăm. Trebuie să ne concentrăm mai mult pe sistemele de plante și trebuie să le promovăm mai mult, deoarece acestea sunt esențiale pentru existența noastră. Proiectantul experimentează multe materiale și sisteme alternative în studioul său din Groningen, Olanda de Nord.

covor frunze de palmier vegan alternativ durabil laminat piele de vacă close-up cerc straturi bej

Aceste opinii fac ecou lui Nicolas Roope, care a spus că evitarea unei catastrofe globale va fi cea mai mare provocare din istorie ca răspuns la recentul raport al ONU privind schimbările climatice. În 2016, frații Campana Fernando și Humberto au acoperit o casă din Sao Paolo cu fibră de palmier, ceea ce i-a conferit o consistență păroasă. Din acest motiv, absolventul Billie van Katwijk a făcut anul trecut o piele alternativă din stomacurile de vacă și nu din blana lor.

covor frunze de palmier vegan panglici alternative din piele de vacă

covor frunze de palmier vegan sustenabil alternativ panglici din piele de vacă proces de fabricație calitate manuală

covor frunze de palmier vegan sustenabil alternativ piele de vacă panglici proces de producție lucru manual

frunze de palmier covor vegan alternative durabile straturi subțiri de materiale naturale

covor frunze de palmier vegan alternativ sustenabil învelit în piele de vacă