Călătorii și vacanță

Vacanță în Malta: sfaturi utile și obiective de neuitat!

După mai bine de un an de pandemie coronariană, mulți oameni tânjesc după o mică pauză și câteva zile distanță de viața cotidiană stresantă sună destul de tentant. Din fericire, granițele sunt deschise din partea germană și există multe țări fără carantină la întoarcere pe care le-ați putea vizita. Ce zici, de exemplu, de o vacanță exotică în Malta? Insula mică se află între Sicilia, în Marea Mediterană și Africa de Nord și atrage milioane de vizitatori pe tot parcursul anului, cu golfurile și plajele sale încântătoare. Fie că vă interesează cultura, fanii subacvatici, windsurferii sau căutătorii de soare – statul insular are ceva pentru toată lumea și fiecare își va găsi propriul paradis personal. Visezi și la soare și la o vacanță relaxantă pe plajă? Atunci ai dreptate cu noi! Care sunt cerințele de intrare pentru Malta, care sunt cele mai frumoase plaje și obiective turistice și multe altele, vă vom spune în articolul următor!

Cerințe de intrare Malta: la ce ar trebui să acordați atenție!

Cerințe de intrare Vacanța în Malta călătorie fără carantină Europa

Numărul de noi infecții în Malta a scăzut brusc în ultimele săptămâni, iar magazinele, restaurantele și cafenelele vor putea servi clienții din nou începând cu 10 mai. Începând cu 27 aprilie, intrarea în Malta din țările aflate pe așa-numita „Listă de chihlimbar” (Țările cu coridor sigur) a fost posibilă din nou dacă se prezintă un test PCR negativ care nu depășește 72 de ore la momentul intrării. Dacă nu poate fi prezentat niciun test negativ, turiștii trebuie să facă un test la aeroport sau să intre într-o carantină de 14 zile. În plus, călătorii trebuie să completeze integral o „Declarație de călătorie în domeniul sănătății publice” și un „Formular de localizare a pasagerilor” și să le predea la aeroport înainte de a pleca în vacanță în Malta. De la 1 iunie, persoanelor complet vaccinate li se va permite să intre în Germania la 14 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccinare fără teste PCR – dar numai dacă „pașaportul UE pentru vaccinare verde” a fost introdus până atunci.

Vacanță în Malta: program detaliat pentru relaxarea ulterioară a măsurilor corona

Vizitați capitala Maltei, Valletta, călătoriți fără carantină la întoarcere

Blocarea pe insula mediteraneană va fi relaxată treptat, iar turismul internațional va începe din nou de la 1 iunie. Pentru a vă putea bucura din plin de vacanța dvs. din Malta, am realizat o listă detaliată pentru facilitarea ulterioară a măsurilor corona pentru dvs..

Din 17 mai

 • Restaurante și cafenele pot fi deschise până la miezul nopții.
 • Piscinele din hoteluri pot fi folosite pentru înot până la ora 20:00..

De la 1 iunie

 • Turismul începe din nou.
 • Utilizarea măștilor pe plaje și în bazine nu mai este impusă de lege.

Din 7 iunie

 • În restaurante, 6 persoane sunt permise pe masă (anterior patru).
 • Grupurile de până la 6 persoane sunt permise public (anterior patru).
 • Teatre și cinematografe se deschid din nou.
 • Cluburile și barurile se pot redeschide conform protocoalelor restaurantului.

Care este vremea din Malta în mai și când este cel mai bun moment pentru a călători?

Zborul satului de pescari Marsacclovk către Malta

Clima din Malta este mediteraneană și se caracterizează printr-o vară caldă și uscată și o iarnă blândă și destul de umedă. Cu până la 12 ore de soare, lunile de vară nu sunt doar super prietenoase, ci și destul de lungi. Vremea va fi vizibil mai blândă încă din luna martie și este ideală pentru plimbări, activități sportive și vizite culturale. Vremea din Malta în luna mai oferă condiții optime pentru cei care doresc să se înmoaie. Temperaturile sunt cuprinse între 25 și 30 de grade, iar marea este deja suficient de caldă pentru a putea înota în ea. Luna mai face clar parte din sezonul principal și este momentul perfect pentru o vacanță în Malta. De asemenea, puteți găsi un zbor destul de ieftin către Malta în luna mai. Motivul pentru aceasta sunt zborurile charter și de vacanță care zboară acolo din primăvară.

