Casă și grădină

Sfaturi pentru plantarea crocusului – în gazon sau într-un ghiveci de flori?

Crocuri violet Sfaturi pentru cultivarea grădinii Îngrijirea locației

Crocusurile, ghiocei și narcisele sunt vestitori și simboluri ale primăverii, iar florile lor luminează pajiștile și pășunile. Petalele sale parfumate apar ca niște stele mici pe un fundal strălucitor de zăpadă. Crocusurile sunt becuri mici, robuste și ușor de întreținut, care înfloresc de-a lungul anilor și de două ori pe an – înflorirea timpurie poate fi observată la sfârșitul iernii și înflorirea târzie toamna. Diferite tipuri de becuri de crocus și hibrizi de crocus pot fi găsite în magazinele de grădinărit. Pentru încântarea oricărui grădinar, aceste flori de primăvară sunt într-adevăr foarte ușor de plantat. Pentru a vă bucura de flăcările de culoare din propria grădină, vă oferim câteva sfaturi aici Plantează crocus, care duc la rezultate frumoase.

Sfaturi pentru plantarea crocusului – momentul potrivit de plantare

Flori de ceapă Bulbi de crocus sfaturi de plante grădinărit într-un ghiveci de flori de gazon

Crocusurile pot fi plantate tot anul. În septembrie, speciile înflorite ar trebui aduse în pământ în primăvară. De îndată ce ultimele zile de iarnă au trecut, crocusul strălucește pe pajiști și pajiști. Speciile care înfloresc toamna pot fi plantate încă din iulie. Dacă este necesar, solul poate fi fertilizat. Dopurile adoră lumina soarelui, dar pot prospera și la umbra parțială sub copaci și arbuști.

Adorabil crocus galben

Sfaturi de grădină de flori de crocus galbene înfloritoare de primăvară

Pentru cultivarea crocusurilor din gazon trebuie să faceți găuri adânci de aproximativ 5-10 cm. Așezați ceapa în găuri, acoperiți-o cu sol și apă cu generozitate o dată. În caz contrar, nu mai este necesară udarea. Vara, apa se crocanează foarte ușor, astfel încât solul să nu se usuce complet. Ceapa are nevoie de spațiul adecvat între ele. Această plantă ușor de cultivat nu necesită nicio întreținere ulterioară după ce a fost plasată în pământ. Crocusul crește la o înălțime de 30 cm și înflorește din nou în fiecare an.

Culorile florilor variază în funcție de specie – alb, lavandă, galben, albastru, bronz, violet-roșu, uneori și cu dungi. Trebuie plantate diferite specii pentru a obține nuanțe de culoare vibrante. Acest lucru creează un efect spectaculos în momentul înfloririi. Acest lucru poate dura una până la două săptămâni. Alegeți culorile care vă plac.

Plantarea crocusului într-un ghiveci de flori

Plante de crocus în grădină cu plante în ghivece Note locație

Crocusul de șofran este cunoscut sub numele de condimentul prețios. Aceste și alte specii de crocus sunt potrivite pentru plantarea în grădina de ierburi într-un ghiveci de flori. Dacă temperatura ambiantă este plăcută și condițiile de iluminare sunt bune, crocusul poate prospera și în ghiveciul de flori. Ghiveciul trebuie păstrat în mod ideal la 4 ° C în primele câteva luni. O pivniță întunecată neîncălzită sau un garaj răcoros sunt de obicei potrivite pentru acest lucru. De îndată ce ceapa începe să germineze, mutați vasul într-un loc luminos, însorit, dar răcoros. O lună mai târziu, crocusul din ghiveci este gata să înflorească. Planta are acum nevoie de temperaturi de aproximativ 17 ° C.

Crocus în grădină: sfaturi despre plantare și îngrijire

Plantele de grădină creează plante perene colorate specii-culori