Casele de vis

Fațadă din lemn și concept de locuit deschis într-o casă unifamilială modernă din Ptuji

fațadă din lemn zonă verde acoperiș ușor cu două ape

În postarea de astăzi am dori să vă prezentăm casa unifamilială modernă și confortabilă, “hiša Slavik”, în Ptuji, Slovenia, care a fost renovată în 2016. Arhitecții Boštjan Matul și Dominik Sagadin de la biroul de arhitectură AB Objekt au primit ordinul de a transforma un depozit într-o casă modernă cu un etaj cu fațadă din lemn. Depozitul de atunci a fost construit în anii 1980. Casa tipică slovenă cu placare din lemn din lemn negru și lumină insuficientă a fost asigurată de arhitecți cu un acoperiș nou, ferestre panoramice și lambriuri din lemn ușor și astfel îmbogățită.

fațadă din lemn acoperiș cu vârf casă unifamilială

Schimbările făcute au transformat clădirea într-o fermecătoare casă joasă, cu fațadă din lemn. Fostul acoperiș din lemn al depozitului, vopsit în alb, a fost văzut de la început ca un potențial, iar arhitecții l-au făcut un element central al zonei de locuit spațioase și deschise. Suprafața totală de locuit este de 229,5 metri pătrați, în timp ce proprietatea are 594 de metri pătrați. Acoperișul tipic în două ape a fost extins prin adăugarea unui baldachin din beton alb pe laturile de vest și de sud. În acest fel, terasa a devenit extinderea casei cu o fațadă din lemn, iar interiorul a fost practic extins până la grădină. Zona de locuit se îmbină practic cu grădina, creând o imagine de ansamblu armonioasă.

plantarea pietrelor din lemn de beton de grădină

Când treci pe lângă garaj, intri în holul de la intrare. De acolo se deschide o zonă mare de living deschisă, care oferă vedere la grădină. Pe partea de vest a casei există dormitoare mari și camere de studiu. Livingul în plan deschis găzduiește bucătăria, zona de luat masa, o mică insulă de gătit și zona de living. În caz contrar, arhitecții de la AB Objekt au încercat să facă partea de est a casei cât mai deschisă posibil. Un amestec interesant, dar de succes, este izbitor în designul interior. Piesele elegante și elegante de mobilier de designer au fost combinate cu mobilierul antic, ceea ce creează o atmosferă specială în „hiša Slavik” slovenă. Casa nou construită cu fațadă din lemn oferă acum un mediu de viață modern, cu o notă de Zen și nu dezvăluie nimic despre trecutul problemei în niciun fel.

fatada din beton cu baldachin din lemn

zona de intrare placare din lemn podea de beton ușor

usa de intrare tavan beton veranda acoperita lambriuri din lemn

grinzi din lemn tavan alb masă scaune masă concept de living deschis

grinzi din lemn fereastră panoramică cu casă unifamilială albă

zonă de luat masa bucătărie insulă tavan alb

fatada casei veranda din lemn sufragerie

plantate scaune balansoare acoperite cu verandă

mobilier scaune veranda față fereastră modernă

scaun de bucătărie cu insulă Hisa Slavik față din sticlă

garaj casa fatada lemn plantare gradina

Hisa slavik garaj acoperiș din lemn de garaj

* un proiect de Obiect AB