Capitala Maltei, Valletta, merită întotdeauna o vizită

Obiective turistice în Malta călătoresc în țări fără carantină la întoarcere

Datorită suprafeței sale de doar 316 kilometri pătrați, Malta este cunoscută și ca stat pitic. Statul insular este de fapt mai mic decât zona orașului Bremen. Dar, în ciuda compactității sale, insula mediteraneană are multe atracții interesante și plaje frumoase de oferit. De cele mai multe ori, dacă căutați imagini cu Malta pe internet, veți vedea frumosul orizont din Valletta cu turnul Pro-Catedralei Sf. Paul și cupola Bisericii Carmelite. Capitala Maltei, Valletta, este o priveliște unică pe care toată lumea trebuie să o experimenteze în călătoria lor. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este capitala culturală a Europei în 2018. Orașul frumos și vechi îi încântă pe toți turiștii cu arhitectura tipică malteză și o clădire istorică după alta este aliniată pe străzile înguste. Numeroasele restaurante, cafenele și mici magazine și buticuri locale sunt ideale pentru o mică pauză. Cel mai bun mod de a explora capitala malteză, Valletta, este pe jos – un avantaj dacă vă aflați în cea mai mică capitală a Europei.

Co-Catedrala Sf. Ioan este o necesitate pentru o vacanță în Malta

cele mai frumoase biserici din Malta vacanță fără carantină

Valleta găzduiește cea mai frumoasă și mai frumoasă biserică din Malta – Co-Catedrala Sf. Ioan. Relativ discret din exterior, veți găsi în interior o biserică cu adevărat impunătoare. Tavanele sunt bogat decorate cu picturi uriașe, iar ceea ce nu este pictat a fost rafinat cu foițe de aur. Catedrala a fost construită între 1573 și 1578 și este încă cea mai importantă atracție din capitala Maltei, Valletta, până în prezent. Cu toate acestea, a fost nevoie de aproape 100 de ani pentru a finaliza interiorul și când vei păși înăuntru vei înțelege de ce. Deosebit de impresionantă este podeaua de marmură cu peste 400 de pietre funerare decorate diferit, care ar trebui să amintească de cavalerii Ordinului Sf. Ioan.

Sfaturi pentru vacanță în Malta: Explorați Tricitatea

Atracții pentru vacanță în Malta Trei orașe Sfaturi de vizitare în Valletta

Orașele Vittoriosa, Cospicua și Senglea sunt cunoscute și sub numele de „Cele trei orașe” și sunt situate vizavi de capitala malteză, Valletta. Acestea oferă turiștilor o perspectivă foarte specială asupra trecutului și prezentului insulei. Ca un loc puțin vizitat, ele sunt, ca să spunem așa, o mică parte a modului de viață neadulterat și aparțin astfel sfaturilor de vacanță din Malta pentru toți cei interesați de cultură și istorie. Fiecare dintre cele trei orașe are caracterul său deosebit și atracția sa unică. Puteți explora orașele fie pe jos, fie cu autobuzul hop-on, hop-off. Lasă-te fermecat de frumusețea trecutului și vizitează unele dintre numeroasele restaurante, baruri de vin sau portul de agrement.

O bucată de istorie: vizitați Mdina

Mdina vizitează activitățile de vacanță din Malta

Mdina este un oraș vechi de 4 mii de ani și a fost capitala Maltei până în secolul al XVI-lea. Tradus înseamnă „oraș cu ziduri” și este situat în centrul insulei principale. Mdina este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și impresionante locuri de pe insulă și, prin urmare, un must absolut pentru fiecare vacanță din Malta. Din moment ce turiștii vizitează orașul aproape doar o zi și aproape că nu există mașini, Mdina este cunoscută și sub numele de „Orașul tăcut”. Deci, locul perfect pentru a petrece o zi relaxată și liniștită. Pentru a deruta atacatorii inamici, străzile erau așezate ca un labirint. Printre cele mai magnifice obiective turistice din Mdina se numără Catedrala Sf. Pavel cu fațada sa cu două turnuri și poarta principală, poarta de intrare construită în casa barocă. Un fapt puțin cunoscut și foarte interesant este că orașul vechi a servit drept platou de filmare pentru primul sezon al seriei de renume mondial „Game of Thrones”. Într-un tur ghidat, foști membri ai producției arată cele mai interesante locații și vă vor spune multe povești minunate despre serial. Au fost filmate și filmele „Gladiator”, „Troy” și „Assasins’s Creed” – un adevărat vis pentru toți fanii filmului!

Vizitați portul de pescuit Marsaxxlok

Vacanță în Malta, sfaturi pentru cele mai frumoase piețe de pește din Europa

Pitorescul sat pescăresc Marsaxxlok merită cu siguranță o vizită și nu trebuie ratat la nici o vacanță în Malta. Sute de bărci de pescuit vopsite în culori vii de toate dimensiunile vă așteaptă acolo și vă puteți opri și bucura de bucătăria locală în numeroasele restaurante de pe promenadă. O dată pe săptămână – întotdeauna duminica – există și o piață de pescuit în Marsaxxlock, unde toți fanii gourmet și bucătarii își câștigă banii..

