Călătorii și vacanță

Excursie Corona în timpul epidemiei și sfaturi pentru protecție în vacanță

Probabil ați observat că o călătorie Corona a devenit o acțiune destul de îngrijorătoare în ultimele luni, cu virusul răspândit în întreaga lume și infecția COVID-19. Mulți oameni au fost nevoiți să își anuleze vacanța rezervată și au fost avertizați de autoritățile sanitare să reducă la minimum contactul cu țările deja afectate. În plus, multe ministere de externe emit consiliere și interdicții de intrare pentru a ajuta la reducerea impactului global al focarului în interiorul și în afara granițelor.

Călătorie Corona posibilă în ciuda crizei?

vacanța în timpurile corona face sfaturi măsuri de protecție interzicerea intrării în planificarea călătoriilor

Poate că ați rezervat o călătorie internațională Corona cu câteva luni în urmă și așteptăm cu nerăbdare să o faceți de mult timp. Sau poate ați dori să profitați de scăderea bruscă a prețurilor pentru biletele de avion pentru o vacanță în vremurile Corona. Deci, dacă ați decis să călătoriți la Corona din orice motiv, ar trebui să vă protejați pe dvs. și pe ceilalți de o posibilă transmitere a virusului Corona. Asigurarea de călătorie vă poate acoperi dacă aveți boala în străinătate. Dar este chiar sigur să călătoriți în timpul epidemiei??

tânăr aflat pe scara rulantă în aeroport poartă mască de față ca protecție în timpul călătoriei în coroană

Din păcate, nimeni nu poate garanta că o călătorie Corona este complet lipsită de riscuri, indiferent de vârstă, sănătate sau destinație de călătorie. Deși rata mortalității din COVID-19 pare să varieze și s-ar putea chiar să vă puteți întoarce din vacanță nevătămat și fără simptome, există câteva lucruri importante de luat în considerare înainte de a vă planifica călătoria. În plus, guvernul german a început și o campanie de întoarcere pe care cetățenii germani și membrii familiei lor din țările cele mai afectate le pot folosi.

Schimbați orice plan de călătorie

Omul de afaceri călător poartă mască de protecție pentru mască de față din cauza călătoriei coroanei

Persoanele în vârstă, în special cele cu vârsta peste 80 de ani, pot fi cele mai expuse riscului de complicații cauzate de boala coronavirusului, în timp ce cele cu vârste cuprinse între 10 și 39 de ani au o rată de deces relativ scăzută (aproximativ 0,2%). Cu toate acestea, asta nu înseamnă că persoanele mai tinere sunt mai puțin susceptibile de a se infecta. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți în prezent alte boli. În astfel de cazuri, crește și probabilitatea ca boala să fie severă. Deci, indiferent de vârstă, vă puteți infecta și răspândi boala în timpul vacanței.

medicul cu termometru digital măsoară temperatura din cauza coronavirusului

Deci, persoanele cu boli preexistente sunt mai predispuse la infecții grave cu coronavirus decât cele care anterior erau sănătoase. Dacă suferiți de boli respiratorii, boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune arterială, cancer etc. Din acest motiv, ar trebui să reconsiderați o posibilă călătorie Corona. Autoritățile din întreaga lume raportează constant noi cazuri, iar numărul crește dramatic. Există deja multe zone cu mii de persoane infectate, inclusiv Germania. Ca măsură de precauție, puteți evita sau amâna o vacanță în zonele grav afectate atunci când nu este absolut necesar.

gondole goale din Venetia din cauza focarului de coronavirus piata san marco

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că călătoria în țări cu un număr mai mic de cazuri raportate este mai sigură. În plus, există posibilitatea ca după întoarcerea dvs. dintr-o țară cu risc crescut să fiți nevoit să intrați în carantină timp de două săptămâni, chiar dacă nu sunteți infectat.

Luați măsuri preventive înainte de a călători în Corona

semn iluminat care indică covid 19 evitați călătoria coroanei

Mai multe țări iau măsuri pentru a proteja cetățenii de virus. Unii au interzis chiar intrarea sau au ridicat scutirea de viză pentru persoanele care sosesc din China, Italia, Iran sau Coreea de Sud. Multe state din America închid școlile în mijlocul focarului, iar întreaga țară a Italiei a fost pusă în carantină până în aprilie. Așadar, planurile dvs. de călătorie se pot schimba în timp ce coronavirusul se răspândește încă în mod activ.

tatăl și mama cu fiica mică și valize au sosit din vacanță

Cu COVID-19 încă foarte necunoscut, oficialii din domeniul sănătății avertizează în permanență împotriva călătoriilor în zonele afectate sau adunări mari și publice. De asemenea, ei îndeamnă oamenii să rămână acasă cât mai mult timp posibil, dacă se află într-o zonă afectată. Dacă oricum decideți să faceți o călătorie Corona, fie pentru că sunteți dispus să vă asumați riscul, pentru că călătoriți într-un loc cu risc scăzut, fie pentru că călătoria este esențială, trebuie să vă asigurați că luați măsurile necesare pentru a te ajuta și a-i proteja pe ceilalți.