Satul Popeye

Popeye Village vizitează sfaturile de vacanță din Malta

Îți amintești de eroul de benzi desenate Popeye și de cutia de spanac? Dacă plănuiți o vacanță în Malta împreună cu întreaga familie, atunci ar trebui să vă opriți cu siguranță lângă neobișnuitul sat pescăresc „Popeye Village” din Mellieha. Strict vorbind, nu este un adevărat sat, ci un platou de film care a fost transformat într-un parc de distracții răcoros. În căsuțele din „Sweetheaven” sunt expuse numeroase recuzite din film, iar „Satul Popeye” este un adevărat punct culminant atât pentru turiști cât și pentru bătrâni. În plus față de parcul acvatic și de distracții, puteți face o plimbare prin sat sau puteți face un tur cu barca. La final puteți înota direct în golful albastru turcoaz.

Explorează Gozo

Activități de vacanță în Malta cele mai frumoase plaje pentru scufundări

Gozo este o mică insulă vecină și este încă cunoscută sub numele de „sora mai mică a Maltei”. Per total, insula este mult mai liniștită decât insula principală și perfectă pentru cei care doresc o vacanță liniștită în Malta. Cel mai bun mod de a explora Gozo este pe jos și să fii fermecat de satele rustice și de siturile arheologice fascinante. Pentru a putea vizita principalele obiective turistice de pe insulă, ar trebui să planificați cel puțin o noapte. Capitala Gozo este Victoria și se află chiar în centru. Marlforn, pe de altă parte, este cel mai important oraș de coastă și oferă multe locuri interesante și excelente de scufundări cu peșteri și recife. Apa de acolo este cristalină și asigură o vizibilitate optimă la o adâncime de până la 30 de metri – un adevărat paradis de scufundări!

cele mai frumoase plaje din Gozo Zbor către Malta

De la Cirkewwa Reef puteți ajunge la un alt punct culminant din Malta, adică gaura albastră. Nava lungă de 40 de metri „Rozi” a fost în mod deliberat scufundată acolo și este acum considerată o atracție pentru scufundări. O altă experiență pentru toți iubitorii subacvatici sunt Peștera Santa Marija și Grădina Coralilor. Traseul circular de drumeții de lângă Mosta este unul dintre cele mai bune sfaturi de vacanță din Malta pentru toți excursioniștii cărora le place să combine sportul și cultura. Numeroase ruine, biserici, râuri și chei vă așteaptă pe traseul lung de aproape 12 kilometri.

Vacanță în Malta: acestea sunt cele mai frumoase plaje!

Ramla Bay Beach Malta Sfaturi pentru vacanță

Plaje stâncoase, nisip auriu sau roșu sau golfuri nisipoase – fără îndoială, Malta oferă unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană! Mai jos vă arătăm câteva dintre cele mai bune locuri de vizitat în timpul vacanței dvs. în Malta!

 • Golful Ramla este cea mai mare plajă de nisip din Gozo și o adevărată bijuterie cu nisipul său roșu-auriu și valurile ușoare. Golful se află sub dealuri abrupte terasate și are o lungime de aproximativ 400 de metri. De asemenea, puteți vizita câteva ruine istorice din jurul plajei sau Grota Calypso, care este situată direct deasupra stâncii din Golful Ramla.
 • Laguna Albastră de pe Comino – Nici o vacanță în Malta nu ar fi completă fără o excursie în cel mai frumos golf de pe insulă. Comino este cea mai mică dintre insulele locuite, dar găzduiește unul dintre cele mai importante obiective turistice: Laguna Albastră. Cu siguranță nu ați văzut niciodată atât de minunată apă albastră și cristalină strălucind în altă parte! Așadar, apucați-vă echipamentul de snorkeling și nu ratați această frumusețe! Din păcate, laguna albastră nu a fost mult timp un secret în rândul turiștilor și din moment ce plaja cu nisip nu este deosebit de mare, există adevărate aglomerații în timpul zilei. Dacă aveți ocazia, vă recomandăm să vizitați Laguna Albastră dimineața devreme.

Blue Lagoon Beach Malta Vremea Mai Vacanță Fără Carantină

 • Plaja Golden Bay este foarte îndepărtat în partea de nord-vest a insulei și, deși nu este atât de ușor de ajuns, merită cu siguranță efortul! Plaja înclinată ușor oferă suficient spațiu pentru diverse activități de joacă și, prin urmare, este ideală pentru o vacanță frumoasă în Malta cu copiii.
 • Golful Mellieha – În nordul insulei principale, la aproximativ 2 kilometri de satul de vacanță Mellieha, veți găsi cea mai lungă și mai mare plajă de nisip din Malta. Plaja este încă cunoscută printre localnici drept „Golful Ghadira” și este recomandată în special familiilor cu copii. Apa albastră turcoaz este cristalină și foarte calmă și nu există valuri – perfect pentru o zi liniștită pe plajă!

Vacanță în Malta, sfaturi pentru cele mai frumoase plaje din Gozo