Protejați-vă în timpul unei călătorii Corona

Familie cu copii și bagaje la aeroport

Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă proteja dacă călătoriți în timpul focarului COVID-19. Spălarea mâinilor este fără îndoială cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a minimiza riscul de infecție cu coronavirus. Cu toate acestea, aceasta înseamnă să vă spălați mâinile cu săpun timp de cel puțin 20 până la 30 de secunde cu fiecare ocazie. Acest lucru este valabil mai ales atunci când sunteți în public sau călătoriți cu mijloacele de transport în comun. Dacă ajungeți cu avionul, spălați-vă pe mâini după ce ați părăsit aeroportul. Dacă nu aveți acces la apă și săpun, frecați-vă mâinile și încheieturile cu dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 70% alcool. Amintiți-vă, totuși, că dezinfectanții nu sunt la fel de eficienți ca spălarea temeinică cu săpun.

Spumă de săpun la spălarea mâinilor ca măsură preventivă împotriva covidului 19

Nu vă atingeți fața cu mâinile nespălate. Dacă ați fost într-un loc public, atingeți-vă fața numai după ce vă curățați bine mâinile. Noul coronavirus poate supraviețui pe suprafețe ore întregi. După atingerea unei suprafețe de către o persoană infectată, atingerea gurii, nasului și ochilor vă poate infecta. Dacă observați că cineva tuse, strănut sau prezintă simptome similare gripei sau frigului, asigurați-vă că sunteți la cel puțin 1 metru distanță de ele. Vă puteți infecta prin tuse sau strănut din picăturile din aer. Deci distanța este foarte importantă aici.

Respectați condițiile locale

semne de avertizare pe fereastră carantină coronavirus

Curățați obiectele atinse frecvent cu un spray de curățare sau o șervețelă umedă. Când stați într-un hotel sau hostel din străinătate, rezervați într-un loc unde știți că este curat. Acestea fiind spuse, nu strică să verificați cu personalul și conducerea pentru a vedea dacă v-au curățat camera cu atenție. Puteți chiar să puteți curăța singur obiectele atinse frecvent cu un dezinfectant.

infecție cu coronavirus strănut femeie tuse în birou cu batistă

Evitați aglomerația, mai ales în spațiile închise. Când călătoriți într-o țară cu un număr mare de cazuri de coronavirus, cel mai bine este să stați departe de locurile în care locuiesc un număr mare de oameni. Faceți cercetările cu privire la răspândirea focarului de coronavirus în țara pe care o vizitați. Verificați ce sfătuiesc oficialii guvernamentali și din această țară și urmați aceleași reguli. Dacă vă recomandă să stați departe de mulțime sau de o anumită zonă, la fel ar trebui să faceți și voi. Purtați o mască de față sau o mască și solicitați ajutor medical dacă aveți simptome. Dacă dezvoltați simptome COVID-19, cum ar fi febră, tuse sau dificultăți de respirație, ar trebui să purtați și o mască de protecție. Acest lucru va reduce la minimum riscul de infectare a altor persoane.

Asigurare de sănătate în timpul călătoriei Corona

Masca de față de călătorie Corona pregătește pașapoarte și bilete de avion

Dacă asigurarea de sănătate de călătorie vă acoperă în caz de infecție cu coronavirus depinde de doi factori principali. Important este unde te duci și când ești asigurat. După cum știți, astfel de pachete sunt împărțite în asigurări de sănătate și asigurări de călătorie. Asigurarea de sănătate de călătorie oferă acoperire pentru accidente sau boli bruște care apar în străinătate. Aceasta va acoperi lucruri precum vizitele medicului, sejururile în spital, serviciile medicale de urgență, ambulanțele și medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Asigurarea de călătorie acoperă și alte probleme conexe. De exemplu, cheltuielile preplătite, cum ar fi zborurile, hotelurile sau cheltuielile legate de pierderea bagajelor, pot fi rambursate integral sau parțial. În funcție de asigurare, puteți fi acoperit și dacă anulați călătoria.

Efect Covid-19 - gol întins lângă piscină

Să presupunem că vă aflați într-o țară străină și că sunteți infectat cu coronavirusul. Asigurarea de sănătate de călătorie vă va acoperi numai dacă ați ajuns în țară înainte de focar. Dacă autoritățile au avertizat deja că nu călătoriți într-o anumită țară, cum ar fi Italia sau Iranul și călătoriți încă acolo și contractați COVID-19, asigurarea dvs. de sănătate de călătorie nu acoperă niciunul dintre costurile medicale legate de boală. Compania dvs. de asigurări de sănătate nu va acoperi niciun tratament medical sau costuri în acest sens. Acest lucru se aplică dacă călătoriți dintr-o țară cu un număr mare de cazuri de coronavirus.

Anulați vacanța

mănușile negre de cauciuc folosesc facturile de bani păstrează protecția împotriva coronavirusului

Dacă vă puteți anula vacanța sau zborul depinde de agentul de voiaj sau de compania aeriană. Cu toate acestea, deoarece numărul de zboruri rezervate a scăzut în ultimele luni, multe companii aeriene au renunțat la anularea sau modificarea taxelor pentru călătorii care și-au rezervat recent zborurile. Acest lucru se face pentru a elimina incertitudinea asociată cu rezervarea unui bilet de avion. Cu toate acestea, toate acestea se aplică numai anumitor companii aeriene. Verificați cu compania aeriană despre taxele de modificare și anulare înainte de rezervare. Rețineți, de asemenea, numerele și statisticile în momentul plecării. Cel mai bine este să întrebați autoritățile sanitare înainte de a vă decide cu privire la o călătorie internațională Corona.